• 0

Hoe kom ik aan een pinsysteem?

Hoi iedereen,

 

Ik weet niet of dit topic in het juiste subforum staat, maar dacht dat het hier het beste in zou passen...

 

Weet iemand hoe je een pinsysteem in je winkel kunt krijgen? Ik heb begrepen dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Een daarvan zou het leasen van een pinapparaat zijn. En waar kun je aan een pinapparaat komen?

 

Verder heb ik begrepen dat het pinapparaat op de telefoonlijn aangesloten zou moeten worden. Ik heb al bij KPN gekeken en zij bieden een ondernemerspakket aan, waarbij met een extra abonnement van 10 euro per maand gepind kan worden. Omdat ik ook internet en telefonie nodig heb zou dat betekenen dat ik een telefoonlijn met isdn nodig heb. Alleen zou ik liever adsl hebben, aangezien mijn administratiesoftware en cliëntenbestand op een online programma draait en ik de hele dag toegang tot internet wil. Alleen biedt het bovenstaande ondernemerspakket geen adsl. Nu was mijn vraag eigenlijk of het ook mogelijk is om de pintransacties over adsl (en eventueel draadloos?) te laten verlopen? En zo ja, hoe en waar?

 

Ik hoop eigenlijk dat iemand op dit forum zelf een pinsysteem in zijn of haar winkel heeft en me daar meer over kan vertellen. Het liefst zou ik ook wat tarieven willen weten hoeveel het gebruik van zo'n pinsysteem maandelijks zou kosten. Dus eventueel kopen/leasen apparaat, kosten pintransacties (telefonie, bank, etc.).

 

Alvast bedankt!

 

Groetjes Sarah

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik weet toevallig dat Patrick keer problemen had met 'n slechte bedrijf (https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=14;action=display;threadid=15886;start=msg337583#msg337583) en dat Bas ook pinsysteem gebruikt. Waarschijnlijk post iemand die hier ervaring mee heeft vanzelf hier, zo nee dan kun je eventueel 1 van deze 2 pb-en.

Link naar reactie
  • 0

Alvast bedankt voor jullie reacties!

 

Ik heb al wat rondgezocht in de website van het nieuwe pinnen en ben tot de conclusie gekomen dat pinnen via adsl zou moeten kunnen en dat ook een draadloze router daarbij gebruikt kan worden die de verbinding tussen pinkastje en meterkast maakt (zoals een thuis wifi denk ik).

 

Ik zou het wel heel nuttig vinden als iemand hier met een pin betaalsysteem meer over kan vertellen op het forum.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Sarah,

 

Zelf heb ik een Computerzaak en Telecom bedrijf, kan je er aardig over inlichten.

 

Je kan er voor kiezen om een nieuwe automaat te kopen of te leasen. Een leverancier hiervan is o.a. CCV (http://www.ccv.eu/web/NL-nl.htm)

Je vraagt dan bij je bank een pincontract aan, de automaat die je dan hebt word door middel van een code gekoppeld aan je bank.

Elke volgende dag heb je dan de pin betalingen op je rekening.

Ook kan je er voor kiezen om een 2e hands automaat de kopen op bv marktplaats. Dit hebben wij zelf ook gedaan.

CCV moet wel langskomen om de automaat te koppelen met je bank, maar kan zo honderden euro's schelen met een nieuwe automaat. Je moet er wel op letten bij aanschaf van een 2e hands automaat dat je 1 koopt die geschikt is voor het nieuwe pinnen.

 

Ook moet je een ADSL lijn hebben die geschikt is voor pinnen. Tegenwoordig zijn consumenten lijnen ook geschikt voor pinnen, maar sommige consumenten providers blokkeren dit toch. En dwingen je tot een zakelijk abonnement.

Als je aangeeft welke provider je hebt kan ik het wel even voor je uitzoeken of je daarover kan pinnen.

 

De pin moet je overigens altijd koppelen met een UTP naar je router toe. Dit kan niet draadloos.

 

En nog een laatste tip: Ga niet bij het bedrijf sepay een pin nemen. Langdurige contracten en slechte service!

PowerXS Telecom - xDSL - Glasvezel - VoIP - ICT Diensten

Link naar reactie
  • 0
En nog een laatste tip: Ga niet bij het bedrijf sepay een pin nemen. Langdurige contracten en slechte service!

 

Beste Jan Willem,

 

Ik voel een bezwaard gevoel opkomen bij dit advies. Aangezien dit bedrijf een concurrent van jou is, heeft het mijns inziens geen pas hier de naam te noemen en dit bedrijf vervolgens af te serveren.

 

Je andere adviezen vind ik echt de moeite van het lezen waard, dus wat mij betreft, beperk je je daartoe.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

En nog een laatste tip: Ga niet bij het bedrijf sepay een pin nemen. Langdurige contracten en slechte service!

 

Beste Jan Willem,

 

Ik voel een bezwaard gevoel opkomen bij dit advies. Aangezien dit bedrijf een concurrent van jou is, heeft het mijns inziens geen pas hier de naam te noemen en dit bedrijf vervolgens af te serveren.

 

Je andere adviezen vind ik echt de moeite van het lezen waard, dus wat mij betreft, beperk je je daartoe.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

Ik kan er niet op uit maken dat CCV zijn bedrijf is. Ik heb tegenwoordig ook CCV en kan zeggen dat de service grandioos is. Ook heb ik een aantal jaar geleden sepay gehad en dit was inderdaad niet veel. Weet niet hoe het tegenwoordig is maar goed....

Link naar reactie
  • 0

@ JanWillemPXS

 

Hardstikke bedankt met je reactie!

 

Ik heb ondertussen ook heel wat proberen uit te pluizen (want zo voelt dat toch:-)). Dit zijn de resultaten -->

 

1. Bij KPN heb ik een zakelijk abonnement gevonden bestaande uit adsl (voor internet en pin) en pstn (telefoon). Ze bieden ook een gratis router voor draadloos verbinding en aansluiting. Daarnaast hebben ze ook een vast pinabonnement waarbij je voor een vast bedrag van € 10,- per maand vanaf 125 transacties per maand voordeliger uit zou zijn. Ik heb even nagerekend en dat zou uitkomen op gemiddeld 5 transacties per dag. Blijkbaar wordt zonder dit abonnement start- en transactiekosten door KPN geheven??? Kan dat bij pinnen via adsl eigenlijk wel??? Dat is toch alleen het geval bij isdn of pstn?

 

2. Draadloos contact tussen betaalautomaat en router met utp-kabel in de meterkast kast kan wel degelijk. Ik heb het in de case over een drogisterij op hetnieuwepinnen.nl gelezen. Zo hoefde geen tegels en meubilair gebroken te worden om nieuwe bekabeling door te trekken. Ik verwacht alleen dat zo'n moderne betaalautomaat vrij prijzig zal zijn...

 

3. Wat sepay betreft had ik deze optie al terzijde gelegd. Ik had hun website al bezocht en - nou ja, het is eigenlijk een beetje belachelijk - ik vond hun betaalautomaten niet zo mooi.... :-) Verder vind ik het prima om ervaringen over andere bedrijven te lezen, of er nu belangen bij zijn of niet. Iedereen is welkom om hun visie over een bedrijf te geven.

 

Dan heb ik nog een bijkomende vraag! Kun je beter een betaalautomaat kopen, leasen of huren? En is het niet onveilig om iets van Marktplaats te kopen (ivm skimmen e.d.)?

 

Alvast weer bedankt!

 

Groeten Sarah

Link naar reactie
  • 0

Wat CCV betreft... dat kende ik nog niet! Ik zal het eens bekijken! Nog bedankt voor de tip!

 

EDIT

 

Ik heb CCV wat bekeken en als ik het goed begrepen heb verzorgen ze het complete pakket met niet alleen betaalautomaat, maar ook de verbinding (adsl, telefonie) en transactieverwerking? KPN zou dan niet meer nodig zijn? En transactieverwerking...dat doet de bank toch al???

 

EDIT2

 

Iemand toevallig ervaringen met de gratis offertes van Companeo?

Link naar reactie
  • 0

Toch maar even een nieuwe post:

 

Ik ben nu op Banksys terecht gekomen. Ik vind dat ze mooie betaalautomaten hebben en ik kom ze zelf in winkels veel tegen. Ze zeggen bovendien voor ieder budget wat te hebben ;-)

 

Nu is mijn vraag: heeft iemand ervaringen met Banksys? Je kunt ze zelf installeren ipv dat een monteur langs komt. Weet iemand of dat installeren makkelijk is? Ik heb wel enige ervaringen met pc's en routers dus... Maar van kassa's en betaalautomaten weer niet.... :-)

 

En hoe duur is de aanschaf van een eenvoudig nieuwe betaalautomaat? Dit ivm de overweging om te gaan huren. Bij huren heb ik ook geen omkijken meer naar softwareupdates ed. en dat lijkt me ook wel weer handig. Maar op lange termijn lijkt me huren weer duurder dan een enkele aanschaf, mits dat een aanschaf wat kosten betreft niet de spuigaten uitloopt natuurlijk.... Bovendien vraag ik me ook af hoe vaak er softwareupdates zijn. Als dat vaak voorkomt is huren handig, maar als dat zelden is betaal je voor een service die je maar zelden gebruikt...

 

In sommige winkels krijg je een bonnetje mee van het pinautomaat (kledingwinkels) en bij sommige winkels niet (supermarkt). Wat is het verschil?

 

Dan nog een paar vragen van boekhoudkundige aard. Als iemand een pintransactie heeft gedaan, moet dan uit het pinapparaat of de kassa een kopiebon komen wat ik voor mijn eigen boekhouding bewaar? Ik kwam namelijk bij Banksys E-journal tegen waarbij alle kopiebonnen elektronisch worden opgeslagen en zodoende zette me dan aan het denken.

Link naar reactie
  • 0

Nog eentje: Rabobank

 

Als ik de productspecificatie van hun vaste toestel bekijk lijkt het me dat ze het aan CCV uitbesteden, dat even terzijde. Heeft iemand ervaringen met Rabobank?

 

Ik heb wel een aantal vragen (hoe kan het ook anders... :-))

1. Ze bieden de verhuur van hun apparaat aan met en zonder DSL verbinding. Met betaal je 15 euro meer, maar is het inclusief datacommunicatietransacties (= adsl ???) en inclusief installatie en router voor € 50,- Zonder DSL is het exclusief datacommunicatietransacties (= adsl ???), een plug & play en optie voor installatie en router voor € 150,- . Voor beiden geldt voor dat maandbedrag een pinbundel van 100 pintransacties per maand. Alles wat daarboven komt kost €0,06 per transactie.

 

Verder zou tegen een vergoeding ook internet, telefonie en alarm over dezelfde dsl lijn kunnen verlopen. Wat de kosten daarvan bedragen???

 

2. Stel ik zou bij de Rabobank een betaalautomaat zonder DSL huren. Dan dien ik mijn internet/telefonie sowieso bij bijv. KPN te regelen. Daar bieden ze de optie om voor een extra abonnement van een vast bedrag van 10 euro per maand onbeperkt te pinnen: dus geen start- of transactiekosten meer. Naast het feit dat ik me afvraag of dit wel bij adsl past (zie eerdere post), vraag ik me ook af of dit nuttig zou zijn in combinatie met de huur voor het pinapparaat van Rabobank waarbij 100 pintransacties per maand zijn inbegrepen.

Mijn vraag is dus of het wat transactiekosten betreffende bij KPN en Rabobank om dezelfde kosten gaat of dat beiden apart van elkaar kosten voor pinnen in rekening brengen?

Link naar reactie
  • 0

@ J H (Hans) van den Bergh

 

Wij leveren zelf geen pin automaten, alleen IP verbindingen. Wij hebben in onze computerzaak een CCV automaat staan.

Dus waar je die onzin hebt gelezen weet ik niet....

 

 

@ sarah1976

 

Raar van KPN Zakelijk, normaliter betaal je alleen de transacties aan je bank (+- 0.06 euro per transactie)

 

Onze situatie:

Pin automaat van CCV, met pin contract bij Rabobank. Via een eigen verbinding.

 

Tegenwoordig mag je pinnen over een publieke internet verbinding en hoef je geen gecertificeerde lijn meer.

Alleen sommige providers blokkeren het en laten je extra betalen voor pin contract.

 

Je moet eigenlijk gewoon een betaal automaat kopen of huren van bv CCV of Banksys. Hierin komt dan de pinautomaatcode van je bank. En je kan via bv KPN een zakelijke DSL met pin ondersteuning nemen. Dan ben je klaar.

PowerXS Telecom - xDSL - Glasvezel - VoIP - ICT Diensten

Link naar reactie
  • 0

beste Sarah, ik heb een pinautomaat aangeschaft via CCV. Ik heb hierbij nog gebruik gemaakt van de sloopregeling aangezien er nog een oude automaat van CCv srond bij de overname, het was dus geen bewuste keus voor mij.

 

ik heb er later via CCV een router bijgenomen voor pinnen over adsl (XS4all had ik al).

pinbetalingen lopen wel via de bank en niet via CCV zelf (trager en duurder)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • -1

Nog even ter aanvulling;

 

Voor Pinnen over IP heb je twee mogelijkheden gecertificeerd internet en open internet. Vroeger (tot 2011) was het verplicht om een gecertificeerde IP Lijn te hebben, maar tegenwoordig niet meer. Het grootste verschil zit hem in dat je met open internet pint over de algemene lijn en deze (volgens de leveranciers) minder stabiel is. maar je hoeft niet per se die extra pinabonnementen af te nemen ( scheelt toch weer tussen de €60 en de €120,- per jaar.) Pin je niet veel, dan zou ik je het ook niet aanraden. Ben je afhankelijk van je Pin, dan zijn die paar 10tjes het risico ook weer niet waard.

 

Denk graag mee met ondernemers, hoor dagelijks tientallen verhalen en oplossingen die ook voor andere interessant kunnen zijn. Als pinautomatenleverancier ( www.pindirect.nl) komen we iedere dag weer met enthousiaste ondernemers in aanraking

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 206 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.