• 0

klanten werven voor webshop.

Hoi!

 

Een tijd geleden heb ik hier wat gepost over de opstart van mijn webshop in water- en luchtkoeling voor computers. Ik heb de stap gewoon genomen, ben met m'n ouders naar de KvK gegaan(ben 17) en ben gestart. Prima, gewoon in het diepe gesprongen dus. Webshop software gekocht, boekhouder gevonden. Toen kwam het belangenrijkste; de verkopen.

 

Deze vallen echter zwaar tegen. Heb sinds oktober 2011 nog geen klant gehad, de unieke bezoekersteller staat op 1380. Ben nu bezig met een verloting op een forum. Hopelijk haal ik hier wat orders uit. Ook probeer ik op fora vragen van mensen te beantwoorden op het account van mijn webshop.

 

Hebben jullie nog meer tips voor het werven van klanten? Want zo blijf ik maar investeren en investeren.

 

Daan

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Met dit soort producten zal je denk ik toch echt de status van "Expert" moeten bereiken. Oftewel jij moet die shop worden die echt alles hiervan af weet, tot in het heel technische aan toe.

 

Dus veel uitleg, goede content, veel afbeeldingen, video's etc.

 

Dat gevoel heb ik er tenminste bij.

 

Bovendien, met alle respect, is het casemodden niet een beetje geweest ?

 

 

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 1

Hoihoi!

 

Bedankt voor alle reactie's!

 

@Derek-Jan : Je hebt gelijk, dit is prio 1.

 

@ICTnu. Ja, ik moet mijn assortiment echt uitbreiden, ook dit staat op de lijst, maar kost zoveel werk. Elke week komen er rond de 2 producten bij.

En inderdaad, ik heb lopen brainstormen over het aanbieden van kant en klare sets onder het merk Liquid-Cooling. Dit is goed mogelijk, en dan hebben klanten alles wat ze nodig hebben. Vooral voor de starters handig. Ik ben dit aan het uitwerken in m'n hoofd.

 

@DutchGuy Nee, waterkoeling en modding maakt een explosieve groei door het laatste jaar.

 

Ben nu aan het kloten met AV,Maar ik kom er niet uit. En bedrijven willen dit wel voor je doen, maar dan ben je 100+ euro kwijt. Denk dat ik aan de hand van de AV van de concurrenten maar eens ga proberen.

 

Link naar reactie
  • 0

voordat jullie mij mischien af gaan kraken, ik heb geen ervaring in liquid cooling.

 

ik ben begonnen met commodore 64, amiga, pctje, piii 300, en dan steeds een pctje, op mijn jeugdige leeftijd heb ik paar pcs zelf gebouwd het was leuk, nu heb ik er zelf geen tijd voor en configureer een pc en bestel hem kant en klaar.

 

het lijkt mij een heel kleine afzet markt, ook al krijg je dinges in de schappen bij albert heijn, lidl, dixons, intertoys waar dan ook?

 

Hoeveel procent van de mensen hebben behoefte aan zo'n ding? 0.001%?

Is dat alleen vloeistof koeling spullen voor je pc die de koper zelf in moet monteren?

Hoeveel procent van de mensen kunnen die dingen zelfs monteren? 0.01%?

 

IMO is dat je gewoon te kleine afzet markt hebt om van te leven, maar aan de andere kant heb hier geen verstand van.

Link naar reactie
  • 0

Een niche is zeker interessant omdat je dan als 'specialist' door het leven kan gaan en op die manier een concurrentie voordeel kan afdwingen ten opzichten van veel grotere concurrenten, maar ben het toch deels eens met vlootje. Het is belangrijk te weten wie je doelgroep is en dit (eigenlijk van te voren) in kaart te brengen.

 

Ik denk persoonlijk dat er wel genoeg animo is voor deze webshop. De concurrentie is wel heel hoog en op veel websites kan je al complete computers inclusief koeling samenstellen, maar door je specifiek te onderscheiden op service, specialist op het gebied van koeling kan je wellicht een mooie marktpositie verwerven.

 

ik zou persoonlijk het voordeel van jou koeling ten opzichten van een normale koeling aanprijzen om op deze manier mensen over te halen hun huidige koeling te vervangen. Denk aan:

- stiller

- milieuvriendelijker

- vermogen koeling

 

Tevens je voordelen vermelden waarom klanten voor jou als bedrijf moeten kiezen dus:

- (zoals reeds vermeld) gratis verzending

- e-mail support binnen 24 uur reactie (bijvoorbeeld)

- specialist op gebied van water koeling

- gemakkelijk betalen

 

Met bovenstaande punten zou je in ieder geval je conversie kunnen verhogen en kun je jezelf profileren als specialist op gebeid van water koeling. Om je klanten te bereiken zou ik ook social media inzetten (facebook, twitter)

Energie + Alcohol in een voordelig mixdrankje: FourMaxed || http://www.fourmaxedshop.nl

Piercings kopen doe je bij de specialist! Online Piercings Kopen || Onlinepiercingskopen.nl

Link naar reactie
  • 0

De voordelen van waterkoeling kan je wel achterwege laten. Je doelgroep weet dit al lang en zal meer geinteresseerd zijn in technische informatie. De gemiddelde pc-gebruiker komt echt niet op het idee om waterkoeling in te bouwen.

 

Kijk ook eens op het Tweakers forum en dan het subforum Casemodding. Kijk daar eens wat je doelgroep wil en zoekt.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0

Persoonlijk denk ik dat je ook een stukje "social media" mist op je site, je doelgroep is een jonger publiek die over het algemeen veel op facebook, twitter en hyves te vinden is. Waarom kan ik die pagina's niet terugvinden op je site?

www.candybags.nl - Modeaccessoires gemaakt van gerecycled snoeppapier.

Link naar reactie
  • 0

Noem zoals voor mij al meerderen meldden, duidelijk je onderscheidend vermogen. Wellicht kan dat aan de rechterzijden in zo een blok? Zorg ervoor dat de webshop, typefout en technisch vrij is van fouten.

 

Controleer vervolgens of je de prijsstelling wel concurrerend is, juist jouw doelgroep vergelijkt! Check vooral tweakers.net, is alles in orde kun je relevante bezoekers gaan zoeken, dit doe je zo;

 

Strategie;

 

- wie is je doelgroep

- waar zit je doelgroep

- als je prijs goed is, wat eist je doelgroep nog meer (uitleg/ omruil/ geen verzendkosten terug etc.)

- welke doelstellingen (smart)

- welke zoekwoorden (o.a. google keywordtool/ insight etc.)

 

Verkeerskanalen;

 

Google seo (intern optimaliseren op de zoekwoorden)

Google autoriteit verkrijgen (linkbuilding)

Google adwords (op heel specifieke adwords)

Adverteer zeer gericht (bv inhoudsnetwerk op tweakers.net middels adwords)

Wees met je kennis aanwezig online (allerlei forums, gebruik ook daar je handtekening link)

Social media (twitter, facebook, linkedin, hyves etc.)

 

Als je bovenstaande uitvoert dan kom je al een heel eind! Mocht geen AdWords gebruiken en het wel overwegen, ik heb € 100 tegoed voor je. Kun je zelf eens rustig testen of het iets voor je is. Start wel met heel specifieke zoekwoorden op de instelling exact anders is de € 100 zo op zonder sales.

Link naar reactie
  • 0

Je producten zjin vooral voor de zelfbouwers. Ik zou je site daarom aanmelden bij Tweakers.net. Er zit wel een minimum factuurbedrag van € 75 p.m. aan de opname van je producten maar niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen.

 

Daarnaast zou ik voor meer unieke content zorgen op je site. Schrijf voor alle categorieën en producten een pakkende title en meta description.

 

Verder kun je per categorie iets meer uitleg geven wat het nut ervan is. Daarnaast kun je dan ook weer interne links aanbrengen in deze tekst.

 

Je kunt je sitemap ook aanmelden bij de Google Webmaster tool.

 

Mvg,

Sander

Link naar reactie
  • 0

Dit inderdaad sowieso:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_category/11

 

Hier is je doelgroep te vinden.

 

Nu hebben ze hulp nodig met hun veel gestelde vragen: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1432776, aanpakken wellicht en meet jezelf een status aan dat je bij de community hoort. En het leuke aan communities is dat ze gewoon laten weten wat ze nodig hebben:

 

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1483158

 

Kijk welke producten men mist op de markt en je hebt al wat handel. Kijk ook wat de nieuwste producten zijn op amerikaanse blogs waarmee goede resultaten geboekt worden. Dat kan ook handel zijn. Stel: Een zeer respectabele blogger stelt dat een bepaalde koelvloeistoef helemaal super is. Check of dat al in NL verkrijgbaar is tegen een normale prijs. Nog niet? You're the one. Tevens kan je eenvoudig refereren naar het artikelen waardoor je product meteen credibility krijgt.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

En pas op dat je niet gelijk links gaat plaatsen naar jou shop op GoT of andere forums. Dan ben je gelijk exit.

 

Begin met een gewoon profiel zonder links naar je shop en ga gewoon goede adviezen geven aan andere leden van dat forum. Op gegeven moment gaan mensen jou zien als expert op jouw vakgebied.

Link naar reactie
  • 0

Het is vrij normaal dat je niet direct een zooi bestellingen binnen krijgt. Was het maar waar!

 

Veel reclame maken op allerlei mogelijke manieren en heeeeeel goed vindbaar zijn op Google en algemeen op internet is wel een eis voor succes.

Sexshop Slaapkamerspeeltjes.NL - De ondeugendste online sexshop van de Benelux! Voor de spannendste sextoys
Link naar reactie
  • 0

Ik heb niet alles gelezen en of dit al niet genoemd is:

 

Ondank al de moderne communicatiemiddelen, zou ik ook eens kijken of adverteren in een van de computerbladen aantrekkelijk is. Daar vind ik toch zeer dikwijls het zelfbouw of renoveren van PC’s.

 

 

Ik vermoed dat dit toch wel boven zijn budget zal zijn?

 

SEO & SEA lijkt me het meest geraden. Eventueel kan je zelf wat cursussen volgen en dit stap per stap proberen toepassen (dat zal met vallen & opstaan zijn), ofwel kan hij een derde partij inschakelen.

 

Op het eerste zicht mis ik vooral content bij je producten, ook geen aangepaste metadescripties...

 

Analyseer de websites van concurrenten die wél goed scoren misschien eens, daar ga je alvast veel uit kunnen leren!

Link naar reactie
  • 0

Ik zou eerst de webwinkel goed verbeteren alvorens te adverteren. Hieronder vb aantal verbeterpunten die ik zou hebben gedaan:

 

- Wat doet het blokje "Marketing" op de belangrijkste navigatiegebied van je site? Verplaatst het en laat je menu met producten als eerste naar voren komen. Al staan ze eronder, het blokje marketing staat meer in de weg dan je denkt. Verplaatst het naar beneden.

 

- Marketing is een niet al te juiste woord op de doelgroep mee aan te spreken. Verander het woord "Marketing" in "Volg ons" of in "Twitter & Facebook." En in het blokje de icoontjes van Twitter en Facebook toevoegen, zodat het direct duidelijk is en sociaal overkomt.

 

-iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in NL. Goed dat je dat aanbied, maar waarom is de logo ervan niet onder het kopje betaalmethoden?

 

-Zoals eerder ook genoemd. Je bied gratis verzending aan. Laat dat dan ook veel duidelijker zien.

 

Belangrijk om te weten, is dat bezoekers niet alles lang gaan lopen uitzoeken. Als webwinkelier moet je dat zo eenvoudig, duidelijk en snel over laten komen. Alles waarvan je over hebt nagedacht en je denkt van: "Door dit zal de klant bij mij kopen", (bij: gratis verzending), moet je zo opvallend en duidelijk mogelijk weergeven.

 

Veel producten zijn "niet op voorraad", maar dat zie je pas als je naar de productpagina gaat. Dit wekt frustratie op bij de bezoeker. Pas na het klikken zien dat het product niet op voorraad is. De bezoeker wordt daarmee naar het kruisje rechtsboven "geduwd". Laat alleen de producten zien die ook daadwerkelijk geleverd kunnen worden.

 

Verder een goed begin. Ga vooral door. Alleen nogmaals mijn tip, verbeter eerst je webwinkel alvorens te adverteren.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hierbij zal ik ook nog een duid in het zakje doen ;-)

 

- zoals al gemeld, probeer het blokje marketing weg te laten bij de producten, dit werkt verwarrend

- Voor SEO: probeer wat meer tekst bij je categorieën te zetten

- probeer een bestel of klik hier knop toe te voegen bij de weergave in de categorieën

- zet meer social media in bij je producten, je hebt nu 'alleen maar' een tweet knop

- ook al genoemd maar ga aktief deel nemen aan forums

- maak youtube video's van de kasten die gemaakt zijn

- laat klanten youtube video's maken en zet deze ook op je youtube account

- probeer de winkelwagen wat overzichtelijker in te delen, is nu lastig kijken waar ik moet zijn.

- in je winkelwagen zie ik een betaalmethodes ? is dat bewust? ik weet niet of ik nu na bestelling afronden moet betalen?

- ga ideal accepteren bij je betaalmethodes

- zet je kvk en btw nummer bij contact gegevens

 

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg geholpen heb.

Veel succes met je webwinkel.

 

mvg,

Patrick

 

WebwinkelCommunity forum is nu #GRATIS : De gratis webshop community

Patrick Heijmans:  Online marketing specialist en consultant

Link naar reactie
  • 0
zet je kvk en btw nummer bij contact gegevens

 

Beste Daan,

 

Indien je ook levert aan consumenten, denk dan aan de regels aangaande koop op afstand en meer specifiek de informatieverplichting voor webwinkeliers.

 

 

Groet, Nynke

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 110 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.