Ga naar inhoud
 • 0

distributie via Primera

Wij willen een nieuwe service opzetten die we graag zouden aanbieden via een landelijke retail keten.

 

Primera leek ons de beste keus gezien hun huidige aanbod. Maar een HEMA of Blokker zou op zich ook niet verkeerd zijn. Het gaat vooral om de 'exposure', dicht bij de klant zijn en de associatie met een goede brand.

 

De vraag: hoe kom je bij zo'n keten binnen? Wat voor marges/volume is voor hun nodig om het interessant te maken?.Welke andere overwegingen zouden hun af kunnen houden van zo'n samenwerking?

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

 • 0

 

Is het een fysiek product dat verspreid moet worden, of een dienst die digitaal afgenomen wordt.

 

Verkoop je onder eigen merk of whitelabel?

 

Bestaat het al ergens anders?

 

HEA is meer gericht op branding, Blokker op prijs en Primera heeft laag bereik. Het hangt een beetje van de goeie match af.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Hoi Twabla,

 

Fysiek product. Moet opgestuurd worden (in die zin scoort Primera beter).

 

Eigen merk met website voor bestellingen maar we zijn zeker open voor whitelabeling.

 

Bestaat wel ergens anders maar deze opzet hebben we nog niet gezien.

 

Hoezo laag bereik voor Primera? Die hebben toch ook 400+ winkels?

Link naar reactie
 • 0

denk ook eens aan Bruna of Freerecordshop/Expo. En misschien maak je in het algemeen meer kans als je het product of de dienst bij een toeleverancier op dit gebied aan deze partijen aanbiedt.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Primera is voor het grootste deel allemaal franchise. Je moet dus in ieder geval binnen stappen bij het hoofdkantoor die de franchisegever is. Zij bepalen voor een groot deel wat hun assortiment is. En waarom zou je niet gewoon een telefoontje eraan wagen? Nooit geschoten is altijd mis. Ben je in ieder geval al wel even binnen geweest.

Link naar reactie
 • 0

 

Volgens mij zijn alle retailers op zoek naar producten en diensten die extra omzet of zelfs onderscheidingsvermogen brengen in hun webshops. Je kan dus kijken welke formule het beste matcht met jouw aanbod.

 

Welke logistiek heb je voor ogen? Worden deze producten vanuit Panama verzonden of lever jij aan de eDC's die vervolgens uit voorraad verkopen? Ben je bereid en in staat om die voorraad te financieren, en eventueel zelfs liggeld?

 

Reken erop dat alle retailers de risico's inschatten en zo hun eigen kijk op klanttevredenheid hebben. Blokker gaat hard op de prijs onderhandelen, HEMA kijkt of het wel HEMA is, Primera biedt alleen zijn shopfront aan en eventueel zijn winkels als afhaaladres (meer een affiliate overeenkomst) en wellicht zijn er nog andere formules.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

't zeker een nuttige service en biedt een stukje onderscheidingsvermogen.

 

Panama heeft er overigens niks mee te maken. Daar heb ik wel lang gewoond (vandaar m'n 'naam' :-).

 

Maar stel, wij hebben een bruto marge per product van Euro 10-15, hoeveel biedt je die partner dan? Is er een bepaald gebruikelijk percentage?

 

We mikken om een verkoop van 20-40 duizend stuk het eerste jaar, via winkel en web.

Link naar reactie
 • 0

Ik ben hier ook een hele tijd mee bezig geweest, en had maar bepaalde kengetallen. De inkoop, de marge die we nodig hadden, de gebruikelijke marge voor de winkelier. Een winkelier/detaillist zal ongeveer 30% marge nodig/willen hebben. En dan moet je dus terugrekenen naar je basis.

 

Maar wil je je product ineens groter gaan afzetten, zul je ook je eigen marges moeten bijstellen. Overigens zijn een Primera en Bruna geen makkelijke afnemers.

 

Hoofdkantoor bepaalt namelijk wat er ingekocht wordt. Dit wordt kenbaar gemaakt aan de franchisers. Hierbij wordt ook verteld wat er in de volgende folder komt, en de franchiser kan hier op intekenen of niet. Meestal wordt er ongeveer op 70% ingetekend. Dit betekent voor het hoofdkantoor natuurlijk een groot risico qua inkoop. Wellicht hebben zij zelfs de onderhandelingen met de distribiteur nog niet eens afgerond, omdat men wacht op de intekeningen. Dit is allemaal van invloed op de marge.

 

Je hebt met allerlei factoren van doen dus. Stel dat je in onderhandeling bent, en de franchisers kopen massaal in, is je positie beter. Het lastige is, dat je dit niet weet, en dat dit je ook echt niet verteld gaat worden.

 

Voordat je met die jongens in zee gaat, kan ik je eigenlijk alleen maar adviseren om eens te gaan praten met een franchiser. Vraag of je eens mee mag denken en kijken, en kijken hoe de voorindeling gaat (sommige producten is men namelijk ook verplicht om af te nemen). Pas wanneer je inzicht hebt hoe één en ander werkt, kun je je plan bijstellen, aanpassen en fine-tunen.

 

Niet helemaal een antwoord op je vraag, meer een mee-denk-moment.

 

Succes, Marcel

Link naar reactie
 • 0

 

Het ligt ook een beetje aan het type product, als het bijv. een telefoonkaart is heb je een andere strategie nodig, dan voor bijvoorbeeld magazines/glossy etc. Zou je wellicht iets meer duidelijk hierover kunnen verschaffen om wat het gaat?

 

Dan is het denk ik voor medeforum-gebruikers inzichtelijker of je een Blokker, Hema of andere partij nodig zal hebben voor de presentatie en verkoop hiervan. Het is momenteel te vaag.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 160 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...