• 0

hulp gevraagd voor starten snoepwinkel

ik ben al redelijk ver met mijn plannen voor het starten van een snoepwinkel. alleen ik kan geen branchecijfers vinden. bij de kvk is het heel algemeen, detailhandel en er zijn ook bv autobedrijven bij opgeteld.

 

wie kan mij op weg helpen om duidelijke branchecijfers te vinden. ik heb cbs geprobeerd, lijkt wel of het chinees is, begrijp er niet veel van.

 

ik heb al een locatie, financiering ook, geen lening van de bank o.i.d. puur renteloos van familie.

 

is er toevallig iemand die zelf een snoepwinkel heeft, die zou mij heel erg kunnen helpen, ook met andere dingen.

 

alvast bedankt.

 

ik zit met meerdere vragen, maar ik wil eerst dit uitpluizen, dit moet ik allemaal hebben voor mijn BBZ- aanvraag.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

nu ben ik wel een beetje bang om meer vragen te stellen :-\................

Stel gewoon lekker je vragen. Wie weet wat je nog aan bruikbare ideeën opdoet hier.

 

Op basis van de teksten die nu hier staan kan niemand een zinnig woord zeggen over de haalbaarheid. Persoonlijk lijkt het mij een hele uitdaging om vanuit een "dubbele bijstandsuitkering" een dergelijke onderneming te starten. Je hebt 1 groot nadeel, het moet eigenlijk in 1x goed gaan want je hebt geen vermogen of ander inkomen om tegenvallers te overbruggen. Ik begrijp dat veel van de leningen bij familie afgesloten worden, als zij coulant zijn met de termijnen van aflossing en rente kan daar misschien de rek zitten die je ongetwijfeld keihard nodig gaat hebben.

 

2 dingen zijn bij zo'n winkel echter nòg belangrijker dan alles wat hier geschreven staat. De persoon van de ondernemer(s) en de locatie. Beide kun je via een forum moeilijk/niet beoordelen. Misschien zijn jullie volledig kansloos of misschien zijn jullie net die ondernemers die hier "against all ods" wel een succes van weten te maken, dat is zo niet te zeggen.

Link naar reactie
  • 0
nu ben ik wel een beetje bang om meer vragen te stellen

 

nergens voor nodig ;) We willen je graag helpen. Dus gewoon blijven stellen die vragen en zoals je zelf al schreef domme vragen bestaan niet hooguit onhandige reacties die je er op kan krijgen ::) Maar dat proberen we meestal wel te voorkomen.

 

Je moet jezelf wel realiseren dat vanuit een bijstand situatie naar een stabiel inkomen niet makkelijk is, dus alles wat kan meehelpen om je droom waar te maken moet je aanpakken.

 

En als de gemeente een rapport op wil maken via een externe adviseur is dat zeker aan te bevelen. Zelfs als vervolgens dat rapport een vernietigend oordeel geeft.

 

Ik spreek nu uit mijn eigen ervaring. in 2006 bbz aangevraagd en afgewezen na een vernietigend rapport van de adviseur van de gemeente. Vervolgens met de gemeente een bbz traject afgesloten om mijn bedrijf te sluiten. Achteraf gezien net op tijd, na een moeilijke eerste tijd er toch zonder veel kleerscheuren van af gekomen. en na een aantal jaren als "loonslaaf" nu weer volop in de race met mijn ondernemers droom.

 

Uit ervaring weet ik dat je dingen vaak rooskleuriger inziet dan in werkelijkheid is en als je dan al in een minimale situatie zit is de weg naar een financiële ramp erg kort. Soms is het dan beter om je plannen te heroverwegen of even in de ijskast te zetten om uiteindelijk beter voor de dag te komen.

 

Maar nogmaals al je vragen gewoon blijven stellen. en als het te privé wordt mag dat zelfs via PM

Link naar reactie
  • 0

nou, deze reacties doen me goed.

 

ja, wat betreft de familielening, we mogen pas na 3 jaar ongeveer beginnen met aflossen. of als het echt goed gaat eerder. renteloos. dit risico is dan al uitgesloten...

 

henk , mag ik vragen wat jij wilde beginnen en waarom de bbz is afgewezen? mag ook via PM als je het niet aan de grote klok wilt hangen

Link naar reactie
  • 0

frans,

 

is dat zoiets dat je op de toonbank zet?

 

we zijn al van plan om snoep-/chocoladerepen/pakjes kauwgom per stuk te verkopen..

 

ook dat fruit is leuk...

 

we gaan sowieso snoep- en spektaarten maken. die dingen zijn nu echt een trend. misschien is het wel een idee om die te laten bezorgen bij bijvoorbeeld een zieke of een familielid.

 

bedankt jongens!! ga zo door.

Link naar reactie
  • 0

@ henk

 

ik vind het echt heel fijn dat je me wilt helpen. geloof het of niet....het ontroert me.

 

spijtig dat het zo is gelopen, maar van elke ervaring leer je weer wat en ik ben ervan overtuigd dat je er sterker uit bent gekomen.

 

 

ik heb van de gemeente een dikke vragenlijst gekregen die ik moet invullen. ik heb besloten om die vragenlijst te verwerken in een plan. dus niet elke vraag beantwoorden, maar de vragen gebruiken om een 'verhaal' te schrijven en tegelijk te beantwoorden.

 

echt, het enige waar ik echt moeite mee heb is het bepalen van de omzet. ik weet echt niet hoe ik dat moet aanpakken. ik heb toch geen glazen bol?

 

ik dacht er aan om eerst alle bewoners in de wijk zelf als potentiele klant te zien. en dan te schatten hoeveel mensen er door de straat lopen gedurende de dag. en daar een percentage of een aantal als klant te nemen. en elke klant koopt dan minimaal 150 gram snoep ( € 1,35) en een slush puppie (1,-) .

 

of werkt het niet zo?

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je niet moet denken in omzet van specifieke producten. daarnaast kan je niet redeneren dat als er bijvoorbeeld 5000 mensen in de wijk wonen dat dit allemaal potentiële klanten zijn.

 

Ga eens een paar dagen posten bij de winkel die je op het oog hebt en turf de voorbijgangers. Nog beter ga er met een vragenlijst staan en vraag op de man af of ze wel eens snoep kopen en hoe vaak.

 

Daarnaast zijn er al diverse opties aangedragen zoals de snoepbox en snoepgroenten. Verwerk dat ook in je plannen. hoe meer poten onder je bedrijf hoe sneller en beter het zal gaan lopen. Inspelen op nieuwe trends is altijd goed.

Link naar reactie
  • 0

Zit dit topic nu al een tijdje mee te lezen en wil je naast alle goede adviezen die al zijn gegeven ook de tip meegeven ook eens te kijken naar andere mogelijkheden die je kan ontplooien naast de verkoop van snoep.

Je kan daarbij denken aan de verkoop van chocolade en bonbons in het hogere segment, schepijs, etc. maar ook aan bv het organiseren van verjaardag party's waarbij de kids zelf snoep kunnen maken.

 

Zoek eens uit of er ook iets is van snoep voor mensen met een allergie tegen bepaald stoffen die standaard in snoep zitten.

 

Mits de lokatie goed is, een snoepwinkel moet op een A lokatie zitten, en het assortiment aantrekkelijk is heeft het zeker een kans van slagen.

 

Edit: Las net op pag. 1 dat je zo verstandig bent ook ijs en shakes te gaan verkopen, goede zet.

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Snoepje,

 

Ik begrijp dat je echt wat omhoog zit voor deze cijfers en dat het erg belangrijk voor je is. Ik ben geen winkel- of snoepexpert maar je kunt dit soort vragen, en nog veel meer, ook stellen op Linkedin. Daar zijn, naast dit forum, ook heel veel mensen die bereid zijn om je hiermee te helpen. Ik heb daar zelf in ieder geval fijne ervaringen mee. Linkedin is gratis en biedt daarnaast ook allerhande middelen om je snoepzaak te promoten (mocht je nog niet bekend zijn met Linkedin).

 

Hoop dat je zo weer een aanknopingspunt hebt,

 

Warme groet,

 

Michael

 

Ps: Laat je niet ontmoedigen en leef je droom(snoepwinkel), dan wordt het ook een succes!

Op je succes,

 

Michael

 

PS: Binnen 10 minuten zicht op de oorzaak van tegenvallende resultaten en te weinig omzet? Download dan het gratis eBook 'het Geweldig Onmisbaar Ondernemers Dashboard' via http://www.verdienwatjewaardbent.nl

Link naar reactie
  • 0

Uit welke regio kom je? In mijn stad( omgeving rotterdam) ken ik een eigenaar van een drukke snoepwinkel. Wil je best in contact brengen mits je concrete vragen hebt.

 

Danny

 

ook rotterdam. in welk deel van rotterdam zit hij?

 

15 km van rotterdam. Als je wil kan ik een afspraak regelen voor je. Hij is bereid tijd te maken voor je en je vragen te beantwoorden.

 

Hoor wel of je interesse hebt.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Het topic is nu al 5 pagina's met volop info en ideeën dus wordt het tijd om verdere stappen te zetten. Met alle geboden info denk ik dat je zonder meer een behoorlijk bedrijfsplan kan samenstellen.

 

Als dit problemen geeft zijn hier voldoende mensen die je al dan niet via PM (belangeloos) op weg willen helpen.

 

De bal ligt nu weer bij jou.

Link naar reactie
  • 1

@snoepje

 

Heb ik goed begrepen dat je het te druk hebt en alleen ''virtueel'' geholpen wil worden??

 

Aangezien ik een aantal data heb doorgekregen van mijn bevriende eigenaar snoepwinkel en ik er geen zin in heb hem aan het lijntje te houden.

 

Danny

 

Edit:

 

Blijkbaar komt mijn post als een sneer over. Alhoewel ik dat absoluut vaker doe is dat in dit geval niet aan de orde geweest.

Sc dank voor de melding ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

hallo allemaal,

 

ik ben even 'weggeweest'. ik heb even een paar minuten op het internet. ik heb veel gedaan deze week, echt ontzettend druk gehad!

 

ik heb enquetes afgenomen. daaruit heb ik 102 mensen afgebakend die wel geld besteden aan snoep, ijs e.d.

 

daar is weer een gemiddeld bestedingsbedrag uitgekomen per persoon. aan de hand van deze enquete ga ik de omzet bepalen. hoe? dat is weer een volgende vraag ???

 

ik kon niet online komen, omdat ik buiten de drukte nu ook een onverwachte overlijden in de familie heb. dus ik ben even van slag......

 

maar ik wou toch even laten weten dat ik niemand aan het lijntje hou, maar ik heb het even erg druk.

 

@ Danny. is het misschien mogelijk dat ik met je vriend telefonisch contact opneem buiten openingstijden. als hij zijn nummer niet wil geven dan kanik ook mijn nummer achterlaten. maar persoonlijk er naar toe gaan gaat echt niet lukken, al zou ik het graag willen.

 

als ik komende tijd niet reageer komt dat puur door de drukte en niet door desinteresse.

 

 

Link naar reactie
  • 1
@ Danny. is het misschien mogelijk dat ik met je vriend telefonisch contact opneem buiten openingstijden. als hij zijn nummer niet wil geven dan kan ik ook mijn nummer achterlaten. maar persoonlijk er naar toe gaan gaat echt niet lukken, al zou ik het graag willen.

 

 

Vraag me af waarom dat niet gaat lukken, begrijp dat je nu even in een trieste situatie zit. Wellicht verstandig om nu even afstand te nemen van je plannen en als de tijd rijp is toch de aangeboden hulp omarmen. \

 

Vragen stellen op een forum is vaak toch erg algemeen en vrijblijvend, wil je meer hulp dan lijkt mij een face to face gesprek meer voor de hand liggen. Telefonisch iemand van alles vertellen vind ik zelf ook een brug te ver.

 

Nogmaals de aangeboden hulp is vrijblijvend en geheel gratis maar je moet het wel zelf willen.

Link naar reactie
  • 0

dus ik ben even van slag......

 

als ik komende tijd niet reageer komt dat puur door de drukte en niet door desinteresse.

Als iemand dit schrijft, dan geeft hij toch aan dat de geest even uit de fles is.

 

Wat voegt een opmerking als "maar je moet wel zelf willen" dan nog toe?

 

Ik ben geen voorstander van mensen doodknuffelen, maar enige empathie mag ook van reageerders verlangt worden.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 209 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.