• 0

Nieuwe toepassingen voor mijn UAV (onbemande radiografische helikopter)

Ik zal mijzelf even voorstellen, Mike de landgraaf, 26 jaar en kom uit Hoorn (NH). Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in nieuwe technieken en innoverende bedrijfstoepassingen. Nadat ik een filmpje op internet heb gezien van een Onbemande luchtvaartuig(UAV) was ik verkocht, en besloot een bedrijf op te zetten. Zo is 4 maanden geleden HOOG! Luchtfotografie ontstaan.

 

Met behulp van een radiografische helicopter met 6 propellors (al lijkt het meer op een UFO) ben ik in staat om luchtfoto's en videos te maken van hoogten van 2m tot 300m hoog. Door deze techniek te gebruiken kan ik op plaatsen komen waar traditionele vliegtuigen en helikopters niet (mogen) komen, en natuurlijk voor een prijs waarvor een piloot zijn bed niet uitkomt. Door een videobril kan ik vanaf de grond zien wat de chopper bovenin ziet.

 

Vergeet vage, gedateerde afbeeldingen van Google Maps. Ik maak foto's op hoge resolutie die, naast dat ze prachtig zijn in een verkoopbrochure, ook heel goed aan de muur kunnen hangen, en veel klanten doen dat ook.

 

Nu hoor ik jullie al zeggen, leuk verhaaltje, wat is de vraag?

 

Vooralsnog doe ik voornamelijkl werk voor makelaars en vastgoedontwikkelaars. Natuurlijk ben ik hier heel erg blij mee (bent u, of kent u een makelaar die geinteresseerd is? Ik hoor het graag!) maar ik denk dat er nog veel meer bedrijven zijn die kunnen profiteren van mijn diensten. Dan denk ik ook aan politie en brandweer (denk aan de mogelijkheden als er een thermische camera onder hangt) maar ook industie en inspectie van fabrieken. Ik zou het allerliefste producten ontwikkelen voor defensie, maar hoe kom ik hier in godsnaam terecht?

 

Daar heb ik jullie hulp voor nodig; welke branches zouden profiteren van mijn diensten, zodat ik mijn klantenkring uit kan breiden?

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

 

Vriendelijke groet,

 

Mike de Landgraaf

HOOG! Luchtfotografie

IMG_0038.thumb.JPG.84481deb9e3c28c6dd743c177c6cbb82.JPG

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

@Wouter

 

Ik heb wel een hoop bedrijven benaderd maar ik denk dat ik niet de goede insteek heb. ik zoek eigenlijk bedrijven die nu al gebruik maken van luchtfotografie, en hiervoor een stuk goedkopere oplossing willen.

Wellicht ook media/marketingbedrijven voor fotografie. Of fotografen als aanvulling op hun diensten?

 

@Winj

 

Hier heb ik inderdaad ook aan gedacht, maar meer dat ik langs de huizen ga en vraag of ze van hun huis een luchtfoto willen, en ze vervolgens stuk voor stuk maak en ze op e-mail. Zou een foto van een wijk beter werken denk je?

 

Bedankt voor jullie input tot zo ver!

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Wat denk je van foto's van een wijk? Mensen zullen het vast leuk vinden om een goed, recente foto van hun wijk te krijgen.

 

 

 

wie wil er in hemelsnaam een foto van zijn wijk ???

Link naar reactie
  • 0

Wat denk je van foto's van een wijk? Mensen zullen het vast leuk vinden om een goed, recente foto van hun wijk te krijgen.

 

wie wil er in hemelsnaam een foto van zijn wijk ???

Mensen willen ook met een luchtbalon over hun huis vliegen. Geen idee waarom maar ze doen het wel.

 

Ik zie een hoop mogelijkheden bij de overheid alleen zullen die wellicht niet snel een derde inschakelen. Wat je is snelheid tot deployen en wat is de afstand die je kan overbruggen? Wat zijn de risico's, stort zo'n ding weleens neer?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

@rauol : Ja die heb ik.

 

@ djluc: Binnen 1 minuut kan ik hem de lucht in hebben, reikweidte is ongeveer 500m vanaf startpositie. Vliegen op gps coordinaten kan ook, volledig autonoos. Dit wel met een 200m radius grens.

Blijft ongeveer een half uur in de lucht, hoogte is (afhankelijk van in welk luchtruimklasse je zit) max 300m, maar technisch is dit niet beperkt (heb hem ooit wel eens op 450m gehad, zal dat apparaat zelf niet uitmaken)

 

Edit:

 

Hij is ook nog zeer stabiel en betrouwbaar, de kans zit er natuurlijk altijd in dat hij neerstort, maar dat is me nog niet gebeurd.

Link naar reactie
  • 1

Ok, dus je moet met de auto ergens naartoe en dan het apparaat de lucht in laten. Zat bijvoorbeeld te denken aan ongelukken, bosbranden etc. Daar heb je een voorsprong als er al beelden beschikbaar zijn. De afstand is echter relatief beperkt voor dat soort klussen dus dat is wat lastig.

 

Vastgoed heb je al, onderhoud wellicht? Voor een gemeente toezicht op plantsoenen e.d. gaat ook allemaal niet werken omdat de afstanden te klein zijn. Je moet echt iets specifieks hebben waarbij het minder moeite is om jou te laten komen en dat ding de lucht in te sturen dan dat je gewoon een ladder pakt of iets gaat beklimmen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Beste Mike,

 

Ik zou het allerliefste producten ontwikkelen voor defensie, maar hoe kom ik hier in godsnaam terecht?

 

Als het goed is, heb je al eens contact gehad met Defensie ;), zie het onderstaande. Misschien een handige ingang?

 

Groet, Nynke

 

In de Nederlandse wetgeving is, ter bescherming van militaire objecten, een Koninklijk Besluit opgenomen, met daarin de uitvoeringsbepalingen voor het maken van beeldopnamen vanuit de lucht. Dit besluit heet Koninklijk Besluit Luchtfotografie.

In dit besluit is het onder andere bepaald dat het zonder toestemming van de Minister van Defensie verboden is:

- beeldopnamen te maken vanuit een luchtvaartuig boven Nederlands grondgebied.

- beeldopname-apparatuur mee te nemen in een luchtvaartuig.

 

Iedereen die in Nederland woonachtig is, en boven Nederlands grondgebied, vanuit een luchtvaartuig, beeldopnamen wil maken (foto, video, film, etc.), dient in het bezit te zijn van een vergunning, verstrekt door de minister van Defensie.

Bedrijven, instellingen en personen die beroepsmatig beeldopnamen vanuit de lucht maken, of dit willen gaan doen kunnen een vergunning aanvragen voor de periode van 1 jaar. Bedrijven, instellingen en personen die niet beroepsmatig een beeldopname vanuit de lucht willen maken kunnen een vergunning aanvragen van maximaal 4 weken. Verlenging van een vergunning is mogelijk.

 

In de vergunning zijn regels opgenomen waaraan men zich dient te houden, bijvoorbeeld dat de gemaakte opnamen (met tijdcode) voor controle aangeboden dienen te worden aan het Bureau Luchtfotozaken. Voor meer informatie over de luchtopnamevergunning neemt u contact op met de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) van het ministerie van Defensie.

 

Het aanvraagformulier Luchtopnamevergunning kunt u vinden op de website van de MIVD via de volgende stappen:

 

1. Klik op http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/regel/luchtopnamevergunning

2. Klik bij Externe links op "Aanvraag luchtopnamevergunning (Defensie)

3. Het zesde formulier van bovenaf is het aanvraagformulier

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

@Nynke,

 

Ja dat klopt inderdaad. Alleen is het aanvragen van een vergunning meer een kwestie van een formulier invullen, en een week later je vergunning ontvangen. Deze vergunning is voornamelijk bedoeld om inzicht te houden wie er foto's maakt boven Nederlands grondgebied, en met name de ongeauthoriseerde foto's boven militaire instanties tegen te gaan.

 

Het liefst ontwikkel ik een apparaat die in ' het veld' gebruikt kan worden, sneller en beter inzetbaar dan de nu gebruikte UAV's (raven, een vliegtuigje) doordat hij boven een doel kan blijven hangen en bruikbaar is tot windkracht 6.

Link naar reactie
  • 0

Vastgoed heb je al, onderhoud wellicht? Voor een gemeente toezicht op plantsoenen e.d. gaat ook allemaal niet werken omdat de afstanden te klein zijn. Je moet echt iets specifieks hebben waarbij het minder moeite is om jou te laten komen en dat ding de lucht in te sturen dan dat je gewoon een ladder pakt of iets gaat beklimmen.

 

'traditionele' luchtfoto's worden gemaakt vanuit een vliegtuigje of helikopter. Dit gebeurd van redelijke hoogten, vaak minimaal 300m. Hierdoor wordt een luchtfoto van een huis erg onduidelijk en worden deze foto's vaak meer gebruikt om de omgeving te laten zien. Er bestaat ook hoogte fotografie, waarbij met een telescoopmast een camera de lucht in wordt geduwd. Deze mast gaat max 20m hoog.

De mooiste foto's maak je echter tussen deze hoogte; vanaf 50m tot 200m krijg je prachtige foto's die het huis veel meer naar voren laten komen dan de andere twee methoden. Het huis springt eruit op funda en jaap, dit moet toch wel wat waard zijn voor makelaars?

Link naar reactie
  • 1

Ik zat zojuist even met de aankomende havendagen in mijn hoofd. Zo kwam ik dus op het volgende: veel op- en overslagbedrijven maken wel gebruik van luchtfoto's, al is het soms alleen al voor commerciële doeleinden. De in ontwikkeling zijnde Tweede Maasvlakte zou wellicht ook een interessant iets zijn (al zou je hier dan waarschijnlijk in delen foto's moeten maken gezien het bereik wat je hebt ).

 

Al eens aan recreatieve doelen gedacht? Promotie van dergelijke gebieden/bedrijven zou goed plaats kunnen vinden met behulp van overzichtsfoto's. Evenementen(terreinen) zijn zo ook goed in kaart te brengen trouwens.

 

Voor nieuwsdoeleinden zou het m.i. ook goed ingezet kunnen worden.

 

Contact met defensie:

De diverse defensietakken eens bellen of aanschrijven? Direct contact opnemen met het ministerie?

Link naar reactie
  • 0

Wat er een beetje door mijn hoofd spookt, als er een ernstig ongeluk gebeurd op de snelweg, moet er altijd een helikopter komen vanuit Schiphol om een luchtfoto te maken van de situatie. Afgezien van de hoge kosten die hieraan vast zitten, is het ook tien keer sneller om uit een auto een koffer te pakken, getrainde agent de heli de lucht in sturen, foto maken, en landen. Binnen 5 minuten is het geregeld, en kan de snelweg weer open.

 

Ik kan de helikopters zo op maat maken dat het aan de eisen van een bijv. KLPD voldoet. Het liefst zie ik in elke KLPD auto een helikopter. Dat is mijn droom! 8)

 

@ChristelvR :

Voor havengebieden is het inderdaad een uitkomst, heb al een klus gedaan voor een kranenbedrijf die een luchtfoto wou van een kraan die op een onmogelijke plek stond. (voor in een folder)

Ik heb een paar mailtjes naar defensie gestuurd, maar omdat dit zo'n groot orgaan is heb ik geen idee bij welke tak ik terecht kan.

 

@djluc: Erg goed idee!! Kan ik zeker wat mee, ook bungalowparken etc.

 

Link naar reactie
  • 0

Mike Welkom! Dat je uit Hoorn komt, geeft je al een streepje voor bij mij... En wat een leuke propositie! Dat merk je ook aan alle reacties, toepassingen genoeg! Ik denk dat jouw propositie het moet hebben van laten zien wat je kunt! Demonstreren op plekken waar het ertoe kan doen (beurzen, netwerkbijeenkomsten, etc...) en de foto's uitreieken aan degene die je uit de lucht hebt gefotografeerd. Naast praktische toepassingen zijn er volgens inderdaad ook enorm veel promotionele toepassingen. Genoeg te bedenken, dus op pad ermee, gaat lukken!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

@Hans:

bedankt voor je enthousiaste reactie! Als ik foto's maak staan er vaak en mannetje of 30 te kijken wat ik aan het doen ben; de helikopter die ik gebruik ziet er meer uit als een ufo (zie bijlage) en dat hebben niet veel mensen gezien. Hoewel ik natuurlijk blij moet zijn met alle aandacht dat ik krijg, mensen zijn nieuwschierig, ik wil er natuurlijk meer opdrachten uit krijgen!

Misschien moet ik bij innovatiebeursen of bijeenkomsten 'toevallig' staan fotograferen. Voordeel is dat het erg tot de verbeelding spreekt, en bijna alle mannen (en ook een deel vrouwen ) radiografische apparatuur leuk vinden!

hexacopter.thumb.jpg.057e1c350d50d955ac01c7aff3abb2a8.jpg

Link naar reactie
  • 0

Wat ontzettend leuk dat je er ook een foto van plaatst! Top!

 

Ben het trouwens totaal eens met Hans. Dit moet je zoveel mogelijk laten zien! Het is dat het een eindje rijden is voor je, maar anders zou ik zeggen: vrijdag t/m zondag zijn de havendagen in R'dam. Netwerkevent is bij de SS Rotterdam. Veel grote bedrijven in de sector die ik eerder noemde zijn er sowieso vertegenwoordigd.

 

Ik heb je de contactgegevens van de afdeling die gaat over de aankoop van materieel/zich bezig houdt met aankopen op het gebied van informatietechnologie per pb gestuurd.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Beste Mike,

 

Ik heb een paar mailtjes naar defensie gestuurd, maar omdat dit zo'n groot orgaan is heb ik geen idee bij welke tak ik terecht kan

 

Op aanraden van een collega: Contactformulier Leveranciers

 

Maar misschien heb je via Christel een betere ingang ontvangen.

 

 

Groet, Nynke

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

@ChristelvR

Super!! Erg bedankt met die links, ik zal even gaan snuffelen. Ik denk alleen omdat dit een nieuwe techniek is, ik meer bij de hoek innovatie iets te zoeken heb. Dan kom ik al snel bij TNO terecht denk ik?

 

@Daniel

Allebei, het liefste wil ik ze zelf maken en doorontwikkelen. Maar doordat dat een kostbare onderneming is en zonder toekomstige opdrachtgevers het een groot risico is, hou ik me at the moment bezig met luchtfotografie. Als ik hier genoeg werk in vind hou ik het voorlopig hierbij, maar het kan sowieso geen kwaad om andere toepassingen te ontdekken, me dunkt.

 

@AvB, Thanks, heb inmiddels die link ook van Christel ontvangen!

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een leuk contactje bij brandweer Gent (B) heb hem al gemaild om eens naar dit onderwerp te kijken.

 

Super leuk (en nuttig) wat je doet! Je was toch niet een week of zo geleden ergens boven Amersfoort bezig hè? Er stond hier een meldng in het plaatselijke sufferdje van mensen die dachten een ufo gezien te hebben ;)

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi Mike,

 

Een van mijn (Luxemburgse) kennissen heeft deze website: www.schleich.lu. Zijn foto's maakt hij met een helikopter (die huurt hij voor 300 euro per uur). De resulterende foto's verkoopt hij per stuk en gebundeld in boeken. Denk dat het geen vetpot is maar hij lijkt er van te kunnen leven.

 

Wellicht is het zinvol om een keer met hem te discussiëren. In ieder geval zal ik hem je website sturen.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Ties

 

NB. Prachtige helikopter!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 146 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.