• 0

Adwords Pay-per-action bestaat het nog?

Hoi,

 

Ik wordt helemaal kriebelig van adwords bedrijven, niemand schijnt onze adwords campagne winstgevend op te kunnen zetten. Tienduizenden euro's verder en nog niet een goed resultaat. Bestaat Pay-per-lead or Google Adwords termen pay-per-action nog?

 

Ik las dat dit soms bij bedrijven met 500 of meer conversie per maand automatische aangeboden wordt in het dashboard. Dat gaan we niet halen...

 

(1) Weet iemand wanneer Adwords dit exact aanbiedt en (2) bestaan er ook Adwords bedrijven die PPA aanbieden in Nederland?

 

 

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het artikel wat je linkt is wel heel klakkeloos vertaald door een computer. Dacht eerst dat ik Vlaams aan het lezen was maar het is gewoon een ongecontroleerd stukje vanuit een vertaalrobot.. Maar dat ter zijde.

 

Er zijn ook in Nederland partijen die Adwords aanbieden op basis van CPO. (Cost Per Order). Op zich is dat gewoon een manier van afspreken hoeveel geld zo'n bureau mag spenderen. Sommigen doen dat op een percentage (kosten/omzet verhouding) of aantal bezoekers per maand, maar je kan dat ook vertalen naar een x bedrag per order.

 

Je betaalt echter niet per lead of order, maar je betaalt een bepaald bedrag per maand en daar komt een minimaal aantal orders uit. Om dit werkend te krijgen vereist wel de nodige optimalisatie en de nodige investering. Het is niet zo dat je gelijk kunt starten voor xx euro per order.

 

Maar vooral de potentie van je product of dienst moet er zijn. Zoals Frans al terecht zei, het is niet Adwords die winst maakt, maar jouw site. Als je al tienduizenden euro's geïnvesteerd hebt in Adwords, dan was er iets grondig mis met de Adwords campagnes of iets grondig mis met het product of dienst die aangeboden werd.

Link naar reactie
  • 0

Het is niet zo dat niets verdient is, maar de verhoudingen klopte nooit. 35.000 investeren en 30.000 verdienen schiet niet op. Maar kortom nog geen partij die puur PPA aanbiedt. Misschien toch verder kijken naar affiliates.

 

Product is gewoon een b2b gratis informatiepakket, dus niet eens spannend... wat wel waar is is dat de prijzen per klik erg hoog zijn in ons veld (ERP, CRM-software etc.)

 

Anyway, zat me weer eens af te vragen waarom de concurrenten nog steeds adwords doen... nu al vier bureau's geprobeerd maar die kregen na 3-6 maanden toch die conversie-prijs niet op goed niveau.

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
  • 0

Toen ik bij adwords instapte vroeg men mij hoeveel ik wilde verdienen. Aanvankelijk dacht ik dat het onzin was, maar nu na een jar of drie, blijkt het toch redelijk bij de waarheid te liggen.

Was eerst ook huiverig en had een flinke portie Hollandse achterdocht, maar het lijkt toch te kunnen.

We hebben parallel aan de Adwords ook diverse aanpassingen aan de shop gedaan en verbeteringen om organisch beter te scoren. Volgens mij is het een samenhangend geheel namelijk.

 

Volgens mij ga je voor de gewenste garanties ook gewoon betalen. Die SEA reclamemannen willen het risico wat jij wilt vermijden toch ook niet voor hun rekening nemen?

www.trailerplus.nl onderdelen voor aanhangers en boottrailers

Virtuele rondleiding in ons magazijn

Link naar reactie
  • 0

Product is gewoon een b2b gratis informatiepakket, dus niet eens spannend... wat wel waar is is dat de prijzen per klik erg hoog zijn in ons veld (ERP, CRM-software etc.)

Wat is jullie verdien model? Aan gratis verdien je niet zo veel..

 

Bedrijven die zulke pakketten aanbieden die verdienen misschien wel 500 euro of nog veel meer per order. Een CRM of ERP systeem kan best een paar duizend euro kosten. Zij kunnen dus makkelijk hoog bieden op die termen, want ze kunnen best een paar honderd euro uitgeven voor 1 klant. Als jij dat niet kan dan moet je niet op die woorden bieden want dat haal je er nooit uit. Ik vermoed dat daar het probleem zit.

 

Wat je dus duidelijk moet hebben voor jezelf is hoe veel een lead opbrengt en hoeveel hij (dus) mag kosten.

Stel dat je per lead dus inderdaad weinig verdient, dan is Adwords misschien in de eerste plaats al geen optie.

Link naar reactie
  • 0

We verdienen aan leads en we weten exact wat een lead mag kosten willen we er gemiddeld nog wat aan overhouden.

 

Het probleem is dat drie concurrenten al jaar en dag adwords doen en dat blijkbaar kunnen betalen, zonder dat de marges echt anders zijn. Dus mijn conclusie... adwords werkt! Anders kunnen concurrenten niet 5 jaar adverteren (tijdenlijk tegen verlies kan, maar 5 jaar is onwaarschijnlijk) dus hun hebben een manier gevonden om er geld mee te verdienen.

 

Dus waarom lukt het onze 4 adwords bedrijven dan niet? Anyway, kreeg steeds hetzelfde verhaal, risico kun je niet verleggen naar ons, ons gaat het lukken bla bla allemaal startup fee, aardige maandelijkse fee en wij adwords betalen. Steeds na 3-6 maanden ehh nee concurrentie is te sterk, te lastig weet ik veel wat... en dan trokken we weer de stekker uit de samenwerking.

 

We willen alles aanpassen naar adwords specialist wensen, landingpages etc. dus daar kan het niet aan liggen. Mijn idee is dus dat het steeds ligt aan de expertise van het adwords bureau die niet een gat kan vinden in deze dure niche...

 

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
  • 0

hoi dennis,

 

ik wil best eens vrijblijvend naar jouw adwordscampagne kijken. het pay per action verhaal van google is in NL niet meer beschikbaar. wel zijn ze met iets soortgelijks bezig in amerika.

 

wat wij vaak zien in o.a. adwordscampagnes is dat er re verspreid wordt geadverteerd met minimale budgetten. dan is adverteren een druppel op een gloeiende plaat en zal de conversie laag blijven.

 

mod-edit:svp geen online acquisitie en links in je post

 

gr renate termaat

Accountmanager Internetmarketing & Social Media | OOSEOO Internetmarketing |

rtermaat@ooseoo.com | www.ooseoo.com | www.twitter.com/renatetermaat

Link naar reactie
  • 0

Het is niet reëel om van bureaus te vragen op basis van CPA te werken. Zoals in deze post al eerder aangegeven zijn er teveel variabelen waar een bureau geen invloed op heeft, je website, concurrentie, je prijzen ( in jouw geval is het gratis..).

 

Maar ik snap je vraag niet helemaal. Het CPL bieden, wat hier in Nederland een aantal maanden ook heeft gefunctioneerd, is vervangen door het CPA bieden. Hoewel wij de meeste campagnes handmadig beheren, kun je toch gewoon een CPA bod instellen, je campagnes splitsen in 'zoeken', 'interest based', 'display' en 'remarketing', en vervolgens moet je optimaliseren op basis van kwaliteitsscore. Zo weet je dat je nooit teveel betaald voor een conversie en dat je op basis van de kwaliteit van je website en de Kwaliteits Score (alle factoren daarvan) het maximale aantal leads uit je campagnes haalt.

 

Onze ervaring is dat met echt goed beheer het CPA systeem wel te verslaan is, maar als je genoegen wilt nemen met wat minder leads dan is bovenstaande volgens mij precies wat jij zoekt....

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
  • 0

Beste Wilbert, kun je CPA instellen voor alle Adwords accounts? Ik krijg nl. "Niet beschikbaar omdat er onvoldoende conversiegegevens beschikbaar zijn voor deze campagne."

 

Ik lees in Google Adwords hulp dat we minimaal 15 conversies moeten hebben. Dus bij mijn inactieve account werkt dat niet. Maar is wel een optie om weer te proberen.

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
  • 1

CPA is in principe wel beschikbaar voor alle accounts, maar je moet per campagne waar je CPA bieden wilt gebruiken inderdaad minimaal 15 conversies in de afgelopen 30 dagen hebben gehad. Dat is op zich ook wel logisch. Als het systeem niet weet op welke woorden, via welke sites en bij wat voor soort bezoekers conversies gegenereerd worden, dan weet het systeem ook niet waar het op moet bieden. Feitelijk kun je handmatig ook niet sturen op conversies omdat je niet voldoende valide data hebt. Je moet het dan op gevoel doen.

 

Ik was dat even vergeten te vermelden bij mijn vorige post. Excuus :-[

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
  • 0

Hoi Wilbert,

 

Mag ik aannemen dat deze conversie prijs enkel geld voor de campagnes waar deze 15 conversie in gehaald zijn en dat ze de conversie-prijs nemen die haalbaar blijkt te zijn?

 

Om een scherpe conversie-prijs te bereiken heb ik dus eerste weer 3x15 conversies nodig tegen die scherpe prijs, dan zal Google de conversie-prijs biedingen kunnen gaan doen en me dus werk uit handen gaan nemen.

 

Dennis

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
  • 0

Ik weet niet precies wat je bedoeld met 'deze' conversieprijs. Het aanbevolen bod van Google? Als je CPA bieden inschakelt geeft Google een CPA bod suggestie. Deze kun je prima overnemen. Net als bij een CPC bod, zal in de praktijk je daadwerkelijke CPA waarschijnlijk lager liggen dan je bod. Dit is inderdaad per campagne bepaald.

 

Je zegt dat je 3x15 conversies nodig hebt tegen die scherpe prijs. Betekend dat dat je 3 verschillende campagnes hebt lopen? Je hebt dan inderdaad per campagne 15 conversies nodig om CPA biedingen in te kunnen stellen. En ja, op het moment dat je dat doet neemt Google je werk uit handen. Je kunt er ook voor kiezen eerst (handmatig) wat hoger te bieden zodat je snel meer conversies binnen haalt. Je maakt dan wel verlies op die conversies, maar het systeem heeft dan sneller 'geleerd' welke sites, bezoekers en zoekwoorden tot conversies leiden. En je kunt sneller CPA bieden inschakelen. Vervolgens kun je het bod van Google volgen. Na verloop van tijd kun je CPA bod verlagen tot de max. gewenste CPA.

 

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 281 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.