• 0

Startende website: authentiek Franse en Italiaanse catering

Omschrijving van je concept:

Cool Cucina levert authentieke Franse en Italiaanse gerechten en baguettes/panini in de omgeving Ede.

 

De Franse en Italiaanse keuken is altijd al een passie van mij geweest. Ik heb het dan niet over de laffe kant-en-klaar pakjes die we hier in de supermarkt zien ("bolognesesaus" mét tomaten zònder vlees bijvoorbeeld, belachelijk!), maar over de gerechten die je in Frankrijk of Italië voorgeschoteld krijgt.

 

De gerechten worden zelf gemaakt, zonder gebruik van pakjes of kant-en-klaar mixen. Dus: verse pasta, zelfgemaakte sauzen, uitsluitend verse groenten, vers vlees, verse kruiden, etc.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Naast koken (heel veel koken...) heb ik marktonderzoek gedaan, een ondernemingsplan gemaakt, KvK en belasting geregeld, administratiesysteempje gemaakt (heel simpel in Excel, maar het voldoet voor nu), marketingplan opgesteld, aanbod van de gerechten bepaald, HACCP-plan geschreven (gaat over de hygiene van je gerechten van inkoop tot uitserveren) en de website gemaakt.

 

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Het is een bekend gegeven dat het eten bij die kleine bistro in de Provence of de osteria in Puglia altijd beter smaakt dan het Franse of Italiaanse eten in Nederland. Dit wordt vaak geweten aan het feit dat je op vakantie bent, en dat de ambiance ervoor zorgt dat het eten automatisch beter smaakt.

 

Hoewel ik het effect van de ambiance niet wil uitvlakken ben ik ervan overtuigd dat de bereidingswijze van de gerechten en het gebruik van verse ingrediënten het grootste deel van de smaak bepaalt. Mijn uitdaging is dan ook om mijn klanten te overtuigen dat mijn gerechten nèt zo smaken als in Frankrijk en Italië.

 

Daarnaast heb ik nog een groter doel: ik wil de eetcultuur van deze prachtige landen overbrengen op de Nederlanders. Oftewel: tijd nemen voor de bereiding, tijd nemen voor het genieten en kritisch zijn over je ingrediënten.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

In de omgeving Ede zijn 24 cateringbedrijven, waarvan een drietal grote jongens. Zonder uitzondering bieden ze een waanzinnige hoeveelheid gerechten en buffetten aan. Ik heb altijd geleerd dat het beter is om specialist te zijn dan generalist, en er is nog maar één specialist qua catering in de omgeving: de Chinees.

 

De Franse en Italiaanse keuken is razend populair. Het voordeel is m.i. dat je iedere dag wel Frans of Italiaans kan eten om dat de keukens zo divers zijn. Dit in tegenstelling tot de Chinees: heerlijk, maar niet iedere dag...

 

Mijn concept onderscheidt zich door:

- Strakke focus op Franse en Italiaanse keuken, dit in tegenstelling tot het 'wij doen alles' aanbod van concurrenten

- Benadrukken van het gebruik van verse ingrediënten en zelfgemaakte gerechten (verse pasta bijvoorbeeld!)

- Naast het aanbieden van cateringdiensten ook een stukje 'onderwijs' c.q. entertainment op het blog

 

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik zou graag antwoord willen op een aantal vragen m.b.t. de website:

 

- Strookt de 'look & feel' van de website met het concept?

- Wordt alles goed getoond (heb wel cross-browser gechecked maar je weet het nooit...)

- Is het bestelproces duidelijk?

- En de belangrijkste vraag: zou je bij mij bestellen? Waarom wel/niet?

 

 

Alvast enorm bedankt voor julie tijd!

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Om met de laatste vraag te beginnen... Zou ik bij je bestellen? Nee.

 

Waarom niet? Omdat ik wil weten met wie ik te doen heb en behalve een adres zie ik geen telefoonnummer, emailadres, fax, postduif of wat ook verder.

 

Bij het bestelproces mist de SSL beveiliging. (Er worden privégegevens gevraagd, dus heb je een soort van beveiliging nodig).

 

Over de site:

 

De scrolbar in de box linksonder valt voor de helft weg (Linux met FF)

De twitter, fb etc. icoontjes zijn 'wazig' (door het resizen neem ik aan)

Ik mis een favicon... :)

 

Dat was het zo op het eerste gezicht...

 

If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link naar reactie
  • 0

Dank voor je feedback!

 

Het scollbalkje, de favicon en de contactgegevens (stom, vergeten!!) ga ik aanpassen.

 

Voor wat betreft de SSL; daar heb ik wel naar gekeken maar op dit moment bewust voor gekozen om het niet te doen. Ik vraag niet om dusdanig gevoelige gegevens (bankrekening o.i.d.) en ik heb ook geen betaalproces op mijn site, de fakturatie is bij levering of achteraf. T'is toch weer 140 euro wat je in de zak houdt... Of is dit voor meer mensen een issue?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Of is dit voor meer mensen een issue?

Niet alleen voor meer mensen, ook voor de overheid. Je bent verplicht om dat soort gegevens veilig te transporteren en op te slaan. Dus SSL te nemen. Al is de overheid zelf daar ook niet al te secuur mee, maar dat staat vast los van jouw site als het er op aan komt. ;)

Link naar reactie
  • 0

SSL hoeft echt geen 140 euro te kosten.

 

Enfin, alhoewel eenvoudig van opzet spreekt de websitemij wel aan, en ik zou (als ik daar naar op zoek was) ook zeker bij je bestellen.

 

Tip: als je vanuit je site naar de blog navigeert, dan kun je niet meer terug navigeren. Je blog staat buiten de site.

 

Gr

 

Devlinx

 

Suscipere et finire

Link naar reactie
  • 0

Voor wat betreft de SSL; daar heb ik wel naar gekeken maar op dit moment bewust voor gekozen om het niet te doen. Ik vraag niet om dusdanig gevoelige gegevens (bankrekening o.i.d.) en ik heb ook geen betaalproces op mijn site, de fakturatie is bij levering of achteraf. T'is toch weer 140 euro wat je in de zak houdt... Of is dit voor meer mensen een issue?

 

Zoals Wouter terecht opmerkt is een vorm van beveiliging verplicht volgens de wetgever. Zelf vind ik het ook een prettig gevoel als het blauwe of groene balkje verschijnt in de browser.

 

140 euro voor SSL is aan de hoge kant... 50 euro komt meer in de buurt voor een statisch IP adres en SSL certificaat.

If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link naar reactie
  • 1

Dirk, ik denk dat je dit concept al een heel eind hebt gebracht. Hoe ver staan het beschikbaar stellen van Franse of Italiaanse ontbijtmanden of luncharrangementen van je beoogde business af?

 

Over de look and feel van de website: ik vind dat je dat op de blog vooralsnog beter weet te 'pakken'. In de webshop vind ik de header eerder een minpunt dan een plus. Die ruimte is beter te benutten door iets van jezelf te laten zien en gegevens te vermelden.

 

Ik mis in de tekst termen als sfeer, beleving en in het beeldmateriaal komt dat ook niet terug (ik zie geen mensen, taferelen of gerechten). Misschien moeten de Franse en Italiaanse vlaggenkleuren er iets dikker bovenop? Hopelijk kun je er wat mee.

 

Kun je geen schalen met broodjes tonen en dan vooral afbeeldingen van zowel panini als baguettes? Lever je ook (licht)alcoholische dranken?

 

Weekendgroet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hallo Dirk,

 

Bij een snelle blik vallen mij de volgende zaken op:

 

Ik zou in je header niet zeggen "gratis geleverd". Dat zet sommige mensen op het verkeerde been en je bedoelt waarschijnlijk "gratis bezorgd".

 

In je voorwaarden heb je het over een "indicatieve" levertijd, waarbij de overeenkomst niet kan worden ontbonden wanneer jij die levertijd niet na kunt komen. Maar hoe zit dat dan als je een bruiloft of bedrijfsfeest verzorgt?

 

Je contactformulier is niet al te gebruikersvriendelijk. Als ik een verplicht veld vergeet in te vullen komen de foutmeldingen op een apart scherm en als ik dan terugga zijn alle gegevens gewist. Bij het bestelformulier is dit helemaal een ramp, bijvoorbeeld als je vergeet het vakje voor acceptatie van de algemene voorwaarden aan te vinken.

 

Ik mis je KvK nummer op je site.

 

Groet,

 

John

Link naar reactie
  • 0

@Highio: Onbijtmanden en lunchservice... een goed idee! Ik heb echter wel wat zelfkennis, en één van mijn mindere punten is dat ik ergens snel enthousiast over raak en dan mijn focus verlies... Voor dit project heb ik met mezelf 'afgesproken' om eerst dit in de markt te zetten en dan te kijken of ik e.e.a. kan uitbouwen. Ik heb nog een hele voorraad aan leuke ideeën op stapel liggen, maar ik wil de basis eerst goed hebben. Maar deze gaan zeker op het lijstje!

 

Ik zou ook wat meer foto's willen toevoegen maar moet nog eens goed bedenken waar precies. Zoals de site nu is opgezet heb ik er niet al te veel ruimte voor. Wat betreft de header op de site: vind je de foto niet passen of gaat het om de vorm (op het blog is de header wat vierkanter, cleaner.)

 

Teksten zal ik ook eens kritisch naar kijken. Op het blog heb ik wat meer ruimte om d.m.v. tekst een sfeer te creeren. Misschien kan ik beter in plaats van de tekst bovenaan een breed tekstblok toevoegen. Kan ik daarin meteen de sfeerbeelden verwerken.

 

@John Inderdaad, die gegevens zijn dan weg. Niet zo netjes, kan me voorstellen dat je dan denkt 'laat maar zitten'. Ik zal eens kijken hoe ik dat in orde kan maken (ben van huis uit geen webontwikkelaar, is meer een hobby van me. Overigens: die bestelling komt wel in een database terecht vanwaaruit ik meteen een boodschappenlijstje voor mezelf kan genereren. Dat gaat me een hoop tijd schelen als/wanneer het storm gaat lopen!)

 

KvK nummer: die moet er inderdaad ook op, bij de rest van de contactgegevens die nu nog missen...

 

Algemene voorwaarden: tsja, da's een lastig punt. Wat als ik met een lekke band kom te staan? Aan de andere kant, om mijn klanten daar de dupe van te laten worden is ook wat. Moet ik een nachtje over slapen.

 

Bedankt weer voor jullie feedback! Ik heb vanavond weer wat te doen...

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dank je, Rakesh. Die staan inderdaad op mijn to-do-lijstje.

 

Offtopic: de regels van de overheid zijn trouwens weer lekker vaag. 'Persoonsgegevens beschermen'? Ik sla ze nu versleuteld op in de database. Zeg niet dat er geen hacker bij kan komen, als ze kwaad willen kan het altijd (kuch Diginotar kuch) maar het is ook niet zo dat ze voor de hele wereld te zien zijn...

Link naar reactie
  • 0

Artikel 13 van de wet bescherming persoonsgegevens formuleert het ook redelijk vaag, maar dat moet ook wel in de steeds sneller wordende wereld van internet waar de technologieën steeds verder ontwikkelt worden.

 

De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico's die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.

 

Op dit moment volstaan SSL en een versleutelde database.

If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link naar reactie
  • 0

Dirk, voor wat betreft het assortiment zou ik eens goed nagaan hoe je klanten op laagdrempelige manier kennis kunt laten maken met jouw aanbod. Een arrangement met bescheiden samenstelling (ontbijt of lunch) is daar een mogelijkheid voor, daarom heb ik ze genoemd. Bedrijven of instellingen nemen als lunchcatering liever twintig diverse broodjes af, dan dat ze evenzoveel keuzes moeten maken en doorgeven.

 

De teksten vond ik zo gek nog niet, maar behalve Italiaanse en Franse producten verkopen, zou ik proberen om klanten ook even van een ontspannen, buitenlandse sfeer te voorzien. Een paar keer keuken en sfeer, of rust en platteland in één adem met de producten noemen zijn voldoende.

 

Een headerafbeelding van tomaten of citroenen vind ik te expliciet, ik zou daar een rustig beeld willen behouden of misschien een broodschaal of gedekte tafel met wat buitenlandse drank willen tonen. De dranken heb ik inmiddels ontdekt, wil je werkelijk voor deze prijzen leveren als cateraar?

 

De gratis aflevering zou ik concretiseren door de kernen te benoemen waarvoor dit aanbod geldt.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

@Highio: Op die manier, ik heb inderdaad nog wel wat sfeervolle plaatjes liggen die misschien beter weergeven wat we doen.

 

Voor wat betreft de ontbijt/lunchcatering: door het aanbieden van een schaal diverse broodjes maak je het natuurlijk wel makkelijk om snel te bestellen, zonder al je medewerkers af te hoeven gaan wat ze willen. Als ik terugdenk aan mijn ervaringen hiermee ligt er bij de meeste bedrijfslunches gewoon een assortiment diverse broodjes klaar. Goed punt!

 

De dranken zit al een redelijke marge op, maar het lijkt inderdaad wat goedkoop in vergelijking met de gerechten. Dranken hoef ik niets voor te doen, dus alle winst die ik daar meer op maak is makkelijk verdiend. Die prijzen gaan wat omhoog.

 

@Peter: ik had 'm inderdaad nog niet door de W3C-checker gehaald. Het gaat inderdaad om wat minder ernstige schoonheidsfoutjes, die wel nog even opgelost moeten worden. Google schijnt er ook naar te kijken in het bepalen van je ranking, dus ik wil het wel in orde hebben. Dank voor de heads up!

 

Link naar reactie
  • 0

 

Franse en Italiaanse keuken: yummee!

 

Aan je website kan ik zien dat je daar enthousiast voor bent, maar de voorpagina vertelt mij niet voor wie dat allemaal bedoeld is. Dat is een risico van het woordje catering: dan weet je niet of het bezorgservice is, afhaalservice, drie maanden vooraf plannen, alleen voor grote partijen, diepvriesmaaltijden of vers en heet bezorgd. Ik heb een hele bestelling doorlopen en er is alleen maar een invulvak waarin ik de aflevertijd kan aangeven.

 

Nou deel je je voorpagina in op Italiaans, Fråns en Broodjes. Denk er eens over na om die pagina te gebruiken voor toepassingen van jouw dienst:

 

- vandaag voor lunch of avondeten (eetklaar)

- vooruit bestellen (koud of eetklaar)

- bedrijven en feesten

 

Of wat het duidelijkst is.

 

En al die info over jouw motieven: maak daar een paar leuke persoonlijke pagina's van, maar vul je voorpagina er niet mee. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik zag 'm er nog niet bijstaan maar ik heb wat moeite met je positionering in de markt. Als ik het zo snel lees, richt je je op de zakelijke markt, op feesten en particulieren. Ik snap dat als je een grote zakelijke lunch / diner hebt of je bruiloft viert dat je royaal voor de grote dag alles geregeld wilt hebben en dat minimaal 3 dagen van tevoren bestellen geen probleem is. Ik ben gek op Italiaans eten maar als ik daar trek in heb, dan wil ik het ook nu vandaag kunnen bestellen en opeten. Ik denk dat je met je 3 dagen levertijd amper particulieren als klant gaat krijgen. Wat ik me daarentegen wel voor kan stellen, is dat je een dagmenu aanbiedt dat je ook binnen 1 a 2 uur kunt afleveren. Ik weet niet of dit haalbaar voor je is, het is maar een idee.

 

Ook voor een spontane lunch kunnen bedrijven niet echt bij jou terecht vanwege je besteltijden. Zoals een van de anderen al schreef, misschien moet je een soort lunch aanbieding maken waarbij je XX lekkere broodjes krijgt voor de lunch.

 

Persoonlijk zou ik de tekst "Cool Cucina Catering brengt..." toevoegen boven de blokken Frans - Italiaans - Broodjes. Het is toch een beetje je 'mission statement', deze valt nu weg in de header, vooral door de kleurstelling. Op de plaats van de vorige tekst zou ik je tagline neerzetten maar dan wel iets ingedikt denk ik:

 

"Verse ingrediënten, smaakvol en met liefde bereid...

Authentieke Franse en Italiaanse keuken nu in Ede"

 

Het gratis bezorgd zou ik bij de menu's vermelden, eventueel maak je hier een call-out van.

 

Bij het bestellen viel me iets storends op. Als ik bijvoorbeeld wijn bestel, dan ga ik naar het verzamelformulier van de bestelling. Klik ik van hieruit op 'Doorgaan met bestellen', dan brengt je site me terug naar het eerste tabblad met Franse producten. Dit betekent extra klikken en zoeken voor je klant en dus een grotere kans dat hij niet bestelt. Ik zou dit aanpassen. Of je laat na iedere bestelling niet de verzamellijst zien - melding via een popup misschien? - of je brengt je klant terug naar de pagina waar hij/zij vandaan kwam.

 

Tot slot vind ik dat je veel meer foto's van je gerechten moet laten zien. Eten moet je zien, proeven en ruiken. Proeven en ruiken gaat niet lukken maar overtuig me dan maar met de foto's van je gerechten!

 

Hopelijk heb je wat aan mijn opmerkingen, succes met je zaak!

 

Groet,

Frank

iOptimize maakt klanten van bezoekers en verbetert het rendement van je site.
Link naar reactie
  • 0

De Franse en Italiaanse keuken is razend populair. Het voordeel is m.i. dat je iedere dag wel Frans of Italiaans kan eten om dat de keukens zo divers zijn. Dit in tegenstelling tot de Chinees: heerlijk, maar niet iedere dag...

 

Wtf! Ooit echt Chinees gegeten? Van pittig Hunan naar de Jouzi van DongBei. Extreem heet Sichuan naar Chinees/Portugees eten uit Macau. Van de zoete worsten en verse groenten uit Guangdong naar halal voedsel uit Xingjiang etc. etc.

 

Nergens ter wereled kun je zo gevarieerd eten als in China. Bijna elk onderdeel van plant, dier, schimmel of wat dan ook op zo'n beetje de grootste verscheidenheid aan bereidingswijzen....

 

Mara goed, je website...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 266 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.