• 0

Nieuwe boekhouder

Voor we verder gaan, ik hoef geen offertes of aanbiedingen te krijgen over dit onderwerp. Ook niet via de email of pm.

 

Ik ben op zoek naar een nieuwe boekhouder, niet omdat mijn huidige boekhouder slecht is, maar meer omdat ik het idee heb dat ze er geen of weinig tijd voor heeft. Zonder verder in details te treden, wil ik zelf ingrijpen voordat het mis gaat.

 

Ik ben inmiddels een beetje op de hoogte van de tarieven, maar heb totaal geen idee hoeveel uur men bezig zal zijn. De offertes verschillen hier heel erg mee. Ook wanneer ik daar over doorvraag krijg ik niet echt een beeld waarom ze er langer of korter mee bezig zijn.

 

Ik hoop dat er iemand hier een indicatie kan geven.

 

- Ik doe zelf mijn BTW aangifte

- ongeveer 100 a 150 uitgaande facturen

- ongveer 300 a 350 inkomende facturen

- persooneels verloning gebeurt extern.

- per jaar ongveer 10 a 15 boekingen waarvan ik niet precies weet of het prive/zakelijk is of dat ik niet weet hier ik het weg moet boeken.

- de stukken worden genummerd aangeleverd in een map.

- Ik werk met snelstart.

- de boekhouding is helemaal ingedeeld, dus er hoeven geen grootboekrekeningen oid aangemaakt te worden.

 

Ik wil graag als resultaat mijn jaarlijkse aangifte, uitdraai investeringen, eind balans en een resulaatoverzicht.

 

Hoelang zou een boekhouder hiermee bezig zijn? Nu loopt dat uiteen van 2 uur tot 17 uur per jaar. Waardoor de offertes helemaal hel erg uitelkaar lopen.

 

Oja offerti.nl is echt een aanrader!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben zelf ook een snelstartgebruiker en heb ongeveer dezelfde inklopgegevens qua aantallen als jij.

Ik laat me vaak adviseren door mijn boekhouder omdat ik toch wel aparte dingen moet laten uitzoeken ivm nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Was afgelopen jaar 2000 euro kwijt, waarvan ik vermoed dat ongeveer 900 euro voor het standaardwerk was wat jij noemt.

Hij zit bij mij in de buurt (en dus ook bij jou) en werkt nu ongeveer vijf jaar voor me. Bevalt prima.

Misschien dat je hier wat aan hebt.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Ik ben op zoek naar een nieuwe boekhouder, niet omdat mijn huidige boekhouder slecht is, maar meer omdat ik het idee heb dat ze er geen of weinig tijd voor heeft. Zonder verder in details te treden, wil ik zelf ingrijpen voordat het mis gaat.

 

 

 

Jasper,

 

Jij vindt,denk ik, contact hebben met de boekhouder erg belangrijk. Dat je gewoon is een keer kan binnenwandelen als je een dringende vraag hebt. Je voelt je daar prettig bij heb ik het idee. Is ook erg belangrijk uiteraard. En ik denk dat dat dan vele malen belangrijker is dan euro 30 of euro 40 per uur. De offertes die je nu aanvraagt zijn dus specifiek op prijs georiënteerd en dat is denk ik niet alleen wat je zoekt.

 

Maak gewoon is een dag ervoor vrij over 2 weken. Maak dan op die dag 5 afspraken bij kantoren waarvan jij denkt dat het iets voor je kan zijn. Ga een bakkie doen en ga gewoon is voelen hoe het bedrijf in elkaar steekt. Wellicht kan je dan al direct een aantal partijen afserveren omdat je er geen goed gevoel bij hebt.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Jasper,

 

Ik zag hem voorbij komen en had al het donkerbruin vermoeden dat jij het was.

Het controleren van een boekhouding en maken van jaarrekening voor een bedrijf als de jouwe mag niet meer dan € 800 kosten, hangt er ook een beetje vanaf hoeveel foutieve boekingen jij hebt. Maar of jij dat doet of een medewerker van hetzelfde kantoor, wijzigingen komen er toch wel.

 

Wat je ook doet, als je op een offerte ingaat laat deze dan minimaal voor 3 jaar gelden. Want willen wij een offerte scoren bij Offerti moeten we laag in de bomen. Echter altijd opletten op de kleine lettertjes, want hoe kunnen wij van te voren inschatten hoeveel werk het oplevert als jij de boekhouding zelf verzorgd.

Ik heb laatst een nieuwe klant die zelf de boekhouding deed gezegd dat ik goedkoper was als ik de volledige administratie in eigen huis had dan als ze het zelf zouden doen. En dat bespaarde de klant kosten van het pakket en een hoop tijd die nou in iets anders gestoken kon worden. Dat zou bij jou niet anders zijn.

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

BEdankt voor jullie reacties.

 

Op boekhoudkundige basis heb ik dit juist totaal niet. Ik hoef geen duur kantoor of een prettige sfeer. Ik kan best aardig boekhouden, ik kom nog uit de tijd dat een AOV/HOV verplicht was en 1 van de vakken was boekhouden.

 

Ik ken alleen de regels en trukjes niet, bovendien kunnen vreemde ogen een hoop dingen zien die ik niet zie.

 

Dus wat ik wil is iemand of een kantoor waar ik mijn multomap met daarin mijn boekhouding en een a4tje met mijn vragen of obstakels afdrop en die ik dan een week of twee weken later weer ophaal met daarin de stukken. Die bestudeer ik dan thuis en stel eventuele vragen via de email of telefoon. Meestal zijn dat maar een stuk of 3 vragen.

 

Ik hou van een gezellig gesprek, maar niet met iemand die 50 of 75 euro per uur kost en vervolgens ook nog eens de moeite neemt om het gesprek te rekken.

 

@ HeRaFin

Ben het daar niet helemaal mee eens, offertes maken en facturen maken is leuk werk. Maar vooral het in de gaten houden van de cijfers.

Bovendien het pakket is al van mij, betaal alleen maar een contract voor het onderhoud.

 

HEt is een beetje de trend geworden hier op higherlevel om te zeggen dat je alles moet uitbesteden zodat je je bezig kan houden met je onderneming. Vooral boekhouding is 1 van de dingen die je zelf moeten doen, vooral als je een relatief klein bedrijf, als wat ik heb, runt. Enerzijds weet je nooit waar je mee in zee gaat, anderzijds is het kunnen beheren van een eigen boekhouding 1 van de sleutels naar succes (tenminste dat vind ik)

 

Link naar reactie
  • 0

Had je mijn aangepastte berichtje gelezen?

 

Ik was eigenlijk niet van plan meer te gaan betalen dan 50 euro per uur. Is vooral een kwestie van vraag en aanbod. Ik heb meerdere offertes liggen met dit bedrag.

Eigenlijk vind ik 50 euro per uur al heel veel geld, in mijn branche mag je niet meer dan 35 euro per uur vragen, voor een technicus (30 euro voor ongeschoold werk) Maarja de markt van boekhouders is nog niet zo verpest als onze markt.

Link naar reactie
  • 0

Nee, alleen de eerste zin.

Eerlijk gezegd is 50,- weinig, zoals je weet heb ik daar gewerkt en mijn uurtarief was daar hoger.

 

Ik ben het niet met je eens, het wordt juist hier gepromoot om het zelf te doen en te laten controleren door een fiscalist ;D

Maar het is een kwestie van of je er feeling mee hebt en of je er tijd voor hebt. Mijn ervaring met beginnende ondernemers die de boekhouding zelf doen is niet best, per saldo zijn ze daardoor veel duurder uit. En als je eenmaal op een hogere prijsniveau zit zal een kantoor niet snel geneigd zijn deze veel te zakken. Uurtje factuurtje is natuurlijk makkelijk. Jij kan namelijk niet controleren hoeveel uren ik schrijf en hoeveel ik er maak (daarom doe ik er ook niet aan). Los van het feit dat de ene dag niet de andere dag is, etc.

 

Daarom is een prijsopgaaf obv de door jou aangeleverde gegevens nooit zinvol en zul je mijns inziens verrast worden door een hogere afrekening dan wat ze nu offreren.

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

Bedoelde over het algemeen wordt dit gezegd, niet alleen de boekhouding, maaar ook folders maken, reclame maken etc.

 

Ik heb begrepen dat de beal;stingdienst juist blij is met beginnende ondernemers die zelf hun boekhouding doen, meer kans dat ze begrijpen waar ze mee bezig zijn en dat niet alle inkomsten meteen als winst gezien kunnen worden.

 

Is een fiscalist het zelf als een administrateur/boekhouder?

 

Ik wilde ook een vaste prijs afspreken met een boekhouder, maar dan ga je samen wel overleggen hoeveel uur ze nodig hebben en welk tarief er tegenover staat. Als zij er dan langer mee bezig zijn is dan hun probleem, risico van het ondernemen. Daar loop ik ook steeds tegenaan, als mijn mensen te langzaam werken kost mij dat geld. En moet ik ze ontslaan en nieuwe mensen zoeken (ksot nog meer geld)

 

Heb nu een mooie offerte ligen van een aardig groot kantoor langs de A13, die vragen gratis beantwoord en met een vaste prijs wil werken. Is zelfs een heel klein beetje goedkoper dan mijn vorige boekhouder.

 

Ik zal mijn wachtwoord van linkin eens opvragen en eens kijkenof ik iets kan vinden. Hoewel linkin natuurlijk ook geen waarheden hoeft te hebben.

 

Waar heb je precies gewerkt, want ik heb heel veel offertes binnen gekregen.

 

Link naar reactie
  • 0

Is een fiscalist het zelf als een administrateur/boekhouder?

Een echte fiscalist is niet hetzelfde als een boekhouder. Een fiscalist weet doorgaans wel e.e.a. van boekhouden af, en andersom weet een boekhouder ook doorgaans aardig wat van fiscaliteit af.

 

Zolang het niet al te ingewikkeld is qua fiscaliteit heb je geen fiscalist nodig, maar een boekhouder die ook in staat is een degelijke fiscale aangifte samen te stellen. Daarvan zijn er genoeg voorhanden en dit hoeft echt niet altijd een accountant te zijn. Overigens is een uurtarief van 50 euro voor een relatiemanager (waarmee jij om de tafel zit) zeer laag. De feitelijke werkzaamheden (aangifte samenstellen etc.) worden wellicht uitgevoerd door iemand met een uurtarief van 50 euro.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat een gedoe allemaal over uurtarief, daar gaat het toch helemaal niet om? Jij moet je tent runnen en daarvoor heb je:

 

1. Een aantal verplichtingen

Omzetbelasting, aangifte inkomsten, volledigheid/correctheid van administratie etc.

 

2. Je management cijfers

Iedere x periode (maand/kwartaal/etc) een overzicht van je score, uitlichting van de opvallende zaken (positief en negatief) en een goed overall beeld van je financiële status.

 

Als je alleen voor 1 gaat shoppen gewoon de goedkoopste die het wel correct uitvoert nemen. Als je iets anders wilt dan zou ik voor een goede partij waarbij je een goed gevoel hebt kiezen. Dan is het handig als je duidelijk kan laten zien hoeveel werk het is dat ze daar een fixed price voor afgeven. Dat is tevens fijn omdat je dan een aparte factuur krijgt voor advies of extra werkzaamheden waardoor daar geen discussie over ontstaat.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Dat is ook precies wat ik wil. Gewoon iemand die z'n werk doet. Geen gezellig gesprekken of mensen die met je meedenken zodat ze uren kunnen schrijven.

Bij het nalezen komt dit toch wat cru over, vooral gezien de keren dat er wel goede ideeen door mensen worden aangedragen, gratis of niet gratis. 't is meer dta is al een paar keer heb meegemaakt dat een boekhouder vrolijk over zijn vakantie en kinderen aan het praten is en ik zoals ik nu enmaal ben vrolijk meepraat en vervolgens die uren gewoon terug zie op de factuur. Zo boeiend vind ik di everhalen nu ook weer niet.

Gewooon de cijfers controleren, aangifte doen en facturtje sturen.

 

Alleen de onduidelijkheid ontstaat door het aantal uren dat men denkt nodig te hebben.

Link naar reactie
  • 0

Dan spreek je af:

Vaste prijs / maand voor:

- Inkloppen 170-200 facturen / jaar

- Maandelijkse rapportage per periode x

- Aangiftes BTW

- Aangifte inkomsten

- Evt. incl partner

- Incl. vragen over boekingen, administratie en aangiftes

 

Je krijgt wat je vraagt, je weet wat het kost en je hebt geen gedoe. Daarnaast werk je ook nog eens uit wat er gebeurt als je over je limits heen gaat, bijvoorbeeld wat gebeurt er bij > 200 facturen. Spreek daar wat over af incl. wanneer je gewaarschuwd wordt en je hebt geen gedoe.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Ja maar daar gaat het dus mis, want de ene zegt dat hij er 8 keer zo lang mee bezig dan de ander. Mijn vraag is dan: wie probeert mij op te lichten, de goedkope door later meer te gaan rekenen of de aangifte slecht te doen, of zelfs te verdwijnen met mijn boekhouding (is al een keer eerder gebeurt bij mij) of de andere partij die teveel wil rekenen.

 

De vraag is en blijft dus, hoelang denken jullie dat iemand bezig is met het volgende:

 

- Aangifte inkomsten

- incl partner

- controlle in Snelstart en eventueel de wijzigingen

- suppletie BTW aan het einde van het jaar

- Incl. vragen over boekingen, administratie en aangiftes

 

Met behulp van iemand hier op het forum ben ik aan het kijken of een bedirjf bij mij in de regio geschikt is.

 

350 euro, zit in de buurt, gratis vragen beantwoorden. Alleen nog even kijken of alle bovenstaande punten erin mee worden genomen of dat ik dan nog wat extra mpoet betalen. Zoniet dan heb ik denk ik een antwoord gevonden en komt het neer op ongeveer 7 uur per jaar. (350 / 50). HEt bereft een groot kantoor, dus ben minder bang dat een boekhouder verdwijnt. Kans is wel aanwezig dat je geen vast persoon hebt, maar dat boeit me niet (hoewel ze beweren dat je een vast contactpersoon hebt)

Link naar reactie
  • 0

- Aangifte inkomsten

- incl partner

- controlle in Snelstart en eventueel de wijzigingen

- suppletie BTW aan het einde van het jaar

- Incl. vragen over boekingen, administratie en aangiftes

 

350 euro, zit in de buurt, gratis vragen beantwoorden. Alleen nog even kijken of alle bovenstaande punten erin mee worden genomen of dat ik dan nog wat extra mpoet betalen. Zoniet dan heb ik denk ik een antwoord gevonden en komt het neer op ongeveer 7 uur per jaar. (350 / 50).

 

Dan zien we je over een jaar weer terug op het forum met een nieuw topic: "help, mijn boekhouder houdt zich niet aan de offerte".

 

Kort en simpel: deze werkzaamheden voor € 350 per jaar kan niet! Laat ik het anders zeggen: het kan wel, maar verwacht dan ook niets van ze. Voor € 350 kun je alleen verwachten dat de aangiftes ingediend worden. Niet eens of ze wel helemaal correct zijn en of ze in jouw voordeel zijn.

 

Als je denkt dat je 'veilig' aan het ondernemen bent als een boekhouder gedurende nog geen dag per jaar op jouw cijfers let, dan zet je zelf het valluik wagenwijd open.

 

Je wilt controle op ongeveer 400 tot 500 ingeboekte facturen, balans en W&V, IB aangifte 2 keer, rondrekening en suppletie BTW. En dat moet allemaal eens per jaar in 7 uurtjes gedaan worden ???

 

Hoe goed en zorgvuldig de controle van de door jou geboekte administratie gedaan wordt, interesseert je niet (er is gewoon te weinig tijd voor binnen een offerte van 7 uur per jaar)? Of je te veel belasting betaalt aan de fiscus, interesseert je niet (zelfde reden)? Of je bepaalde zaken in je bedrijfsadministratie anders moet inrichting, interesseert je niet? Etc. etc.

 

Dit is nu typisch een voorbeeld van goedkoop wordt duurkoop. Of erger nog, je hebt straks er helemaal geen idee van waar je belastingvoordeel laat liggen, want niemand let erop.

 

Enfin, zie het als een waarschuwing. Je bent immers toch best eigenwijs :P

 

Succes

Joost

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Jasper, ik sluit me aan bij hetgeen met name Joost hier al heeft neergezet.

 

Om je een voorbeeld te geven: ik doe zelf mijn boekhouding, btw-aangiften (maandelijks), jaarafsluiting en IB aangifte. Heb ca. 80 verkoopfacturen per jaar en 120 inkoopfacturen.

 

Ik heb mijn urenregistratie van afgelopen jaar even bekeken en in totaal ben ik zo'n 40 uur per jaar bezig met het hele verhaal. Ongetwijfeld kan iemand die dit als dagelijks werk doet het sneller en uiteraard hangt het er ook van af hoe jij de zaken aanlevert. Daarnaast is mijn toko doodsimpel, ik lever alleen diensten, heb geen voorraden etc.

 

Goedkoop = duurkoop, ook wat betreft je administratie en fiscale zaken.

 

Misschien moet je eens een offete vragen bij de toko waar Joost werkt, dan weet je in ieder geval wat een goed kantoor voor jouw administratie/fiscale zaken rekent.

 

 

 

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Dat is natuurlijk onzin. Ik weet zeker dat ik goedkoop werk lever, waarbij mijn klanten voorzien worden van zeer uitgebreide (tussentijdse) rapportages voor amper het dubbele. Ik ga natuurlijk niet stellen dat goedkoop duurkoop is. De wereld van de administratiekantoren is veranderd. Vele eenmanszaken zijn als administratiekantoor erbij gekomen en via Offerti moet je nu eenmaal scherp aanbieden om een klant te krijgen.

Enige tijd geleden heb ik gesproken met iemand die offertes kregen waarbij de duurste 8x zo veel vroeg als de goedkoopste.

 

Joost heeft ook verkeerd begrepen. Volgens mij is er alleen controle van de boekhouding en aangifte IB 350,- geoffreerd. Alleen wat voor kosten komen erbij. Ik heb onlangs iemand gesproken waarbij het grote kantoor niet eens de correctie journaalposten aanleverde of boekte. Een offerte is leuk, maar een offerte begrijpen is moeilijk aangezien het heel moeilijk te begrijpen is.

 

En Marjan, 40 uur voor jouw administratie is erg veel.

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie
  • 0

Joost heeft ook verkeerd begrepen. Volgens mij is er alleen controle van de boekhouding en aangifte IB 350,- geoffreerd. Alleen wat voor kosten komen erbij. Ik heb onlangs iemand gesproken waarbij het grote kantoor niet eens de correctie journaalposten aanleverde of boekte. Een offerte is leuk, maar een offerte begrijpen is moeilijk aangezien het heel moeilijk te begrijpen is.

 

Ik wil ook beslist niet stellen dat goedkoop altijd duurkoop is, maar als ik de verwachtingen van Jasper afzet tegen de geboden offerte, dan durf ik die conclusie wel te trekken.

 

Nu jij aangeeft dat het alleen de controle + IB is, komt er wat meer lucht in de offerte, maar het houdt niet over.

 

@Jasper: zorg gewoon duidelijk dat jij aangeeft wat je wilt en zorg dat het op schrift komt. Let op de kleine letters als het aankomt op meerwerk/advies. Zorg dat bij meerwerk altijd een aanvullende prijsopgave vooraf gegeven wordt.

 

En dwing zo nodig een maximum offerte af. Minderwerk betekent minder betalen. Meer uren dan begroot betekent dat jij niet meer betaalt dan afgesproken (meerwerk daargelaten).

 

Succes

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen, een boekhouder is je rechterhand in je bedrijf. Je moet hier volledig dingen aan kunnen overlaten. Standaard zaken moeten gewoon door hem afgewerkt worden. Maar zodra er een advies nodig is dat buiten de normale gang van zaken plaatsvindt, moet dit advies gewoon gedaan en berekend worden. Daarom heb ik GEEN uurtarief/urenafspraak of offerte/opdracht met mijn boekhoudkantoor afgesproken. Ik vertrouw erop dat het goed gebeurt. Bij elke rekening zit een verantwoording van de uren in delen van 10 minuten.

Als hij weleens over zijn kinderen en andere zaken praat zie ik alleen effectieve tien minuten op de faktuur staan.

Hij doet bij mij de boekhouding van mijn eenmanszaak en die van de bv en de kosten zijn afgelopen jaar 2000 euro geweest.

Daarin zat een advies voor de innovatiebox, mijn bedrijfsstrategieen en een aantal prive aangelegenheden. Ook was er een advies van een fiscalist bij in. Overigens doe ik het inkloppen en zo duidelijk mogelijk aanleveren aan de boekhouder via Snelstart, omdat daar ook mijn inkoop en voorraad en verkoop mee gedaan wordt. Ik denk dat het een heel redelijk verhaal is, waar ik volledig achter kan staan. Ik denk dat hij en mijn vorige boekhouder al tonnen voor me verdiend hebben de afgelopen tien jaar.(gedwongen bedrijfsverplaatsing)

Link naar reactie
  • 0

En Marjan, 40 uur voor jouw administratie is erg veel.

 

Hmmm dan ben ik eens benieuwd hoeveel uur een administratiekantoor calculeert als ik maandelijks de bekende "schoenendoos" aanlever.... M.a.w.: wat kost het mij om er zelf geen enkel omkijken naar te hebben behoudens tijdig mijn facturen betalen en bewaken dat mijn verkoopfacturen tijdig betaald worden?

Geen btw aangiften meer hoeven doen en optimale IB aangifte laten verzorgen zonder er zelf omkijken naar te hebben?

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Daarom spreek ik ook nooit een vaste prijs af. Ik begrijp dat ook niet. Ik zeg altijd maar ik doe gewoon m'n werk en zoveel uur factureer ik. Dat is toch ook het meest eerlijke? Ja de één werkt trager dan de ander, maar ik denk dat daar niet heel veel verschil in zit. Natuurlijk kan je van te voren een schatting geven, uit ervaring weet je wel een beetje wat je te wachten staat.

 

Marjan, goedkoop is zeker geen duurkoop. In het geval van een boekhouder moet je er gewoon eentje zoeken die bij jouw bedrijf past. Bij een grote BV neem je een accountantskantoor, als startende ondernemer neem je een ZZP-boekhouder. Dat is vrij logisch (uitzonderingen daargelaten), het heeft helemaal geen zin om je administratie dan door een accountant te laten doen.

Link naar reactie
  • 0

@HeRaFin

Ik vraag geen offerte, ik heb er namelijk geen probleem mee om het zelf te blijven doen, maar gezien je stellingname (40 uur is erg veel) had ik verwacht dat je dan wel zou kunnen aangeven wat jij als redelijk aantal uren beschouwt, een uurtarief vind ik niet interessant.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

Daarom spreek ik ook nooit een vaste prijs af. Ik begrijp dat ook niet. Ik zeg altijd maar ik doe gewoon m'n werk en zoveel uur factureer ik. Dat is toch ook het meest eerlijke? Ja de één werkt trager dan de ander, maar ik denk dat daar niet heel veel verschil in zit. Natuurlijk kan je van te voren een schatting geven, uit ervaring weet je wel een beetje wat je te wachten staat.

 

Dan moet je als opdrachtgever wel je boekhouder kunnen vertrouwen. Controlle op de uren is namelijk niet mogelijk. En helaas is niet elke boekhouder eerlijk met zijn uren.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 226 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.