Ga naar inhoud
 • 0

Verkooppunt benaderen

Hoi ondernemers,

 

Ik ben nieuw hier maar volg dit forum al een tijdje. Er is hier veel kennis aanwezig, daarvoor mijn complimenten. Er is iets waar ik niet zo goed uit kom en waarop ik ook het antwoord hier niet kan vinden.

 

De situatie is als volgt. Wij hebben een uniek product voor baby’s bedacht, persoonlijk gemaakt met de foto van de baby van de klant daarin verwerkt en met geboortegegevens ed.. (personalisering is niet uniek ook niet de manier waarop maar dit is er nog niet) Het leek ons een prachtige aanvulling voor winkels zoals Prenatal. Wij hebben alleen een webshop die nog niet gepromoot is (en ook nog niet volledig af) Daarom leken gevestigde babywinkels ons wel een mooi verkoopkanaal. Op school raden ze mij echter af om dit product exclusief bij bijvoorbeeld Prenatal onder te brengen. Dit vonden ze zonde omdat er zo veel andere mogelijkheden zijn. Hier ben ik het ook wel mee eens maar hoe groot is de kans dat Prenatal het product alleen wil verkopen als ze exclusiviteit krijgen? Daarnaast zitten we ook een beetje in onze maag met de bestelwijze. De meeste babywinkels hebben geen persoonlijk gemaakte producten en dus ook niet de mogelijkheid om een foto te uploaden. Moeten we hier al rekening mee houden als we naar Prenatal zouden gaan (of een andere willekeurige babywinkel)? Het voordeel is dat de klant het product meteen kan zien en af zou kunnen rekenen bij de winkel. Alleen hoe krijgen we de foto bij ons want elk product wordt speciaal gemaakt. Hoe werkt dat het gemakkelijkst?

 

Hoop dat een beetje duidelijk is wat bij ons de hoofdbrekers zijn.

 

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

 • 0

Nee het is geen schoolproject. Ben al ruim 3 jaar ondernemer en ja daarnaast ga ik naar school voor een diploma, studeer communicatie.

 

Het belangrijkste dat ik graag zou willen weten is hoe ik het moet brengen aan een bedrijf, zeker als het bijvoorbeeld Prenatal zal zijn. Is het belangrijk om al na te denken over de manier waarop hun dit aan hun klanten aan gaan bieden? Dit gezien het feit dat elk product door mijn handen moet gaan en waarvoor ik een foto van de klant moet hebben. Ik denk dat als er te veel werk in gaat zitten voor een bedrijf zoals Prenatal dat ze daarop af gaan knappen. Denk dat zulke bedrijven liever groot inkopen, afrekenen met de klant en klaar. Of schat ik dit verkeerd in? Of moet ik dit aan het bedrijf zelf overlaten om over na te denken? Wil namelijk wel goed voorbereid verkooppunten gaan zoeken.

Link naar reactie
 • 0

 

Als je elk product zelf moet (af)maken, is het niet interessant voor Prenatal. Dan is het immers niet schaalbaar en altijd afhankelijk van jou. Bovendien is arbeidstijd duur. Kun je beter partneren met bv een gespecialiseerde website of zelfs een titel van Sanoma die een lezersaanbieding wil doen. Een andere toepassing is in combinatie met een leverancier aan deze doelgroep die een aanbod wil doen in de sfeer van: bij aankoop van X een Y cadeau.

 

Kun je de website niet noemen (of de link ergens in verstoppen)?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Als ik het goed begrijp is jou opzet dat de klant naar bv prenatal gaat en daar een foto aflevert die daarna naar jullie moet en verwerkt wordt?

Ik kom uit supermarkt land en is niet vergelijkbaar met een prenatal maar heeft wel de zelfde trekjes. Daar kon je wel bv taarten bestellen met foto. De klant gaat naar de site van de winkel (eigenlijk de taartenmaker) en upload de foto en geeft aan welke taart. De taart wordt gemaakt en gaat naar winkel.

De winkel hoeft dus niets meer te doen dan doorschuiven. En dat is al een extra handeling.

Als je het via zo'n opzet voor kan leggen aan een toekomstige klant als bv prenatal , dan zou het mogelijk zijn dat ze het zien zitten. Op het moment dat ze er zelf , dus in een winkel, meer voor moeten doen geef ik het weinig kans.

 

succes Paul

Link naar reactie
 • 0

Het de link ben ik erg voorzichting, omdat het namelijk makkelijk na te maken is als je het idee maar hebt. (nooit precies hetzelfde maar wel het idee) Dus als iemand sneller is dan ik en die weet eerder de grote verkooppunten te benaderen kan ik dat wel vergeten.

 

Maar Paul zoiets bedoel ik inderdaad. Klant levert foto aan bedrijf, bedrijf stuurt door naar mij ik pas de foto aan en zet op product en stuur product weer naar bedrijf. Zal een tijdje te denken aan een speciale website bijvoorbeeld Prenatal fotoservice (als ze al ja gezegt hebben) dan gaat het allemaal wat makkelijker en Prenatal zou minder hoeven te doen. Geen idee wat ze hier zouden denken. Het komt er eigenlijk op neer dat ze net als de AH je foto op bijvoorbeeld canvas kunnen leveren. Maar dit dan specifiek gericht op de babies zodat het een persoonlijk product gaat worden.

 

Prijs is dan natuurlijk gewoon bedrag X voor product Y en niet in uren. Zodat ze van te voren weten hoeveel ze per product verdienen hieraan. Denk dat de kleine babyboetiekjes er minder moeite mee hebben om een foto door te sturen en voorbeelden te tonen in hun winkel/webshop. Moet hier nog even goed over nadenken.

 

In ieder geval al erg bedankt voor het meedenken.

Link naar reactie
 • 0

Het gaat mij er meer om stel dat de AH nog geen canvas zou hebben en iemand komt met idee om dat bij de AH ook mogelijk te maken. Er kan maar 1 iemand dat als eerste voorstellen en als de AH met een bedrijf eenmaal in zee gaat dan ga je niet zomaar wisselen.

 

Of de V&D die bedrukte T-shirts gaat bieden en je bent een bedrijf dat mooie grafische werkjes maakt die je wil naar de smaak van klanten aan kan passen. De opdrukken zullen uniek voor je zijn maar prikkel hier iemand anders mee, die maakt ook grafische werkjes en is je vervolgens voor bij de V&D dan ben je die al kwijt. Daarom ben ik een beetje voorzichtig met het exacte idee op een serveerblaadje aan te dragen.

Link naar reactie
 • 2

Misschien een samenwerking met een bedrijf zoals albumprinter etc. Zij kennen de processen die hierbij komen kijken goed. Als het echt zo'n geweldig product is, dan zou ik denk ik toch eerst even zelf wat promo doen, persberichten etc is zo verstuurd en binnen een aantal maanden is het dan ook wel geplaatst in een aantal tijdschriften etc. Dan heb je wat objectievere bronnen die ook vinden dat het leuk is.

Link naar reactie
 • 0

Als je gaat personaliseren, of het nu mokken zijn of canvas doeken of weet ik wat, mbv foto;s dan is het in mijn ogen van belang dat de klant voordat ie bestelt een goede indruk van het eindresultaat krijgt.

Anders is het op goed geluk de foto's opsturen en vervolgens maar afwachten wat hij terugkrijgt, waardoor de kans op teleurstelling en gedoe daarover (nog los van negatieve reclame) in mijn ogen vrij groot is.

 

Bij een Hemataart stuur je een foto en krijg je een taart met die foto terug. Dat is simpel

 

Jij geeft aan dat je eea nog gaat bewerken als ik het goed lees, dus dat maakt het voor de klant lastiger.

 

Ik ben de afgelopen tijd een beetje aan het spelen met www.photovisi.com werkt snel, intuitief en prettig

 

Zonder verder je idee te kennen zou ik het in die richting zoeken, en niet in eerste instantie voor Prenatal gaan.

 

Waarom denk je dat je een Prenatal, V&D etc. nodig hebt? Zullen ze je niet meer beperken dan dat ze je vooruit helpen? Of zoek je zekerheid en iemand die qua marketing en power de kastanjes voor je uit het vuur haalt?

 

Link naar reactie
 • 0

Huh, waarom een offline stap, als je gewoon alles digitaal naar je toe kan halen? Gewoon lekker zelf doen en eventueel affiliate partners een applet (module of app) beschikbaar stellen. Tip: spreek je klanten en praat over jezelf, niet alleen over partners en adviseurs.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 171 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...