Jump to content
Zomaar iemand

Heb en gebruik jij een smartphone

Recommended Posts

Mijn medewerkers raadde mij aan om een ismartphone te nemen, dit omdat je hier je email op kan lezen en websites kan bezoeken. Zij vertelden mij ook dat bijna elke ondernemer er tegenwoordig wel 1 heeft.

Ik heb een dagje met 1 van hun iphones rond gelopen en vond het een verschikking, maar het schijnt een kwestie van wennen te zijn.

 

Ben ik werkelijk zo hopeloos ouderwets dat ik er niet mee kan omgaan of hebben meer mensen er last van en is het eigenlijk niet meer dan interessant doen met nieuwe sneufjes.

 

Mocht je er 1 (of meerdere :P) hebben, graag dan ook van welk merk/type.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Jasper, herkenbaar verhaal! Twee jaar geleden heb ik iets dergelijks een geprobeerd toen ik een nieuw toestel kont uitzoeken. Na 2 dagen is die in een lade beland en er nooit meer uitgekomen.

Het zal inderdaad een kwestie van wennen zijn maar ik had daar geen geduld voor.

 

Ik vraag me ook af of ik wel constant bereikbaar wil zijn via e-mail. Soms, als ik in overleg zit, zijn mijn overlegpartners bijna continu bezig op hun schermpje te kijken naar aanleiding van allerlei piepjes. Ongetwijfeld zul je zo'n ding ook kunnen uitzetten maar ik merk aan degenen die er een hebben dat ze dat nauwelijks doen.

 

Ik verkeer ook al langere tijd in dubio, toch wel of toch niet.... Het heeft zeker een paar voordelen maar ook nadelen. En tot nu toe lijdt mijn business niet onder het feit dat ik niet altijd direct reageer op e-mailberichten.

 

Ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen.

 

Btw: ik snap ook niet het verschil tussen iphone, smartphone en alle andere phones.....


maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn medewerkers raadde mij aan om een iphone te nemen, dit omdat je hier je email op kan lezen en websites kan bezoeken. Zij vertelden mij ook dat bijna elke ondernemer er tegenwoordig wel 1 heeft.

Ik heb een dagje met 1 van hun iphones rond gelopen en vond het een verschikking, maar het schijnt een kwestie van wennen te zijn.

-1- JE moet doen waar je je prettig bij voelt

-2- Een iphone is een merknaam, hoewel je anders zou vermoeden, je bedoelt ws een smartphone als ik je omschrijving lees. Smartphones zijn er van diverse leveranciers

-3- Denk nu eerst eens na of het voor jou nuttig is om internet te hebben op je mobiel en dat je je mail kunt lezen. Levert het je wat op of wordt je juist onrustiger in je werk?

 

Oh, en om je vraag te beantwoorden: HTC Desire

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb onlangs een grote bespreking gehad met diverse standhouders en evenementen managers over de veiligheid tijdens een evenement. En inderdaad om de haverklap piepjes en dingetjes. Na 10 minuten was ik het zat en heb ik de vergadering elke stil gelegd als iemand zijn iphone pakte. Wat uiteindelijk als resultaat gaf dat standhouders elkaar gingen corrigeren over het gebruik tijdens deze bespreking.

Bij eerdere evenementen hadden we al ondervonden dat de meeste onveilige situaties onstaan door onwetendheid van de standhouders, vandaar dat deze bespreking belangrijk was en dat ik ook zeker wilde weten dat iedereen luisterde naar wat er gezegd werd.

Na afloop kreeg ik diverse complimenten van de bezoekers en vooral van de organisator, hij vond dat ik het creatief oplostte, hij zou het zelf niet gedurft hebben. Nu maar hopen dat het gewerkt heeft.

 

Ik ben niet tegen vooruitgang maar wil wel dat mensen nadenken over het gebruik van de vooruitgang.

 

 

edit: heb de titel aangepsat alleen de vraag kan ik niet meer aanpassen (of ik weet niet hoe)

mod-edit: heb ik even gedaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hoor ik heb een Iphone, zelfs zojuist met die telefoon dit bericht gelezen en een stem uitgebracht. Om te reageren pak ik echter even de laptop, is toch makkelijker.

 

Het is denk ik net wat je gewend bent. Zolang je er nog geen hebt zal je het internet niet missen, maar ik durf eerlijk te zeggen dat ik het erg zou missen wanneer ik even geen smartphone tot mijn beschikking zou hebben.

 

Ik gebruik hem voornamelijk voor E-mail (5 verschillende accounts komen er op binnen) en Social Media. Via de verschillende apps vind ik het erg gemakkelijk om 's alle nieuwssites en SMaccounts even door te nemen. Bij mij is dit ook even een rust momentje. Nu was ik even aan het wachten totdat mijn lunch warm is en pak ik mijn telefoon er even bij om snel te kijken of er ergens interessant nieuws is geplaatst (Voor HL heb ik bijv. ook een snelkoppeling).

 

Voorheen heb ik een HTC gehad, en nu 2x een Iphone. Persoonlijk vind ik het gebruiksgemak van een Iphone erg prettig, maar eigenlijk lijken ze allemaal erg op elkaar het is net wat je zelf prettig vind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De smartphone is inmiddels een beetje de standaard. Nadeel zijn de hoge kosten voor mobiel internet (vereist voor de vele functies van smartphones) tegenwoordig. Je bent zo 30 euro per maand kwijt, alleen al voor de verbinding. Dat kan een serieuze reden zijn om toch een 'ouderwets' mobiel te nemen die geen internet verbinding nodig heeft voor zijn functies.

 

Ik heb een jaar of 2 terug een iPhone 3GS gekregen van een zakelijke relatie. Ik had toen zelf geen behoefte om een iPhone te nemen, maar als ie toch gratis was..

 

Nu vind ik het wel een handig dingetje, je kan er snel even wat nuttige informatie mee opzoeken (wat draait er vanavond in de bios, komt er nog wat op TV etc.) en je mail lezen kan ook, al gebruik ik hem daar niet voor. Ook kan je er makkelijk mee op internet surfen, en dat biedt wel mogelijkheden. Zo kan ik gewoon aan het werk zijn terwijl ik in de trein zit.

 

Via de app store van Apple kan je wel een heel hoop leuke apps vinden. Dat zijn kleine programmaatjes die je kan installeren op je iPhone. Veel zijn gratis, andere kosten 1 of een paar euro.

 

Voor email schijnt een Blackberry handiger te zijn volgens mijn collega's, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

 

Mocht mijn iPhone een keer de geest geven dan zou ik wel weer een smartphone nemen, maar ik denk geen iPhone. De Android telefoons hebben vaak betere hardware en zijn over het algemeen goedkoper dan Apple.

 

EDIT zo, veel reacties terwijl ik de mijne tikte.

 

Een belangrijk nadeel waar alle smartphones last van hebben is de batterij duur. Er zijn niet veel smartphones die een weekend zonder opladen overleven. Hij hangt zeker 1x in de 2 dagen aan de lader, anders is ie leegt. Een 'ouderwets' mobieltje hield het makkelijk een week, of nog veel langer, vol.


Doe mij maar een patatje oorlog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou persoonlijk niet meer zonder mijn iphone (of andere smartphone) kunnen.

Gebruik hem als ik buiten ben voor e-mail, internet, routeplanner, skype en af en toe ook nog om gewoon te bellen ;-)

 

Mijn vriendin vond het eerst ook allemaal maar niks, maar na 1 week zelf zo een telefoon te hebben wil ze hem niet meer afstaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Navigatie (of toegang tot Google Maps), nog zo'n fijne inderdaad!

 

Onlangs een afspraak op een nieuw (onbekend) bedrijventerrein, helaas wist mijn oude vertrouwde navigatie (geen updates meer) deze straat niet te vinden. Via mijn telefoon uiteindelijk toch op plaats van bestemming gekomen.

 

Daarbij vind ik een gekoppelde agenda ook erg prettig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf een HTC ChaCha, ook een smartphone. Ik gebruik hem zowel privé als zakelijk om e-mail te checken, als ik onderweg ben kan ik in de gaten houden welke afspraken er wel of niet binnenkomen of mensen zo spoedig mogelijk vragen beantwoorden. Ik moet zeggen; met mijn leeftijd word je min of meer opgevoed met de Smartphone. Hiervoor had ik een HTC Touch Pro2 (die was echt niks) en daarvoor 3 jaar plezier gehad van de HTC Touch Dual.

 

Voor mijn privé gebruik ik het vooral met whatsapp en sommige klanten krijg ik ook whatsapp berichten van/ verstuur ik ze.

 

Sowieso een tip om hoge datakosten te voorkomen: zorg dat je zoveel mogelijk internet via draadloze netwerken, dus thuis heb ik wifi, bij mijn ouders ook, dan internet ik "gratis" via de wifi en niet via de data van de telecomprovider. Zo houd je je data beter in de hand. En met een Android telefoon kun je het programmatje "DroidStats" downloaden waarmee je je data en belgedrag goed in de gaten kan houden.

 

Nog iets trouwens: Ik gebruik mijn telefoon ook voor skypen / Nimbuzz, door deze apps kan ik (heb geen huis-telefoon namelijk) toch voordelig bellen voor 1 cent per min naar vaste lijnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou die agenda zou voor mij ook wel handig zijn, ik vergeet nog wel eens een afspraak en een papieren agenda ben ik altijd kwijt. Als ik op de zaak ben ligt hij thuis en als ik thuis ben op zaak. OOk een tijdje met 2 gewerkt maar dat gaat niet heelmaal goed met dubbele afspraken.

 

Voor internet is het voor mij niet echt te gebruiken denk ik, voor door dat kleine schemrpje (ik moet meestal ook wel glimlachen als ik mensen bezig zie om een site te bezoeken, met het uitvergroten en verkleinen. Ik klap daar wel mijn laptop voor open en met xs4all heb je bijna overal wel zo'n green piont)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb een Iphone 4. Gebruik hem vooral om te bellen maar ook om email te checken (als ik wat verwacht en geen PC/laptop in de buurt), foto's te maken (vooral in winkels) en apps zoals buienradar. Speel ook graag Angry Birds.

 

Navigeren werkt voor geen meter bij mij. Ik heb de gratis Navigon app met betaalde kaarten maar in de auto is hij 90% van de tijd de kluts kwijt. Gelukkig heb ik ook een Tomdom.


Kemdirect Toiletvloeistof en reinigers voor caravan, camper en boot.

Sparringpartner voor IE en marketing (zie Inventigator)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat van die hoge kosten valt heel erg mee, de abonnementen die 30+ euro kosten daar krijg je het toestel 'voor nop' of voor weinig geld erbij. Eigenlijk is het abonnement (vaak een 2-jaar contract) gewoon een financiering voor je gadget. Een SIM-only abonnement met 250 belminuten/sms en internet (1gb/maand, ruim voldoende voor mij en me dunkt de meeste mensen) kost bij simyo iets van 12 euro per maand.


Party & Reisverhalen http://www.donlorenzo.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alleen is de vraag of je zakelijk gezien bij zo'n goedkope provider wil zitten. D egoedkope providers bezuinigen vaak op helpdesk en service (hoewel iemand laatst aardig te keer is gegaan tegen t-mobile).

 

Voor mij is een dag niet bereikbaar zijn echt een ramp, dit kost opdrachten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nog tot november de tijd om over te gaan naar de iPhone. Ik ben benieuwd of dit weer dezelfde bereikbaarheidsboost geeft als destijds toen iedereen een mobiele telefoon moest gaan gebruiken. Daar komt idd de factor mail bij en omdat je daar dan snel op kunt reageren zal mogelijk de intensiteit gaan verdubbelen.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou als ik het zo hoor moet ik gewoon een telefoon nemen met een agenda. Email wordt toch altijd binnen 24 uur beantwoord en willen mensen sneller antwoord dan bellen ze maar (wat nu eigenlijk toch al gebeurt)

 

Wel zie ik nu, aan het aantal reacties dat ik dus inderdaad hopeloos ouderwets ben.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een Samsung Galaxy S+. Zo groot en onhandig vind ik hem niet. Nieuw gekocht via Marktplaats. Ik zit tegenwoordig meer bij klanten dan op kantoor, en vind het inmiddels onmisbaar om op elk moment toegang te hebben tot e-mail. Het werkt heerlijk, het synchroniseert automatisch met mail en agenda items op de PC en in een verdwaald moment kan ik even het nieuws lezen. Ook vind ik de geïntegreerde Twitter, Facebook en Google apps erg handig.

 

Vorige week viel in eens de Tomtom uit, en kon ik dankzij m'n telefoon toch nog de weg vinden. Life saver! Ik zeg doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou als ik het zo hoor moet ik gewoon een telefoon nemen met een agenda. Email wordt toch altijd binnen 24 uur beantwoord en willen mensen sneller antwoord dan bellen ze maar (wat nu eigenlijk toch al gebeurt)

 

Wel zie ik nu, aan het aantal reacties dat ik dus inderdaad hopeloos ouderwets ben.....

 

Nee hoor. Je mag best beseffen dat je met een smartphone ook weer een stukje privacy afgeeft. Maar veel ondernemers malen daar niet om, kijk maar naar hun activiteiten op de diverse sociale media.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben enorm gelukkig met mijn blackberry torch. Een prachtig toestel en praktisch in gebruik.

er zit niet zo veel "spielerij" op als een Iphone ;) maar is zeer zeker een aanrader.

 

Het nadeel... je kunt niet meer zonder en hebt dus nog minder rust...


www.bofatelefoondienst.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou als ik het zo hoor moet ik gewoon een telefoon nemen met een agenda. Email wordt toch altijd binnen 24 uur beantwoord en willen mensen sneller antwoord dan bellen ze maar (wat nu eigenlijk toch al gebeurt)

 

Wel zie ik nu, aan het aantal reacties dat ik dus inderdaad hopeloos ouderwets ben.....

Misschien ouderwets maar ik weet zeker dat het je heel veel tijd bespaard, dat je niet zo 'n telefoon heb. Ik heb zo vaak de neiging mijn iphone te pakken dat ik het ook wel '3de hand' noem, zo vaak heb ik het tussen mijn handen. 'Even snel' mail checken, terwijl het dan vooral zakenmail is en je die 's avonds toch niet hoeft te lezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een HTC EVO 3D, want naast de voordelen, zoals Romano die o.a. noemt, zoals internetten, e-mailen, Skypen etc.. ben ik ook gek op apps en gadgets, dit is mijn vierde HTC smartphone en mijn tweede toestel met Android.

 

Vind een smartphone echt een uitkomst, ik zat vroeger met een Ipaq (met losse GPS antenne voor navigatie) en dan nog een gsm te vogelen, nu dat allemaal in één toestel zit, vind ik dat echt een uitkomst.

 

EVO 3D kan 3D - foto's en - films (geen brilletje nodig) maken, dus da's best grappig.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier enthousiaste iphone 4 gebruiker een kleine greep uit de functies die ik gebruik:

 

Voor communicatie: naast telefoon, mail en sms gebruik ik ook viber (om kosten te sparen) en whatsapp. Mensen waar ik regelmatig mee communiceer zakelijk hebben ook viber.

 

Agenda uiteraard, gekoppeld aan mijn gmail agenda en hierin is tevens zichtbaar de agenda van mijn zakelijk partner, mijn prive partner en mijn kind.

 

Om op de hoogte te blijven: twitter en linked-in maar ook nu en rss-reader, verder weer en buienradar

 

To do, Notities en referenties met evernote, hierdoor heb ik altijd belangrijke gegevens bij de hand (uittreksel kvk, paspoort gescand en allerlei gegevens) en de lijst van dingen die ik moet doen.

 

Daarnaast gebruik ik Roboform voor inloggegevens en beveiligde notities

 

Fotocamera wordt regelmatig gebruikt om een situatie vast te leggen (super kwaliteit overigens)

 

Dropbox heb ik ook op de iphone

 

Voor ondersteuning bij sporten Micoach (levert trainingsschema's en houdt trainingen bij op basis van gps gegevens. Erg stimulerend om achteraf te zien hoe je je aan het schema hebt gehouden.

 

Ontspanning en afleiding: wordfeud voor spelletje scrabble met onbekenden

 

Sonos om de muziek in huis/kantoor te bedienen

 

:-[ eigenlijk best veel.

 


ahqbeheer: participatie, vastgoed, advies en coaching

www.websitevanons.nl leverancier van brand spinazie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik de hele dag een Blackberry Bold 9700. Naar alle tevredenheid, alleen wat lastig als je wat grove handen hebt met dat kleine qwerty toetsenbord. E-mail is prima te lezen en beantwoorden maar voor het echte surfen op internet gebruik ik mijn oude vertrouwde desktop (laptop vind ik helemaal niets).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb er lang over getwijfeld maar ik ga geen gebruik maken van een smartphone. Ik heb nu al moeite om niet teveel aan werk te denken laat staan als ik 24 uur per dag direct mijn mail kan bekijken. Ik zou niet meer slapen ::)

 

De super work'a'holics raad ik dan een TAB aan omdat deze makkelijker te bedienen zijn dan een smartphone i.m.o.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept