• 0

Dit is mijn laatste post van 2012

Aanbevolen berichten

  • 0

We krijgen tegenwoordig bijna elke maand een toedeledokie topic. Misschien is een verzameltopic een goed idee? Kan iedereen die al dan niet voor korte termijn afscheid wilt nemen van HL en daar graag wat aandacht voor wilt, dat daar even melden. ;D

 

EDIT ik ben het met Wouterjan eens, twitter en forums, ofwel social media in het algemeen, kan je heel nuttig inzetten en daar kan je veel van leren en zelfs geld aan verdienen. Dit in tegenstelling tot alcohol en drugs, daar word je alleen wijzer van als je in de horeca zit of als je drugsdealer bent.

Link naar reactie
  • 4

Higherlevel is een soort van kroeg waar mensen met elkaar kunnen lullen over het ondernemerschap. Heb je geen zin meer, wordt je niet begrepen of heb je wat beters te doen, dan blijf je een tijdje of helemaal weg.

 

Ook van mij mag dat in een verzameltopic. Dan kunnen we zien wie zich zelf zo belangrijk vindt dat schriftelijk en hooghartig moet worden bekend gemaakt dat hij of zij, al da niet tijdelijk, vertrekt.

 

Link naar reactie
  • 1

Beste XaoDi, Ben je echt van te stoppen met HL vanwege de artikel gepost? Ik denk dat je verkeerd wordt opgevat door andere maar kan het zelf mishebben! Ik denk dat het je bedoeling is namelijk om de aandacht op het artikel te vestigen 8)

 

Ik las het even na en wat mij op viel 'to gauge the willpower of 205 people aged between 18 and 85'. Behalve dat dit zwaar ontoereikend als internationaal (denk even aan het verschil in cultuur, lokaal-regionaal-nationaal-internationaal) onderzoek met de gegeven sampling van deelnemers (205 duitse deelnemers uit een specifieke regio) is het gewoon n.v.t. in een medium als The Guardian!! (zegt wat over de kwaliteit van deze nieuws-medium) en geloof ik dat jij als HL-er toch wel meer wilskracht heb?

 

Nog even de gedeelte wat me opviel hieronder:

A team headed by Wilhelm Hofmann of Chicago University's Booth Business School say their experiment, using BlackBerrys, to gauge the willpower of 205 people aged between 18 and 85 in and around the German city of Würtzburg is the first to monitor such responses "in the wild" outside a laboratory.

 

Dus een Amerikaanse instituut gebruikt een onderzoek van duitsers over duitse (LEES Würtzburgse) wilskracht uitgevoerd onder 205 man met een leeftijd van 18-85... (als marketing/statistiek liefhebber doet dit gewoon pijn..)

Laat het maar aan de Amerikanen over.. sure..als ik hete lucht en generalisatie wil.

 

Please XaoDi stay dont go we need you!!

Q-band Innovating print media
Link naar reactie
  • 3

Onder het mom van zelfmanagement (topic groep) is dit mijn laatste post van week 10. Ik merk dat ik op HL kijk en lees dat ik te weinig tijd heb voor bierdrinken. Na deze week denk ik, in samenspraak met wat mede-ondernemers dat er een sloot bier in moet. Anders kan ik niet garanderen dat ik de komende week weer de kwaliteit kan leveren die de klanten zijn gewenst.

Dus moet ik reëel zijn dat als ik dat doe, ik beter niet kan reageren op HL. Want ik kan dan niet de kwaliteit leveren die jullie van mij gewend zijn en misschien ook eisen. Wanneer ik weer terug kan zijn, durf ik niet te zeggen. Maar dan weten jullie dat ik zeker 1 dag weg ben.... Ik hoop dat jullie het even zonder mij kunnen redden... sterkte

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

jammer dat HL er weer een soort kneuzengenerator erbij heeft.

Wat mij betreft topic dicht gooien en overgaan tot de orde van de dag.

 

en als je een keer je dag niet hebt gewoon even slikken en diep ademhalen en weer verder gaan of een andere hobby zoeken. ;)

Link naar reactie
  • 1

@henkh

 

Ik ben het opzich met je eens dat dit weinig toevoegt. Maar het is een forum voor en door mensen. En mensen zijn allemaal verschillend. Mijn post was natuurlijk puur sarcastisch en Ikzelf snap het fenomeen van het melden dat je offline gaat niet. Maar dat is omdat ik er op een bepaalde manier insta, namelijk "graag of heel niet". Voel ik mij gewaardeerd, mooi. Zo niet dan ga ik weg.

 

Ik zie het als hobby. Wil ik voetballen dan ga ik voetballen. Bevalt het team mij niet en vind ik het niet leuk, dan ga ik naar een ander team of desnoods een andere club. En lost dit niks op dan moet ik misschien een conclusie trekken dat het misschien aan mij kan liggen...

 

Maar ik vind het wel leuk om te zien dat er mensen zijn die anders zijn/denken. En al helemaal geen veroordeling, want wie ben ik om te oordelen.

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Ook ik snap niet waarom mensen melden dat ze offline gaan. Misschien uit een stukje frustratie of gewoon een slecht dag. Ook ik heb wel eens de balen van reacties op mijn bijdragen. Ik haal dan maar een keer diep adem en ga gewoon weer verder. Een enkele keer laat ik me verleiden om ook op een "onbehouwen manier" te reageren.

 

Dit soort discussies mogen van mij best gevoerd worden alleen zet ik wat vraagtekens bij de vele reuzen en kneuzen die in eens voorbij komen.

 

 

Link naar reactie
  • 1

alleen zet ik wat vraagtekens bij de vele reuzen en kneuzen die in eens voorbij komen.

Dat zijn een beetje de kenmerken van een weekend topic. Ze gaan meestal gepaard met de term "vrimibo" (voor vrijdag middag borrel), maar omdat het al vrijdag middag geweest is mist die term hier denk ik.

Link naar reactie
  • 5

Het feit dat Xiao meent het te moeten melden als hij eventjes, of langere tijd, weg is, en anderen die dat ook doen, is in mijn ogen een compliment voor HL

 

Men voelt zich schijnbaar zo verbonden met deze community dat men niet als dief in de nacht wil verdwijnen maar daar even melding van maakt. Als je lid bent van een voetbalelftal zeg je ook tegen je teamgenoten dat je ergens anders gaat spelen of stopt. Je verdwijnt meestal niet zomaar.

 

Iedereen ervaart HL en andere communities op zijn eigen manier. Vrijblijvend, anoniem of juist betrokken en verbonden.

 

Is dat laatste het geval dan vind ik een afscheidsberichtje nu ik erover nadenk niet zo vreemd.

 

Het ga je goed Xiao, bedankt voor je bijdragen, maak een succes van je plannen en hopelijk tot weerziens.

 

Frans

 

 

Link naar reactie
  • 1

En wel hierom: Twitter is harder to resist than cigarettes and alcohol, study finds

 

Dit kost me veel te veel tijd.

 

Dank voor de gegeven adviezen, steun, en kennis :)

 

Ik weet voorlopig voldoende.

 

Jammer dat je voorlopig weggaat! Ik heb je ervaren als een betrokken lid.

 

De reden is me niet duidelijk: als ik je boodschap begrijp kost twitteren je teveel tijd. Dan kun je daar toch beter mee stoppen?

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Iedereen ervaart HL en andere communities op zijn eigen manier. Vrijblijvend, anoniem of juist betrokken en verbonden.

 

Is dat laatste het geval dan vind ik een afscheidsberichtje nu ik erover nadenk niet zo vreemd.

 

Bedankt Frans voor je toevoeging. Ik hoop dat we op een forum als HL er allemaal zijn om elkaar 'genuinely' te helpen..Wanneer je mensen genuinely helpt, maak je een diepe connectie.. Als je een vriend (iemand die er is om je genuinely te helpen) zegt dat hij/zij er niet meer zal zijn voor toevoegingen aan een topic, vindt ik het persoonlijk fijn om te weten. Ik hoef namelijk niet te rekenen/hopen op de (specifieke) deskundigheid van deze persoon. Daarnaast krijg ik de kans om hem/haar TE BEDANKEN voor zijn inmiddels bijna 900 berichten!!

 

Misschien ben ik te idealistisch in mijn denkwijze maar waarom zouden we mensen om ons heen in controle willen houden (als leden en als niet-moderators........) Is er iets daadwerkelijk serieus mis dan spreekt dat voor zich, bijna UNANIEM.

Ik ben een noob, noobie, newbie whatever in HL, maar ik zie nu al dat het controle-factor erg aanwezig is op gebieden waarvan ik denk, hee dat hoeft helemaal niet mensen... Door je te richten op de negatieve binnen de berichten/comments kunnen we alleen meer vervuiling en meer negatieviteit verwachten (reken er maar op want dit topic gaat nu al niet meer om gedag te zeggen). Lets be (genuinely) helpful and focus on the positive of this unique forum.

 

Sterker nog, de topic van XaoDi is naast gedag te zeggen tegen alle HL-ers ook de artikel die gepost is.. Heeft iemand moeite genomen om deze te lezen? De tweede topic binnen de expliciete topic is namelijk een baggere artikel dat mensen en ondernemers ongegrond generaliseert. Feit dat het door The Guardian is geplaatst hefet mij geholpen om The Guardian in geen geval als serieuze krant te zien..

 

Bedankt XaoDi voor (alle) toevoegingen. Ik hoop dat je met deze laatste toevoeging iets beweegt en uiteindelijk verandert binnen de HL-atmosfeer.

 

Gegroet,

Q-band Innovating print media
Link naar reactie
  • 0

Voor alle duidelijkheid. Ik waardeerde de inzet en over het algemeen zeer waardevolle input van XaoDi. Ik kan me ook wat voorstellen bij het standpunt van Frans maar vraag me af of afscheid nemen van Higherlevel in een topic vergelijkbaar is met het afscheid nemen van collega's of teamgenoten.

 

Ik zie het vaak als een poging de HL community te straffen voor getoond onbegrip. Vaak, maar niet altijd, gaan er kneuzen aan vooraf. Anders dus dan Frans zie ik het meer als het met een schreeuw dicht smijten van een deur. Je wil eigenlijk helemaal geen afscheid nemen maar vooral je frustratie tonen. Over het algemeen wordt het smijten met de deur niet gewaardeerd.

 

Denk dat iedere regelmatige bezoeker wel eens boos is geweest om een ontvangen kneus en bedenkt waarom stop ik hier in vredesnaam mijn kostbare tijd in. Er komen veel nieuwe gebruikers bij en er gaan er ook weer heel veel weg. Dat is juist het kenmerk van een goed forum. Ook mogen af en toe de emoties gerust oplopen maar bedenk altijd: actie=reactie. Tel eerst even tot 100 of wacht een dag met een afscheid topic.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien toch een topic openen waarin leden kenbaar kunnen maken dat ze wat voor reden dan ook, een tijdje afwezig zijn of minder bijdragen leveren.

 

Wat mij in deze manier van afscheid nemen irriteert, is het rigoreuze waarmee het wordt aangekondigd.

Alsof men erg gekwetst of beschadigd is.

Het ook een natuurlijk verloop zijn, om na verloop van tijd even HL moe te zijn, dan kun je afstand nemen, lever een maand geen bijdragen en kom na een maand fris weer terug, of na een half jaar, neem de tijd die je nodig hebt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ok, dan is dit mijn laatste post van 2012 ;)

 

Om toch even te benadrukken dat de enige reden dat ik er voorlopig mee stop, volledig wordt verklaard door mijn openingspost. Zonder bijkomende bedoelingen.

 

De reden dat ik er een post van maak hebben Frans en Sal mooi verwoord. En omdat ik graag wat aandacht geef aan deze, tijdvernietigende, kant van social media. En omdat ik, net zoals een roker die zegt te stoppen, het graag nog wat moeilijker voor mezelf maak weer te beginnen, voor 2013.

Link naar reactie
  • 1

Misschien toch een topic openen waarin leden kenbaar kunnen maken dat ze wat voor reden dan ook, een tijdje afwezig zijn of minder bijdragen leveren.

Dan is het denk ik handiger als je dat gewoon in je handtekening zet. Dan staat de info ook op de plek waar je er iets aan hebt. Daarnaast is iets schrijven in een topic doorgaans bedoelt om een reactie te krijgen. Vervolgens is het eigenlijk onbeleefd als TS om dan niet te antwoorden. Allemaal lastig dus als je schrijft: "dit is mijn laatste post".

 

Als HL een kroeg is. Dan heb je dus een eigen barkruk met je naam erop. Als je er niet bent, blijft je barkruk dus onbezet.

 

- Maar je kunt gewoon meelezen zonder in te loggen. Dat is dus eigenlijk met een webcam in de kroeg kijken wat er gebeurt. (de zogenoemde "gasten").

- Je kunt ook op je kruk gaan zitten en niks zeggen. Dan ben je dus ingelogd maar je post niet.

- En je kunt ingelogd zijn en iets "posten". Allemaal prima, vrijheid blijheid.

 

Als je een kroeg binnenloopt ben je toch ook niet verplicht om iets te zeggen. Je mag toch ook gewoon naar de muziek luisteren.

 

Af en toe zijn er mensen waarbij ik het jammer vind als ik ze een tijdje niet meer "lees", dan stuur ik even een pm en toon mijn interesse.

Link naar reactie
  • 0

Een reus voor de suggestie!

In je handtekening zetten is gewoon het minst confronterend en daarom een goede suggestie om rekening te houden met mensen die tegen een speciaal topic hiervoor zijn!. Bedankt ik zal dit onthouden als ik met HL kap;)

Q-band Innovating print media
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 214 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.