Niet helemaal nieuw op het forum, regelmatige lezer, maar nog niet eerder een bericht gepost.
Ik wilde een klein (pannenkoeken)restaurant overnemen, maar na veel wikken en wegen besloten het niet te doen.
Het restaurant is nog redelijk nieuw (2 jaar) en loopt nog niet rendabel, dit mede doordat er nog niet genoeg naamsbekendheid is en de huidige eigenaars een ander bedrijf runnen, waardoor de kok nu het restaurant runt, er is dus nagenoeg geen controle op in en verkoop en geen commerciele strategie.
Ik heb geen horeca achtergrond, maar wel management en ik zie zeker mogelijkheden om dit restaurant rendabel te maken. Maar door de hoge investering (aankoop + opstartbedrag) en het feit dat het een klein restaurant is, en de omzet zeker de helft omhoog moet, vond ik dit een te groot risico.
Overigens ben ik geen kostwinner en zijn we absoluut niet afhankelijk van mijn inkomen.
Nou krijg ik van de huidige eigenaars het aanbod om de zaak 1 of 2 jaar te gaan runnen en na die 1 of 2 jaar het alsnog te kopen of van de koop af te zien. Leuk aanbod, zodat ik zonder grote investering toch kan ga kijken of dit haalbaar is.
Binnenkort ga ik dan ook met hun in gesprek over dit aanbod.
Nou is mijn vraag, wat zijn de dingen, waar ik rekening mee zou moeten houden en is dit aanbod uberhaupt haalbaar?
Logisch natuurlijk dat een en ander vast moet worden gelegd, zoals bijvoorbeeld altijd de recht van eerste koop, en de vrijheid er vanaf te zien.
GRaag zou ik van jullie tips hebben waar ik op zou moeten letten.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Yoyoy
Yoyoy
Hallo Allemaal,
Niet helemaal nieuw op het forum, regelmatige lezer, maar nog niet eerder een bericht gepost.
Ik wilde een klein (pannenkoeken)restaurant overnemen, maar na veel wikken en wegen besloten het niet te doen.
Het restaurant is nog redelijk nieuw (2 jaar) en loopt nog niet rendabel, dit mede doordat er nog niet genoeg naamsbekendheid is en de huidige eigenaars een ander bedrijf runnen, waardoor de kok nu het restaurant runt, er is dus nagenoeg geen controle op in en verkoop en geen commerciele strategie.
Ik heb geen horeca achtergrond, maar wel management en ik zie zeker mogelijkheden om dit restaurant rendabel te maken. Maar door de hoge investering (aankoop + opstartbedrag) en het feit dat het een klein restaurant is, en de omzet zeker de helft omhoog moet, vond ik dit een te groot risico.
Overigens ben ik geen kostwinner en zijn we absoluut niet afhankelijk van mijn inkomen.
Nou krijg ik van de huidige eigenaars het aanbod om de zaak 1 of 2 jaar te gaan runnen en na die 1 of 2 jaar het alsnog te kopen of van de koop af te zien. Leuk aanbod, zodat ik zonder grote investering toch kan ga kijken of dit haalbaar is.
Binnenkort ga ik dan ook met hun in gesprek over dit aanbod.
Nou is mijn vraag, wat zijn de dingen, waar ik rekening mee zou moeten houden en is dit aanbod uberhaupt haalbaar?
Logisch natuurlijk dat een en ander vast moet worden gelegd, zoals bijvoorbeeld altijd de recht van eerste koop, en de vrijheid er vanaf te zien.
GRaag zou ik van jullie tips hebben waar ik op zou moeten letten.
Bij voorbaat dank
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/33921-overname-restaurant/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
7 antwoorden op deze vraag