• 0

Welke politieke partij stemmen als ondernemer?

Het overleg in het Catshuis is mislukt. Kans is groot dat de ministers daarom hun ontslag gaan indienen en dat er dus nieuwe verkiezingen plaats zullen vinden. Dat bracht mij aan het denken. Welke partij kan ik nou eigenlijk het beste stemmen?

 

Wat vinden jullie? Welke partij is het meest vriendelijk tov. de ondernemer en waarom? Of moet er toch een nieuwe Ondernemerspartij komen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het bos wordt steeds groter en het wordt steeds moeilijker om een gezonde boom uit te pikken die je stem verdient....

 

Wel grappig dat door deze discussie er ook koren en kaf gescheiden worden. HL is een forum dat gebaseerd is op het delen van kennis en informatie en het helpen van ondernemers die tegen problemen en vraagstukken oplopen. Als je de mentaliteit hebt dat ieder ander gewoon in de stront mag zakken, hoor je hier dus niet thuis. Maar ja, ik begrijp dat egoïsme zelfs die gedachte kan overschrijden.

Link naar reactie
  • 0

Misschien kort door de bocht, maar Nederland is geen BV, de politiek heeft geen klanten. Burgers in Nederland zien zich veel te veel als consument.

 

Toch is de staat best vergelijkbaar met een groot concern. De klanten zijn belastingbetalers, de diensten zaken als veiligheid, infrastructuur, verzekering van inkomen, defensie van het land als geheel en dergelijke. Het enige verschil is dat de staat een monopolie heeft op veel van deze zaken, waardoor de klanten niet weg kunnen (tenzij ze emigreren).

 

Als je er op die manier naar kijkt is het natuurlijk vreemd dat de koers iedere 4 jaar (of minder) om gaat, en de hele machine bemenst wordt door een selectie uit 2% van de populatie.

Link naar reactie
  • 0
Ik zal in elk geval niet op de Partij voor de Dieren stemmen, zelfs al ben ik bioloog

 

Ik ook niet, mij te vegetarisch als carnivoor :P (waar blijft het barbecue weer? ;D)

 

Is er inmiddels een ondernemerspartij opgericht? (sorry als dit een domme vraag is, ik werk voornamelijk buiten NL en volg de NL politiek niet erg goed).

 

geen idee, vind zelf wel dat er al teveel doelgroepen/ grappenmakers partijen zijn

 

Het zal niemand zijn ontgaan: we krijgen nieuwe verkiezingen. Johan Vlemmix heeft al bekend-gemaakt mee te willen doen.

 

en de meest actuele inschrijvingen.

 

Nederland kent twee nieuwe politieke partijen: Beter Nederland en SOPN (dat staat voor Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland).

 

Je zou er haast moedeloos van worden :P

 

Blijf zelf toch maar weer "hangen" bij een van de grote 3.

 

Hoop dat er snel verkiezingen komen (27 juni?)

 

met een duidelijke uitslag zodat er snel weer een regering gevormd kan worden en dan bij voorkeur een die A) 4 jaar blijft zitten en B) de problemen eens goed aan gaat pakken. ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Andere vraag:

 

Welke innovatieve oplossingen kun je als ondernemer aandragen?

 

Stel nu eens dat ieder winstgevend bedrijf in 2013 éénmalig 5%-10% extra vennootschapsbelasting betaalt. Niet aan de BV Nederland, maar aan een initiatief naar keuze.

Het bedrijfsleven (exclusief financiele instellingen) heeft vorig jaar zo'n 30 miljard winst gemaakt. Het zou dus gaan om een eenmalig potje van 1.5-3 miljard euro

 

Hoe zou jij dat besteden. Wat vind jij belangrijk?

Link naar reactie
  • 0

Al die nieuwe kleine partijen zijn nu niet bepaald een verbetering. Komen allemaal weer op voor hun eigen beperkte probleem en zorgt ervoor dat er enkel nog maar meer politiek gekonkel en geruzie komt.

Dat is nu net het probleem waarom we al zo lang geen regering meer hebben die de rit weet uit te zitten, door al die politieke partijen die voornamelijk met hun politieke ideeën en belang van hun leden bezig zijn in plaats van het belang van heel Nederland.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Volgens jouw theorie zouden de huizenprijzen dus hoog zijn omdat er te weinig huizen zijn om iedereen te huisvesten die in NL woont?

 

 

 

Afgezien van Groningen of Zuidlimburg zijn in ons land de huizenprijzen zo idioot hoog, zeker in de randstad, dat een starter op de arbeidsmarkt geen woning in bijv. Amsterdam kan kopen. Ook huren lukt niet want sociale huurwoningen kom je als werknemer weer niet voor in aanmerking.

 

 

 

 

Hoe ziet volgens jou de demografische opbouw van Nederland eruit over 10-15 jaar, en wat zijn de consequenties voor de beroepsbevolking in NL ten opzichte van het dan beschikbare aantal banen?

 

Hoeveel 'kanslozen' zijn er volgens jou in NL?

 

 

Vergrijzing en banentekorten los je niet op met de groep kanslozen.

 

Zou jij in jouw bedrijf een verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt, willen aannemen? Er zijn in ons land 200.000 kanslozen. Het kabinet hoopt deze aan het werk te krijgen met de wet WWNV, maar zelfs als deze kanslozen gemotiveerd zijn voor een baan, worden ze steevast geweigerd. Dat vind ik nog het gemeenst, dat er hier mensen worden afgeschreven en alleen mogen toekijken hoe anderen wel succesvol zijn. Dan is het nog humaner om ze te laten emigreren.

Ook asielzoekers mogen niet werken als ze in een asielzoekerscentrum opgepropt zitten. ( Dat bureaucratische asielzoekerscentrum kost per bewoner trouwens meer dan een luxe hotelkamer, maar is bepaald geen pretje om op een slaapzaal ervan te verblijven) Veel asielzoekers vervelen zich te pletter maar mogen van de Haagse maffia niet werken, want er bestaat nog een kans dat ze uitgezet worden. Tegen de tijd dat ze een verblijfsvergunning hebben zijn ze al zo getraumatiseerd door hun verblijf in een asielzoekersfabriek(centrum) en hebben ze al zo'n tijd niets gedaan, dat ze haast allemaal arbeidsongeschikt zijn geworden. Onvoorstelbaar wat een verspilling van talent.

Zo zijn er veel meer mensen die buiten hun schuld nodeloos aan de kant staan. Ook ontstaat er door de armoedeval ( inkomensdaling bij aanvaarden van werk) een grote groep van werkweigeraars. Deze beroepswerkelozen willen gewoon weg niet werken. Als ze een baan krijgen kijk dan uit als werkgever. Zo'n ongemotiveerde beroepswerkloze gooit er met de pet naar en verziekt geregeld de sfeer. De VVD is helaas de enige partij die de armoedeval als een erg probleem ziet. Andere partijen doen aan pappen en nathouden. Trouwens als je in nederland werkstraffen invoert ( 50 uur werkstraf voor het dronken doodrijden van iemand) creeer je bepaald ook geen arbeidsethos voor werknemers die elke dag datzelfde werk moeten doen....

 

 

edit: quotes gefixed -mod

Link naar reactie
  • 0

Zou jij in jouw bedrijf een verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt, willen aannemen? Er zijn in ons land 200.000 kanslozen.

 

Hiermee definieer je dus 200.000 mensen in NL als "verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt"

 

Beetje kansloos denk ik, maar ik zie uit naar je bron die dat bevestigt

Link naar reactie
  • 0

Zou jij in jouw bedrijf een verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt, willen aannemen? Er zijn in ons land 200.000 kanslozen.

 

Hiermee definieer je dus 200.000 mensen in NL als "verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt"

 

Beetje kansloos denk ik, maar ik zie uit naar je bron die dat bevestigd

Dit was maar een voorbeeld. Maar kijk maar eens gewoon om je heen op straat :). Zou jij iedereen een baan willen aanbieden? Als je dat wel doet krijg je trouwens mijn grootste respect. Helaas willen verreweg de meeste ondernemers dat risico niet nemen om begrijpelijke redenen.

Link naar reactie
  • 0

Andere vraag:

 

Welke innovatieve oplossingen kun je als ondernemer aandragen?

 

Stel nu eens dat ieder winstgevend bedrijf in 2013 éénmalig 5%-10% extra vennootschapsbelasting betaalt. Niet aan de BV Nederland, maar aan een initiatief naar keuze.

Het bedrijfsleven (exclusief financiele instellingen) heeft vorig jaar zo'n 30 miljard winst gemaakt. Het zou dus gaan om een eenmalig potje van 1.5-3 miljard euro

 

Hoe zou jij dat besteden. Wat vind jij belangrijk?

 

Dit ligt in het vervolg van wat ik eerder heb beschreven.

 

Ik denk dat enkel aanvoeren van nieuwe producten niet gaat werken. Er moet een "gunstiger" klimaat geschapen worden om die innovatieve producten-productie weer hier te krijgen. Dus kostprijstechnisch moeten we er dan alles aan doen om de kosten zodanig naar beneden te krijgen dat je nog maar 10% onder de kostprijs van e lage-loon-landen komt te zitten. Acties van Philips, zoals het oprichten van LG en het daarna amortiseren van eigen onderdelen zijn wel anticiperend op wereldniveau, maar daar heeft de BV-Nederland niks aan. Dat is verkapte uitstroom van kapitaal. Levert verlaging van inkomsten op en verhoging van kosten in de vorm van werklozen. Er moet dus vanuit de BV-Nederland gerekend worden op macro-nationaal niveau en niet enkel op bedrijfsniveau.

 

Ik weet ook dat de productie van al die elektronische producten wel in China moet plaatsvinden, omdat China in het bezit is van de benodigde grondstoffen. (rare earth) China zal nooit meewerken aan uitvoer van deze grondstoffen. Maar dat neemt niet weg dat er op een andere manier naar de productie gekeken zal moeten worden.

Link naar reactie
  • -1

Ik geef de Nederlandse regering 10 á maximaal 20 jaar. En na die 10 á 20 jaar zal het hier gewoon een hell worden. Ik denk dat er na 10-20 jaar , uitkering/wao/pensionfondsen etc niet meer zal bestaan. Spanje zit alweer in recessie , ik kan me niet eens voorstellen hoe het zal worden nadat we al die miljarden aan hun hebben betaald. Misschien zal Italie ook aan de beurt komen enz.

 

Ik ben letterlijk ''bang'' dat er een dag zal komen dat niemand meer een product zal kopen. (boven de 1000 euro) Of dat mensen gewoon massaal veel minder inkopen zullen doen. Geld van banken afhalen etc. Banken die kunnen omvallen. Als de staatsgeld op is kunnen ze die banken ook niet meer redden. Het is heel erg duidelijk waar de economie naar toe gaat , niemand hoeft ons uit te leggen hoe het in elkaar zit.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 1

Dus mensen die werkeloos zijn en of immigranten, zonder baan of toekomst, stimuleren om te emigreren?

 

 

Werkelozen zouden naar booming economieen zoals Turkije, Brazilie enz kunnen emigreren.

 

 

Zou jij in jouw bedrijf een verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt, willen aannemen? Er zijn in ons land 200.000 kanslozen.

En waarom kan ik me nou niet voorstellen dat ze in Turkije of Brazilië deze groep met open armen gaan ontvangen?

Link naar reactie
  • 0

Ah, je zegt hetzelfde als 3 pagina's terug.

 

Je komt trouwens ineens behoorlijk erudiet over moet ik zeggen. Ben wel benieuwd waar dat vandaan komt als ik het vergelijk met de taal en toon van de vorige Altan.

 

 

 

Dat weet ik ook niet. Maar dit is gewoon hoe ik schrijf. Wat ik hier duidelijk probeer te maken is dat wij massaal worden belazerd door de overheid. Ze spelen een spel met ons. En doen alsof het nog goed kan komen. Wie gelooft nou nog steeds in die onzin. Als je daar nog in gelooft ben je echt gek. Mensen praten hier over eventuele oplossingen. Maar er is helemaal geen oplossing. De economie zal hoe dan ook nog heel erg veel verlies draaien. Wij gaan nog een heleboel bezuinigingen zien.

 

Daarom snap ik niet waarom mensen hier nog komen praten over eventuele oplossingen. Er is geen oplossing voor deze crisis. Nu is het nog beetje feest , maar na 20 jaar is ook dat afgelopen.

 

De enigste wat ik moeilijk vind is dat ik hier familie heb , die moet ik dan achter laten. Dat is alles. Als ik daar overheen kan komen dan ben ik binnen 10-20 jaar weg.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

Dat jij denkt dat er geen oplossing is, betekent niet dat dat echt zo is, maar alleen maar dat jij hem niet kunt verzinnen.

 

Dus jij gelooft dat er een oplossing is voor deze crisis? Heb jij ooit op tv gehoord dat ze een manier hebben uitgevonden waardoor de crisis opgelost zal worden? De Amerikaanse media is eerlijk , die vertellen eerlijk wat er aan de hand is. Maar de Europese media , die houden de volk voor de gek. Want ze hebben gezien wat er met Griekenland gebeurd als het openbaar wordt gemaakt dat Griekenland failliet zal gaan.

 

Mensen hebben massaal miljarden euro's doorgesluisd naar andere landen. Waardoor Griekenland geen geld meer had op de banken etc. Dit is gewoon een kwestie van tijd. Ze kunnen niet blijven liegen tegen ons. Mja wanneer ze het openbaar gaan maken dan is het al te laat. En als je grote investeringen hebt gedaan dan heb je gewoon een zeer groot probleem. Daarom kun je beter op je hoede zijn.

 

Tenminste , ik in iedergeval wel.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat we nu ook beter de knop op positief kunnen gaan zetten, zodat de losers kunnen afhaken en alleen de positief ingestelde HLers over theoretische oplossingen kunnen gaan posten. De praktijk zal echt moeilijk worden, dat is wel duidelijk. Maar we hebben nu leiders nodig die naast de politiek willen gaan staan en pragmatisch aan de slag willen. Ik denk aan mensen als Hans Wijers en Jeroen van der Veer, die onafhankelijk overzicht aan kunnen.

Link naar reactie
  • 0

Dus mensen die werkeloos zijn en of immigranten, zonder baan of toekomst, stimuleren om te emigreren?

 

 

Werkelozen zouden naar booming economieen zoals Turkije, Brazilie enz kunnen emigreren.

 

 

Zou jij in jouw bedrijf een verslaafde veelpleger met een ernstige gedragsstoornis, die geen enkel woord Nederlands spreekt, willen aannemen? Er zijn in ons land 200.000 kanslozen.

En waarom kan ik me nou niet voorstellen dat ze in Turkije of Brazilië deze groep met open armen gaan ontvangen?

 

De groep kanslozen, waar ik op doelde in mijn vorige berichten, is volledig kansloos in de dienstensector, waarmee ons land helaas gezegend, is maar kan in de landbouw maar vooral in de maakindustrie zich nog wel ontplooien. Juist omdat in nederland alle maakindustrie verdwenen is, en de dienstensector zeer hoge eisen stelt aan sociale houding, representativiteit enz. heeft de groep kanslozen helemaal geen toekomst meer hier. Daarom mijn emigratieplannen voor die doelgroep. Deze gedachtengang moet toch te begrijpen zijn hier op Higher?level ??

Als wij deze doelgroep hier wel een zinvol en zelfstandig leven zouden kunnen aanbieden, had ik het hele verhaal niet gehouden. De sociale werkplaatsen hier konden nog niet eens concurreren met Aziatische landen, Turkije en Brazilie toen ze miljarden overheidssubsidies kregen. Met de huidige bezuinigingen was het helemaal einde verhaal trouwens. Dan dump je als maatschappij gewoon honderdduizenden mensen op straat en zegt bekijk het maar. Ga maar lekker hangen op straat,. Wij hebben jou niet nodig :(

Link naar reactie
  • 0

Ow, OK, dus wat je in feite zegt is dat we mensen die in sociale werkplaatsen werken het beste maar actief kunnen stimuleren om te emigreren? Een soort Nederland Exportland zeg maar?

 

Dan koop ik mijn houten stellingen toch maar liever bij die sociale werkplaats die ze tegen een marktconform én kostendekkend tarief aanbiedt....

Link naar reactie
  • 0

Daarom mijn emigratieplannen voor die doelgroep. Deze gedachtengang moet toch te begrijpen zijn hier op Higher?level ??

Even googelen toont een werkloosheidspercentage van bijna 6% in Brazilie (6 miljoen werklozen) en bijna 9% in Turkije (ruim 2 miljoen werklozen). Dus dan blijft mijn vraag: waarom gaan ze onze "kanslozen" daar met open armen ontvangen?

Link naar reactie
  • 0

Daarom mijn emigratieplannen voor die doelgroep. Deze gedachtengang moet toch te begrijpen zijn hier op Higher?level ??

Even googelen toont een werkloosheidspercentage van bijna 6% in Brazilie (6 miljoen werklozen) en bijna 9% in Turkije (ruim 2 miljoen werklozen). Dus dan blijft mijn vraag: waarom gaan ze onze "kanslozen" daar met open armen ontvangen?

 

Ze gaan onze kanslozen hier echt niet met open armen ontvangen. Je kan wel snel een verblijfsvergunning krijgen, je hoeft aleen maar een vrouw zwanger te maken. Nederland kan beter bang zijn dat de mensen met kennis richting Brazilie en andere landen in Zuid Amerika gaan. Op het gebied van internet liggen hier enorme kansen.In Brazilie zijn enorm veel laagopgeleide mensen en op tal van gebieden zoeken ze daarom naar mensen met kennis. Bij het winnen van mineralen, internet, opzetten fabrieken, runnen van winkels (zelfs supermarkten lopen 20 jaar achter), toerisme vakmensen in de bouw, etceta etcetra. En dankzij de grondstoffen zal de economoe blijven groeien, ondanks de lage opleidingen (die steeds beter gaan worden de komende jaren).

 

Kanslozen zullen hier nooit heenkomen, daarvoor zijn de voorzieningen in Nederland te goed in tegenstelling tot na de tweede oorlog toen men massaal ging emigreren. Er zou dus eerst een Griekse crisis door Nederland moeten waaien. Nu is er al grote werkeloosheid in Noord Nederland, die mensen vangen liever 20 jaar een uitkering dan dat ze naar het westen verhuizen. Kanslozen die hier komen zullen snel eindigen in een greppel naast de weg.

Link naar reactie
  • 0

Daarom mijn emigratieplannen voor die doelgroep. Deze gedachtengang moet toch te begrijpen zijn hier op Higher?level ??

Even googelen toont een werkloosheidspercentage van bijna 6% in Brazilie (6 miljoen werklozen) en bijna 9% in Turkije (ruim 2 miljoen werklozen). Dus dan blijft mijn vraag: waarom gaan ze onze "kanslozen" daar met open armen ontvangen?

 

De Turkse economie en de Braziliaanse economie groeit hard. Daardoor gaat de werkloosheid cijfers omlaag van beide landen terwijl in de crisis landen de werkloosheid cijfers etc allemaal omhoog gaan. Daarnaast is het zo dat Brazilie en Turkije ook heel hard groeien met inwoners. In de laatste 12 jaar is de aantal Turkse inwoners gestegen met maar liefst 12 á 13 miljoen. En daarnaast is het zo dat de Turkse economie + de Braziliaanse economie maar blijft stijgen.

 

zie: http://www.nujij.nl/economie/economie-brazili-euml-haalt-groot-brittanni-euml.15024287.lynkx#axzz1sx34MTDz

 

En de Turkse economie zal Nederland binnenkort ook inhalen. En rond 2050 zal de Turkse economie de nummer 9 sterkste/grootste economie ter wereld zijn.

 

Ik denk persoonlijk dat je beter in landen kunt wonen die ''wel'' groeien dan in landen die gewoon richting de ravijn gaan met hun economie. (spanje , werkloosheid van 25% + alweer in recessie door 2 kwartalen achter elkaar verlies te draaien etc.) En daarnaast over die kanslozen , dat vind ik wel raar. Want als je naar de economische vooruitzichten van NL/EU kijkt , dan zie je duidelijk dat het er zeer somber uit ziet. Dus na een bepaalde periode zal het gewoon weg ''stom'' zijn om nog in die landen te investeren. Dan kun je beter in landen investeren die wel groeien zoals Brazilie/China/Turkije/India etc.

 

Nieuwe kansen , nieuwe rondes zeg ik dan maar.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

Daarom mijn emigratieplannen voor die doelgroep. Deze gedachtengang moet toch te begrijpen zijn hier op Higher?level ??

Even googelen toont een werkloosheidspercentage van bijna 6% in Brazilie (6 miljoen werklozen) en bijna 9% in Turkije (ruim 2 miljoen werklozen). Dus dan blijft mijn vraag: waarom gaan ze onze "kanslozen" daar met open armen ontvangen?

 

Ze gaan onze kanslozen hier echt niet met open armen ontvangen. Je kan wel snel een verblijfsvergunning krijgen, je hoeft aleen maar een vrouw zwanger te maken. Nederland kan beter bang zijn dat de mensen met kennis richting Brazilie en andere landen in Zuid Amerika gaan. Op het gebied van internet liggen hier enorme kansen.In Brazilie zijn enorm veel laagopgeleide mensen en op tal van gebieden zoeken ze daarom naar mensen met kennis. Bij het winnen van mineralen, internet, opzetten fabrieken, runnen van winkels (zelfs supermarkten lopen 20 jaar achter), toerisme vakmensen in de bouw, etceta etcetra. En dankzij de grondstoffen zal de economoe blijven groeien, ondanks de lage opleidingen (die steeds beter gaan worden de komende jaren).

 

Kanslozen zullen hier nooit heenkomen, daarvoor zijn de voorzieningen in Nederland te goed in tegenstelling tot na de tweede oorlog toen men massaal ging emigreren. Er zou dus eerst een Griekse crisis door Nederland moeten waaien. Nu is er al grote werkeloosheid in Noord Nederland, die mensen vangen liever 20 jaar een uitkering dan dat ze naar het westen verhuizen. Kanslozen die hier komen zullen snel eindigen in een greppel naast de weg.

 

Amerika heeft ook genoeg grondstoffen , waarom groeien ze niet meer? Brazilie heeft gewoon de ''huizenmarkt'' fout niet gemaakt. Daardoor is de crisis begonnen. En daarna ging het zich uitbreiden als een ernstige ziekte die niet meer tegen et houden is voor de landen die ''die'' fout hebben gemaakt.

 

De komende 10-20 jaar willen ze misschien nog wel komen , maar daarna houd het echt wel op. Wat heb je te zoeken in een land waar je geen centjes kunt verdienen? Ik ga ook emigreren wanneer hier geen centjes meer te verdienen is. Genoeg andere landen die wel groeien en waar je wel geld kunt verdienen.

 

Je moet wel positief blijven. Oplossingen zullen nooit eindigen.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

 

Amerika heeft ook genoeg grondstoffen , waarom groeien ze niet meer? Brazilie heeft gewoon de ''huizenmarkt'' fout niet gemaakt. Daardoor is de crisis begonnen. En daarna ging het zich uitbreiden als een ernstige ziekte die niet meer tegen et houden is voor de landen die ''die'' fout hebben gemaakt.

 

De komende 10-20 jaar willen ze misschien nog wel komen , maar daarna houd het echt wel op. Wat heb je te zoeken in een land waar je geen centjes kunt verdienen? Ik ga ook emigreren wanneer hier geen centjes meer te verdienen is. Genoeg andere landen die wel groeien en waar je wel geld kunt verdienen.

 

Je moet wel positief blijven. Oplossingen zullen nooit eindigen.

 

De huizenmarkt bubble is in Brazilie in de maak. In Rio zijn sommige huizenprijzen in 2 jaar verdubbeld. In Salvador is er zoveel gebouwd dat sommige complexen leeg komen. Na de olympische spelen zal er een terugklap komen, tot die tijd verwacht ik groei. Ook is het zo dat heel veel mensen vanuit de Favela's nu wel een eigen goedkoop huisje willen hebben terwijl in landen als Nederland de bevolking niet zo snel groeit en niet zo snel van armoede naar midden-inkomen gaat.

 

Ook zie ik hier de lonen met 10 - 30% stijgen, terwijl de mensen niet veel meer werk verrichten, productiviteit niet verhoogd wordt en het opleidingsniveal laag blijft. Brazilie schermt ook haar economie af met importheffingen van soms wel 100% of meer. Daardoor heb je hier fabrieken waar ze enorm veel rotzooi maken, er is toch geen concurentie. En als je dan gaat concureren moet je uitkijken dat je geen pistool op je hoofd krijgt. Als je de mensen niet kent en de taal niet spreekt is het hier net het Wilde Westen met mafia praktijken.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    13 leden, 233 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.