• 0

Kleding produceren in Turkije fabrieken contactpersonen?

Hallo,

 

Wie kan mij helpen om in contact te komen met fabrieken of contactpersonen in Turkije het liefst in de buurt van Istanbul om kleding voornamelijk bovenkleding shirts en sweaters te produceren met bedrukking en swarovski kristallen.

 

Ik heb veel hierover gelezen op het forum maar kwam eigenlijk niet verder dan Alibaba.com. Ik heb liever dat iemand mij verteld waar ik direct terecht kan en wat ook betrouwbaar is natuurlijk! Meschien iemand die al eens kleding heeft laten produceren in Turkije.

 

Bedankt alvast!

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dag sanne,

 

Ik zelf ben ook bezig geweest met Turkije en wellicht wat tips. Alibaba is op zich een goed startpunt.

 

Ik heb op www.alibaba.com in totaal 110 fabrikanten een mail gestuurd met wat standaard vragen . Vragen zoals :

 

 

[*] Fabrikant of agent

[*] minimale order in aantallen

[*] sample mogelijkheden

[*] mogelijkheden bezoeken fabriek (niet dat ik dat ga doen maar als ze ja zeggen heb ik er meer vertrouwen in)

[*] Foto's van reeds gemaakte stukken

[*] prijzen

 

Hier heb ik 48 reacties op gekregen en vond ik er 12 professioneel genoeg om er een sample op te vragen. Ik heb een kledingstuk opgestuurd naar al deze fabrieken en gevraagd om een sample te maken. Hier hebben er 7 gehoor aangegeven . Ik heb wel de verzendkosten moeten betalen naar Nederland. De samples waren overal gratis.

 

Van deze 7 ben ik er over 2 tevreden. Richt je dus absoluut niet op een klein aantal leveranciers maar ga aan de slag met mailen met meerdere partijen.

 

Houd er rekening mee dat in Turkije je voornamelijk grotere aantallen moet bestellen. Dit is de reden dat ik ben uitgeweken naar Portugal. Topkwaliteit,goede taalbeheersing en kleine oplage mogelijk. Uiteraard betaal je daar wel voor en zal de prijs hoger liggen dan in Turkije.

 

Europages is ook wel een goed startpunt om te zoeken per land.

 

 

Hier nog een interessant link met wat info:

 

http://www.hollandturkeytrade.com/

 

Mocht je vragen hebben hoor ik het graag.

 

Succes!!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Hallo Sanne1234,

 

Misschien dat ik je verder kan helpen, ik werk in de textiel in Istanbul.

In mijn handtekening vind je mijn gegevens.

 

Ik hoor graag van je.

 

Groetjes Saskia.

Vog Tekstil, gespecialiseerd in Custom-made textiel, Nederlands contact persoon, beste kwaliteit.

aantallen vanaf 250 stuks, 6-8 weken levertijd.

 

Neem eens een kijkje op onze NL website, www.vogtekstil.com

Voor meer informatie of vragen: saskia@vogtekstil.com

Link naar reactie
  • 0

Het ligt er heel erg aan wat je wilt produceren en in welke aantallen. In welke markt je wil opereren? Duurder en betere kwaliteit of goedkoper, maar mindere kwaliteit. Vervolgens kun je kijken waar je wil laten produceren. Meestal werkt het zo, China en Turkije grote aantallen en goedkoop. Het oostblok vaak minder grote aantallen maar iets duurder. Daarnaast moet je goed kijken naar de kwaliteit die een fabriek levert. De makkelijkste oplossing als je weinig ervaring hebt is een Nederlands bedrijf met fabrieken in het buitenland.

 

Groet,

 

Thijs

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Wie kan mij helpen om in contact te komen met fabrieken of contactpersonen in Turkije het liefst in de buurt van Istanbul om kleding voornamelijk bovenkleding shirts en sweaters te produceren met bedrukking en swarovski kristallen.

 

Ik heb veel hierover gelezen op het forum maar kwam eigenlijk niet verder dan Alibaba.com. Ik heb liever dat iemand mij verteld waar ik direct terecht kan en wat ook betrouwbaar is natuurlijk! Meschien iemand die al eens kleding heeft laten produceren in Turkije.

 

Bedankt alvast!

 

Hallo,

 

Zelf heb ik een bedrijf in Turkije waar we t-shirts en pjama's produceren. Ook is ons bedrijf in Istanbul. Dus ik kan je wel helpen met het importeren van kleding uit Turkije.

 

Groetjes.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Sanne,

 

Is Istanbul belangrijk voor je als productiestad? Ik heb meerdere kerel textielproducten uit Turkije geïmporteerd, eigenlijk zaten de producenten altijd in Denizli. Dit kun je het "Twente van Turkije" noemen; een regio de bekend staat om de textielproductie.

 

Als ik het goed begrijp wil je vooral bestaande kleding laten bedrukken? Waarom gaat de keuze uit naar Turkije? Wist je dat je voor invoer van shirts uit Turkije al zo'n 12% invoerrechten betaald(tenzij de leverancier een ATR-certificaat voor je gaat aanvragen)? Je kunt ook reeds bestaande t-shirts laten drukken in een EU-land, zoals Polen. Bespaar je al 12% mee + lagere transportkosten.

 

Voor echt productie op maat zou ik wel in Turkije/China kijken.

 

Even een kleine maar belangrijke edit: Invoerrechten kun je dus vergeten als je leverancier voor een ATR-certificaat kan zorgen, deze moet hij dan aan de douane geven.

Link naar reactie
  • 0

Beste Sanne en mede reaeerders,

 

Ik voer op dit moment 2 kledingmerken als distributeur in de EU waar de kleding van gefabriceerd wordt op 3 verschillende locaties in Istanbul. Mijn zakenpartner is een Nederlandse ontwerper die zo'n 10 jaar geleden zijn productieomgeving uit Milaan naar Istanbul heeft verhuisd hij werkt daar vanuit zijn familiebedrijf Nisan trico waar ze ontwerp productie draaien voor merken van de Orka group en Supertrash. Zijn kennis van producerende bedrijven ontwerpen is enorm, als u echt serieus bent dan kan ik wel gepast advies geven om u op de juiste weg te zetten.

Link naar reactie
  • 0

Beste J van Zeist,

 

Op dit moment ben ik druk bezig met het zoeken naar een producent voor een vrouwelijke professionele kledinglijn (voornamelijk woven en tailored, qua stoffen wol, leer en eurojersey).

Ik zou het ontzettend op prijs stellen indien u mij in contact kunt brengen met uw zakenpartner die vanuit zijn familiebedrijf Nisan Trico werkt en kan adviseren over producerende bedrijven.

 

Alvast heel veel dank.

 

Groet,

Danielle

Link naar reactie
  • 0

Beste allen,

 

Ik heb een 8 jarige ervaring in Turkije als aansturen van Productie locatie.

Belasting, banken, douane formaliteiten en nog veel meer, hier heb ik allemaal mee ervaring.

 

Als iemand grootschalig zaken wil doen met Turkije, kan ik ze ondersteunen en informeren.

 

 

Met vriendelijke groeten

Ertan Kestaneci

Link naar reactie
  • 0

Beste Sanne & allen

 

Sanne heb je gevonden wat je zocht?

 

Ik ben zelf ook intensief op zoek naar fabrikanten in Istanbul om mijn eigen kledingmerk te produceren & verkoop in België.

Het betreft een kleine jurken collectie met maximum 1200 stuks. Kwalitatieve en stijlvolle jurkjes dus.

 

Kan iemand mij hierbij verder helpen aub?

 

Groeten

Kara

Link naar reactie
  • 1

Beste Kara & Sanne & allen,

 

Is het geen goed idee om een dagje bijelkaar te komen om mogelijkheden door te nemen?

Zowel voor kleding op maat als alle andere mogelijkheden, kan ik mijn ervaring en ideeen delen en paar voorbeelden laten zien.

Ook ken ik paar sites die orginale merk kledingen verkopen voor zeer gunstige prijzen.

 

Woon in Roermond en werk in Breda. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om zewel in Limburg af te spreken als in Noord Brabant.

Door drukke periode heb ik deze maand geen tijd, maar komende maand zal ik er zeker tijd voor maken.

Heb je intresse? Laat het even weten.

 

 

Met vriendelijke groeten

Ertan Kestaneci

Link naar reactie
  • 0

wij zijn nu enkele maanden bezig met zoeken naar de juiste fabrikant ............eerst china maar dit werd zeer moeilijk als er iets van detail moest verandert worden dus na zes maanden zijn we daarmee gestopt.

dan naar turkije fabriek"lilipino" daar moesten we 400 euro storten vooraleer we stalen kregen. dan kregen we te horen dat ze geen tpc of tpx kleuren kenden............................tja natuurlijk stalen hebben we dus niet gezien en na herhaaldelijk vragen geen geld terug......................................via de europages kan bij deze zogezegde fabrikant die ook een site heeft terrecht.....................zeker niet met LILIPINO werken. op hetzelfde moment was ik aan het onderhandelen met een agent in UK om productie in turkije staal opgestuurd ,niet afgewerkt......eerst moesten we een bestelling doen en dan zouden we alle stalen krijgen die we vroegen .......................ook enkele maanden verloren (die veranderde telkens van prijs) ook niet mee verder gegaan...............dus zijn we van armoede naar een belgische fabrikant geweest en daar kwamen onze stalen niet op tijd om voorverkoop te doen naar de winkels......................en intussen zijn we nog verder aan het zoeken. de prijzen liggen hier vrij hoog.

wat kunnen we doen................we zijn compleet argwanend geworden..........we hebben een modeontwerpster die de details tekend en de maatschema's..........................is er nog iemand te vertrouwen want dit grapje heeft ons al enkel 1000 euro gekost en dit begint echt belachelijk te worden.

Link naar reactie
  • 0

omdat dit als vrouw alleen misschien niet altijd verstandig is.mijn man heeft zijn eigen bedrijf en zit voorlopig in een supperdrukke periode doordat er interne herstructureringen en uitbreiddingen zijn die voor het einde van dit jaar gerealiseerd moeten zijn,dus kan hij niet mee. en ons merk start op winter 2013.er moeten aanpassingen ,reclame,fotoshoots gebeuren en ik volg alles zelf op. als we een agent nemen hier dan verdubbelen ze de prijs. we hadden een agent in de buurt gevonden die niet zo veel rekende maar die was niet gespecialiseerd op textiel dus qua opvolging duurde het ongeveer zes maanden vooraleer een verandering gebeuurde en dat moet je in textiel niet hebben. een andere agent heeft een ganse afdeling in Nederland maar vroeg bijna zes euro per stuk erbij en een minimum afname van 10000 stuks . dus dit werkte ook niet.

nu heb ik van iemand mail gekregen dat zij de productie kunnen opvolgen en daar zit wel wat in.

we moeten ergens iets voor een deel uit handen geven want ik weet in china is alles op voorhand te betalen.

wij kennen iemand persoonlijk die van china is en ons zelfs gratis wil helpen maar we moeten soms hele grote afnames doen zoals 1000 broeken/per model/kleur........................als beginnend bedrijf doen we dit zeker niet. we leggen ook niet alles in handen van 1 fabrikant wij zoeken meerdere zodat niet iedereen volledige controle over de productie krijgt. zo kan het enkel met 1 model fout gaan en niet met alles. wij denken goed na over wat we doen maar het zoeken neemt heel veel tijd in beslag

voorlopig spelen we op veilig en betalen we dubbel. we geraken er wel en blijf zeker possitief.

maar ik weet van onze bevriende chinees dat van zodra je van het vliegtuig komt in china dat je al bedrogen uit komt in de taxi(die rijdt grote toeren met je rond) dus om dit als vrouw alleen te doen zonder contact ginder denk niet dat het echt verstandig is;

Link naar reactie
  • 0

 

wat kunnen we doen................we zijn compleet argwanend geworden

 

 

 

nu heb ik van iemand mail gekregen dat zij de productie kunnen opvolgen en daar zit wel wat in.

 

 

Na al je slechte ervaringen ga je nu je hoop gooien op een aanbod van iemand waar je een mail van hebt gehad. En dat is dan de juiste partij???

 

Je gaat, zoals je omschrijft, veel geld uitgeven aan alles. En dan alles op afstand willen doen is gedoemd te mislukken. Kijk verder(eigenlijk dichterbij) dan china. Kijk is naar europeesche fabrikanten. Duurder in het begin maar zeker makkelijk te bezoeken. Ik heb uitstekende ervaringen met portugal. Ga binnenkort weer erheen,wat een straf...:)

 

Ik denk dat je op de huudige manier niet ver gaat komen en tegen dit soort problemen blijft aanlopen. Als het zo makkelijk was als iemand die je een mailtje stuurt hadden alle topics van anderen met hetzelfde probleem hier niet nodig geweest...

 

Danny

 

Link naar reactie
  • 0

wij hebben geprobeerd met portugal weer een agent maar kwamen met de prijs even duur uit als wat we nu in Belgie laten produceren. het bedrijf die de controles uitvoert is een bedrijf uit Nederland met vestigingen in china.met china als we een goede fabrikant vinden zullen we wel zeker naar daar gaan. maar we spreken zeker niet van het eerste jaar aangeizen we hier productie laten doen. we zijn zeker geen mensen die alles zomaar aan het lot over laten. mijn man heeft een bedrijf met 3' mensen die nu zal uitbreidden naar het dubbele en weet zeker het reilen en zeilen op zakelijk vlak. wij draaien daar ook productie maar in een totaal ander segmant. we zijn beiden mensen die zelf grote controlefreaks zijn maar ergens moeten we

met sampeling beginnen en je kan niet en productie opvolgen,het vullen en verzegelen van de container ,het begin van de productie mochten er fouten zijn...............dan moet je er in principe 1 maand verblijven............W blijven wel zoeken maar prijs is ook belangrijk.......................zeker op kindertextiel.

Link naar reactie
  • 0

wij zitten al met een vaste fabrikant. wij zoeken naar de optie om bij verhoging en grotere aantallen over te gaan naar china maar aangezien het lang zoeken is naar de juiste.wij hebben een belgische fabrikant die op china werkt dus onder privat label . zij hebben hun eigen kindermerk...................ook niet goed want zij krijgen te veel informatie. en dit willen we niet...............

 

Link naar reactie
  • 0

wij hebben geprobeerd met portugal weer een agent maar kwamen met de prijs even duur uit als wat we nu in Belgie laten produceren.

 

Je hebt het met 1 agent geprobeerd...1!!! :( Had je het net zo goed niet hoeven proberen.

 

Verder kan ik aan je verhaal echt geen touw vastknopen...Wil je nu adviezen en hulp of alleen je ei kwijt?

 

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

beste,

 

ik neem contact met u op.

wij hebben nu met 12 verschillende agents contact gehad van in de uk tot in portugal tot in china ,belgie en nederland en hebben nu bij zeven fabrikanten stalen laten maken en een 24-tal fabrikanten gezien en gemailt.

doch komt niet iedereen in aanmerking voor de juiste kwaliteit.

 

vriendelijk groet,

 

domi

Link naar reactie
  • 0

Hoi Sanne,

 

mocht ik je nog behulpzaam kunnen zijn, mail dan je vragen dan naar nazeyler@hotmail.com. Mijn contacten zitten in Turkije.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bulent

Link naar reactie
  • 0

Je bent wel hardnekkig, he?

 

Als je je dan toch wilt aanbieden aan deze mensen kun je dat beter via pm doen. Dan krijgen de mensen direct bericht in hun mailbox (mits ze hun instellingen niet hebben gewijzigd) en voorkom je dat de topics worden gesloten. Wat je nu doet is niet helemaal toegestaan op dit forum.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Je bent wel hardnekkig, he?

 

Als je je dan toch wilt aanbieden aan deze mensen kun je dat beter via pm doen. Dan krijgen de mensen direct bericht in hun mailbox (mits ze hun instellingen niet hebben gewijzigd) en voorkom je dat de topics worden gesloten. Wat je nu doet is niet helemaal toegestaan op dit forum.

 

Misschien heeft ie ook sokken? kan dat op 120 dagen Bulent?

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 232 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.