• 0

Kerstpakket / Trainingsweekend

Goedenavond allen!

 

Ik ben op zoek naar jullie meningen, reacties en hulp voor de volgende situatie:

 

Wij zijn een jong bedrijf met 2 jonge eigenaren en 4 jonge fulltime medewerkers. Allen erg enthousiast en we doen ons uiterste best om er samen een goede service en leuk product neer te zetten. Nu heb ik in overleg met iedereen aangeboden om geen kerstpakket aan te bieden (belandt toch bij iedereen op zolder) maar een "trainingsweekend" te houden. Ik zie dat als volgt; Zaterdagochtend ergens een training in telefonische verkoop en 's middags een leuke speelse training om de samenwerking te verbeteren of dergelijke, zondag een leuke activiteit en een hapje eten. Wij zijn een webshop met een afhaallocatie, dit is denk ik handige informatie voor jullie adviezen.

 

- Wat vinden jullie van het idee?

- Hebben jullie enig idee waar ik terecht kan voor een leuke training zonder het budget van een multinational?

- Hebben jullie een leuk idee als tweede training? Ik wil iets leerzaams waar we allemaal iets aan hebben.

- Wat zijn jullie ervaringen van deze trainingen? Wat waren de kosten? Welke trainingen heb je gedaan? Waar?

- Mogelijk iemand van jullie interesse om ons wat bij te brengen?

 

Ik hoor graag wat van jullie, bvd!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Goh, leuk. In plaats van mijn jaarlijkse kerstpakket mag ik dit jaar op zaterdag en zondag opdraven om op 'training' te gaan.

Ik bekritiseer je trainingsweekend niet hoor, dat kan best wel eens verhelderd zijn en goed voor de teamspirit, maar doe zoiets niet als vervanging van een kerstpakket.

 

Daarnaast vind ik dat je de vraag laat stelt. ALs je het ziet als vervanging van een kerstpakket dan moet je ook met een alternatief komen rondom kerst. Ik heb nu een beetje de indruk: "dit jaar geen testpakket, ik organiseer ergens volgend jaar wel een trainingsweekendje". Was je het soms vergeten?

 

Als je de 4 medewerkers had gevraagd om een alternatief te verzinnen voor het kerstpakket, zouden ze dan ook met een trainingsweekend aankomen?

 

Ik zie het toch als een verplichting: een kerstpakket kan ik nog in de container flikkeren, maar zomaar even een weekendje laten schieten omdat ik er niks inzie dat zal wel wat gevoeliger liggen? Wat doe je nu met kerst? Niets?

 

Gr

Devlinx

Suscipere et finire

Link naar reactie
  • 0

Uiteraard is dit in goed overleg gebeurd met de medewerkers, deze gaven al direct aan dat ze liever gezamelijk iets gingen doen. De planning is om eind januari te doen door de toevoeging van twee nieuwe medewerkers die ik graag meeneem en iedereen heeft het vanzelfsprekend al erg druk tijdens de feestdagen.

 

De kerst wordt ook niet geheel vergeten, er staat aankomende week nog een avond uiteten gepland.

Link naar reactie
  • 0

 

Zaterdagochtend ergens een training in telefonische verkoop en 's middags een leuke speelse training om de samenwerking te verbeteren of dergelijke, zondag een leuke activiteit en een hapje eten.

 

 

Training ziet iedereen als zinnig en iedereen is er ook van bewust dat het goed is om te blijven leren aangezien we allen nog niet veel ervaring hebben. Zoals bovenstaand aangegeven is de zondag bedoelt voor een leuke activiteit en een hapje eten.

Link naar reactie
  • 1

@Devlinkx en Romano: Hebben jullie een vervelende dag achter de rug?

 

Een werkgever van 21 wil met zijn team van jonge mensen een paar leuke daagjes organiseren. Beetje teambuilding, ook wat nuttige vaardigheden leren, een gezellig etentje, waarschijnlijk nog links of rechts een borreltje ...

 

I.p.v. een kerstpakket.

 

En zijn team gaat ermee accoord.

 

Dan vraagt hij hier om tips en suggesties en dan wordt hij getrakteerd op wat azijnpisserij ...

 

Edit: Bram, ga je svp niet verdedigen, het is dat ik geen werk zoek en 2x zo oud ben anders zou ik nu nog een open sollicitatie naar je toe sturen.

Link naar reactie
  • 0

Ha, nee hoor, echt geen vervelende dag achter de rug.

 

Een werkgever van 21 mag je m.i. ook best wat ervaring meegeven. De eerste vraag van TS was: wat vinden jullie van het idee. Ik geef daar vanuit mijn ervaring mijn visie op, overigens in de context van het verhaal van TS.

 

TS komt ook pas in zijn tweede reactie met een kerstdiner dat wordt aangeboden aan zijn medewerkers, iets wat natuurlijk een prima alternatief is voor een kerstpakket.

 

Ik zou die training dan daar ook los van zien, training is werk. Bottom line: training heeft niets van doen met kerst.

 

Verder alle waardering hoor.

 

Gr

Devlinx

 

 

 

Suscipere et finire

Link naar reactie
  • 1
Ik zou die training dan daar ook los van zien, training is werk. Bottom line: training heeft niets van doen met kerst.

 

Dat is nu typisch zo’n kortzichtige reactie die je van een werknemer kunt verwachten die zich geen onderdeel voelt van een team en niet betrokken is bij het bedrijf...

“ Doe mij maar een kerstpakket, 1 blik ragout, pasteitjes, een fles goedkope wijn, wat bonbons, , een blik knakworsten een kurkentrekker en uiteraard een kaartje met de beste wensen, wel graag om 16.50, zodat ik om 17.00 meteen naar huis kan.. “

 

Inderdaad, als je dergelijke werknemers in je team hebt, moet je dat echt niet doen.

 

Voor de wèl betrokken werknemers lijkt dit mij een heel leuk idee.

Training kan is namelijk een investering, niet enkel voor het bedrijf, maar ook voor jezelf. Een investering die er voor zorgt dat je jezelf ontwikkelt. Die ontwikkeling, betaald door het bedrijf, daar heb je wel je hele leven plezier van.

Door dat leuk in te kleden en een gezellige borrel er na, vind ik dat een prima alternatief voor een doos levensmiddelen.

 

Ik ken wel een paar partijen die dergelijke trainingen geven.

http://www.idbo.nl/Trainingen/beschrijvingen/?group=2&

www.salesquest.nl

 

Die zijn echter niet goedkoop, maar het is dan wel een goede investering.

Bij salesquest heb ik zelf een training gevolgd, maar die jongens van idbo timmeren ook behoorlijk aan de weg. Het is wel een dagdeel meestal, dus ik zou het bij 1 training houden..

 

Wellicht zou je samen met een andere club van 5/6 personen dit kunnen organiseren en zo de kosten te drukken?

Veel plezier en succes er mee!

ronny

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Zelf organiseren we 4x per jaar trainingsweekenden. Als de mensen heel gemotiveerd zijn, kan zo'n weekend niet alleen ontzettend leuk zijn (je leert elkaar toch echt wel goed kennen), maar ook heel nuttig, niet alleen voor de werkgever trouwens. De feedback die ik altijd krijg over een dergelijk weekend is dat ze het eigenlijk nog wel vaker willen, omdat ze er veel meer van opsteken en het veel gezelliger is dan ze dachten :-)

 

Super plan

Link naar reactie
  • 1

Hallo Bram,

 

Ik zie het ook niet voor me zo'n traditioneel kerstpakket, of eigenlijk wel maar dan als grappige scene. Zie je jezelf al staan als 21 jarige werkgever met zo'n onhandig grote kartonnendoos met vrolijke print (want formaat schoenendoos met wat lekkernijen kom je ook niet mee weg staat zo gierig) bij de werknemers langs, "nou, en bedankt voor je inzet dit jaar en geniet van je ragout hé deze kerst"

 

Dus heel leuk dat jij gewoon met jou kleine team kijkt naar jullie eigen invulling van "de kerstgedachte" of het gewenste teamgevoel wat daaruit blijkt. Als je bedrijf doorgroeit, dan zul je waarschijnlijk toch wel weer meer teruggaan naar een wat meer tradionele vorm van bedanken van de werknemers, maar het is alleen maar een compliment je nu als team tot de conclusie komt dat je je geld beter aan iets nuttigs kan besteden. Dat is veel meer waard dan zo'n doos goedbedoelde rotzooi..

 

Bij mij gaat dan mijn fantasie het werk.. Daar sta je dan, over 15 jaar, getrouwd, kinderen, bedrijf uitgegroeid tot 40 man personeel, toch zo'n traditionele kerstborrel op donderdagmiddag, want ja met een jong gezin zit een weekend weg voor de zaak er echt niet meer in. En dan sta je daar met je management team, weet je nog 15 jaar geleden, dat we ipv een kerstborrel en kerstpakket een weekend samen weg zijn geweest, wat een lol hebben we toen gehad, zouden we eigenlijk weer eens moeten doen, maar ja met 40 man is dat toch anders.. o ja dat management team bestaat natuurlijk voor het merendeel uit de mensen die er nu zitten en met je bedrijf meegroeien en dat is geen fantasie, in mijn eigen netwerk ken ik minimaal 3 van dit soort verhalen.. 30-100 man personeel, één bedrijf is zelfs een multinational met 300 miljoen omzet en 2000 man personeel geworden, maar de kern is nog steeds een team van ca 10 man waarvan 4 oprichters die het bedrijf leiden en sturen.

 

Zo weer even terug naar je vragen. Voor wat betreft die trainingen, vind ik lastig er is dus duidelijk behoefte aan een salestraining dus daar hebben jullie al voor gekozen. Maar als je geen andere training kunt bedenken zou ik ook niet te geforceerd zoeken naar zo'n training. Wat misschien een idee kan zijn is een soort brainstormsessie over de toekomst van je bedrijf, met een ervaren manager of inspirator.. die het proces op gang kan brengen, maar misschien kan je ook zelf de sessie leiden. gewoon een vrije sessie zonder dat er iets uit moet komen maar gewoon een gelegenheid om buiten de dagelijkse werkzaamheden eens gefocust over de toekomst nadenken met je medewerkers. Wat iedereen er van zou kunnen "opsteken" is hoe ieder naar de toekomst van het bedrijf kijkt en jullie een meer gezamelijk beeld ontwikkelen van de toekomst en wat de ambities en gezamelijke passies zijn. maar wat wel kan dienen als input voor een meer contreet 5 jarenplan of desnoods budget 2012.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

@Devlinkx en Romano: Hebben jullie een vervelende dag achter de rug?

......

Dan vraagt hij hier om tips en suggesties en dan wordt hij getrakteerd op wat azijnpisserij ...

??? ???

TS vraagt " Wat vinden jullie van het idee?"

 

Als antwoord DAAROP zou ik ook zeggen "kerstpakket heeft niks met training te maken". Waarom is dat 'azijnpisserij' ? ::)

 

P.S.

Kan die vraag beter aan jou stellen: vervelende dag achter de rug? ;D

 

 

Link naar reactie
  • 5

Als je in het achterhoofd houdt dat jaarlijks zo'n 55 á 60 miljoen euro aan kerstpakketten op de vuilnisbelt verdwijnt, vind ik dit soort initiatieven een stuk beter doordacht.

 

Goed personeelsbeleid als duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap, dus ik wil deze gedachte van TS wel belonen met een dagdeel gratis salestraining, bij dezen aangeboden!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Goed personeelsbeleid als duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap, dus ik wil deze gedachte van TS wel belonen met een dagdeel gratis salestraining, bij dezen aangeboden!

 

@TS: dit aanbod zou ik met beide handen aangrijpen. Volgens mij kun je er bij Hans ook meteen een fantastisch weekend aan vastplakken!

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je super leuke en enthousiaste reactie!

 

Als je in het achterhoofd houdt dat jaarlijks zo'n 55 á 60 miljoen euro aan kerstpakketten op de vuilnisbelt verdwijnt, vind ik dit soort initiatieven een stuk beter doordacht.

 

Goed personeelsbeleid als duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap, dus ik wil deze gedachte van TS wel belonen met een dagdeel gratis salestraining, bij dezen aangeboden!

 

Succès en groet,

 

Hans

Link naar reactie
  • 0

Hallo, Bram,

 

Ik organiseer af en toe ook soortgelijke workshops/bijeenkomsten voor leden van Kamer52. Met zo'n groepje als jij nu hebt is het niet moeilijk om een leuke ervaring neer te zetten; maar mijn ervaring leert dat het een goed idee is om te beginnen met naar de groep te kijken. Wat vinden ze leuk?

 

Durftevragen heeft bijvoorbeeld een leuke aanbod voor incompany, maar een training mindfulness heeft ook iets voor een bepaalde soort werknemer. Een kookworkshop werkt veel energie en teamwork op, en dan kan je ook de resultaat opeten, wat ook iets heeft. :-)

 

Ik heb ook goede ervaringen met het organiseren van een MVO/goede doel actie met de werknemers gezamenlijk, in Amerika is bv samen bouwen aan een Habitat Huis voor Habitat for Humanity altijd populair, in Nederland zijn er meer locale initiatieven voor deze soort bedrijfsuitjes.

 

Zou je mij het vragen zou ik kijken naar een acquisitie training die eerder competitief is voor de eerste dag en dan in gezelligheid over slaan op de tweede dag -- mensen die het gevoel hebben dat ze hard hebben gewerkt, vieren des te meer daarna. Een thema MVO in de omgeving/sector waar je bedrijf zich bevindt is ook een leuke afsluiting van een soort acquisitie bootcamp training.

 

In ieder geval, zonder meer te weten over het bedrijf/sector en de medewerkers zelf vind ik het moeilijk om specifiek advies te geven, maar ik laat me altijd leiden door het te bekijken als een volledig ervaring, vam begin af aan, en dan me af te vragen hoe wil ik de mensen laten ervaren/voelen/denken/met elkaar omgaan en dan vervolgens wat moeten ze leren, wat zijn de punten waar de training op moet slaan en deze aan elkaar te koppelen.

 

Neem gerust contact op (Jeannine@Kamer52.nl) als je namen van trainers ed in Brabant wilt hebben, ik deel graag.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeannine

Snel en eenvoudig bedrijfshuisvesting, waar de ruimte aan je werk past, en niet andersom. Wij zijn aan het delen. En het is geweldig. http://www.registratie-adres.nl

 

Een professioneel, verwelkomen coworking gemeenschap Treat it like your own. It is. http://www.kamer52.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jeannine,

 

Ik denk dat het ook erg leuk is om een training te houden waarbij iedereen zijn of haar gedachten even in de vrije loop kan laten gaan. Prioriteit ligt in eerste instantie bij het telefonische klantcontact, als tweede activiteit/training denk ik dat we inderdaad iets creatiefs moeten ondernemen.

 

Dank voor je reactie!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 224 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.