• 0

Kosten website

Hallo allemaal,

 

Ik zit met een dilemma m.b.t. een nieuw te bouwen complexe website.

 

Na een aantal keer het concept te hebben besproken heeft mijn programmeur voorgesteld een draaiboek op te stellen t.w.v. 3.000,-. In dit draaiboek worden alle functionaliteiten van de website beschreven en op basis hiervan word een vaste prijs afgesproken.

 

Hij kan ons echter nog geen indicatie geven van de kostprijs van de te bouwen website.

Dit hangt volledig af van het draaiboek, m.a.w. de 3.000,- is eigenlijk een (dure) offerte.

 

Nu zit ik met de vraag, wat te doen?

Iemand een idee of ik ergens kan achterhalen wat de kostprijs van een complexe website is?

 

Snap dat dit van veel factoren afhangt, maar die bespreek ik liever niet op een ondernemersforum.

 

Hoop dat iemand wat tips en adviezen heeft!

 

Gr.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Je moet dit niet laten doen door iemand waar je een offerte op wilt vragen. Je moet als je hiervoor betaald dit laten doen door een adviseur. Die kan je dan helpen met het opstellen van de requirements en daarnaast meehelpen met de software en leverancierskeuze.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Ik vergelijk het altijd met het laten bouwen van een huis - een aannemer zal je geen prijsindicatie kunnen geven als je geen bouwtekening hebt. Bij complexe websites is dat hetzelfde - een functioneel ontwerp, eventueel gevolgd door een technisch ontwerp is daarbij onmisbaar, en dat is waar deze programmeur op doelt.

 

Normaal gesproken stel je zelf het functionele ontwerp op - dat is namelijk in gewoon Nederlands alle onderdelen van je website, en hoe je wilt dat het werkt beschrijven. Dingen als "Het hoofdmenu moet bovenin staan, en het submenu links. De actieve menu-items moeten een andere achtergrondkleur hebben. Op de contactpagina moet een formulier komen met de volgende velden: blablabla, waarvan blabla verplicht ingevuld moeten worden. Voor het emailadres geldt dat dit geldig moet zijn."

 

Etcetera, maar dan uitgebreider. Op basis daarvan zou een ontwikkelaar een redelijke inschatting moeten kunnen maken.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reacties!

 

We hebben het functionele ontwerp beschreven in zo'n 15 pagina's, maar dit is kennelijk nog niet voldoende om een indicatie te kunnen geven. Hierop heeft de programmeur geadviseerd dit gezamenlijk uit te gaan werken in een compleet draaiboek zodat we later niet voor verassingen komen te staan. Op basis van dit draaiboek is dan ook een vaste kostprijs te geven, zonder uitgewerkt draaiboek kan dit mogelijk tijdens het bouwen voor onverwachte extra kosten zorgen. Op zich is met deze werkwijze wel duidelijk wat van elkaar word verwacht. De vraag is alleen of het project na het opstellen van het draaiboek überhaupt wel is te realiseren, en dan is 3.000,- toch een smak geld!

 

Wel kunnen we aan de hand van dit draaiboek gerichte offertes gaan opvragen bij andere bedrijven.

 

Het probleem is dat het, zonder technische kennis, lastig is in te schatten wat een dergelijk project nou moet kosten.

 

Link naar reactie
  • 0

Moeilijke keus. Enerzijds heel belangrijk om alle technische eisen al zoveel mogelijk uit te werken zodat er geen discussie ontstaat. Anderzijds merk ik zelf vaak dat projecten toch tussentijds enigszins wijzigen, voortschrijdend inzicht enzo. Is het voor jullie niet mogelijk om in meer detail te beschrijven hoe dingen precies moeten werken? Zelf maakte ik altijd heel simpel in paint of kladblok opzetjes van elke pagina, ik merk wel dat dat een ontwikkelaar meer houvast geeft.

Uiteindelijk denk ik dat als je een ontwikkelaar hebt gevonden die alle technische kennis in huis heeft en als je zelf de kennis niet hebt, dat het handig is om daar gebruik van te maken.

 

Kun je niet een afspraak maken dat wanneer het allemaal mogelijk blijkt en je de ontwikkelaar de opdracht gunt, een deel van die 3000 euro in mindering wordt gebracht op de rest van de offerte?

Link naar reactie
  • 0

Wat is hier complex? Als je zelf in een FO de functionaliteiten en opties van de website uitvoerig hebt geschreven, mag je er van uitgaan dat de ontwikkelaar hier een goede prijsindicatie op kan afgeven, zonder dat dit extra geld kost. 15 pagina's is hiervoor misschien wat weinig en is het denk ik beter om hier nogmaals goed in te duiken en wellicht aan een ander te laten zien of alles erin is opgenomen.

 

Daarnaast kun je een marge laten inbouwen voor bijkomende kosten voor functionaliteiten die je over het hoofd hebt gezien of die je later wilt toevoegen. Wellicht is het een optie om meerdere ontwikkelaars te benaderen voor het uitgeven van een offerte?

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Wel kunnen we aan de hand van dit draaiboek gerichte offertes gaan opvragen bij andere bedrijven.

 

Daarvoor zou ik dan toch de werkwijze volgen die djluc aanbeveelt (door een onafhankelijk adviseur laten schrijven).

 

Je gebruikt steeds het woord 'draaiboek'. Dat is geen gebruikelijk jargon in de ict (afgezien van een draaiboek voor het lanceringsfeestje). Wat bedoelen ze daar precies mee? Is dat een programma van eisen (requirements specification)? Een functioneel ontwerp / functionele specificatie? Een technisch ontwerp? Een projectplan?

Link naar reactie
  • 0

Zelf maakte ik altijd heel simpel in paint of kladblok opzetjes van elke pagina, ik merk wel dat dat een ontwikkelaar meer houvast geeft.

 

 

Dit heb ik ook gedaan. Waarschijnlijk heb je wel een idee hoe je website er ongeveer uit zou moeten zien, en het maken van kladjes zorgt ervoor dat je zelf ook goed nadenkt over de functionaliteit en details van je site. Je kan ook overwegen om ipv een draaiboek, het geld te besteden aan een goede web designer die aan de hand van de kladjes je website ontwerpt. Met PSD bestanden van een goede designer + functionaliteitbeschrijving is het veelal makkelijker voor programmeurs een quote af te geven. Voordeel van deze benadering is dat je je geld niet 'weggooit' aan een draaiboek, maar investeert in je design.

Link naar reactie
  • 0

Voor 3000 euro moet je toch een heel uitgebreid pak aan specificaties kunnen maken.

 

Kan je iets meer zeggen over de website. Uitgaande van jouw introductie krijg ik de indruk dat het een zeer uitgebreide portal is

met duizend en 1 verschillende mogelijkheden.

 

Zit de complexiteit in de functionaliteit of gaat het om 'gewoon' een website met heel veel content ?

 

Het lijkt erop dat het 'draaiboek' meer een blauwdruk is waarmee een externe partij een flink aantal maanden mee in de weer is om het te gaan bouwen.

 

Afhankelijk van hoe het is opgezet kan zo'n draaiboek juist ook weer veel vragen oproepen voor degene die het gaat bouwen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je kan ook overwegen om ipv een draaiboek, het geld te besteden aan een goede web designer die aan de hand van de kladjes je website ontwerpt. Met PSD bestanden van een goede designer + functionaliteitbeschrijving is het veelal makkelijker voor programmeurs een quote af te geven. Voordeel van deze benadering is dat je je geld niet 'weggooit' aan een draaiboek, maar investeert in je design.

 

Ik zou het niet doen eigenlijk, tenzij je een grafisch ontwerper aan het werk gaat zetten om ieder mogelijk scherm dat in die website voorkomt in photoshop te gaan tekenen. Voor een ontwikkelaar zal het bovendien tijdrovend worden om uit een paar honderd photoshop files de gewenste functionaliteit te destilleren. Een combinatie van een aantal grafisch ontworpen pagina's en een extreem duidelijke beschrijving van de functionaliteit werkt dan beter.

Link naar reactie
  • 0

Hi,

 

Wat een lastige situatie voor je. Ik begrijp dat je graag een idee wilt van de kosten voor je project, maar zoals je al zegt is dat lastig zonder goed beeld van de complexiteit. Toch denk ik dat een developer na een middag overleg best een grove schatting kan geven, als in:

- om hoeveel nullen gaat het

- is de ontwikkeltijd te definiëren in dagen, weken, maanden of jaren

 

Verder wil ik de volgende opties aanbieden vanuit mijn ervaring als informatiekundige.

 

Zie het FO als een apart product en niet als offerte.

Een FO kun je in dat geval het beste laten maken door iemand die jouw belangen vertegenwoordigd en gespecialiseerd is in het opstellen van requirements en functionele beschrijvingen. Deze persoon kan je dan ook helpen om het FO uit te zetten bij verschillende bedrijven en je ondersteunen bij het beoordelen van de opvolgende offertes van deze partijen.

 

Of doe het zonder FO

Over een heel andere boeg, zou je er ook voor kunnen kiezen om gewoonweg te starten met de ontwikkeling met een ontwikkelpartner waar je vertrouwen in hebt. Door een zogenaamde agile ontwikkelmethode te gebruiken, kun je snel starten met de ontwikkeling en start je bijvoorbeeld met een eenvoudige website die je elke week uitbreidt met een stukje functionaliteit. Vaak komen wensen en ideeën pas als je iets concreets hebt om op te schieten. Het nadeel van deze methode is dat je dit nooit op fixed price basis kunt doen. Je hebt dus minder grip op de kosten. Aan de andere kant is agile ontwikkeling wel gebrand op het steeds opleveren van een werkbaar stukje code. Je zou dus kunnen afspreken dat je stopt als je budget op is of als het je niet bevalt. Je hebt dan in elk geval een stuk werkbare website. Wel zorgen dat met elk oplevermoment de ontwikkelcode van jou wordt.

 

Laat eerst een prototype bouwen

Tegenwoordig zijn er veel tools beschikbaar waarmee vrij eenvoudig doorklikbare prototypes te bouwen zijn. Die kunnen je helpen om de functionaliteit helder te krijgen. Ook dit kun je zien als apart product net als een FO. Hiervoor zou ik iemand inschakelen met verstand van user interfaces en usability. Het voordeel van een prototype is dat je alvast iets kunt laten zien aan eventuele investeerders of klanten. Het spreekt meer tot de verbeelding dan een Functioneel Ontwerp. Afhankelijk van de complexiteit kun je met globale functionaliteitsbeschrijving wel een prototype maken.

 

Deel je website op in fases

Splits je wensen op in verschillende categorieën. Maak een lijstje van de functionaliteit die je website minimaal moet hebben (must-haves), daarna een lijstje met de gewenste functionaliteiten (need-to-haves) en tot slot een lijstje met de leuke extra functies (nice-to-haves). Misschien is het voor een developer dan makkelijker om bijvoorbeeld voor alleen je must-haves een globale prijsindicatie te geven. Het maakt het project ook wat overzichtelijker.

 

Tot slot, als je FO of 'draaiboek' 15 pagina's is, dan is je website OF niet zo complex als je denkt OF het 'draaiboek' is verre van compleet.

 

Ik hoop je een stukje verder op weg geholpen te hebben.

En laat je weten hoe je het opgelost hebt?

 

Succes!

 

Gwyneth

 

Link naar reactie
  • -1

De harde waarheid is dat jij jou complexe website misschien wel voor veel minder kan maken of dat er bedrijven zijn die misschien wel het 3 dubbele vragen.

 

Wij zijn ook een van de veeeeleee bedrijven die websites maken, of in jou geval misschien wel een webapplicatie. En het probleem die wij vaak ervaren is dat de klant zelf inderdaad niet heel goed weet wat hij of zij wilt. Kom je alleen met een idee aanzetten die je in 15 pagina's beschrijft dan zal zo een bedrijf eerst een hele functioneel & technische architectuur moeten maken voordat zij aan het product kunnen beginnen (wat ook tijd, en dus geld kost). En dit kunnen klanten vaak niet begrijpen, maar daarom probeer ik de klant altijd uit te leggen dat wij niet in hun hoofd kunnen kijken. Dus hoe meer zij vertellen hoe beter je kan indiceren.

 

Daarnaast moet je ook kijken wat jou bedrijf jou levert aan service en nazorg etc etc. Misschien is het wel zo dat je een student kan vinden in polen die even in een week een mini facebook voor je maakt voor 750 euro maar, denk je dat je na betaling nog op hem kan bouwen ? Denk je dat de techniek wel helemaal veilig en up to date is?

 

Wij maken wel eens mee dat wij een product niet kunnen maken omdat we gewoonweg de tijd niet hebben en het dus moeten uitbesteden. Wat wij dan doen is dat wij als tussenpersoon fungeren en zelf een developer zoeken die hetgeen kan maken voor een prijs waarvan wij weten dat dit eerlijk is. Wij doen de vertaalslag van "klantwens" naar technische vraag en komen daarna terug bij de klant met vershillende offertes en prijzen van onze zzp-ers. Daarnaast onderhouden wij het contact met de programmeur zodat de klant niet verwikkeld raakt in vragen waar hij of zij geen weet van heeft. Dit schijnt erg goed te werken. Het voordeel in tegenstelling tot andere bedrijven is dat wij hier gewoon transperant in zijn. Dus niet jou opdracht aannemen het uitbesteden en dat met een bedrag terug komen. Nee wij fungeren alleen als tussenpersoon en komen met verschillende opties

 

En hoewel er veel bedrijven zijn die echt een hoofdprijs vragen, zijn er ook genoeg bedrijven die gewoon eerlijk werken voor een marktconform prijs. En die weten wij wel te vinden

 

Gespecializeerd in websites, webshops, webapplicaties en design. Daarnaast doen wij ook aan (retail) productontwikkeling en print en drukwerk. Bekijk onze website www.classymedia.nl voor meer informatie!

Link naar reactie
  • 1

Toevallig hebben wij ook lange tijd gezocht naar een goede webontwikkelaar, de prijzen varieeren enorm. Wel zijn we al enkele keren op de koffie gekomen met studenten "die het wel even zouden gaan verzorgen".

 

Maar hoe complex is je website eigenlijk? Het lijkt me toch dat er aan de hand van je wensen + enkele schetsen wel een offerte moet kunnen krijgen? Zij maken de offerte op, stellen alle punten er duidelijk in op en jij gaat akkoord met die offerte.

 

Als dan achteraf blijkt dat jij je eigen project niet goed hebt ingeschat, dan is het je eigen probleem? Hetgene waar jij dan voor hebt getekend/ betaald is dan gewoon werkend en af, maar je gehele plan nog niet voor 100%.

 

PS. Mijn eerste post... :)

Geef jezelf altijd voor 100%, dan kan het daar niet aan liggen!

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf wel eens uitgebreide uitwerking gemaakt van site en dan is 15 pagina's niks.

 

Je neemt een lijst van alle pagina's die je wil,

maakt van elke pagina overzicht van alle functies en elementen die op die pagina wilt.

Beschrijft waar elke functie en element moet komen.

Werkt uit wat elke functie en element moet doen

Werkt uit hoe verschillende pagina's aan elkaar gekoppeld moeten worden

Beschrijft hoe alle functies en elementen met elkaar verbonden zijn en moeten samenwerken

Enz

Enz

Link naar reactie
  • 0

Andere benadering:

 

Als het FO (als dat tenminste het draaiboek is) 3000,- euro kost. Dan moet je er toch zeker rekening mee houden dat het realiseren van al die specificaties, toch tussen €10000 - €15000 (ik schat even dat FO ongeveer 25% van de totale kosten zijn, daar ga ik in mijn projecten tenminste meestal vanuit). Past dat binnen het budget dat je voor ogen hebt?

 

Anders zou ik nog eens streng naar je 15 pagina's tellende document met eisen kijken, en daar een selectie in maken.

 

Hierboven las ik al een tip om Agile aan het werk te gaan, dat vereist wel dat je heel duidelijk voor je zelf hebt met welke minimale functionaliteit je kunt starten.

 

P.S. luister naar je gevoel, dat is meestal de beste raadgever voelt het niet goed of is er geen klik met je ontwikkelaar begin er dan niet aan. Een goede offerte laat duidelijk blijken dat de wens goed begrepen is.

website zonder gedoe? www.zondergedoe.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf wel eens uitgebreide uitwerking gemaakt van site en dan is 15 pagina's niks.

 

Je neemt een lijst van alle pagina's die je wil,

maakt van elke pagina overzicht van alle functies en elementen die op die pagina wilt.

Beschrijft waar elke functie en element moet komen.

Werkt uit wat elke functie en element moet doen

Werkt uit hoe verschillende pagina's aan elkaar gekoppeld moeten worden

Beschrijft hoe alle functies en elementen met elkaar verbonden zijn en moeten samenwerken

Enz

Enz

 

Je moet je wel afvragen of zo'n beschrijving voor een offerte noodzakelijk is, soms kun je ook aannames doen bijvoorbeeld door een aantal pagina's in detail te bespreken en dan aan te nemen dat de overige pagina's een zelfde inspanning vergen. Ik vind het zelf eigenlijk een beetje eng als een ervaren programmeur/ondernemer geen offerte durft te maken zonder een volledig uitgewerkt FO. Dat betekend voor mij, maar 1 van 2 dingen:

 

[*]De ontwikkelaar heeft eigenlijk geen ervaring met het geen dat je wilt of

[*]De ontwikkelaar weet al lang dat er altijd nog dingen veranderen in het project en wil geen enkel risico dragen of zoveel mogelijk meer werk in rekening brengen

 

Met zo'n uitgewerkt FO leg je het risico van verandering tijdens een IT project helemaal bij de klant, ik blijf liever wat flexibeler en hou dat soort zaken bespreekbaar in het IT traject (binnen de afgesproken grenzen).

 

website zonder gedoe? www.zondergedoe.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste AsadYousef

 

Leuk dat je reageert op HL, maar ik twijfel of je het daadwerkelijke topic gelezen hebt. Het gaat om een "complexe" website, waarin de kern van de vraag "op welke manier kan ik mijn wensen overbrengen zodat ik een duidelijk een afgebakend kosteninzicht krijg" is.

 

Mocht jij het topic wel hebben gelezen? Waarom India? Waarom verzamel websites? Waarom moet de TS iets dumpen en wachten op reacties, als hij hier (naar mijn mening) zit met de vraag waaraan hij de gegeven reacties (offerte) kan toetsten.

 

Kortom (mijn mening) als je een bijdrage levert zou het prettig zijn om de reden achter de suggesties te lezen. Wat heeft de TS hieraan in de praktijk. En eigenlijk heb ik het gevoel "reageer dan niet". Maar misschien interpreteer ik het verkeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Hallo!

 

Zelf ben ik programmeur en heb daarom ook regelmatig met de vraag 'Wat kost dat?'

 

Een goede web-ontwikkelaar zal proberen om jouw wensen vanuit een of meer goede gesprekken om te zetten naar een functioneel ontwerp. Dit functioneel ontwerp moet je dan goed doornemen, dat is namelijk het 'bouwplan' voor de programmeur.

 

Vergelijk het met het kopen van een auto. De vraag van de klant is: wat kost een auto?

Het antwoord van de verkoper: wat zoekt u voor een auto?

Vaak begint het dan met: "ja, gewoon eentje die heel lang meegaat. Je moet toch van A naar B kunnen gaan." na doorvragen komt de klant met "Hij moet natuurlijk wel héél snel zijn omdat ik dat gaaf vind".

Na nog beter doorvragen komt "omdat ik boomstammen verwerk moet hij ook +/- 25 ton aan lading kunnen vervoeren". En ohja, mijn buurman heeft eentje met open dak. Dat wil ik eigenlijk ook wel. Doe maar een zuinige trouwens, want benzine is duur tegenwoordig."

 

Kortom: mensen willen vaak een Ferrari voor de prijs van een oude Opel cadet :) Een onmogelijke combinatie, waar je dus onmogelijk een prijs voor kan geven.

 

De webontwikkelaar zou je, als het goed is, duidelijkheid moeten geven over de verschillende schuifjes waar je mee mag spelen: maximum snelheid, laadvermogen, cabrio of niet etc. Als je een beetje kennis hebt genomen van de mogelijke schuifjes op website gebied, en je geefet je wensen duidelijk aan, dan zou de ontwikkelaar een functioneel ontwerp moeten kunnen voorstellen aan jou. Als je daar dan akkoord mee gaat kan e.e.a. worden uitgewerkt en een prijs worden afgesproken.

 

Clean and simple. Adressen opzoeken of de postcode database in uw site?

Link naar reactie
  • 0

Uit ervaring weet ik dat het lastig is om een exacte inschatting te doen van een complexe website. Het is niet voor niets complex. Een mogelijkheid is het vastleggen van een functioneel ontwerpen. Je beschrijft de functionaliteiten en de werking van de website tot in detail. Deze beschrijving kan je zelf maken of laten opstellen door een web bureau. Op basis van deze specifieke beschrijving is het vaak mogelijk om een prijs te krijgen van jou wensen. Dit is een veel gebruikte manier.

Maar stel nou, je hebt alles tot in de puntjes beschreven en hebt een prijsafspraak met een bureau. Dit bureau gaat vervolgens aan de slag en geeft bijvoorbeeld aan 4 weken nodig te hebben. Na 4 weken komt het bureau met een website die helemaal volgens plan gemaakt is.

 

Je bekijkt de website en komt er vervolgens toch achter dat het handiger zou zijn als..... Of dat het idee misschien ietsje anders had moeten worden uitgevoerd. Of nog erger, het is niet wat je gedacht had. Wat dan? Dan komt het verhaal meerwerk om de hoek kijken en dan komen er extra facturen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je iets opgeleverd krijgt waar je bij nader inzien niks mee kan.

 

Hoe ga je hier mee om? Of beter, hoe kan je dit voorkomen? Ten eerste is het natuurlijk zo dat hoe simpeler de site is, des te kleiner de kans is dat zoiets dergelijks staat te gebeuren. Maar complexere projecten hoe pak je dat aan?

Je zou kunnen kijken of je het project op een SCRUM manier kunt aanpakken. SCRUM is een steeds meer gebruikte techniek voor projectmanagement binnen de IT en is juist bedoeld om het bovenstaande probleem een oplossing te bieden. Ik ga hier niet uitleggen wat SCRUM precies inhoudt. Maar Scrum biedt de mogelijkheid om als klant zelf een vinger te hebben in het ontwikkelproces van je website. Tijdens het ontwikkelproces kan je nog van gedachten veranderen en je plan bijsturen. In korte iteraties van maximaal twee tot vier weken wordt steeds een werkend deel van de website opgeleverd. Met Scrum voorkom je als klant dat er na afloop van het project een tegenvallend resultaat wordt opgeleverd. Eis is wel dat je als klant erg betrokken moet willen zijn bij het ontwikkelproces. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

 

Link naar reactie
  • 0

Je moet dit niet laten doen door iemand waar je een offerte op wilt vragen. Je moet als je hiervoor betaald dit laten doen door een adviseur. Die kan je dan helpen met het opstellen van de requirements en daarnaast meehelpen met de software en leverancierskeuze.

 

Helemaal mee eens, om 2 redenen!

1. diegene die een offerte maakt hiervoor denkt vanuit zijn eigen mogelijkheden, niet vanuit wat het best is voor jouw bedrijf

2. een adviseur stelt jouw belangen voorop en zal dus ook over andere dingen mee helpen nadenken

 

Mocht het nog relevant zijn, ik ken wel wat bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Als het niet meer relevant is ben ik benieuwd hoe je het hebt opgelost!

 

Gr.

 

Steven

 

http://www.compasscourse.nl | Projectbegeleiding voor webdesign en marketing

Link naar reactie
  • -1

Beste mensen,

 

ik kan U informeren over een advertentie die ik heb laten plaatsen waarbij je 2 keuzes hebt

 

1. een simpele standaard vermelding (link naar website, logo, naw gegevens, google map)

2. een uitgebreide vermelding (Link naar de website, Logo, Naw gegevens, Google Map + een volledige website naar wens)

 

Nu heb ik eerst voor de standaard vermelding gekozen wat mij enorm veel rendement heeft opgeleverd

en een deel van de winst uit het rendament geinvesteerd in een uitgebreide vermelding incl website naar wens, en ik zal jullie eerlijk zeggen dat de website 10x beter is dan een normale website designer en het rendement is ook gigantisch omdat het bereik van de aanbieder (www.ikspam.nl) werkelijk door heel nederland reikt.

 

Ik heb opgebeld en gevraagd naar Dhr Daniel de Bruin, die heeft een offerte voor een uitgebreide vermelding opgemaakt en toegestuurd, en nadat ik de offerte voorzien had van handtekening en had geretourneerd hebben zij alles perfect geregeld en ik geniet nog steeds tot op heden van zowel de website als alle nieuwe klanten die ik door middel van een simpele investering heb bereikt.

 

ik raad ieder bedrijf aan (ieder bedrijf dat commercieel is ingesteld) om het werk uit handen te geven, te investeren en net als mij genieten van wat iedere werkgever zou moeten doen, namelijk veel klanten, veel omzet, mooie website.

 

www.ikspam.nl

 

Mod edit: op deze manier "reclame" maken is niet toegestaan op HL

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 299 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.