Ga naar inhoud
 • 0

crisis en winkel starten?

Hallo Hallo!,

 

Na maanden van uitdenken en dromen ben ik op dit moment redelijk ver in het schrijven van een ondernemingsplan. Ik wil samen met een familielid een woonaccessoire winkel opzetten waar naast de verkoop van accessoires ook styling/lichtplan/kleur advies kan worden verkregen. Ik ben afgestudeerd van een creatieve opleiding wat is gericht op het bedenken en doorvertalen van unieke retail concepten, dus ik maak me niet druk over de likability van de winkel. Het gaat een unieke frisse/moderne winkel worden met mooie/betaalbare design merken wat non-stop inspeelt op de trends in woon(accessoire)land.

 

Nu is het echter bekend dat de woonaccessoiremarkt op zijn gat ligt. Ik vind het alleen erg lastig om voor mezelf te bepalen of ik dat als een uitdaging zie of als een grote waarschuwing.

Als we nu met de winkel beginnen zou je kunnen zeggen dat het nooit slechter zou kunnen gaan als het jaar waarin je bent gestart. Maar wat als Europa zich niet hersteld? Wat als Nederland nog meer geraakt gaat worden in zijn koopkracht (van de consument)

Wat als wat als wat als.....

 

Hoe weeg je dit soort invloeden af,...?

Ik vind het een onmogelijke keuze om nu te zeggen, we gaan ervoor, of we doen het niet, want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

En gewaarschuwd zijn we zeker.

 

Iemand die zijn inzicht of visie hierop wil delen?

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ik ben geen expert over dit soort dingen maar wat ik wel automatisch denk:

- wellicht goedkoper huurpanden te vinden omdat er door de economie nu vaker panden leeg staan

- omdat velen niet durven te verhuizen willen ze wellicht eigen woning weer eens anders inrichten, dus geen nieuwe dure meubels maar wel nieuwe accessoires om het weer wat mooier te maken.

 

Voor de rest zou ik vooral nadenken wat de gevolgen voor mezelf zijn als het toch niet goed gaat....het maakt verschil of je dan met schulden blijft zitten of alleen eigen investering kwijt ben.

Link naar reactie
 • 0

Jelle,

 

Wat ga je er nu zelf voor opgeven,

 

- neem je ontslag om vervolgens full-time aan je onderneming te besteden.

- heb je genoeg geld achter de hand om het een jaar lang zonder klanten uit te zingen.

 

Europa zal zich herstellen, dat is zeker, wanneer?

Nederland zal nog nog meer geraakt worden door de crisis, lees het nieuws van afgelopen weekend.

 

Een moeilijke vraag die je stelt,

Om met twee mensen een winkel te starten, dat wordt een karige boterham.

 

Heb je je ondernemingsplan al eens door een onafhankelijke laten inzien?

 

Misschien wil iemand op HL een kritische blik werpen op je ondernemingsplan.

 

Link naar reactie
 • 0
Europa zal zich herstellen, dat is zeker, wanneer?

Nederland zal nog nog meer geraakt worden door de crisis, lees het nieuws van afgelopen weekend.

 

Starten in een economisch slechte tijd hoeft geen belemmering te zijn. Dat iedereen zijn centen telt en wil bezuinigen betekent nog niet dat er geen vraag naar producten/diensten is.

 

Jouw aanbod daar op af stemmen en zorgen dat je jouw eigen kosten in de hand houdt en zo min mogelijk een beroep op krediet doen. Spaarcentjes en een parttime baan of partner met baan maken het ook weer makkelijker.

 

Als de groei dan weer begint kan je daar snel van profiteren is mijn idee. Maar misschien zie ik het nog steeds te zonnig in :)

 

Link naar reactie
 • 0

Ik zou nog even wachten. Het gaat zo beroerd in de retail dat er de komende jaren nog veel mooie locaties tegen veel lagere condities dan de huidige vrij gaan komen.

 

Wel zou je alvast kunnen starten als dienstverlener, verkoopstyling of inrichtingsadvies aan huis etc. Dan kun je toch al naam maken in je regio en dan vervolgens "landen" in een eigen winkelpand.

 

Het is net zoals groente of bloemen kopen op veiling, soms moet je toeslaan bij een mooi aanbod, soms kun je met even wachten heel veel verdienen. Volgens mij zitten we nu in een fase dat je met niet-doen (wachten) meer kunt verdienen dan met doen. (in deze branche)

 

 

Link naar reactie
 • 0

Als je een nieuw bedrijf wilt starten, maakt de crisis niet zoveel uit. Van belang is of je een zodanig uniek concept hebt dat het opvalt in het grote aanbod. Als je daar van overtuigd bent en je jezelf niet in de schulden steekt kun je uitproberen of het werkt. Dus huren met een korte looptijd. Een goed verhaal naar leveranciers en daar je unieke concept enthousiast neerleggen. Het gaat om de winst die je kunt maken. Dus als je weinig kunt omzetten met een grote marge en daarbij weinig vaste lasten hebt, kun je, als het zich goed ontwikkelt, in de toekomst een grotere stap zetten.

De huidige crisis is iets in de hoofden van mensen. Probeer met je concept de mensen van deze gedachten af te leiden en ze weer zelfstandig keuzen laten maken. Ze zullen je er dankbaar voor zijn.

Link naar reactie
 • 0

in mijn omgeving merk ik weinig van crisis in woonaccesoire-land, kennis is er ook zojuist een winkel in begonnen...

Nu is dat juist een goed idee, men koopt in deze tijden juist geen heel nieuw interieur en stelt dat uit, maar met een paar goed gekozen accesoires is het interieur toch weer opgefrist!

 

er zijn nog voldoende kansen voor retailers die iets unieks te bieden hebben, online accesoires bestellen kan iedereen, voor een goed samenhangend geheel heb je nog steeds een specialist nodig, dus kansen genoeg.

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0

Hebben jullie al nagedacht over een ondernemingsvorm? Kunnen jullie dit niet business2business aanbieden? Zonder voorraad houden en zonder winkel huren? Hebben jullie ooit al dit soort accessoires en adviezen verkocht of zijn jullie 'echte' starters?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 275 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...