• 0

31 december 2012 wil ik met mijn onderneming bereikt hebben dat ...

Terugkijkend op mijn deelname aan HL, valt het op dat de meeste bijdragen en adviezen van mijn hand te maken hebben met ondernemings- c.q. marketingplanning. (vaak als volgt verwoord: wie ben ik, want kan ik, wat wil ik bereiken, hoe ga ik dat bereiken en wat is daarvoor nodig.) Dan heb je het dus over ambities, mijn gevoel is dan ook dat men hier vaak op zoek is naar inspiratie en daarom lijkt het mij leuk om ambitie(plannen) met elkaar te delen in dit topic en elkaar bijvoorbeeld gaandeweg te voorzien van tips en trucs om deze doelen daadwerkelijk te verwezenlijken.

 

Ik geef bij dezen graag de aftrap en hoop dat velen meedoen:

31 december 2012 wil ik met 'De Witte Boerderij' bereikt hebben dat deze is verbouwd en uitgebreid tot een volwaardige onderneming, een luxe accommodatie waarin ik zowel voor de particuliere als de zakelijke doelgroepen bijeenkomsten en arrangementen kan verzorgen met eten, drinken, overnachten en uiteenlopende activiteiten (workshops, trainingen, uitstapjes, etc...).

 

Dat wil ik bereiken door in het eerste kwartaal het businessplan 'door alle molens' te krijgen van vergunningen, financiering, enz... Daarvoor heb ik ruimte nodig in de vorm van Geld, Energie en tijd nodig om dit te kunnen regelen en de juiste contacten c.q. adviseurs.

 

Inmiddels heb ik daar al het e.e.a. in bereikt dat een deel van de financiering binnen is, en dat ik mogelijk zelfs aanspraak kan maken op een interessante subsidie (= stukje extra financiering). Verder heb ik mijn schoonvader (gepensioneerd ondernemer) bereid gevonden de tekeningen te maken en t.z.t. de verbouwing te begeleiden en mijn boekhouder is bereid om het hele proces financieel te begeleiden, zodat ik zorgvuldig met de centjes omspring.

 

Bij de gemeente heb ik inmiddels bereikt dat zij erg enthousiast zijn (zelfs persoonlijke aanmoedigingsmail van de burgemeester), aangezien mijn plan geheel valt in de toekomstvisie van de provincie, van de gemeente en binnen het bestemmingsplan van het dorp waar ik woon. Bovendien zijn er diverse markt- en consumentenonderzoeken en -gegevens beschikbaar waaruit ik goed kan calculeren welke potentie er is voor deze onderneming.

 

Wat vinden jullie ervan en wat is jouw doelstelling / ambitie?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Klinkt goed. Ben heel benieuwd hoe je het allemaal gaat aanpakken.

 

Mijn doelstellingen zijn wat minder ver uitgewerkt. Maar ik wil vooral een hogere omzet generen, dit kan ik alleen voor elkaar krijgen met goed personeel, wat heel moeilijk te vinden is. Daar ligt dan ook op dit moment het grootste aandacht punt.

 

Oja het zou ook wel leuk zijn als ik mijn kantoor voor het einde van het jaar af krijg. Maar dat moet denk ik wel lukken.

Link naar reactie
  • 1
Op 31-12-2012 is mijn wijn in de 25 grootste steden van Nederland in minstens één winkel en één restaurant te krijgen, en heb ik de distributie in eigen handen. Let maar op!
Prachtige SMART geformuleerde ambitie, laat je in dit topic met enige regelmaat de stand van zaken weten, ook wat je zoal tegenkomt aan bedreigingen en kansen bij het nastreven van dit doel? Zou leuk zijn.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Waar is dat zakje? Want hier komt mijn duit.

 

Ik heb het brutale plan opgevat om komend jaar 50 websites op te leveren. Waarom 50 websites en niet €XXX? eigenlijk heel simpel. Het houdt mijn focus vast. Bijkomende klussen zijn leuk, maar de websites zijn de basis. En daarvan moeten er 50 van door de molen dit jaar.

 

Dus snel weer aan de bak.

Link naar reactie
  • 1

Leuke topic!

 

Ik ben een slechte plannenmaker. Dat is iets anders dan een slechte plannen-maker ;)

Voor mij dus geen ondernemingsdoelstellingen.

 

Als mens/ondernemer reflecteer ik echter wel op wat ik doe en wil (doen). Afgelopen jaar heb ik, weliswaar noodgedwongen, een nieuwe balans gevonden in werk/privé. Maar net als bij iedere verslaving blijft het oppassen niet weer terug te vallen, de kriebel is er nog steeds. Daarom wel een persoonlijke doelstelling (die uiteraard ook met ondernemen te maken heeft): op 31 december 2012 wil ik terugkijken op een jaar waarin ik de balans heb weten vasthouden, zowel kwalitatief als kwantitatief.

 

Tsja Hans, je verleidt me met je topic dus toch tot doelstellingen ;)

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 1

Aangezien ik afgelopen jaar gestart ben met mijn onderneming en vooral kosten heb gemaakt, wil ik eind 2012 terug kijken op een jaar waarin ik vooral winst heb gemaakt. Aangezien de meeste kosten al zijn gemaakt scheelt dat weer.

 

Hoe? Ik wil mijn bedrijf meer in de markt zetten. Zorgen dat mijn diensten bekend worden in het bedrijfsleven, en nieuwe klanten binnen halen. Onder andere door in de komende weken een nieuwe website te lanceren. En hard aan het werk.

3D In Your Hands | 3D Visualisatie Bureau

3D Visualisaties, 3D Animaties en 3D Presentaties

http://www.3dinyourhands.nl

Link naar reactie
  • 1

Vorige maand te horen gekregen dat een vaste, grote, klant mij in 2012 minder wil gaan inhuren. Da's balen natuurlijk, maar het geeft me wel de tijd om andere activiteiten te ontplooien.

 

[*]Ik ben van plan een aantal eigen produkten in mijn markt te introduceren.

[*]Ik wil de stabiliteit van 2011 voortzetten. Omzetdoelen stellen is een beetje koffiedik kijken, voor een deel afhankelijk van puur toeval, dus daar wil ik niet te veel waarde aan hechten.

[*]Ik wil meer inzetten op training en advies.

[*]Ik wil de balans tussen werk en prive goed en gezond houden.

[*]Ik wil terug kunnen kijken op een jaar waarin ik leuke dingen voor leuke klanten gedaan heb.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ondanks dat het (nog niet) "mijn" onderneming is of zelfs maar gedeeltelijk "mijn" onderneming zijn er voor 2012 toch wel wat doelstellingen.

 

[*]administratie verbeteren,

[*]voorraad uitbreiden zodat hetgeen we aanbieden ook op voorraad hebben en direct kunnen versturen,

[*]website verbeteren/uitbreiden,

[*]meer meetings bezoeken zodat ze weten wie we zijn en wat we doen en kunnen leveren,

[*]Jetpower beurs/show in Duitsland bezoeken en als shop aanwezig zijn,

[*]hopelijk lopende dit jaar wel als "mijn" onderneming kunnen beschouwen,

[*]tussendoor zal er nog wel wat bijkomen en wijzigen,

[*]plannen maken voor 2013 maar eerst 2012 nog ;-)

 

Grt,

Berto.

 

Link naar reactie
  • 1

Leuk topic dit, ik ben nog geen ondernemer, maar dat gaat er dit jaar zeker van komen.

 

Gezien ik nog student ben, zijn mijn ambities niet zo heel hoog, maar wel een grote stap vooruit.

 

Ik wil voor 31 december een eigen kantoor hebben, zodat ik rustig mijn eigen werk kan doen en werk/prive beter gescheiden kan houden.

 

Hiervoor ga ik een bedrijf starten dat zich voornamelijk concentreert op het starten van nieuwe websites (15 in de planning) en apps voor Android en iPhone apparaten (8 in de planning). Daarbij ga ik ook nog enkele hostingdiensten leveren, zodat ik optimaal gebruik maak van mijn bestaande infrastructuur.

Link naar reactie
  • 1

Gaandeweg dit topic zie ik veel meer.

 

Ook hier:

 

[*]administratie verbeteren, op meer gebieden.

[*]goed gevuld jaar, tevreden klanten, streven naar 100% terugkerende klanten.

[*]dienstenpakket uitbreiden maar stap voor stap.

[*]kennisniveau continue ophogen.

[*]meer tijd besteden aan Social media en naamsbekendheid.

[*]Inkoopindex groothandel verhogen, is nu 184% tov 2010, ik wil op 31-12 2012 110% t.o.v. 2011 :).

 

Link naar reactie
  • 0
...ik ondernemer ben.
Voordat ik je een reus geef voor de bijdrage: vertel eens wat meer over je idee?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

...ik ondernemer ben.
Voordat ik je een reus geef voor de bijdrage: vertel eens wat meer over je idee?

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Hallo Hans

Mijn werk levert elektrotechnische systemen aan de industrie wereldwijd. Ik heb een innovatief produktidee wat een toevoeging is op het huidige product. Ik geloof dat het waarde heeft voor de klant. Het doel is nu mijn werkgever te overtuigen zodat ik het uit kan gaan werken.

 

Is dat een Gibson?

Link naar reactie
  • 1

31 december 2012 wil ik bereikt hebben dat ik weer volledig ondernemer ben. Afgelopen jaren in loondienst gewerkt maar het zelfstandig ondernemerschap blijft toch trekken.

 

Vorig jaar al veel werk verzet voor een nieuwe toekomst en vanaf 1 januari kan ik daar weer volledig aan gaan bouwen Eind van het jaar wil ik een onderneming neergezet hebben die staat als een huis en waarmee ik mijzelf weer volledig kan bedruipen.

 

afgelopen jaren veel geleerd via HL en die kennis ga ik zeker inzetten om mijn doel te behalen.

Link naar reactie
  • 1

Inderdaad een leuk topic!

 

Ik hoop in december een paar machines te hebben staan waarmee ik meer opdrachten aan kan en waardoor ik veel minder afhankelijk van anderen geworden ben.

 

Verder wil ik mijn klantenbestand iets groter hebben en ervoor zorgen dat die klanten ook allemaal terug blijven komen. Persoonlijk wil ik me dit jaar verbeteren in het acquireren, zelfverzekerder overkomen en soms ook in het nee durven zeggen tegen klanten.

 

Ook hoop ik dit jaar er naar toe te kunnen werken dat ik 1 man personeel in dienst kan nemen.

Link naar reactie
  • 1

Ik ben nu freelance industrieel product ontwerper en wil nu echt voor mezelf beginnen en dit jaar 4 concepten uitwerken en deze via een nog op te richten webshop gaan verkopen.

 

stap 1: uit de lange lijst met ideeën die ik in de loop der jaren heb neergekrabbeld de goede concepten filteren.

het is de bedoeling dat de concepten binnen dezelfde doelgroep vallen. waarschijnlijk wordt dit een van de sporten die ik beoefen.

 

EDIT: bedankt voor het starten van dit topic, ik had dit idee natuurlijk al langer in m'n hoofd, maar dit is de eerste keer dat ik het zo opschrijf.

Link naar reactie
  • 2

Update:

 

- Businessplan is ingediend bij de gemeente voor een principebeoordeling t.b.v. de wijziging bestemmingsplan en verlenen van de horecavergunning.

- Aanvraag voor Stipo-subsidie (Stimuleringsregeling Plattelandsondernemingen) is de deur uit en ontvangstbevestiging daarvan zit er ook aan te komen.

 

Binnenkort mag ik hopelijk de eerste verbouwingswerkzaamheden laten aanvangen.

 

Tot zover, later meer.

 

Benieuwd naar de vorderingen van anderen?

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Mooi topic.

 

Het schept wel verwachtingen natuurlijk.

Met onze shop hoop ik dezelfde lijn door te zetten, zo die de afgelopen jaren was.

 

Met ons nieuwe concept wil ik een ruim leveranciersaanbod hebben, met een flink aantal leden.

Het is dan een platform voor en door webwinkeliers, waar men terecht kan voor aanbod, informatie, netwerk en kennis.

www.trailerplus.nl onderdelen voor aanhangers en boottrailers

Virtuele rondleiding in ons magazijn

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 241 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.