• 0

Ondernemers: geen goed moment om te starten

Gelezen op de website van het Financieel Dagblad:

 

Nederlandse ondernemers vinden het nu geen goed moment om een bedrijf te starten. Ze verwachten dat de economie de komende tijd terugvalt en hun eigen onderneming daaronder lijdt.

 

Dit blijkt uit een onderzoek onder 1049 ondernemers door TNS Nipo in opdracht van ING.

 

Meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers vindt het geen goed moment om een bedrijf te starten. Ook vindt de helft van hen dat het ondernemersklimaat het afgelopen jaar is verslechterd. Daarmee zijn ondernemers flink negatiever geworden. Een jaar geleden vond 30% van de ondervraagden dat het ondernemersklimaat in de voorgaande periode was verslechterd. Destijds zag een meerderheid van de ondervraagde ondernemers de toekomst van de economie nog positief in, volgens een woordvoerder van ING Nederland.

 

Export gedreven land

Het is niet gek dat ondernemers het geen goed moment vinden om te starten en dat ondernemers vinden dat het ondernemersklimaat is verslechterd, aldus ING. ‘Als je alle berichten leest over Griekenland, Portugal en andere landen. De vrees voor een dubbele dip is toegenomen en dat is doorgaans geen goed nieuws voor ondernemers. Nederland is een export gedreven land, dus we zijn erg afhankelijk van de ons omringende economieën.’ Daarnaast komt er een bezuinigingspakket aan van de Nederlandse overheid en de verwachting is ook dat de consument de hand op de knip houdt. Dat heeft allemaal invloed op de stemming van de ondernemers, denkt ING.

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat twee op de vijf ondernemers het een slechte tijd vinden voor bedrijfsinvesteringen. Eenzelfde aantal ondervraagden is van plan om minder te investeren dan ze eerder van plan waren.

 

Dubbele boodschap

Ondanks al die negatieve vooruitzichten verwacht een kleine meerderheid zijn of haar ondernemersdroom in de nabije toekomst te zullen realiseren. ‘Dat lijkt een dubbele boodschap in vergelijking met de andere uitkomsten van het onderzoek, maar het is eigenlijk logisch’, aldus de ING-zegsman. De ondernemers zijn ooit begonnen omdat ze denken dat ze iets beter kunnen dan een ander, vertelt hij. ‘Zij zijn positief ingesteld. Dat blijft overeind.’

 

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat vier van de vijf ondernemers niet nog meer familie in het bedrijf zouden aannemen. Dat zeggen de ondernemers om zo de verschillende relaties te kunnen scheiden die zij hebben met familie, denkt ING. ‘Maar het kan wel zijn voordelen hebben om familie aan te nemen, bijvoorbeeld qua loonkosten.’

 

Daarnaast zou de helft van de ondervraagden achteraf gezien de boekhouding van zijn of haar bedrijf uitbesteden. Niet verwonderlijk, zegt de ING-woordvoerder. ‘Blijkbaar is het toch een ergernis die boekhouding. Ondernemers die de hele week hard werken hebben vaak geen zin om in het weekend de bonnetjes op te stapelen en de boekhouding te doen. Daar ben je geen ondernemer voor geworden.’

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Rakesh

 

Bron: Financieel Dagblad, 21 oktober 2011

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0

Volgens mij gaat dit over werknemers, lees maar eens goed

 

Nederlandse werknemers vinden het nu geen goed moment om te solliciteren. Ze verwachten dat de economie de komende tijd terugvalt en hun eigen carrièrekansen daaronder lijden.

 

Dit blijkt uit een onderzoek onder 1049 werknemers door TNS Nipo in opdracht van ING.

 

Meer dan de helft van de ondervraagde werknemers vindt het geen goed moment om van baan te veranderen. Ook vindt de helft van hen dat het werknemersklimaat het afgelopen jaar is verslechterd. Daarmee zijn werknemers flink negatiever geworden. Een jaar geleden vond 30% van de ondervraagden dat het economische klimaat in de voorgaande periode was verslechterd. Destijds zag een meerderheid van de ondervraagde werknemers de toekomst van de economie nog positief in, volgens een woordvoerder van ING Nederland.

 

Export gedreven land

Het is niet gek dat werknemers het geen goed moment vinden om te solliciteren en dat werknemers vinden dat het economische klimaat is verslechterd, aldus ING. ‘Als je alle berichten leest over Griekenland, Portugal en andere landen. De vrees voor een dubbele dip is toegenomen en dat is doorgaans geen goed nieuws voor werknemers. Nederland is een export gedreven land, dus we zijn erg afhankelijk van de ons omringende economieën.’ Daarnaast komt er een bezuinigingspakket aan van de Nederlandse overheid en de verwachting is ook dat de consument de hand op de knip houdt. Dat heeft allemaal invloed op de stemming van de werknemers, denkt ING.

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat twee op de vijf werknemers het een slechte tijd vinden voor bedrijfsinvesteringen. Eenzelfde aantal ondervraagden is van plan om minder te solliciteren dan ze eerder van plan waren.

 

Dubbele boodschap

Ondanks al die negatieve vooruitzichten verwacht een kleine meerderheid zijn of haar economische droom in de nabije toekomst te zullen realiseren. ‘Dat lijkt een dubbele boodschap in vergelijking met de andere uitkomsten van het onderzoek, maar het is eigenlijk logisch’, aldus de ING-zegsman. De werknemers zijn ooit begonnen omdat ze denken dat ze iets beter kunnen dan een ander, vertelt hij. ‘Zij zijn positief ingesteld. Dat blijft overeind.’

 

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat vier van de vijf werknemers geen familie in het bedrijf zouden aannemen. Dat zeggen de werknemers om zo de verschillende relaties te kunnen scheiden die zij hebben met familie, denkt ING. ‘Maar het kan wel zijn voordelen hebben om familie aan te nemen, bijvoorbeeld qua loonkosten.’

 

Daarnaast zou de helft van de ondervraagden achteraf gezien de boekhouding van zijn of haar huishouding uitbesteden. Niet verwonderlijk, zegt de ING-woordvoerder. ‘Blijkbaar is het toch een ergernis die boekhouding. werknemers die de hele week hard werken hebben vaak geen zin om in het weekend de bonnetjes op te stapelen en de boekhouding te doen. Daar ben je geen werknemer voor geworden.

Link naar reactie
  • 2

Kijk, hier is het bericht over ondernemers:

Gelezen op de website van Higherlevel:

 

Nederlandse ondernemers vinden het nu een uitstekend moment om een bedrijf te starten. Ze verwachten dat de economie de komende tijd verandert en dat de neergaande economie ondernemers nieuwe kansen bied.

 

Dit blijkt uit een onderzoek onder 1049 ondernemers door NS Nipo in opdracht van HL.

 

Meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers vindt het een uitstekend moment om een bedrijf te starten. Ook vindt de helft van hen dat het ondernemersklimaat het afgelopen jaar is verandert. Daarmee zijn ondernemers even positief als altijd. Een jaar geleden vond 70% van de ondervraagden dat het ondernemersklimaat in de voorgaande periode veel nieuwe kansen bood. Destijds zag een meerderheid van de ondervraagde ondernemers de toekomst van de economie zeer positief in, volgens een woordvoerder van HL Nederland.

 

Export gedreven land

Het is niet gek dat ondernemers het een uitstekend moment vinden om te starten en dat ondernemers vinden dat het ondernemersklimaat is verbetert, aldus HL. ‘Als je alle berichten leest over Griekenland, Portugal en andere landen. De kans op een dubbele dip is toegenomen en dat is doorgaans goed nieuws voor ondernemers voor die meteen nieuwe kansen aan de horizon zien. Nederland is een export gedreven land, dus we zijn enigszins afhankelijk van de ons omringende economieën.’ Daarnaast komt er een bezuinigingspakket aan van de Nederlandse overheid en de verwachting is ook dat de consument de hand op de knip houdt. Dat heeft allemaal invloed op de kansen die zich aandienen en de nieuwe markten die je kunt ontginnen, denkt HL.

 

Uit het onderzoek blijkt verder dat drie op de vijf ondernemers het een uitstekende tijd vinden voor bedrijfsinvesteringen. Doordat producten en diensten competitiever worden aangeboden een uitgelezen kans om prijsbewust te investeren in de eigen onderneming. Eenzelfde aantal ondervraagden is van plan om meer te investeren dan ze eerder van plan waren.

 

Dubbele boodschap

Ondanks al die veranderende vooruitzichten verwacht een de meerderheid zijn of haar ondernemersdroom in de nabije toekomst te zullen realiseren. ‘Dat lijkt een dubbele boodschap in vergelijking met de andere uitkomsten van het onderzoek, maar het is eigenlijk logisch’, aldus de HL-zegsman. De ondernemers zijn ooit begonnen omdat ze denken dat ze iets beter kunnen dan een ander, vertelt hij. ‘Zij zijn enorm positief ingesteld. Dat blijft overeind.’

 

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat een van de vijf ondernemers nog meer familie in het bedrijf zouden aannemen. Dat zeggen de ondernemers om zo de verschillende relaties te kunnen combineren die zij hebben met familie, denkt HL. ‘Maar het kan wel zijn nadelen hebben om familie aan te nemen, bijvoorbeeld qua loonkosten.’

 

Daarnaast zou de helft van de ondervraagden achteraf gezien de boekhouding van zijn of haar bedrijf uitbesteden. Niet verwonderlijk, zegt de HL-woordvoerder. ‘Blijkbaar is het toch een ergernis die regelgeving. Ondernemers die de hele week hard werken hebben vaak geen zin om in het weekend de red tape op te stapelen en de regelgeving er op na te slaan. Daar ben je geen ondernemer voor geworden.’

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Merkava

 

Bron: Highevel, 21 oktober 2011

Link naar reactie
  • 1

Er is geen beter moment dan nu. Als je nu kunt starten kun je alleen maar beter (en groter) worden. Wij zijn zelf halverwege 2010 gestart en zei ook iedereen dat het een slechte tijd was. Inmiddels zijn we landelijk aan het uitrollen in een NOG slechtere tijd. Als je een goed product hebt waar vraag naar is (of gecreëerd kan worden) en je niet al teveel in hoeft te investeren; starten! :)

Link naar reactie
  • 0

helemaal met hans eens. Met die gedacht ben ik ook dit jaar begonnen. Nog geen dag thuisgezeten. werkweken van 60uur gemaakt! ik val van het één in het ander, en het loopt soms raar. Maar dat is ook het prachtige van een eigen zaak. Je moet er 200% voor gaan. Maar dat moet je in elke tijd.

Link naar reactie
  • 0

Ondernemers kiezen voor avontuur met een zeker risico.

Durven tegendraads te investeren.

Volgen hun gevoel.

Laten zich niet weerhouden door de negatieve items uit de media.

Snappen dat een kans zich maar eenmaal aandient.

Maken gebruik van die kans.

Krijgen best weleens tegengas.

Lopen daardoor risico het bij het goede eind te hebben.

 

Maar.... kweken achteraf wel jalouzie.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 219 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.