• 0

Gezocht: hulp bij opstarten nieuw concept [internet/mobiel]

Goedemiddag allemaal,

 

Ik loop al een tijdje rond met een idee voor een nieuw internet/mobiel concept. Helaas ben ik zelf niet in staat om op dit moment als ondernemer hier de leidende rol in te nemen. Ik ben daarom op zoek naar ondernemers of bedrijven die, mochten ze iets in dit concept zien, hiermee aan de slag kunnen. Wel werk ik er graag aan mee natuurlijk, ik heb ook een achtergrond in deze richting. Een samenwerking dus waarbij ik misschien een klein percentage van de opbrengsten opstrijk.

Kan iemand mij in de goede richting wijzen, naar personen of bedrijven die hiervoor openstaan? Of misschien zijn er personen hier die zelf hiervoor openstaan, dat kan natuurlijk ook. Alvast bedankt voor de reacties.

 

Groeten,

JD

 

 

[Titel aangepast]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

  • 0
Een idee is op zichzelf niets waard. Als je geen geld, geen arbeid, geen intellectuele eigendomsrechten kunt inbrengen, laat het idee dan maar rusten.

 

Ik ben niet in de illusie dat mijn idee nu al wat waard is of dat ondernemers zitten te springen om met mij samen te werken. Wat dat betreft ben ik vrij realistisch. Ik ben slechts op zoek naar personen of bedrijven die voor zo'n samenwerking openstaan. Het gaat om een samenwerking waarbij ik dus ook arbeid lever. In ieder geval zou ik graag wat contacten opdoen op dit gebied zodat ik wat meer opties zie.

Link naar reactie
  • 0

Ook met een prototype om mensen mee te interesseren blijft het een kwestie van een "heet pannetje" dat je aan anderen probeert te geven zodat die er iets mee gaan doen. Mijn ervaring (eigen ervaring en in mijn netwerk) met zulke situaties is dat het ergens in het proces onherroepelijk afsterft, als je het ding (het idee, de venture, het volledig functionele bedrijf) niet zelf over de eindstreep wilt krijgen, of er een succes van wilt maken. Dat gebeurt maar zelden.

Het gaat erom dat er iemand is die een "krachtveld" in het leven wil roepen om iets tot een succes te maken en dat ook in stand wil houden. Anders: no magic.

 

Link naar reactie
  • 0

1 vraag: Heb je al iets op papier gezet? zoals een Ondernemingsplan? Concept plan? visuals? informatie mbt het idee. Althans is er al inkt op een vel gezet of draait het nog in de geest?

 

Als je ECHT iets van je idee wilt maken, dan zul je echt wat inzet moeten tonen en op z'n minst mee aan de slag moeten gaan en dan begin je meestal bij het begin. Laat het inkt vloeien.. ;)

 

Gr,

 

L.A.

Link naar reactie
  • 0
Zal dat voldoende krachtveld zijn?

 

Nee dat is niet voldoende natuurlijk. Je zult mensen enthousiast moeten maken voor jouw plan. Als je dat niet in je hebt zal je gedane moeite tot niets leiden. De genoemde zaken zijn slechts hulpmiddelen die je helpen de mensen voor je idee te winnen.

Link naar reactie
  • 0

Zoek een ontwikkelpartner die er brood in ziet en maak een beta met basisfunctionaliteit. Een grafisch en functioneel ontwerp komen daarbij van pas.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de tips L.A. en Annedien.

Er staat nu nog weinig op papier. Ben zelf van plan om het ondernemings-, concept- en marketingplan te maken, evenals grafisch en functioneel ontwerp. Zal dat voldoende krachtveld zijn?

Nee, dat zijn allemaal weliswaar belangrijke onderdelen, maar je maakt daarmee alleen maar een heel uitgebreid, goed onderbouwd "heet pannetje". Pas als het jouw persoonlijke intentie is om hier een succes van te maken werkt het - natuurlijk zijn er zeldzame gevallen te vinden van situaties waarin het tot een bepaald niveau brengen van een concept en het laten overnemen succesvol was, maar die zijn dus niet zo talrijk.

Zo te zien ben je veelzijdig en in staat om dingen tot in detail uit te werken - dat is meteen een lekkere valkuil, want doordat je het "voor je kan zien" denk je dat anderen kunnen ervaren (en delen) in wat jij aan potentieel ziet denk je dat anderen zitten te wachten op zoiets goeds. Mijn ervaring is dat anderen weliswaar dat potentieel ook wel zien maar het vervolgens vakkundig om zeep helpen, omdat ze bijvoorbeeld alleen maar een commercieel belang zien, wat vaak te dun is als motivatie om ook de creatieve energie te leveren aan een vermarktingsproces.

Daarnaast hebben mensen toch een andere binding met iets dat ze niet zelf uitgevonden hebben.

 

Wat wel kan uitmaken is wat je bedoelt met een internet/mobiel concept. Als dat iets van een app is kan je bijvoorbeeld wel aansluiting zoeken met netwerken als Appsterdam (www.appsterdam.rs), daar zitten ondernemende gasten bij -- als het iets is wat als een soort David in een Goliathmarkt (providers/carriers) moet gaan functioneren heb je een heel ander speelveld.

 

En wat ook nog uitmaakt is jouw eigen motief om het uit te willen ontwikkelen.

 

Maar geloof me, als het gemakkelijk was om je idee tot het niveau te brengen wat je beschrijft, en dan een partner te vinden die het ontwikkelt en uitrolt en daarvoor een bescheiden percentage te krijgen zaten er heel wat Higherlevelaars te typen vanuit hun jacuzzi in hun tweede huisje op de Bahama's ;)

 

Neemt niet weg dat het zou kunnen werken om het zo aan te pakken, als je er voor jezelf maar rekening mee houdt dat het een loterij is. Met niet zulke goede odds ;) ... qua verwachtingsmanagement.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@ Annedien Hoen

 

Enigszins ben ik het wel met je eens, maar een idee in de geest heeft € 0,0 waarde. Zodra men het inkt laat vloeien wordt ook de persoon zelf op de proef gesteld of die het een en ander waar kan maken of niet. Er komt namelijk heel wat bij kijken met het schrijven van een concept/ondernemingsplan enz. Laat staan het concept tot leven roepen.. ;)

 

Ik hoor veel mensen vragen stellen hoe zij bedrijven willen benaderen mbt hun super ideeën maar wanneer men vraagt heb je al iets op papier gezet dat dooft het licht. :'(.

 

Sacrifices has to be made to launch an idea in to a successful business.

 

Een investeerder zoekt ook iemand die ook inzet toont in zijn idee. Hoeveel mensen zijn wel niet bij de bank gaan aankloppen voor een investering slechts met een goedgefundeerde ondernemingsplan?. Veel, velen zijn ook afgewezen. Maar de prestatie om van een idee in de geest tot het omzetten tot een ondernemingsplan tot aan het aankloppen bij de bank is al een achievement zou ik zeggen. Stel dat hij afgewezen zou worden dan kan hij alsnog het plan verder uitwerken en bij andere deuren kloppen. Nederlanders staan ervoor als beste ondernemers op deze aardbol. Uiteraard moet je wel realistisch blijven. Maar evenmin hebben velen hun dromen tot een werkelijkheid gebracht. Je weet nooit waar het schip strandt.

 

Ik noem dat ondernemersspirit. Misschien zit het wel in jd1980.

 

 

Link naar reactie
  • 0

En of dat in mij zit. De omstandigheden zijn er alleen niet naar om op dit moment zelf de onderneming te starten, zelfs met een uitgewerkt ondernemingsplan en dergelijke, daarom zocht ik naar andere opties. Naar het er nu naar uit ziet wacht ik gewoon nog even tot ik het zelf kan, tenzij ik in de tussentijd een andere mogelijkheid zie. Het maken van een ondernemingsplan, conceptplan etc. is voor mij niet zo'n probleem, maar als ik zelf niet de onderneming start, dan maak ik in feite een ondernemingsplan voor een andere ondernemer. Is dat niet vreemd of onhandig?

Link naar reactie
  • 0

Blijf wachten tot de Aliens gaan landen en in jou idee gaan investeren ;D. Antoniem van ondernemen = stilzitten, en dat is waar jij momenteel in verkeert. Als je iets wilt ondernemen dan begin je met bewegen/iets doen. Simpeler kan ik het niet uitleggen. Of is ondernemerschap niks voor jou en zit het niet in jou bloed.

 

kleine story van een ondernemer die ik ken.

 

Een vriend/kennis (werkloos geworden) reed per ongeluk een verkeerde afslag af en kwam in een nieuwe wijk terecht. (toentertijd pas in de bouw) Zag een lege winkel in een corner met daarop te huur staan. Vervolgens de huurder gebeld en een overeenkomst mee afgesloten wetende dat hij niet eens de eerste maand huur kon afdragen. Vervolgens wat vrienden gebeld en 2 maanden huur bij elkaar gesprokkeld (borg + eerste maand huur).

 

Daarna is hij bij mensen advies gaan vragen en een van die mensen was enthousiast over zij idee en besloot hem te financieren en nu draait hij op volle toeren.

 

ps, ik heb mijn eerste onderneming gestart met € 0,0 ...Collega's namen lunch pauzes tijdens hun werk en ik ging potentiële prospects bellen tijdens mijn lunch pauze. En zo ben ik van de grond gekomen. Als het in je zit, dan zit het gewoon in je.

 

Denken en stilzitten is geen vooruitgang, ik prefereer denken tijdens het doen....

 

Misschien kom ik een beetje hard over, maar that's how i see it.

 

Mvg,

 

L.A.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik sluit mij bij de vorige sprekers aan, met de volgende aanvullingen:

 

Ga eens op onderzoek uit wat jouw concept oplost, voor wie dit een oplossing zou zijn, zodanig dat degene bereid is er geld aan uit te geven. Zet al die opgedane kennis op een rijtje en probeer dan eens voor jezelf te bepalen welke partijen handig zouden zijn om jou hierbij te helpen. Als je zover bent, kun je eens bij vraag en aanbod een oproepje voor hulp plaatsen. Maar inderdaad: als je er echt in gelooft, zul je ermee aan de slag moeten!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Blijf wachten tot de Aliens gaan landen en in jou idee gaan investeren ;D. Antoniem van ondernemen = stilzitten, en dat is waar jij momenteel in verkeert. Als je iets wilt ondernemen dan begin je met bewegen/iets doen. Simpeler kan ik het niet uitleggen. Of is ondernemerschap niks voor jou en zit het niet in jou bloed.

 

kleine story van een ondernemer die ik ken.

 

Een vriend/kennis (werkloos geworden) reed per ongeluk een verkeerde afslag af en kwam in een nieuwe wijk terecht. (toentertijd pas in de bouw) Zag een lege winkel in een corner met daarop te huur staan. Vervolgens de huurder gebeld en een overeenkomst mee afgesloten wetende dat hij niet eens de eerste maand huur kon afdragen. Vervolgens wat vrienden gebeld en 2 maanden huur bij elkaar gesprokkeld (borg + eerste maand huur).

 

Daarna is hij bij mensen advies gaan vragen en een van die mensen was enthousiast over zij idee en besloot hem te financieren en nu draait hij op volle toeren.

 

ps, ik heb mijn eerste onderneming gestart met € 0,0 ...Collega's namen lunch pauzes tijdens hun werk en ik ging potentiële prospects bellen tijdens mijn lunch pauze. En zo ben ik van de grond gekomen. Als het in je zit, dan zit het gewoon in je.

 

Denken en stilzitten is geen vooruitgang, ik prefereer denken tijdens het doen....

 

Misschien kom ik een beetje hard over, maar that's how i see it.

 

Mvg,

 

L.A.

 

 

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. En ik heb liever een harde boodschap dan aardige woorden. Ik "wacht" echter niet zozeer, als dat ik naar het punt toe werk waarop ik het zelf van de grond kan krijgen.

 

 

 

Ik sluit mij bij de vorige sprekers aan, met de volgende aanvullingen:

 

Ga eens op onderzoek uit wat jouw concept oplost, voor wie dit een oplossing zou zijn, zodanig dat degene bereid is er geld aan uit te geven. Zet al die opgedane kennis op een rijtje en probeer dan eens voor jezelf te bepalen welke partijen handig zouden zijn om jou hierbij te helpen. Als je zover bent, kun je eens bij vraag en aanbod een oproepje voor hulp plaatsen. Maar inderdaad: als je er echt in gelooft, zul je ermee aan de slag moeten!

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Niet dat ik er nu al gebruik van wil maken, maar waar is het vraag/aanbod forum? Is er een gedeelte wat niet zichtbaar is voor iedereen, of zie ik iets over het hoofd?

 

 

Link naar reactie
  • 0
Niet dat ik er nu al gebruik van wil maken, maar waar is het vraag/aanbod forum? Is er een gedeelte wat niet zichtbaar is voor iedereen, of zie ik iets over het hoofd?
Op de home page van HL rechtsonder...

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Een vriend van mij is franchisenemer in die branche.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Heeft hij, of heb jij misschien nog tips voor het beginnen van een nieuw concept in deze markt? Als mijn concept zo goed blijkt te werken als ik verwacht, is er dan niet de kans dat een grotere speler dit beter/met meer budget aan gaat pakken? Kortom, hoe overleef ik de beginfase in deze markt?

Link naar reactie
  • 0

Je hebt eerder aangegeven dat je nog weinig in een plan hebt uitgewerkt. Mijn advies is om daarmee te beginnen, zodat je de potentie van je idee enigszins kunt bepalen.

 

Ook as je in gesprek gaat met andere partijen zuk het verhaal zo concreet mogelijk uitgewerkt moeten hebben.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 256 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.