• 0

Webshop - zoek iets uniek

Hallo,

 

Ik ben Kim, grafisch ontwerper (hoofdberoep en bijberoep).

In mijn bijberoep ben ik een tijdje geleden met een nieuw project begonnen: Kikado. Leuke geboortekaartjes en bijpassende doopsuiker ideetjes zijn de bedoeling (www.kikado.be - de website komt vanaf september online).

 

Nu weet ik nog niet precies welke richting ik uit wil met het geheel. Graag zou ik uiteindelijk een soort webshop willen beginnen maar niet enkel met de geboortekaartjes dan, het moet net iets anders zijn dan wat er al bestaat.

 

Grote voorbeelden voor mij zijn:

www.kleinezebra.com -> webshop met toffe spulletjes voor kinderen

www.suikerdraakje.be -> doopsuiker gerelateerde spulletjes ..

www.theboxshop.be -> een platform voor zelfstandigen en bijberoepers om hun spulletjes te verkopen

...

 

Nu breek ik me al een hele tijd mijn hoofd over wat ik juist zou kunnen doen. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben echt jaloers op wat de dames van bovenstaande websites bedacht/bereikt hebben.

 

Valt er iets te doen met (geboorte)kaartjes en gerelateerde producten volgens jullie? Andere ideeën?

En hoe begin je daarmee? Je moet toch een soort stock in huis halen wat best wel wat kost? Hoe zoek je leveranciers?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

  • 0

Misschien is het een leuk idee om een ontwerp van een kaartje wat verder door te trekken: afdrukken als print aan de muur (in lijst), misschien zelfs als behang, op een kledingstuk of een dier of poppetje van een kaart aanbieden als knuffeldier. Ik hoor soms van mensen dat ze een bepaald knuffel hebben gekocht voor hun kind, omdat deze ook op het kaartje stond.

 

Misschien ook eens rond gaan neuzen en lezen op wat zwangerschaps fora, soms doe je daar ook nog ideeen op. Succes!

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat het ook heel belangrijk is om bij jezelf na te gaan wat jij leuk vind.

 

- Natuurlijk kan ik concluderen dat jij graag iets wilt doen met grafische ontwerpen en bijvoorbeeld gaat werken aan de suggesties die zojuist gegeven zijn, maar misschien wil je jouw juist gaan verdiepen in andere producten en jezelf de kans geven daar in te groeien, want grafisch ontwerpen doe je al.

- Vervolgens zit ook nog een verschil in wat jij leuk viind om te maken en wat jij leuk vind om te verkopen.

 

Als je een antwoord weet op bovenstaande twee dingen, dan kun je kijken wat het beste past en zo jouw producten uitbreiden gebaseerd op;

- grafisch ontwerpen

- geboorte / kinderen

- kaarten; geboorte kaarten, trouwkaarten etc.

- giften bij bijzondere gebeurtenissen in iemands leven.

 

Hiermee kun je jouw vraag verfijnen en de reacties op dit forum nog wat scherper krijgen.

 

Succes!

Trail art: www.imsobo.com

Link naar reactie
  • 0

Hoi Kim,

 

Naast geboortekaartjes zijn er ook andere manieren om de geboorte van je kind kenbaar te maken.

 

Denk aan mini t-shirts met de tekst van een geboortekaartje erop. Of je hebt snoepwikkels, verpakkingen.

 

Dit is een (duurder) alternatief voor het geboortjekaartje.

 

Mensen die bij jou zullen komen zullen over het algemeen aanstaande ouders zijn. Misschien dat je ook kunt

denken aan (custom) geboorteslingers?

Link naar reactie
  • 0

Bij toeval kwam ik pas toen ik een kraamcadeautje zocht op een hele leuk site. Hier hadden ze zo ontzettend veel ideeën met geboortekaartjes dat ik vol bewondering heb zitten kijken (ook al was het totaal niet wat ik zocht).

 

Even een paar dingen die ze aanboden (allemaal gemaakt in het thema van het geboortekaartje):

- een geboortevlag

- servies met het geboortekaartje erin verwerkt

- klompjes

- vogelhuisjes

- schilderijtjes

- beddengoed

- geboortestickers voor het raam in de stijl van het geboortekaartje

- omslagdoeken, slabbertjes en t-shirtjes

- luieretuis en luiertassen waar het geboortekaartje (naam, vormen, plaatjes etc) in terugkwamen

 

Zo hadden ze nog een aantal dingen. Dit zag er zo ontzettend leuk uit! Bij de producten die langer gebruikt konden worden was dan het geboortekaartje er meer in verwerkt. Er stond dan bijv. geen gewicht op, maar de stijl, naam en afbeeldingen waren overgenomen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je bent hebt het over wat de dames van andere shops bedacht en bereikt hebben. Dat ze iets (unieks) bedacht hebben staat als een paal boven water. Heb jij inzicht in wat ze er precies mee bereikt hebben dan? Zijn dit goed draaiende shops, of hobby matige?

 

Belangrijkste is; wat wil je zelf, wat is je doelstelling, wat vind je leuk, etc etc...

Sexshop Slaapkamerspeeltjes.NL - De ondeugendste online sexshop van de Benelux! Voor de spannendste sextoys
Link naar reactie
  • 0

Je bent hebt het over wat de dames van andere shops bedacht en bereikt hebben. Dat ze iets (unieks) bedacht hebben staat als een paal boven water. Heb jij inzicht in wat ze er precies mee bereikt hebben dan? Zijn dit goed draaiende shops, of hobby matige?

 

Dit zou je in elk geval voor de site Suikerdraakje even na kunnen vragen. Ik zag net dat de eigenaresse hier ook lid is.

 

Klikkerdeklik

Link naar reactie
  • 0

Je bent hebt het over wat de dames van andere shops bedacht en bereikt hebben. Dat ze iets (unieks) bedacht hebben staat als een paal boven water. Heb jij inzicht in wat ze er precies mee bereikt hebben dan? Zijn dit goed draaiende shops, of hobby matige?

 

Dit zou je in elk geval voor de site Suikerdraakje even na kunnen vragen. Ik zag net dat de eigenaresse hier ook lid is.

 

Klikkerdeklik

;D

Suikerdraakje/Jolena zijn samen een bedrijf, waar ikzelf fulltime (en meer) mee bezig ben. Geen hobby die we er eventjes bijnemen dus. We zijn wel klein gestart en hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in groei. De Kleine Zebra is "iets" groter gestart en is ook bepaald geen klein hobby-bedrijfje meer te noemen (ik geloof dat ze ondertussen 10 personeelsleden hebben). Het derde bedrijf op je lijstje ken ik niet.

 

Suikerdraakje is niet uniek, er zijn ongelofelijk veel doopsuikerwinkels in België. Wel is het zo dat veel webwinkels gestart worden door (meestal) dames die denken dat een webwinkel gemakkelijk te combineren is met hun fulltime job, naast het gezin. Dat klopt niet, aanstaande mama's willen ontzettend veel advies en er gaat flink wat tijd zitten in het beantwoorden van vragen en het samen zoeken naar het perfecte doopsuikergeschenkje. Ik kan me voorstellen dat dat met geboortekaartjes niet anders is. Daarnaast is het met webwinkels niet anders dan met gewone winkels: zonder hard werken bereik je niks en het opbouwen van naambekendheid gebeurt doorgaans niet in 1 dag.

 

Kim: ik heb je geboortekaartjes bekeken op Facebook en vind ze echt heel mooi, complimenten! In mijn ogen ben je al uniek van zodra je een heel eigen creatie kan commercialiseren. Je ontwerpt zelf en bent dus niet afhankelijk van de collecties van de leveranciers, je kan perfect inspelen op de vraag van je klant. De meeste ontwerpers van geboortekaartjes die ik ken, beperken zich niet tot het verkopen van de kaartjes via hun eigen website, maar gaan daarnaast op zoek naar verkooppunten (fysieke winkels of andere webwinkels). Ze leveren daarbij dan ook vaak buttons, wikkels voor snoep, ...

Suikerdraakje verkoopt op dit moment nog geen geboortekaartjes (praktische overwegingen), dus ik kan je wat dat betreft nog niet zelf helpen, maar ik ben er zeker van dat er doopsuikerwinkels zijn die je collectie wel willen opnemen.

 

Wat ik daarnaast echt mis, zijn:

 

[*]Geschenken voor meter en peter (met naam), die er niet uitzien alsof ze recht uit de jaren '50 komen (tenzij het om een retro-look gaat ;))

[*]Presentatiemateriaal met naam

[*]Geboorteborden (lees: iets anders dan de traditionele ooievaar)

 

Als je dat kan aanbieden aan je eigen klanten (in de stijl van het geboortekaartje), dan denk ik dat dat zeker succes zal hebben. Ben je zover dat je dat stuk van je collectie aan winkeliers wil gaan aanbieden, dan weet je mij te vinden ;D

 

Verder zou ik ook geboortegeschenkjes voor baby zelf aanbieden in verschillende prijsklassen. Denk dan inderdaad aan rompertjes en mutsjes met naam (niet origineel, maar wel wanneer de stijl van het kaartje wordt gebruikt), een set met bord en beker, een foto-album met het kaartje erop, een canvas voor de kinderkamer, ...

 

Mocht je nog iets willen weten, dan mag je mij ook altijd een mailtje sturen. Succes!

 

Groetjes,

Liesbeth

Link naar reactie
  • 0

Het idee is leuk, maar ik denk dat je eerste problemen in de logistieke sfeer zitten. Je ontwerpt vooraf een kaartje, de klant selecteert en dan wordt het kind geboren.........

 

Jij moet binnen maximaal een dag kaartjes en enveloppen kunnen leveren, wie gaat de kaartjes drukken en kan zorgen voor de distributie, zonder dat het extreem duur wordt? Je klanten zullen prijskopers zijn, want anders gaan ze naar de lokale drukker, omdat ze zeker willen zijn van een tijdige leveren zonder stress. Mogelijk heb je zelf ook kinderen en bij de geboorte zit je niet te wachten op extra stress, omdat de kaartjes niet op tijd klaar zijn;)

 

Wat is je focus gebied? Nederland of België?

 

Mogelijk klinkt het negatief, maar als het concept doortimmerd is, dan ga je succes kunnen hebben. Uiteraard moet je webshop/website optimaal zijn gericht op vinderbaarheid en betrouwbaarheid. :)

Link naar reactie
  • 0

Een mogelijkheid is om alleen de ontwerpen te verkopen. Ik print regelmatig geboortekaarten en moet soms ook een ontwerp maken. Als via je webshop de ontwerpen te koop zijn die dan gewoon bruikbaar zijn voor de koper dan is dat veel goedkoper dan de standaard boekenwinkelgeboortekaartjes van 3 euro per stuk.

En als je ook gedrukte kaarten op je website aanbiedt dan kan een lokale drukker of copyshop daar alle gegevens inzetten. Levertijd wordt dan wel iets langer, afhankelijk van geboortetijdstip.

Link naar reactie
  • 0

Je klanten zullen prijskopers zijn, want anders gaan ze naar de lokale drukker, omdat ze zeker willen zijn van een tijdige leveren zonder stress.

Dat klopt niet. Onze klanten zijn vaak op zoek naar een origineel geboortekaartje, anders dan de standaard collecties die je bij de drukker vindt. Net dat soort kaartjes vind je vooral via Internet. Ze zijn doorgaans niet goedkoper dan andere kaartjes, en al helemaal niet wanneer ze echt op maat worden gemaakt. De praktische kant is me ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik weet wel dat er verschillende (Belgische en Nederlandse) webshops zijn die volledig afgewerkte geboortekaartjes aanbieden, met succes.

Link naar reactie
  • 0

Mijn excuses dat ik niet eerder reageerde, ik heb het grootste deel van de discussie nu net ontdekt :-[ (had voordien maar een paar reacties gelezen).

 

Even antwoorden op Liesbeth:

 

Liesbeth, bedankt voor je inbreng! Daar ben ik zeker wat mee.

Heel interessant om te horen waar nog behoefte aan is. Ik hou het in het achterhoofd van de geboorteborden, presentatiemateriaal en peter/meter geschenken.

De kleine zebra is inderdaad wat groter maar zij zijn ook wel klein begonnen (in een garage). Onlangs een filmpje van gezien.

Jolena/Suikerdraakje wordt vast ook nog zo groot ;)

Leuk dat je mijn kaartjes mooi vindt. Denk je echt dat er doopsuikerwinkels zitten te wachten op een zoveelste collectie om te verdelen? Ik ben er niet 100% zeker van of dit het geval is. Ik zou dan ook eens moeten uitdokteren hoe dit in zijn werk gaat, wat zijn de commissies, hoe pakken anderen dat aan, ... Wat je zegt over buttons, magneten, wikkels, ... bij leveren is voor mij ook geen probleem.

 

Mijn oorspronkelijke idee was dus om bij mijn eigen kaartjes ook telkens een paar doopsuiker ideetjes te presenteren met behulp van stickertjes, magneetjes, wikkeltjes, ... Dit omdat ik graag met zo'n dingen bezig ben en mij wel wil verdiepen in het creatief zijn met bedankjes/doopsuiker. Mijn droom is heel lang een doopsuikerwinkel geweest ;) Anderzijds heb ik zoiets van "laat ik dat niet beter over aan de mensen die zich er al in gespecialiseerd hebben". Misschien moet ik eerder met een paar winkels samenwerken om zo'n dingen te bedenken? Dan kan ik wel telkens een foto van het idee op mijn website zetten om zo verkoop van kaartjes/doopsuiker mee te stimuleren maar het doopsuiker gedeelte over laten aan de experts? Eventueel zag ik in een later stadium ook nog uitbreiding naar muurstickers, canvas, ... The sky is the limit zeker? :)

 

Vroom:

Het logistieke is absoluut geen probleem. Ik heb zo ongeveer 2 jaar gewerkt als grafisch ontwerper bij een "grotere" firma die geboortekaartjes en trouwkaarten ontwerpt én ook zelf drukt en verstuurt. Zij zijn gevestigd hier achter de hoek en zijn mijn partner nu als drukker. Ik betaal een lagere prijs want geen ontwerpkosten (omdat ik het zelf doe) en krijg ook nog eens een goede korting dus als ik even veel of net iets meer vraag voor mijn kaartjes als hen dan hou ik voldoende over. Wanneer een kindje geboren wordt en ik ontvang de gegevens voor 12u 's middags dan kunnen de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en afgehaald of verstuurd worden. Ook voor buttons, magneten, wikkels, labels, stickertjes enz. kan ik bij hen terecht (om dus bijpassend bij mijn collectie ook leuke doopsuiker te bedenken). Door mijn ervaring daar weet ik dus ook vrij goed hoe de klanten zijn, ik had in het verleden ook rechtstreeks contact met de klanten.

 

Ik geloof ook wel dat er een markt is voor originele geboortekaartjes die anders zijn dan de standaard maar ik besef ook wel dat de concurrentie wel groot is. Er zijn heel veel ontwerpers die dit beginnen te doen. Vandaar dat ik ook denk dat enkel een leuk kaartje niet voldoende is tegenwoordig.

 

ChristelVR:

Heel leuk ja! Weet je toevallig die website nog?

 

Veeveevee:

Waarom ik begin met dit project is omdat ik het kaartjes ontwerpen echt begon te missen. Ik heb nu een andere job die net wat serieuzer/internationaler is en ook in mijn bijberoep trek ik dikwijls weinig creatieve opdrachten aan. Ik mis dus het creatieve in mijn leven. Ik hou vooral van alles wat met geboorte te maken heeft en ben niet meteen van plan om mij ook op de trouwkaarten te storten en een trouwkaarten collectie te maken maar ik wil wél laten zien dat het ook kan (een kaart op maat dan). Ik heb onlangs nog een aantal trouwkaarten gemaakt voor vrienden/collega's, die komen gewoon op mijn website onder het menu "uniek ontwerp".

Zoals eerder hier gezegd, doopsuikerwinkel was vroeger echt mijn droom maar ik weet heel goed dat deze (fysieke) winkels het dikwijls heel moeilijk hebben. Er zijn er hier nog een paar grote, de rest verdwijnt gewoon of heeft het knap lastig. Wellicht voelen zij ook wel de kracht van de webshops.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 210 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.