• 0

Hoe heet iemand die klanten voor je binnen kan halen

Ik ben opzoek naar een medewerker of freelancer die actief de markt op gaat met mijn product. En dus met een full color folder naar diverse locaties en ebdrijven gaat om mijn product te kunnen verkopen.

Mara ik heb geen idee hoe zoiemand heet en of er ook freelancers in dit beroep zijn.

 

Het liefst zou ik namelijk iets bedenken op provisie basis. Zat dan te denken aan bijvoorbeeld aan een bepaald percentage voor alleen een podium en een hoger percentage bij een compleet project. En dan op basis van de omzet die wordt binnengehaald bij een nieuwe klant in het eerste jaar.

Hierbovenop dan nog een vast bedrag voor het inlezen in mijn bedirjf en het eigen maken van het product.

 

Wat vinden jullie hiervan? IS dit reeel? En hoe heet dit vak?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Op freelance.nl wordt met grote regelmaat gevraagd naar acquisiteurs, accountmanagers, saleskanjers etc... En de reacties op die vraag zijn vaak nagenoeg gelijk aan 0. Volgens mij is de reden daarvoor wel helder: zulke mensen moeten dan puur op volledig commissiebasis proberen een product / dienst aan de man te brengen waar weinig tot geen vraag naar is (of vraag te creëren).

Soms is die freelanceklus zelfs een verhulde poging van een slecht opgezette franchise of Multilevelmarketingmodel.

 

Als je echt klanten wilt binnenhalen, dan zal je mijns inziens eerst zelf inzichtelijk moeten hebben wat goede acquisitie inhoudt. Wanneer jij dat zelf goed in het snotje hebt, zou je met de opgedane kennis iemand kunnen aantrekken waarmee je goede afspraken kunt maken over prestatie (acquisitie) en tegenprestatie (beloning) die dan niet uit alleen commissie bestaat, maar uit een basisvergoeding plus commissie.

 

Dan zijn er wel mensen die voor je willen werken en waarmee jij ook goed samen zult kunnen werken. Een goede acquisitieur weet nl. dat acquisitie drie dingen op kan leveren: 1. hopelijk direct een opdracht (echter slechts ca. 1% van alle 'koude' contacten), 2. (opbouw van) Goede naamsbekendheid van jouw bedrijf en van de goede prestaties die je levert en 3. Kostbare informatie. Juist die laatste twee factoren kunnen ervoor zorgen dat langere tijd na het eerste contact alsnog een opdracht eruit voortvloeit. Ook daar wil een goede accountmanager ook voor betaald worden. Kortom, leer zelf veel over acquisitie en weet zo dus een goede accountmanager aan te trekken waar je ook in wilt investeren.

 

Succès (ook in 2012) en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de adviezen en feedback. Zelf ben ik heel slecht in acquisitie en dan met name het eerste contact. Als ik eenmaal rond de tafel zit met iemand kan ik ze vaak wel het product verkopen waar ze naar op zoek zijn.

 

Maar ik begrijp wel wat jullie bedoelen, misschien ben ik dan ook meer op zoek naar iemand die potentiele klanten opzoekt, invetariseerd en het eerste contact legt om uit te zoeken waar de fodler naar toe kan en alvast de eerste brief met folder de deur uit stuurt. Eventueel er nog achteraan belt om te kijken of alles goed is aangekomen en of men interesse heeft in een persoonlijk gesprek.

Dit kan denk ik al met een stage kracht of een wajonger

Link naar reactie
  • 0

Marketing onderzoek?

 

Wie je huidige klanten zijn/waren? potentiele nieuwe klanten?

Wie is je concurrentie? wat doen zij om klanten te werven? hoegroot is je marktaandeel in jouw branché?

Wat zijn de laatste trands? waar is vraag naar?

Wat kun jij intern verbeteren (bedrijf)? wat kunje extern verbeteren (o.a. hierboven genoemd)?

 

 

The 7 habits of highly effective people, een aanrader.

Link naar reactie
  • 0

Marketing onderzoek hebben we onllangs gedaan. Als antwoord op je vragen:

 

daaruit bleek dat we geen concurenten hebben op het gebeid van podia, op licht en geluid wel. Toch geeft men nog onnodig veel geld uit om de spullen uit Amsterdam, Leiden en Rotterdam te halen. Dat is ook meteen onze grootste voordeel. In deze regio zijn wij verreweg de goedkoopste kwa transport en personeel.

 

Intern ga ik niets veranderen, behalve veel meer goed personeel vinden en een buitenlandswe bank vinden die wel durft mee te denken.

 

Het punt is dus niet of we klanten binnen kunnen halen maar meer hoe we dit gaan doen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi, Jasper,

 

Het kan zijn dat wat jij zoekt is een ambassadeur. Dit is een relatie met iemand (in B2B is het vaak een bedrijfsrelatie) waarbij ze jouw bedrijf vertegenwoordigen omdat ze zich met hetzelfde doelgroep bezig houden, en omdat jullie geallieerd zijn qua aanpak, normen en waardes.

 

Dus liever geen klanten; soms kan het een leverancier zijn maar in mijn ervaring werkt het het beste met een bedrijf/persoon met wie je samenwerkt of zou kunnen werken.

 

Binnen de wereld van cowerken bijvoorbeeld ben ik ambassadeur voor WorkSnug. Hun dienst is niet tot cowerken beperkt, terwijl mijn bedrijf dat wel is en dus is het niet het geval dat meer aandacht en klanten voor hun = meer leden voor mij cowerk ruimte. Zo direct is het niet. Maar over de lange termijn, tja, high tide lifts all boats. Wij weken binnen hetzelfde doelgroep en hij delen dezelfde waardes en aanpak.

 

Als ambassadeur sta ik klaar om vragen over hun app in het Nederlands te beantwoorden, hun social media campagnes te steunen, hun naamsbekendheid te vergroten onder de mensen waarop ze zich richten. Klanten binnen te halen, dus.

 

Deze is een lange termijn aanpak, en werkt niet zo direct als iemand inhuren = meer klanten, maar levert wel degelijk iets op.

 

met vriendelijke groet,

 

Jeannine

Snel en eenvoudig bedrijfshuisvesting, waar de ruimte aan je werk past, en niet andersom. Wij zijn aan het delen. En het is geweldig. http://www.registratie-adres.nl

 

Een professioneel, verwelkomen coworking gemeenschap Treat it like your own. It is. http://www.kamer52.nl

Link naar reactie
  • 0

portier?

 

Op deze post heb ik een Kneus mogen ontvangen, waarvoor dank! Als deze persoon te kortzichtig is zal hem ff verder helpen.

 

Portieren halen en brengen heel veel handel; zowel in het zgn nette zakenpakken circuit; ze kunnen je goed helpen omdat ze iedereen kennen + uitgaanwereld, je moet toch altijd langs de portier? + Horeaca (met name Hotels) de portier weet alles!.

 

Maar natuurlijk ben ik ook blij dat mensen het leuk vinden :p

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Iwan, ik denk hierbij gelijk aan die film met M.J.Fox waarbij hij een congiërge in een luxe hotel speelt en idd iedereen kent en overal handeltjes heeft... ;) (for love or money)

bij 'portier' denk ik aan die brede Harry's bij de (horeca)deur die vaak nog te dom zijn om meer dan ja of nee te antwoorden...

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Zelf ben ik heel slecht in acquisitie en dan met name het eerste contact. Als ik eenmaal rond de tafel zit met iemand kan ik ze vaak wel het product verkopen waar ze naar op zoek zijn.

 

ik zoek nu juist de bedrijven waarmee je rond de tafel wil gaan zitten om een scherpe deal te maken al dan niet icm licht en geluid.

 

Ik weet wel een beetje waar het vandaan komt, maar de dingen die ik doe, wil ik graag blijven doen. Administratie, onderhouden contacten huidige opdrachtgevers, ontwerpen van licht en geluidsplannen, websiteonderhoud en het binnenhalen van nieuwe opdrachtgever.

Helaas past dit niet allemaal meer in mijn 100 urige werkweek ;-)

Dus heb ik besloten wat dingen over te dragen in dit geval dus het binnenhalen van nieuwe opdrachtgevers.

 

Hallo Jasper,

Denk je niet in de verkeerde hoek? Wie is de ziel van het bedrijf, heeft deze op de kaart gezet en is de spil van dit alles?

Ik denk dat er 1 persoon is die dit moet en kan doen... Jasper Coolen!!!

 

Enkele quotes heb ik gemaakt uit je teksten, ben je niet een beetje van je core (verkoop van je gedachtegoed) afgedreven?

 

Ik zou banners plaatsen, de reacties na laten bellen door een call-center, een folder naar de lead verzenden en dmv een goed belscript en een afspraak laten maken zodat JIJ met de partij aan tafel kunt om de deal te maken.

 

Je kunt misschien beter je administratie en websiteonderhoud uit handen geven, hier zijn genoeg gegadigden voor.

 

Een buitendienstmedewerker met dezelfde kwaliteiten als jij kost zo maar een ton per jaar, tevens loop je het risico dat die goede buitendienstmedewerker op termijn je concurrent wordt...

Link naar reactie
  • 0

Daar heb je wel gelijk in. Maar door slechte ervaringen, laat ik mijn boekhouding nooit meer door een derde partij doen, alleen aan het einde van het jaar voor de jaaropgave. Op 1 of andere manier heb ik altijd pech met boekhouders, maar dat zal wel aan mij liggen.

 

De website wil ik graag zelf blijven doen, maar vooral omdat ik dat erg leuk vind om te doen.

 

Maar door iemand in dienst te nemen die een lijst met adressen maakt en de enveloppen dichtplakt en nabelt bespaar ik me denk ik wel heel veel tijd. Bovendien hoeven die niet veel te kosten, vooral een student of wajong jongere. Je hebt denk ik wel gelijk dat ik er zelf naar toe moet gaan, hoe moeilijk ik dit ook vind.

 

 

Wat bedoel je precies met banners plaatsen? Op mijn website of juist in real life langs de kant van de weg.

Callcenter gaat hem niet worden, ik heb zelf al zo'n hekel dat er 1 aan de lijn krijgt en dat je meteen al weet dat ze geen idee hebben waar ze over praten. Ik knap daar meteen op af. Want men geeft dan aan dat ze het niet weten maar dat ze je graag terugbellen met het antwoord. Lekker zonde van mijn tijd.

Wat bedoel je met "een folder naar de lead verzenden?"

Ook snap ik het belscript niet helemaal, is dat een soort programma dat automatisch belt?

 

Een buitendienstmedewerker van een ton vind ik inderdaad veel te veel geld, dat levert hij/zij nooit op.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het eens met pewede, je zult zelf acquisitievaardigheden moeten opdoen, al was het maar om het acquisitiewerk van een ander te kunnen beoordelen, maar belangrijker nog: om jouw verhaal beter over het voelticht te krijgen als jij toch degene bent die de deal uiteindelijk moet 'inkoppen'. Denk aan vaardigheden als het herkennen van een koopmotief of een koopsignaal en dat effectief benutten.

 

En een goed adressenbestand waar je zelf met elk denkbare selectie adreslijsten uit kan draaien, zijn met een jaarabonnementje van ca €250 te krijgen, daar hoef je echt niet iemand voor in te huren.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1
250 euro is niet veel geld, maar is dit wel legaal dan? En hoe zou ik er aan kunnen komen? Niet via de KVK, die kent er maar 7 in heel zuid holland :( Ken er zelf al meer.

 

Ik heb je een pm gestuurd. Wees gerust, is geheel legaal, anders zou ik het je niet adviseren. Je dient zelf uiteraard wel de wet- en regelgeving te volgen. Je kunt op de site eerst een beperkte demo proberen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Wat bedoel je precies met banners plaatsen?

Zie hier.

Een banner kun je tegen betaling plaatsen op sites waar je leads (potentiele klanten) van zou kunnen verwachten.

Als de lead op de banner klikt komt hij op een landingspagina van jou site (net als bij een normale adwordscampagne)

Op de landingspagina doe je je electronische verkoopverhaal en je kweekt bij de lead interesse in je product/dienst. Met de knop "contact" kan de lead zijn/haar gegevens achterlaten met de mededeling dat hij/zij gebeld zal gaan worden. Deze gegevens komen bij het callcenter en die gaat de lead bellen. Met het script (van te voren door jou bepaalde en beschreven gesprekslijn) wordt de lead gebeld. Naar aanleiding van de kwaliteit van de lead wordt een (je eigen) folder opgestuurd of een afspraak gemaakt.

Link naar reactie
  • 0

250 euro is niet veel geld, maar is dit wel legaal dan? En hoe zou ik er aan kunnen komen? Niet via de KVK, die kent er maar 7 in heel zuid holland :( Ken er zelf al meer.

 

Ik heb je een pm gestuurd. Wees gerust, is geheel legaal, anders zou ik het je niet adviseren. Je dient zelf uiteraard wel de wet- en regelgeving te volgen. Je kunt op de site eerst een beperkte demo proberen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Helaas hebben zij er ook maar heel weinig in hun lijst staan, samen met de theaters komen zij niet boven de 80 uit. Komt ongeveer overeen met de kvk gegevens.

Link naar reactie
  • 1

Toch geeft men nog onnodig veel geld uit om de spullen uit Amsterdam, Leiden en Rotterdam te halen. Dat is ook meteen onze grootste voordeel. In deze regio zijn wij verreweg de goedkoopste kwa transport en personeel.

 

Als je weet dat het daar vandaan komt, dan weet je ook naar wie het gaat. Lijkt me. Je hebt al een voorsprong op die concurrenten, dat geef je zelf aan. Goedkoper personeel en transport. Dan ben jij, in mijn ogen, de enige en juiste persoon om dit in te koppen. Niemand anders dan jij heeft zoveel kennis van zaken en kan het met het juiste gevoel/ passie brengen. Daar kan geen accountmanager/ freelancer tegenop.

 

Ik denk ook dat het beste werkt dat jij in je (wel schone) werkkleren bij die bedrijven binnenstapt en lekker losjes, zoals je bent, je verhaal doet. Is de verantwoordelijke er niet? Naar de naam vragen en afspraak maken.

 

Nu begrijp ik dat het met je script een beetje moeilijk is. Het gesprek openen is altijd moeilijk. Je komt onverwachts en waarschijnlijk ongelegen want iedereen is "oh, zo druk".

 

In de bijlage heb ik een simpel opzetje gemaakt. Maak daar jouw woorden van. Da's belangrijk. Mensen doorzien het wanneer jij niet je eigen woorden gebruikt. Voor meer diepgang (verkoopsignalen etc..) kan wellicht iemand anders je helpen.

 

Hopelijk snap je m'n opzetje.

 

 

Groet,

 

Ferry

skrippie.docx

Altijd opzoek naar het "That's it!"- moment.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 189 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.