• 0

Welke politieke partij stemmen als ondernemer?

Het overleg in het Catshuis is mislukt. Kans is groot dat de ministers daarom hun ontslag gaan indienen en dat er dus nieuwe verkiezingen plaats zullen vinden. Dat bracht mij aan het denken. Welke partij kan ik nou eigenlijk het beste stemmen?

 

Wat vinden jullie? Welke partij is het meest vriendelijk tov. de ondernemer en waarom? Of moet er toch een nieuwe Ondernemerspartij komen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • -1

 

Amerika heeft ook genoeg grondstoffen , waarom groeien ze niet meer? Brazilie heeft gewoon de ''huizenmarkt'' fout niet gemaakt. Daardoor is de crisis begonnen. En daarna ging het zich uitbreiden als een ernstige ziekte die niet meer tegen et houden is voor de landen die ''die'' fout hebben gemaakt.

 

De komende 10-20 jaar willen ze misschien nog wel komen , maar daarna houd het echt wel op. Wat heb je te zoeken in een land waar je geen centjes kunt verdienen? Ik ga ook emigreren wanneer hier geen centjes meer te verdienen is. Genoeg andere landen die wel groeien en waar je wel geld kunt verdienen.

 

Je moet wel positief blijven. Oplossingen zullen nooit eindigen.

 

De huizenmarkt bubble is in Brazilie in de maak. In Rio zijn sommige huizenprijzen in 2 jaar verdubbeld. In Salvador is er zoveel gebouwd dat sommige complexen leeg komen. Na de olympische spelen zal er een terugklap komen, tot die tijd verwacht ik groei. Ook is het zo dat heel veel mensen vanuit de Favela's nu wel een eigen goedkoop huisje willen hebben terwijl in landen als Nederland de bevolking niet zo snel groeit en niet zo snel van armoede naar midden-inkomen gaat.

 

Ook zie ik hier de lonen met 10 - 30% stijgen, terwijl de mensen niet veel meer werk verrichten, productiviteit niet verhoogd wordt en het opleidingsniveal laag blijft. Brazilie schermt ook haar economie af met importheffingen van soms wel 100% of meer. Daardoor heb je hier fabrieken waar ze enorm veel rotzooi maken, er is toch geen concurentie. En als je dan gaat concureren moet je uitkijken dat je geen pistool op je hoofd krijgt. Als je de mensen niet kent en de taal niet spreekt is het hier net het Wilde Westen met mafia praktijken.

 

Dus je zegt van , dat als de lonen van werknemers omlaag zal gaan , zal dat positief uitpakken voor NL? Dat zou kunnen , maar dat moet eerst getest worden , ben wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Is er trouwens een politieke partij die dit wilt doen?

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 2

Het huidige politieke landschap is te versnipperd. Daardoor is het bijna onmogelijk geworden een solide coalitie te vormen uit twee partijen. De partijen die uiteindelijk een coalitie weten te smeden moeten zoveel water bij de wijn doen dat het electoraat zich niet niet meer herkent in het regeerakkoord en zich dus niet anders dan bedrogen kan voelen.

 

Maar dit is wel waar we het mee moeten doen. Niet stemmen is geen optie. Niet kiezen betekent de keuze aan een ander overlaten. Geen keuze is ook een keuze. Er zijn en worden complete oorlogen gevoerd om het stemrecht te verwerven. Wij hebben dat voorrecht om te stemmen. Met dat recht komt de verantwoordelijkheid om van dat recht gebruik te maken en de plicht om die keuze weloverwogen te maken. Zelfs wanneer je van te voren weet dat jouw stem en jouw idealen maar gedeeltelijk tot uitdrukking komen in het uiteindelijke regeerakkoord.

 

Het meerpartijensysteem dat wij kennen is niet ideaal. Maar wat zijn de alternatieven? Het systeem van een rechtstreeks gekozen president? Degene met de beste soundbites en het meeste geld om die soundbites te pluggen wint? Ik geloof niet dat ik daar op zit te wachten.

 

Misschien moeten we een nieuw systeem bedenken dat ons dwingt naar de inhoud te kijken. Laten we John de Mol een nieuw programma ontwikkelen: "The Boss of Holland". Blinde audities, alleen inhoudelijke standpunten zonder verkiezingsretoriek. SMS 'Rutte' naar 3131. €1,50 per SMS, de opbrengst wordt gebruikt om de staatsschuld te verkleinen.

 

Misschien is dit wel een aardig alternatief:

Gooi alle partijstandpunten op één hoop, categoriseer alle standpunten op ministerie en laat de kiezer het regeerakkoord bepalen. De partij van wie de meeste standpunten worden opgenomen in het regeerakkoord mag de desbetreffende minister leveren. Dus als de kiezer de meeste standpunten van de VVD op Economische zaken het regeerakkoord in stemt, mag de VVD de Minister van Economische Zaken leveren. Als gelijkertijd de SP volgens de kiezer de beste ideeën heeft op het gebied van de gezondheidszorg, mag de SP de minister van Volksgezondheid leveren. Echter op één voorwaarde: De criteria voor de kandidaat moeten vooraf bekend gemaakt worden en de keuze achteraf gemotiveerd openbaar gemaakt worden, à la openbare aanbesteding. De partij met de meeste standpunten in het regeerakkoord mag de Minister President leveren. Deze MP houdt de sollicitatiegesprekken en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het regeerakkoord.

 

Ik ben wel benieuwd wat jullie van dit alternatief vinden.

Link naar reactie
  • 1

niet liegen en bedriegen om binnen te komen, maar wel om een hoge plaats binnen een partij te krijgen, daarvoor moet je een beroeps leugenaar zijn.

En om precies te zijn moet je dus liegen tegen je (potentiële) kiezers. je verteld de kiezers allemaal mooie verhaaltjes waarvan je weet dat het onrealistisch is en nooit waargemaakt zal worden.

 

Toevallig zit er een nabij familield van mij in de huidige bankjes. Ik kan je zeggen dat die er juist zit omdat hij het als roeping ziet wat hij altijd al heeft gewild. En daar hard naartoe heeft gewerkt. Nu werkt hij ook 60 of meer uren per week omdat hij het leuk vindt. Ik hoor dan ook weleens informatie uit de partij en ik kan je wel zeggen dat veel partijen van de wereld zijn vervreemd. Totaal geen feeling met het volk.

 

Toen Pim Fortuijn werd afgeschoten vermoord dachten ze echt dat de onlust onder het volk was verdreven terwijl ik al zei dat het maar wachten was op een opvolger. En ook op het gebied van emigratie zien ze de problemen al lang van tevoren aankomen (gezinshereniging gaat miljarden kosten). Dat zeggen ze niet hardop, want dan wordt je in de extreem rechtse hoek gezet. Het is dus niet alleen bedriegen, maar vooral ook niet durven zeggen wat er speelt. Daarom vindt ik het goed dat er een partij zoals Wilders is. Het hoeft echt niet zo te zijn dat die gaat regeren, want je zult wel zien dat andere partijen hun standpunten zullen overnemen. Nu is het ook duidelijk hoe groot het probleem is met de Oostblokkers en criminaliteit, dat kunnen de huidige partijen nu moeilijk blijven ontkennen. Alleen vrees ik dat ze een knuffelprogramma gaan opzetten in plaats van werkkampen op te richten.

 

Wat je nu dus nodig hebt is een kabinet dat de problemen durft te benoemen en maatregelen te nemen. Aan de Catshuis plannen zag je dat dat weer niet gebeurd was. De kaasschaaf ging er overheen en er werd geen enkel innovatief kostenbesparende oplossing bedacht. Alleen maar lastenverzwaringen wat ze dan 'bezuinigingen' noemen. Voornamelijk lastenverzwaringen voor het volk, echt bezuinigd zal er dus moeten worden uit de huishoudportomonnee en niet vanuit de overheid (JSF, Ontwikkelingshulp, stoppen met tal van prestige projecten, stoppen met tal van subsidies, etcetra). Ze draaien de economie dus de nek om.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dus je zegt van , dat als de lonen van werknemers omlaag zal gaan , zal dat positief uitpakken voor NL? Dat zou kunnen , maar dat moet eerst getest worden , ben wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Is er trouwens een politieke partij die dit wilt doen?

 

Jij verglijkt nu Nedeland met Brazilie, dat kan niet. Ik geef alleen aan dat de lonen in Brazilie hard stijgen waardoor de middenklasse opkomt. Daardoor zal hun internationale export positie verzwakken. Het geld komt binnen via de export van ruwe grondstoffen. Dus zolang er grondstoffen zijn kan de welvaart toenemen, ze moeten alleen niet dezefde fout maken als Nederland. Nederland is uitgeblust. De lonen gaan hier echt niet omlaag, ze verhogen gewoon de lasten.

Link naar reactie
  • 0

Laten we eens een lijst maken waarop we zouden kunnen bezuinigen. Dus prestigeorjecten en ander soort projecten die we de komende 20 jaar toch niet nodig hebben. Ik geef even een voorzet:

 

- JSF straaljager

- Noord Zuidlijn Amsterdam niet afmaken

- Stoppen met vliegveld Eelde

- Stoppen met plannen voor een tram in Groningen

- Prestige project Olymische spelen in Nederland

- Afghanistan

- Ontwikkelingshulp korten

- Aantal kamerleden met 25% verminderen

- Innovatiesubsidies afschaffen

- BTW van 6 naar 19% op boeken en andere zaken

- BTW van 6 naar 7% voor voeding

- Afblazen Boerenweteringgarage in de Pijp

- Veil de zender Nederland 3 en geen gouden handdrukken meegeven

- Verkoop 5 Holland Casino's aan de hoogste bieder

- Maak een belastingvrije E-Zone zodat er geld naar Nederlandse banken vloeit

 

Ik heb het idee dat er tientallen prestige projecten moeten zijn die zonder veel problemen gestopt kunnen Tal van gemeenten strooien nog steeds met geld en willen hier niet mee stoppen. We weten dat de meeste van deze projecten 10 tot 100% duurder gaan uitvallen. En de meeste gemeenten zitten al in hun maag met grondexploitatie tekorten. Dat zal de komende 4 jaar ook op de landelijke overheid afgewenteld worden. Wat dat betreft is Nederland een mini land met een bureacratische structuur die niet te overzien is terwijl het hele land nog kleiner is dan sommige wereldsteden.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Er zijn toch wel dingen waar zwaar op bezuinigd kan worden zonder dat het de economie schaadt? Ik denk aan het sociale stelsel: stop uitkeringen van mensen die een baan weigeren. Ontwikkelingshulp: dat helpt die landen toch niet, integendeel, dus het kan grotendeels weg (5 miljoen voor www.bidnetwork.org helpt 100x meer dan vijf miljard naar corrupte dicators en bureaucratische NGO's). Beleidsambtenaren weg, dat scheelt ook weer. Ontslagrecht versimpelen, zeker voor ambtenaren, scheelt veel geld.

Die JSF is pure geldverspilling, welke idioot koopt nu een vliegtuig dat over twintig jaar tegen onbekende kosten af is? Maar helaas hebben vorige regeringen contracten gesloten die nu niet meer open te breken zijn zonder hoge kosten.

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dus je zegt van , dat als de lonen van werknemers omlaag zal gaan , zal dat positief uitpakken voor NL? Dat zou kunnen , maar dat moet eerst getest worden , ben wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Is er trouwens een politieke partij die dit wilt doen?

 

Jij verglijkt nu Nedeland met Brazilie, dat kan niet. Ik geef alleen aan dat de lonen in Brazilie hard stijgen waardoor de middenklasse opkomt. Daardoor zal hun internationale export positie verzwakken. Het geld komt binnen via de export van ruwe grondstoffen. Dus zolang er grondstoffen zijn kan de welvaart toenemen, ze moeten alleen niet dezefde fout maken als Nederland. Nederland is uitgeblust. De lonen gaan hier echt niet omlaag, ze verhogen gewoon de lasten.

 

Wat is de verschil tussen wat ik zeg en wat jij zegt? Dus kortom je houd steeds minder geld over per maand. Of zelfs dat je je schulden gewoon weg niet meer kunt betalen.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

Laten we eens een lijst maken waarop we zouden kunnen bezuinigen. Dus prestigeorjecten en ander soort projecten die we de komende 20 jaar toch niet nodig hebben. Ik geef even een voorzet:

Volgens mij zou je dit ook prima in dat andere topic kunnen plaatsen, over die issues.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Laten we eens een lijst maken waarop we zouden kunnen bezuinigen. Dus prestigeorjecten en ander soort projecten die we de komende 20 jaar toch niet nodig hebben. Ik geef even een voorzet:

Volgens mij zou je dit ook prima in dat andere topic kunnen plaatsen, over die issues.

 

Waarom? Weetje hoeveel miljarden er in die projecten wel niet gaan? Van mij part mogen ze al die onzin zeker weten op stop zetten. Alles wat overbodig is moeten ze per direct op stop zetten. Als er een politieke partij aanwezig is die dit wilt doen , dan laat ik mijn stem zeker weten daar achter.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dus je zegt van , dat als de lonen van werknemers omlaag zal gaan , zal dat positief uitpakken voor NL? Dat zou kunnen , maar dat moet eerst getest worden , ben wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Is er trouwens een politieke partij die dit wilt doen?

 

Jij verglijkt nu Nedeland met Brazilie, dat kan niet. Ik geef alleen aan dat de lonen in Brazilie hard stijgen waardoor de middenklasse opkomt. Daardoor zal hun internationale export positie verzwakken. Het geld komt binnen via de export van ruwe grondstoffen. Dus zolang er grondstoffen zijn kan de welvaart toenemen, ze moeten alleen niet dezefde fout maken als Nederland. Nederland is uitgeblust. De lonen gaan hier echt niet omlaag, ze verhogen gewoon de lasten.

 

Wat is de verschil tussen wat ik zeg en wat jij zegt? Dus kortom je houd steeds minder geld over per maand. Of zelfs dat je je schulden gewoon weg niet meer kunt betalen.

 

Ik bedoel de lonen in Nederland gaan echt niet omlaag. Dat gebeurd al door inflatie als ze de lonen bevriezen. De koopkracht wordt flink aangetast door de plannen die ze in het Catshuis beraamden. Ben blij dat de boel geklapt is.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Er zijn toch wel dingen waar zwaar op bezuinigd kan worden zonder dat het de economie schaadt? Ik denk aan het sociale stelsel: stop uitkeringen van mensen die een baan weigeren. Ontwikkelingshulp: dat helpt die landen toch niet, integendeel, dus het kan grotendeels weg (5 miljoen voor www.bidnetwork.org helpt 100x meer dan vijf miljard naar corrupte dicators en bureaucratische NGO's). Beleidsambtenaren weg, dat scheelt ook weer. Ontslagrecht versimpelen, zeker voor ambtenaren, scheelt veel geld.

Die JSF is pure geldverspilling, welke idioot koopt nu een vliegtuig dat over twintig jaar tegen onbekende kosten af is? Maar helaas hebben vorige regeringen contracten gesloten die nu niet meer open te breken zijn zonder hoge kosten.

 

 

 

Helemaal mee eens dat initiatieven zoals Bidnetwork veel beter zijn voor structurele hulp. Alleen in geval van rampen moet je een grote organisatie hebben die de mensen snel kan helpen en de eerste steun verlenen. Hoe vaak je wel niet leest dat Europa gratis voedsel uit blijft delen zodat de lokale boeren hun kennis kwijtraken doordat ze geen producten meer kunnen produceren (lastig concurene met gratis). Maar helaas heeft de subsidie industrie een grote voet aan de grond bij de politieke partijen die het gebruiken om hun geweten af te kopen, maar niet verder kijken dan hun neus lang is. Er was ook zo'n initiatief met mini-leningen. Uiteindelijk blijft het meeste aan de strijkstok hangen en betaald men woekerrentes.

Link naar reactie
  • 0

Als alle ondernemers op D'66 gaan stemmen komt het helemaal goed.

 

Dan heb je 3 partijen die ongeveer even groot zijn: VVD - D'66 - PvdA en dan daar een coalitie mee vormen.

 

Mocht SP de grootste worden dan: D'66 - PvdA - SP.

 

Het maakt overigens niet veel uit. In ieder geval staan we over 2 jaar weer bij de stembus.

 

(de 10 man van het CDA moeten even "en masse" in retraite ... even terugtrekken bij de paters, even tot bezinning komen)

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Als alle ondernemers op D'66 gaan stemmen komt het helemaal goed.

 

Dan heb je 3 partijen die ongeveer even groot zijn: VVD - D'66 - PvdA en dan daar een coalitie mee vormen.

 

Mocht SP de grootste worden dan: D'66 - PvdA - SP.

 

Het maakt overigens niet veel uit. In ieder geval staan we over 2 jaar weer bij de stembus.

 

(de 10 man van het CDA moeten even "en masse" in retraite ... even terugtrekken bij de paters, even tot bezinning komen)

Ik gruwel enkel al bij de gedachten aan de PvdA en sp in een regering. PvdA (samen met CDA) hebben we de huidige crisis aan te danken en de sp zou deze nog 10 keer erger maken met het weggeven van ons geld en wegjagen van alle belangrijke bedrijven.

D66 heb ik geen mening over, zou echt niet weten waarvoor die staan, is een vrijwel onzichtbare partij.

Link naar reactie
  • 0

 

 

Dus je zegt van , dat als de lonen van werknemers omlaag zal gaan , zal dat positief uitpakken voor NL? Dat zou kunnen , maar dat moet eerst getest worden , ben wel benieuwd wat er dan zou gebeuren. Is er trouwens een politieke partij die dit wilt doen?

 

Jij verglijkt nu Nedeland met Brazilie, dat kan niet. Ik geef alleen aan dat de lonen in Brazilie hard stijgen waardoor de middenklasse opkomt. Daardoor zal hun internationale export positie verzwakken. Het geld komt binnen via de export van ruwe grondstoffen. Dus zolang er grondstoffen zijn kan de welvaart toenemen, ze moeten alleen niet dezefde fout maken als Nederland. Nederland is uitgeblust. De lonen gaan hier echt niet omlaag, ze verhogen gewoon de lasten.

 

Wat is de verschil tussen wat ik zeg en wat jij zegt? Dus kortom je houd steeds minder geld over per maand. Of zelfs dat je je schulden gewoon weg niet meer kunt betalen.

 

Ik bedoel de lonen in Nederland gaan echt niet omlaag. Dat gebeurd al door inflatie als ze de lonen bevriezen. De koopkracht wordt flink aangetast door de plannen die ze in het Catshuis beraamden. Ben blij dat de boel geklapt is.

 

De koopkracht wordt sowieso zwaar aangetast. Inplaats van de lonen omlaag te gooien maken ze allemaal dingen veel duurder , zoals BTW , benzine/diesel, zorgverzekering etc. Alles wordt duurder. En indirect gaat je loon dus eigenlijk gewoon omlaag.

 

Dat is wel erg raar dat je blij bent dat de boel in elkaar is geklapt. Er zijn erg veel negatieve dingen hieraan verbonden. Nederland verliest momenteel 70 miljoen euro per dag. Pas over 100 dagen zullen er nieuwe verkiezingen komen. + 60 dagen onderhandelingen voor de bezuinigingen = 70 miljoen x 160 = 11 miljard 200 miljoen euro verlies.

 

Daarnaast zal de triple a status van nl omlaag kelderen. Per % betaald Nederland dan 4 miljard euro extra. Raad maar is 3x wie al deze kosten gaat betalen.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie
  • 0

D66 heb ik geen mening over, zou echt niet weten waarvoor die staan, is een vrijwel onzichtbare partij.

Precies, dat lijkt mij de minst schadelijke politieke partij om op te stemmen.

 

De grootste partij zijn de niet-stemmers.

 

Dat zou trouwens ook een bron van inkomsten kunnen zijn: bij de niet-stemmers een heffing opleggen van 1.000 euro, dat levert dan ook zo'n 2 of 3 miljard op.

 

(dus je hoeft niet te stemmen, maar dan moet je wel schuiven)

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Dat is wel erg raar dat je blij bent dat de boel in elkaar is geklapt. Er zijn erg veel negatieve dingen hieraan verbonden. Nederland verliest momenteel 70 miljoen euro per dag. Pas over 100 dagen zullen er nieuwe verkiezingen komen. + 60 dagen onderhandelingen voor de bezuinigingen = 70 miljoen x 160 = 11 miljard 200 miljoen euro verlies.

 

Daarnaast zal de triple a status van nl omlaag kelderen. Per % betaald Nederland dan 4 miljard euro extra. Raad maar is 3x wie al deze kosten gaat betalen.

 

Allemaal verkiezingsretoriek om mensen bang te maken dat we snel moeten doorpakken. Ik voorspel dat we hierdoor juist gaan besparen. Als zometeen Griekenland aanklopt voor meer geld en daarna Spanje, dan zal er een meerderheid tegenstemmen. Anders weten die partijen zeker dat ze zetels gaan verliezen. Die militaire missie in Afghanistan zal nu ook zeker worden gestopt. De koopkracht blijft nog even gespaard doordat btw niet omhoog gaat.

 

Bovendien is die 70 miljoen de rente op staatschuld, net alsof ze dat tot 0 kunnen reduceren in 4 maanden tijd. Die oplopende staatschulden zijn veroorzaakt door alle partijen die hebben geregeerd de afgelopen 40 jaar, de VVD kon er ook wat van. We hebben de aardgasbel leeggetrokken en alsof dat niet genoeg was ons kapot geleend. En dan proberen sommige partijen de banken de schuld te geven, zelf gaven ze het slechtste voorbeeld. Het gezegde 'een appaltje voor de dorst' waren ze vergeten. Er moet meteen gestopt worden met het toelaten van nieuwe landen in de eu. Zoals was aangegeven torst elke Nederlander 2 mensen met zich mee, een werkeloze en een gepensioneerde. Nu worden we ook nog een geplet door de Grieken en Spanjaarden die we ook meetoren op onze nek.

 

Ik denk dat we ale spaarpotjes bij scholen, gemeenten en andere overheidsinstellingen eens leeg moeten trekken. Ik heb het idee dat er nog heel wat op de plank ligt.

 

Ook altijd zo vreemd dat je met een simpele bereining dit allang had kunnen berekenen hoeveel de staatschuld oploopt. Maar blijkbaar hebben ze 2 jaar liggen slapen. En ook heben ze liggen slapen toen ze steeds meer geld in Griekenland pompten. Wilders had gelijk, je had dat Griekenland als een bedorven souflaki weg moeten gooien. Denken we nou echt dat we Spanje, Portugal en misschien Italie ook nog kunnen redden?

 

Ik stem liever nu op Wilders, dan kan er een einde komen aan de invloed van Europa. Dat Europa is namlijk heilig bij alle andere partijen. En dat zal ons de afgrond mee in slepen. Ik weet nog dat ze berekeningen maakten hoeveel Europ ons koste en opleverde. Ik denk dat die cijfertjes binnen 6 maanden geheel anders liggen, dan kost het ons een vermogen en levert het alleen nog maar meer problemen op.

Link naar reactie
  • 0

Als alle ondernemers op D'66 gaan stemmen komt het helemaal goed.

 

 

 

Helaas heeft D'' 66 de bureaucratie alleen maar verergerd met zijn grote fusieinstellingen in de gezondheidszorg en het onderwijs. Dat heeft miljarden extra gekost zonder dat het voor patienten en studenten beter werd.

Wel is D´66 altijd al beter geweest voor innovatie.Daar moet je niet het CDA voor hebben. Die zijn nog rustig in staat een innovatiebelasting te gaan heffen.

 

Ik denk trouwens dat Ruben het beste idee vandaag heeft geleverd met de keuze van een aantal kandidaatministers. Kies niet voor een partij maar voor de persoon. Dus diegene die je als minister het meest geschikt vindt.

 

Helaas kleven er wel een aantal nadelen aan. Diegene met de mooiste beloftes en of de meest populaire wint en niet altijd het grootste talent. Dat zag je ook bij de burgemeestersverkiezingen in Utrecht. De meest bekende persoon wint. Daar hoef je dus geen miljoenenverslindend referendum voor te houden zoals D´66 wil.

 

Ook zullen sommige politieke partijen nooit aan bod komen bij bepaalde ministeries. Zien jullie een SP minister van Economische zaken :) of een Groen Links minster van Defensie ;D

Link naar reactie
  • 0

Als alle ondernemers op D'66 gaan stemmen komt het helemaal goed.

 

Dan heb je 3 partijen die ongeveer even groot zijn: VVD - D'66 - PvdA en dan daar een coalitie mee vormen.

 

Mocht SP de grootste worden dan: D'66 - PvdA - SP.

 

Het maakt overigens niet veel uit. In ieder geval staan we over 2 jaar weer bij de stembus.

 

(de 10 man van het CDA moeten even "en masse" in retraite ... even terugtrekken bij de paters, even tot bezinning komen)

Ik gruwel enkel al bij de gedachten aan de PvdA en sp in een regering. PvdA (samen met CDA) hebben we de huidige crisis aan te danken en de sp zou deze nog 10 keer erger maken met het weggeven van ons geld en wegjagen van alle belangrijke bedrijven.

D66 heb ik geen mening over, zou echt niet weten waarvoor die staan, is een vrijwel onzichtbare partij.

 

De VVD is ook niet vrij van zonden. D66 moet je niets van verwachten. Die zullen aanschuiven en meestemmen met alles als ze dan hun ‘gekozen burgermeester’ kunnen binnehalen. Of een ander non-issue wat niemand interesseert in deze tijden zoals dat wetsartikel over godslastering uit het wetboek schrappen. Waarschijnlijk zou Pechtold al aanschuiven en met alles meestemmen als hij daardoor Wilders uit het kabinet kan houden. Voor Pechtold is Europa belangrijker dan Nederland. Die gingen de verkiezingen nog in met de slogan Europa? Ja! Dus bespaar ons die ellende. Dan zie ik nog liever Johan Vlemmix als minister van Feest.

 

Link naar reactie
  • 0

voorstel van Rutte "verkiezingen op 12 september" Hebben de partijen in ieder geval de tijd om een verkiezingsprogramma te schrijven.

 

Ben benieuwd wat ze ons allemaal gaan beloven en vooral hoe ze de crisis willen bestrijden.

 

En hebben wij nog even de tijd om te bepalen: "Welke politieke partij stemmen als ondernemer?"

Link naar reactie
  • 0

Een ondernemer stemt VVD natuurlijk...

Als je een paar honderd werknemers hebt of manager/directeur bent van een enorm bedrijf, wel. Naar ik begrepen heb.

 

Verder ben ik trouwens nog niet heel veel wijzer. Heb het topic ook niet heel nauw gevolgd want ik dacht niet dat het zo veel reacties te weeg zou brengen. Zou ik het hele topic door moeten lezen denken jullie?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 157 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.