• 0

MKB clickservice

Geachte,

 

Het begon allemaal met een telefoontje van een callcenter medewerker van de firma BeUP welke ons benaderde of wij interesse hadden in een gratis actie mee te doen in onze regio. Er waren maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus zij wouden graag met ons een afspraak maken. Het ging erom om hoger te scoren in google en beter vindbaar op zoekwoorden. Wij hadden wel interesse in wat ze te zeggen zouden hebben dus hebben vervolgends een afspraak gemaakt op de woensdag erna.

Zo gezegd zo gedaan stond er een vrouwelijke verkoop medewerker van de firma BeUP aan de deur kwartier na de afgesproken tijd. Ze begon met het verhaal officieel partner van Google te zijn en vragen te stellen over onze firma. Hoelang we al bezig zijn, wat we doen aan marketing, wat we overhielden na de verkoop van een van onze artikelen gemiddeld etc. Hierna heeft deze aardige mevrouw ons uitgelegd wat ze doen bij BeUP. Wij zouden tussen onze concurrenten op de eerste pagina van de google zoekresultaten komen op bekende zoekwoorden die bij onze firma van betrekking zouden zijn. En onze bezoekersaantallen zouden fors stijgen tot zeker wel 300 per dag. Hierna kwam ze aan met een standaard prijslijst van BeUP met verschillende gespecificeerde kosten zoals inschrijfkosten, en nog wat verschillende kosten. Deze werden allemaal doorgestreept en wij zouden het instap bedrag a 1250/1500 euro niet hoeven te betalen omwille van de actie die nu actief zou zijn in onze regio. Het maandbedrag wat wij zouden moeten betalen kwam uit op 155 euro EX btw. Eventueel konden wij extra clicks erbij nemen (dus wanneer men zoekt op een zoekwoord en ze klikken er daadwerkelijk op) Want in het standaard pakket zitten 3000 clicks. Maar de aardige mevrouw wist ons erbij te vermelden dat ze het eigenlijk niet mocht zeggen van haar baas maar dat het niet erg zou zijn als we over de 3000 clicks zouden komen en dat we er dan niks over zouden horen omdat ze daar toch niet naar zouden kijken volgends haar baas. Het contract zou eerst gelden voor een looptijd van 48 maanden. Dit klinkt voor een startende ondernemer natuurlijk als muziek in de oren alleen de looptijd zat ons een beetje dwars. Dus hebben gevraagd of dat ook korter kon. Mevrouw ging even bellen, opmerkelijk was dat wij dit niet mochten horen blijkbaar want ze liep even de kamer uit waar wij in zaten. Toen de mevrouw terug kwam was het geen probleem en de 48 maanden op het contract is doorgekrast en 24 maanden van gemaakt. Het maandbedrag is hier wel op aangepast, dit is nu 238 euro per maand. We vonden het wel goed klinken en na het snel doorbladeren van het contract maar getekend, continu onder het gepush van de mooie toekomst die we tegemoet zouden gaan door de vriendelijke mevrouw.

 

En toen begon de horror. Natuurlijk zoals iedereen zou doen ga je de firma googelen. Toen kreeg ik gelijk last van hartkloppingen en duizeligheid. BeUP blijkt een malafide oplichters firma met wurgcontracten dat haar afspraken niet nakomt! Helaas ben ik samen met vele andere gedupeerden in de val gelopen van dit bedrijf dat dochter is van Proximedia. Ik heb er heel het weekend veel over gelezen en dat we helaas geen recht hebben op de colportage wet.

Wij zitten hier in lichte paniek en met ons handen in ons haar, want we kunnen dit echt niet betalen! In het contract staat dat wanneer een automatisch incasso niet heeft kunnen afschrijven er automatisch 5 euro bijkomt per herinnering met een minimaal bedrag van 25 euro !

 

Wij hebben nog geen contact gehad met het bedrijf want we willen per eerste contact direct juist handelen. Wellicht dat ze ons morgen gaan bellen, zoals de verkoopster aangaf om onze gewenste zoekwoorden te bespreken.

 

Ik zal vandaag nog het contract inscannen en hopelijk heeft iemand voor ons een oplossing hiervoor!

Alvast enorm bedankt voor de moeite,

 

Benji barends

 

[titel ververst - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Voor de rest ben ik zeer tevreden met het Bizbook verhaal en de kritieken die ik over mijn site krijgt. Met hun hulp heb ik meer kijkers en meer aanvragen. Om de klanten ook tot kopen over te laten gaan heeft voornamelijk te maken met ervaring.

 

Bizbook is sinds een maand up in België. Ook al in Nederland? Klik eens op http://www.Bizbook.nl en zie waar je naartoe gaat....

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Na twee keer hun verhaal te hebben aangehoord denk ik een aardig beeld te hebben van hun manier van werken. Het is vooral de manier van verkopen die mij het meest tegen de borst stuit.

In principe leveren ze 250 gerichte clicks per maand via een adwards-campagne en maken ze daar de advertenties voor. Ze leveren daar ook de statistieken en andere dienstverleningen bij. Dit koste mij €155,= / maand

Nu is het wat duurder geworden, vooral door bizbook.

 

Nu de manier van verkopen in het kort:

De beslisser moet erbij zijn en beriedt zijn de beslissing dezelfde dag te nemen.

Dan gaan ze eerst bepalen hoe jij gebruik maak van google. Er komt uit dat vooral op ooghoogte gekeken wordt en dat men kijkt naar de eerste trefwoorden.

Dan de vraag: Wat denkt u te gaan verdienen als je daar bovenaan staat. (Dat is dus best veel) Men praat dus niet over verschil SEO of SEA!

Dan wordt mbv printjes aangetoond dat de site nog niet vindbaar is

Daarna komt de aanbieding van een gratis auto met reclame waarvan je zelf de benzine moet betalen. Dit is omdat Beup geen reclame maakt op tv of radio. Het kan alleen nog vandaag en er zal gelijk moeten worden getekend en anders houd het op.

Er wordt nogmaals gerefereerd aan de gigantische omzetstijging die je zelf heb uitgerekend. Die berekening was alleen gebaseerd op altijd bovenaan staan ipv op 250 gerichte clicks per maand.

Met nog wat verkooptrucjes wordt uiteindelijk doorgedrukt dat je gaat tekenen. Je staat amper stil bij die 48 maanden.

Verschillende leden van dit forum hebben het al gezegd: Hoe kun je zo stom zijn!

Ik denk dat dat ook de belangrijkste rede is dat ik van BeUp af wil. Om niet elke keer weer geconfronteerd te worden met mijn eigen stommiteit.

 

Link naar reactie
  • 0

Ben net gebeld: binnen 1 minuut probeerden ze even te dicteren wanneer ze langs komen.

Zelden zo'n opdringerig telefoontje gehad.

Alsof ze aan de andere kant van de lijn Obiwan-gebaren maakten in de hoop dat die Jedi-mindtrick wel zou werken...

 

Die afspraak komt er dus niet.

Verder heb ik geen ervaringen met dit bedrijf.

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Idem hier. "Komt morgen negen uur uit of heeft u liever smiddags om een uur of drie?"

 

Ons bedrijf was speciaal geselecteerd om de bekendheid van BeUp te vergroten in de regio. In 20 minuten zou de medewerker duidelijk maken hoe we beter zouden scoren in Google. Ze waren certified partner van Google. bla bla bla

 

Ze trekken zich blijkbaar ook niets aan van het Bel Me Niet register. Heb die even een mail gestuurd. Hopelijk doen meer ondernemers dat.

 

Link naar reactie
  • 0

Mijn site werk met diverse zoekwoorden niet alleen met pvc vloeren. Toch zal het ook voor beup lastig woorden om mij op de eerste pagina te krijgen.

Het logo is niet helemaal naar je wens maar [mod edit: geen zelfpromotie a.u.b., dank u]

 

Ik ben zelf ook in zee gegaan met Beup en ben zeker tevreden over het resultaat.

Je site zit anders behoorlijk beroerd in elkaar (logo uit C:\Users\Richard\AppData\Roaming etcetera?).

 

Ook vind ik je op de eerste 10 pagina's in Google niet terug als ik zoek op de titel van de site, 'pvc vloeren'.

Link naar reactie
  • 0

Mijn site werk met diverse zoekwoorden niet alleen met pvc vloeren. Toch zal het ook voor beup lastig woorden om mij op de eerste pagina te krijgen.

Kan je voor ons schetsen wat BeUp concreet voor jou gedaan heeft, wat dit jou gekost heeft en natuurlijk wat dit jou gebracht heeft?

Link naar reactie
  • 0

Quote : rik131173 op 3 januari 2013, 19:27

Mijn site werk met diverse zoekwoorden niet alleen met pvc vloeren. Toch zal het ook voor beup lastig woorden om mij op de eerste pagina te krijgen.

 

Kijk maar goed naar je contract. Zij zullen niet zorgen dat je bovenaan komt te staan! Zij verzorgen alleen een paar adward-advertenties die dus rechts naast de zoekresultaten komen te staan.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Mijn site werk met diverse zoekwoorden niet alleen met pvc vloeren. Toch zal het ook voor beup lastig woorden om mij op de eerste pagina te krijgen.

Eh...de titel van je website is een van de belangrijkste criteria waarop de relevantie beoordeeld wordt. Als je zelfs daarmee onvindbaar bent voorspelt dat nog minder goeds voor andere zoekwoorden.

 

Het logo is niet helemaal naar je wens...

Dat zeg ik niet - ik kan het namelijk niet zien omdat het op je harde schijf staat. :)

 

Link naar reactie
  • 0

rik131173, Ik heb nog niet goed begrepen wat je nu precies afneemt bij Proximedia.

Is het de website + adwords campagne of enkel de adwords campagne?

 

Wat betreft de website kan ik heel kort zijn. Het design aspect ontbreekt volledig. Een dergelijke website kan je gewoon gratis krijgen. Er zijn voldoende gratis templates en je hebt zeker wel een neeftje die wordpress kan installeren.

 

Het voeren van een adwords campagne is laagdrempelig. Maw, je kan deze zelf heel gemakkelijk opzetten via de website van adwords. Toch is het verhaal van adwords best wel complex. Opzetten gaat snel, maar resultaat zal je er niet mee hebben.

 

Een belangerijk aspect van adwords is split testen en conversie optimalisatie. Indien proximedia enkel een campagne opzet zonder deze te optimaliseren, is de dienst naar mijn gevoel waardeloos.

 

Als je op amazon of bol een goed boek over adwords koopt, dan kan je het zelf in no time beter.

 

Ik hoop dat je niet zoals alle anderen 200+ euro per maand moet betalen aan deze club. Tenzij natuurlijk dat je er een gratis computer, auto, skivakantie bijgekregen hebt.

Link naar reactie
  • 0

ook ik voel me gewurgd door het bedrijf BE UP.... We waren mondeling 24 maanden overeengekomen, dus ik wil opzeggen... komen ze met de 48 maanden die inderdaad wel in het contract staat .... Hoe heb ik ooit zo dom kunnen zijn en vertrouwd op het gesprek! Wie weet nog hoe we be up en hun wurgcontracten meer onder de aandacht kunnen brengen.?

Mariska

Link naar reactie
  • 0

Ik ontvang nog steeds wel eens mail of telefoontjes van mensen die getekend hebben bij BeUp. Niet zelden verwachten deze mensen gewoon dat ik dat voor ze ga oplossen, om wat voor reden dan ook. Zoals al gezegd; je bent zelf zo dom geweest dat je getekend hebt. Ongeacht hoe of welke methode er al dan niet toegepast zou zijn door de vertegenwoordiger van Beup die langs kwam, je moet gewoon niet tekenen voor iets waar je achteraf spijt van krijgt.

 

Maar goed. Als ik mij op internet kritisch uitlaat over Beup dan zit er een mailtje van hen in mijn inbox dat ze juist wel klantvriendelijk zijn. Ergens in het hele verhaal klopt dus iets niet. Bij deze een mail van hun directeur, welke denk ik wel voor zich spreekt. Ik ga er van uit dat een ieder die dit leest aan de hand hiervan zelfstandig een en ander kan oplossen. Succes.

 

2qbdjpc.png

Link naar reactie
  • 0

Stuur hem maar naar mij. Kan ik hem laten horen hoe zijn mensen verkopen! Zij zouden trouwens sowieso contact met mij opnemen. Is nog nooit gebeurd. Heeft hij trouwens ook goede oplossingen voor mensen die niet binnen die 8 dagen hebben gereageerd? ???

Het is me nogal een zwaktebod om hiermee te komen als oplossing.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb gisteren (1/5) een gesprek gehad met de directeur van BeUp. Dat raad ik alle klagers aan. De verkoopmethoden zijn inderdaad soms verwerpelijk, hoewel ze daar al wel een slag in hebben gemaakt. Het 2e verkoopgesprek (zie eerdere berichten) was inderdaad minder fout dan de eerste. De verkopers werken natuurlijk op provisie en willen dus koste wat het kost verkopen. Dit is dus vaak een heel verkeerd begin van een 4-jarige relatie. Toch is het product op zich zelf niet slecht. Zij zorgen voor een goede Adward campagne voor relatief weinig geld en hebben een goede telefonisch helpdesk die met je meedenken en helpen de campagne zo goed mogelijk te optimaliseren.

Als je tekent moet je wel lezen wat je krijgt voor dat geld en voor hoe lang je tekent. Op dit moment krijg ik zo'n 500 geïnteresseerde bezoekers per maand voor 185,= excl. Het 4-jarige contract zorgt er ook voor dat dit bedrag niet omhoog gaat.

Dus conclusie: BeUp is vaak een prima optie voor mensen met een laag budget, maar lees wel even wat je krijgt voor je geld!

Wat mij betreft mag BeUp helemaal van de zwarte lijst!

Link naar reactie
  • 0

Hmmz. 185,- euro voor 500 geïnteresseerde bezoekers (per maand) vind ik helemaal niet zo voordelig of low-budget. Zijn die 500 bezoekers ook kopers? Afhankelijk van wat ze bij je kopen kan het de moeite waard zijn. Kopen ze allemaal een huis van je dan is het goed besteed, maar gaat het om bestelling van een enkele euro's, dan is het al snel te duur.

 

Verder moet je je ook afvragen hoeveel bezoekers je zonder BeUp had gehad. Komen die 500 bezoekers allemaal via Adwords? Hoeveel bezoekers krijg je organisch. Je kunt zelf ook een Adwords campagne opzetten met een budgetgrens. Wellicht levert dat nog meer bezoekers op voor een lagere prijs. Nog beter is het om te zorgen voor meer organische bezoekers. Bezoekers waar je niet voor betaalt maar wel aan verdient...

 

Edit: @Wakkerman, misschien krijg je ook wel 500 bezoekers als je op Higher Level je website in je signature zet. Zojuist ben ik even op de website geweest omdat ik een hoeslaken zoek in de maat 120x200. Helaas knalt in IE 10 de website op zwart zodra ik bij de hoeslakens het keuzevakje met de maten openklap. :'(

Link naar reactie
  • 0

IDe verkopers werken natuurlijk op provisie en willen dus koste wat het kost verkopen. Dit is dus vaak een heel verkeerd begin van een 4-jarige relatie. Toch is het product op zich zelf niet slecht.

 

Er zitten hier meer mensen die verdienen aan een relatie die gebaseerd is op een product of dienst die/dat op zichzelf niet slecht is. Zelfs als je agressief verkoopt, kun je prima voorkomen dat zoveel mensen na een paar weken spijt krijgen en boos worden over de behandeling. Gewoon heel duidelijke opt-in en opt-out procedures, en goeie training van de verkopers. Volgens mij verliest BeUP meer potentiële klanten door negatieve reviews dan er gewonnen worden door agressieve verkoop en lock-in contracten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ook ik ben een anderhalf jaar geleden hier ingetrapt.

...

Graag zou ik ideeën en advies krijgen hoe ik en anderen van ons wurgcontract af kunnen.

 

 

Natuurlijk baalde ze toen ik ze uiteindelijk vertelde dat ik al een contract had en dat die oplossing dus ook niet zo geweldig is.

 

 

Toch is het product op zich zelf niet slecht. Zij zorgen voor een goede Adward campagne voor relatief weinig geld en hebben een goede telefonisch helpdesk die met je meedenken en helpen de campagne zo goed mogelijk te optimaliseren.

Wat is er nu precies in hun dienstverlening veranderd waardoor je nu blijkbaar erg tevreden bent, terwijl je in december nog sprak over een "wurgcontract" voor iets wat "niet zo geweldig" was en waarvoor je hulp zocht om er zo snel mogelijk vanaf te komen?

Link naar reactie
  • 0
Hmmz. 185,- euro voor 500 geïnteresseerde bezoekers (per maand) vind ik helemaal niet zo voordelig of low-budget. Zijn die ]500 bezoekers ook kopers? Afhankelijk van wat ze bij je kopen kan het de moeite waard zijn. Kopen ze allemaal een huis van je dan is het goed besteed, maar gaat het om bestelling van een enkele euro's, dan is het al snel te duur.

Zoals je gezien heb gaat het om zowel kleine als grote artikelen. Een adwardscampagne in eigen beheer zal zeker goedkoper zijn maar niet voor mij als digibeet met weinig tijd.

 

Verder moet je je ook afvragen hoeveel bezoekers je zonder BeUp had gehad. Komen die 500 bezoekers allemaal via Adwords? Hoeveel bezoekers krijg je organisch. Je kunt zelf ook een Adwords campagne opzetten met een budgetgrens. Wellicht levert dat nog meer bezoekers op voor een lagere prijs. Nog beter is het om te zorgen voor meer organische bezoekers. Bezoekers waar je niet voor betaalt maar wel aan verdient...

 

Elke maand krijg je een mail met de statistieken. Nu gaan ze het koppelen met analitics zodat we alles kunnen meenemen met het vergelijken.

 

Edit: @Wakkerman, misschien krijg je ook wel 500 bezoekers als je op Higher Level je website in je signature zet. Zojuist ben ik even op de website geweest omdat ik een hoeslaken zoek in de maat 120x200. Helaas knalt in IE 10 de website op zwart zodra ik bij de hoeslakens het keuzevakje met de maten openklap.

Dit bedoel ik dus met digibeet. Hierin ben ik afhankelijk van mijn websitebouwer. Ik ga het doorgeven. Wat betreft het hoeslaken: die maat heb ik alleen in jersey. Als je een berichtje achterlaat op de site geef ik je alle mogelijkheden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ook ik ben een anderhalf jaar geleden hier ingetrapt.

...

Graag zou ik ideeën en advies krijgen hoe ik en anderen van ons wurgcontract af kunnen.

 

 

Natuurlijk baalde ze toen ik ze uiteindelijk vertelde dat ik al een contract had en dat die oplossing dus ook niet zo geweldig is.

 

 

Toch is het product op zich zelf niet slecht. Zij zorgen voor een goede Adward campagne voor relatief weinig geld en hebben een goede telefonisch helpdesk die met je meedenken en helpen de campagne zo goed mogelijk te optimaliseren.

Wat is er nu precies in hun dienstverlening veranderd waardoor je nu blijkbaar erg tevreden bent, terwijl je in december nog sprak over een "wurgcontract" voor iets wat "niet zo geweldig" was en waarvoor je hulp zocht om er zo snel mogelijk vanaf te komen?

 

Het verschil is dat ik, doordat ik me belazerd voelde, niet werkte met BeUp. Ik keek even de statistieken door en betaalde trouw mijn maandbedrag. Dat was vaak hoger dan de opbrengst van de campagne. Ik betaalde dus eigenlijk elke maand iets meer dan ik eruit haalde. Nu dit kan worden bijgestuurd en de campagne gerichter kan worden uitgevoerd, moet ik over dat breakevenpoint kunnen komen. Dat betekent niet dat ik overal bovenaan zal komen te staan. Wel dat het wurgcontract geen wurgcontract meer is, maar zichzelf terug zal verdienen.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 255 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.