loading
Ga naar inhoud
Ronald Kleverlaan

Top 10 van Nederlands beste technostarters bekend

Aanbevolen berichten

 

Finalisten New Venture 2004 gaan op voor de hoofdprijs

(Gezamenlijk persbericht Ministerie van Economische zaken en New Venture)

 

Zojuist is bekend geworden welke van de 130 deelnemers aan de eindronde van de wedstrijd New Venture de beste 10 businessplannen van het jaar 2004 hebben geschreven.

Deze startende ondernemers zullen zich op de Grande Finale van 24 juni presenteren aan het publiek. In de ochtend zullen zij echter eerst hun businessplannen moeten presenteren aan de jury bestaande uit banken, venture capitalists en informal investors die uiteindelijk de drie hoofdprijswinnaars zal kiezen. Deze winnaars ontvangen ieder 25000 euro startkapitaal voor hun onderneming uit handen van VNO-NCW voorzitter Jacques Schraven.

 

VERDELING

 

60% van de deelnemers in de top 10 is student of onderzoeker aan een Nederlandse universiteit. Universiteit Utrecht levert twee finalisten evenals de TU Eindhoven. De universiteiten van Twente en Leiden hebben beiden één vertegenwoordiger in de top 10. De overige vier deelnemers zijn werkzaam in het bedrijfsleven of zijn reeds ondernemer.

 

De categorie industriële producten/diensten voert de boventoon in de top 10. De helft van de deelnemers wil op basis hiervan een bedrijf starten. Met drie finalisten zijn ook de life sciences goed vertegenwoordigd. De overige twee businessplannen bestaan uit consumentengoederen.

 

FINALISTEN

 

Zonnewater Koert Joosten, Student

Drinkwaterinstallatie voor afgelegen woonplaatsen gelegen aan zee dan wel in het bezit van zilt of brak grondwater. Productie van het drinkwater gebeurt voornamelijk met behulp van zonne-energie en met een rendement dat veel hoger is dan tot nu toe gebruikelijk is.

 

LAMB Yuri Udalov , AIO

More than 120 million landmines scattered around the world represent a serious humanitarian and economic challenge. Currently there exists no reliable method for detection of plastic landmines with low metal content. We propose a device, which through the fusion of two technologies and advanced signal processing detects both metal and non-metal landmines.

 

Heat Power Paul Schmedding , Student

De innovatie betreft een nieuw type STEG (Stoom en Gasturbine) dat door een andere koppeling van de gebruikelijke TEG-componenten al zijn vermogen afgeeft op een zogenaamde vrije powerturbine (een uitgaande as). Hierdoor krijgt deze unieke eigenschappen van (snel) wisselende toerentallen en het leveren van koppel.

 

Diverto Leonard Huissoon, werkzaam in het bedrijfsleven

Het concept-idee behelst de gelede 3-delige arm van een graafmachine. Deze gelede delen worden op een speciale manier samengevouwen zodat een enkele hefarm ontstaat. Door de conceptconstructie ontstaat een multifunctionele compacte machine, die als pure graafmachine kan functioneren, maar ook als pure laadmachine (BOBCAT).

 

XEBRA Harald Kerres, ondernemer

Jaarlijks sterven wereldwijd een half miljoen mensen in het verkeer en vallen er vijftien miljoen gewonden. Dit heeft een enorme maatschappelijke en economische schade tot gevolg. XEBRA redt mensenlevens dankzij een radicale verbetering van de zichtbaarheid van de witte strepen op de weg in het donker.

 

BiOrion Martin Hessing, Ondernemer

BiOrion, a cell-specific targeting company, develops anti-fibrotics for diseases as liver cirrhosis. Potent anti-fibrotics have failed as they did not search the key hepatic stellate cells. BiOrion is the first with protected carriers specific to stellate cells thereby opening unique opportunities for effective treatments using anti-fibrotics (Galenus Research Award 2003).

Novameer Bart Kranz , Student

Een nieuwe generatie composietmateriaal (ontwikkeld door de Tu/e) die 100% recyclebaar is en gebruikt wordt om producten van te maken voor de consumenten/industriële markt.

 

Perfix George Veldhoen, ondernemer

Het idee is om een nieuw bevestigingssysteem, Perfix, voor verschillende markten te introduceren. Het unieke van dit systeem is dat het de twee functies "haken" en "borgen" van elkaar scheidt. En dat in een simpele beweging. Het resultaat is een draaibare verbinding, die net zo gemakkelijk los en vast wordt gemaakt als bijvoorbeeld de oude drukknoop. Maar dan geborgd.

 

Enceladus Bart Metselaar , AIO

Enceladus is a small-scale drug development spinoff, introducing Nanocort, a noval colloidal pharmaceutical containing a corticosteroid. Preclinical studies have shown that Nanocort has important added theropeutic value as a novel site-specific treatment in inflammatory disorders (such as rheumatoid arthritis and multiple sclerosis) and cancer.

 

GlutaPhar Berber Snoeijer , AIO

GlutaPhar ontwikkelt een medicijn dat het immuunsysteem stimuleert, dit is van vitaal belang bij de behandeling van ernstige virusinfecties en bij herstel na chemotherapie. Voordeel t.o.v. bestaande geneesmiddelen is het goedkopere productieproces en makkelijkere toediening.

 

CRITERIA JURY

De tien ondernemingsplannen zijn door de jury met name geselecteerd op innovatief vermogen, marktpotentieel, kwaliteit van het management en financiële vooruitzichten. Daarbij wordt met name gekeken vanuit een investeerders oogpunt: zijn de businessplannen interessant genoeg om te investeren. .

 

INNOVATIE

Iedereen met een innovatief idee kan gratis deelnemen aan New Venture. Innovatief betekent dat het idee voorziet in een nieuwe behoefte of dat het een bestaande behoefte op een nieuwe manier vervult. De wedstrijd bestaat uit drie ronden: het idee, de haalbaarheidstest en het ondernemingsplan. Gedurende de laatste twee ronden is er uitgebreide begeleiding beschikbaar in de vorm van coaching en seminars. Coaches ondersteunen de deelnemers als klankbord, vraagbaak en netwerkingang.

 

DOEL NEW VENTURE

De businessplan competitie is opgezet om een doorbraak te bereiken in de belangstelling voor en de ondersteuning van innovatief ondernemerschap. Daartoe heeft New Venture alle belangrijke partijen bedrijfsleven, universiteiten, overheid en starters - bij elkaar gebracht. Het Ministerie van Economische Zaken geeft een belangrijke financiële ondersteuning aan New Venture en kent binnen het Technopartnerprogramma een belangrijke rol toe aan het stimuleren van businessplannen.

Zon 20 Nederlandse multinationals verlenen financiële steun en leveren coaches voor de deelnemers. Universiteiten, onderzoeksinstellingen en hogescholen leveren hun medewerking middels coördinatoren, die medeverantwoordelijk zijn voor de stimulering van ondernemerschap in het onderwijs en de wetenschap.

New Venture 2004 vormde een recordjaar: in totaal ontving de organisatie een kleine 500 inzendingen.

 

De Grand Finale vindt plaats op 24 juni a.s. vanaf 15.30 uur in het ING House, Amstelveenseweg 500 te Amsterdam.

Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mailbericht te sturen naar info@newventure.nl of telefonisch via 0900-2020999

 

Aanmelding vooraf is gezien de veiligheidsvoorschriften verplicht.


Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar bericht
Delen op andere sites

En de winnaars zijn.......

 

Diverto - Leonard Huissoon, werkzaam in het bedrijfsleven

25.000 euro

 

Perfix - George Veldhoen, ondernemer

25.000 euro

 

Enceladus - Bart Metselaar , AIO

25.000 euro

 

LAMB - Yuri Udalov, AIO

5.000 euro

 

Novameer - Bart Kranz, student

5.000 euro

 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 21 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké