• 0

Positieve ondernemers-anticipatie op de 2012 ontwikkelingen.

De geen inhoudelijke politiek in dit topic, maar inhoudelijke plan-mogelijkheden om vanuit ondernemerschap een steentje bij te kunnen dragen om onze economie er weer bovenop te helpen. De politiek zal idd ook moeten inzien dat effectiviteit en resultaten niet enkel vanuit hun gerommel kan komen. Er zullen plannen moeten worden uitgevoerd om weer zoveel mogelijk burgers zinnigheid in hun leven en werken te geven. Negativisme en cynisme leidt tot uitzichtloosheid en lusteloosheid. Dan is het beter om weinig en zinvol te posten dan een stortvloed van negativisme hier neer te storten. Ik vraag de mods dan ook vriendelijk om negativisme e.d. uit dit topic te houden.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Prima initiatief.

 

Een simpel uit te voeren idee. (vereist enkel een beetje kennis van de kracht van cashflow)

 

Laat ondernemers en burgers (op vrijwillige basis?) hun belastingen middels een voorschot betalen.

 

Nu is de tactiek vaak om zo laat mogelijk belasting te betalen. (eerst het inkomen/winst definitief bepalen en dan definitief heffen)

 

Men zou als overheid kunnen zeggen we gaan iets ruimere voorschotten vragen. En dan gaan we bij de definitieve afrekening wel een klein beetje terug betalen.

 

Zo heeft de overheid op korte termijn een betere cashflow positie en tegelijkertijd blijft de effectieve koopkracht van burgers en ondernemers gehandhaafd. Veel ondernemers en burgers reserveren vaak toch geld voor nog te betalen belasting. Door de lage rente levert dit effectief niks op. Dan is het meer wijsheid om die gelden eerder richting overheid te sluizen.

Link naar reactie
  • 0

@ Starterscoach. Daar zou ik geen probleem mee hebben. Maar het nu voor mij even "overleven" en ik ban al blij als ik de maand alweer door ben..... Maar ik ben goed bezig en daar horen jullie nog wel van.

 

De overheid zal een betere samenwerking met het bedrijfsleven moeten opzetten. Geen stropdassenoverleg, maar overleg met afgevaardigden uit het werkveld. Prikkels ontwikkelen om de prestaties van dat werkveld te vergroten. Tegenover een prikkel zal dan dus ook een tastbare prestatie moeten staan en geen luchtfietserij.

Link naar reactie
  • 0

Als ondernemer zou ik niet zo snel iets kunnen bedenken. Als consument wel. afgelopen maanden hebben we ons huis weer eens grondig onderhanden genomen. Lik verf, nieuwe vloer, kleine verbouwing, paar nieuwe meubeltjes enz..

 

de lokale economie toch weer aardig gestimuleerd, zouden meer mensen moeten doen. ;D

 

En nou maar hopen dat al die inspanning er een beetje voor zorgen dat die stenen weer niet minder waard worden. :P

Link naar reactie
  • 0

We zullen dat met ons onroerend goed moeten uitzitten natuurlijk. Ik denk dat dat als een raket weer omhoog gaat als we de zaak kunnen herstellen. Maar er zit wel een belangrijke kern van waarheid in je verhaal. Met een onderhoudsactie voorkom je extra kosten en door aankoop van wat spullen lever je ook bij aan de economie.

 

"Samen sterk" kan ook een goede optie zijn. Ik ben zelf een plan aan het opzetten rondom "iets nieuws", waarmee het de bedoeling is om een intensieve samenwerking van o.a. HL-ers op te bouwen. Ik ben al in een vergevorderd stadium en zal binnenkort een advertentie zetten in het vraag/aanbod gedeelte van HL. Ik zeg echter al bij voorbaat dat niet iedereen geschikt kan zijn om eraan deel te nemen, omdat ik bepaalde expertise en karakter-eigenschappen als speerpunten vraag. Op die manier kunnen kleine zelfstandigen en eenlingen gaan samenwerken, ook al komen ze van origine uit een andere discipline/branche.

Link naar reactie
  • 0

Als ondernemer moet je in elk probleem of in tijden van crisis juist kansen zien. Ondernemers die dat doen, in plaats van te zeuren hoe slecht het wel niet gaat ( Ook al hebben ze alle gelijk van de hele wereld), zijn in het verleden altijd het meest succesvol geworden.

 

Bedenk iets nieuws, waar grote behoefte aan is . Dit hoeft geen uitvinding te zijn maar kan evengoed een nieuw zakelijk idee zijn:

Daarom hier een idee van mij wat ik al hele tijd heb:

 

Een partner-startup bemiddeling voor startende ondernemers met een goed idee, maar die geen financiering kunnen krijgen door te weinig communicatief talent. De beste zakelijke ideeen , innovaties en uitvindingen blijven in de kast liggen omdat de bedenker van z'n goed idee het niet goed kan verkopen richting investeerders, banken, bedrijven enz.

Er moet een eind komen aan deze verspilling van goede ideeen. Daarom is mijn voorstel dat er aan elke starter met een goed idee, die echter in zijn eentje niet lukt om de zaak rond te krijgen, een zakenpartner wordt gevonden met de ontbrekende capaciteiten. Van mijn part bij vrijwilligerscentrales of onder gepensioneerde ervaren ondernemers uit verschillende branches.

Dus kort gezegd een soort maatjes project voor starters.

 

Dat de KVK hier nog nooit aan gedacht heeft, spreekt boekdelen.

Dan kan je wel allemaal, mooie ( sales) trainingen en cursussen geven, maar voor de meeste mensen zijn veel dingen gewoon niet aan te leren.

www.ondernemersklankbord.nl ken ik al wel, maar geeft vooral advies. Coaches en adviseurs zijn er al genoeg in ons land, nee mijn vraag is of een coach+ , die ook zijn handen uit de mouwen steekt als een starter dichtklapt, en deze starter aanvult op gebied van zijn of haar tekorten. De bedoeling is dat de starter nu wel financiering kan krijgen.

 

Van mijn part komt er een bedrijvencentrum met extra personele ondersteuning voor dit doel. Elke gemeente en provincie bouwt nog steeds standaard bedrijvencentra, die vaak nog leegstaan ook, maar hebben geen enkele aandacht voor dit probleem.

Al voor de economische crisis was het lastig voor veel starters echter in deze tijd zijn investeerders en banken terecht nog huiveriger om geld te stoppen in nieuwe start-ups.

Alleen de ideale modelstarter maakt nog kans. Dus de jonge representatieve net afgestudeerde starter met een goede babbel en strak in het pak krijgt wel altijd geld. Want investeerders kijken vooral naar de persoon achter het nieuwe bedrijf/uitvinding/innovatie.

Echter als zo'n model-starter geen goed product heeft, of ernstige tekortkomingen heeft op het technische vlak, of de specifieke markt toch niet goed genoeg kent ( grootste valkuil), mislukt zo'n start-up vaak dramatisch.

 

Zelfs in deze tijd van economische crisis zie ik nog zo vaak dat banken en investeerders iemand geloven om zijn mooie wervende praatje, maar de werkelijkheid uit het oog verliezen en zo veel geld verliezen.

Dan is het nog veel meer zonde van alle gemiste kansen bij zakelijke ideeen die onterecht zijn afgewezen.

Link naar reactie
  • 0

De grootste klappen die ik heb gemaakt met mijn internetbedrijfje waren juist in de crisistijden zoals na de Internet Bubble. Dat was overigens geen Internet Bubble want het internet is niet meer weg te denken, mensen die het niet snapten investeerden alleen in de verkeerde bedrijven. Gesubsidieerde projecten werden opgeheven, logge bedrijven moesten hun gedemotiveerd personeel ontslaan, andere bedrijven gingen zich specialiseren, sommige collega's gingen over de kop, ondernemers werden weer werknemer omdat ze niet creatief genoeg waren, etcetra.

 

Als je dus een bedrijf wilt beginnen is het nu een goede tijd! Ik noem 1 belangrijk iets, je pensioen kan jezelf regelen. Nu gaat het via je werkgever in een bodemloze put en is de vraag of je het ooit kan oppeuzelen.

 

Ik noem een voorbeeld, deze site HigherLevel.nl wordt gefinancierd door de overheid. Persoonlijk vindt ik dat eigenlijk te gek voor woorden. Tal van sites voor internetondernemers zoals sitedeals, tbforum, affiliateforum worden gewoon commercieel opgezet en onderhouden. Met mijn eerst websites liepen wij ook te concureren met sites die van mijn belastingcenten waren opgezet. Ze verwenen echter 1 voor 1 omdat de subsidie werd stopgezet. Een mooie bezuiniging voor 2012 is dus het stoppen van de subsidie voor HigherLevel, dan kan een ondernemer het stokje overnemen, want het is hier wel allemaal zeer leerzaam. Dan kan er ook wat meer commerciele berichten worden geplaatst (tegen betaling) wat ten goede zal komen aan de handel.

Link naar reactie
  • 0

@webwillem

 

Moet de crisis worden afgewend door het aantal commerciële berichten op het internet te verhogen?

 

@paulgo

 

Het verschil in type mensen zal altijd blijven. Wat jij voorstelt over die autistische uitvinders, dat zal helaas nooit gaan werken. Er zal al heel snel misbruik van worden gemaakt. Er zijn idd uitvinders die nooit ondernemer zouden kunnen worden.

 

De overheid zou die mensen idd kunnen motiveren en een nationaal loket kunnen openen, zodat ze hun uitvinding daar kunnen laten registreren en zich daarmee kunnen beschermen. Dat nationale loket moet dan de verdere commerciële afhandeling met die uitvindingen regelen en zorgen dat de uitvinder (in verhouding) beloond wordt.

Link naar reactie
  • 0

Brrr, nog meer bescherming van ideeën?

 

Wij als de soort "mens" zijn eindelijk op dit punt gekomen omdat we tienduizenden jaren alles van elkaar hebben gekopieerd wat los en vast zat. Nu moet opeens alles beschermd worden en zal de ontwikkeling geremd worden.

 

Kijk bijvoorbeeld naar het dramatische ge**** van de mobieltjes makers. Die spenderen zo ongeveer al meer aan advocaten dan aan het ontwikkelen van nieuwe producten.

Link naar reactie
  • 0

@pedrodibandito,

 

Dat ben ik niet met jou eens. Zelfs een niet-autistische uitvinder is vaak geen goede verkoper met een vlotte babbel. Dan kan je wel als uitvinder een verkoper in de hand nemen. Maar daar hebben de meeste uitvinders erg slechte ervaringen mee. No-Cure-No-Pay kost je niks als het niet verkocht wordt, maar wordt door veel verkopers afgeraden. "Dat zijn de slechtste verkopers."

Er is in ons land een ontstellende gebrek aan commercieel ingestelde verkopers. Dus is het ook heel lastig betaalde goede verkopers te vinden. De beste worden vaak al door de grote bedrijven voor jouw neus weggekaapt. ( Waarom worden werkeloze communicatie deskundigen hier niet in omgeschoold??)

Als je een betaalde freelance verkoper hebt gevonden betaal je al gauw honderden euros, zonder enige garantie op succes. Voordat hij aan de slag gaat voor je, moet je al een paar honderd euro betalen voor het eerste gesprek, en nadat ik dat gedaan had, haakte de helft van deze gladde jongens af, zonder maar ook één klant voor mij benaderd te hebben.

 

Ik snap niet dat er zo veel goede ideeen in ons land door deze problematiek sneuvelen.

Daar komt nog bij dat, als je een zakelijk idee of andere innovatie hebt, marktkennis cruciaal is voor een succesvolle marktintroductie. Als je zelf geen specialist bent op het gebied van jouw zakelijk idee of innovatie trap je vaak in alle valkuilen die er zijn. Het is dus geen speciale uitvindersproblematiek helaas. Uitvinders hebben een nog veel ergere achterstand.

 

De enige oplossing hiervoor is het vinden / hebben goede zakenpartners. En juist daar kan veel aan verbeterd worden in ons land. Het is ongelooflijk lastig de juiste partner te vinden met voldoende branche-specifieke kennis en ervaring. Mijn meest succesvolle uitvinding was geheid mislukt als wij een bepaalde marktexpert niet hadden gevonden. Er zijn zoveel "deskundigen" die je letterlijk van de wal in de sloot helpen. Wees erg kritisch daarbij!

 

In plaats van allemaal miljoenen stoppen in innovatieplatforms kunnen ze beter een deskundigennetwerk ,dat de meeste of liefst elke branche omvat, oprichten

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het even opgezocht: het heet protectionisme.

 

Stel dat alle ondernemers, maar ook alle andere Nederlanders, dit jaar op vakantie zouden gaan in eigen land. Wat zou dat economisch gezien voor ons land doen?

 

Ik kan me voorstellen dat Jan Doets als USA-specialist hier niet blij mee is, maar wat zou het totaal betekenen?

 

Is natuurlijk niet sympathiek t.o.v. de rest van Europa en de wereld. Een variant hierop is dat euroburgers alleen in eurolanden op vakantie gaan.

 

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

@webwillem

 

Moet de crisis worden afgewend door het aantal commerciële berichten op het internet te verhogen?

 

Ik vindt het onzin dat sommige sites en instellingen subsidies krijgen terwijl ze ook commercieel geexploiteerd kunnen worden. Zoals dus dit forum, zat manieren om dit winstgevend te maken en juist te zorgen dat er meer omzet wordt gedraaid. Maar waarom zou HigherLevel innoveren, ze verdienen er niets extra door en de overheid betaald alles toch wel. Je moet positief denken is toch het topic!

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het even opgezocht: het heet protectionisme.

 

Stel dat alle ondernemers, maar ook alle andere Nederlanders, dit jaar op vakantie zouden gaan in eigen land. Wat zou dat economisch gezien voor ons land doen?

 

Ik kan me voorstellen dat Jan Doets als USA-specialist hier niet blij mee is, maar wat zou het totaal betekenen?

 

Is natuurlijk niet sympathiek t.o.v. de rest van Europa en de wereld. Een variant hierop is dat euroburgers alleen in eurolanden op vakantie gaan.

 

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

 

Een slecht idee want een vakantie in het buitenland is vaak nog goedkoper dan een vakantie in eigen land. Misschien goed voor de economie, maar niet direct poitief voor de portomonnee van de de burger. Ik baal al als ik af en toe eens een hotelkamer moet pakken in Amsterdam of Den Haag, vragen ze ook nog toeristenbelasting aan de eigen burgers terwijl ik daar kom om zaken te doen. Laatst 4 dagen Amsterdam, 450 euro voor een hotelkamer, kan ik 2 weken voor naar Griekenland.

Link naar reactie
  • 0

Een slecht idee want een vakantie in het buitenland is vaak nog goedkoper dan een vakantie in eigen land. Misschien goed voor de economie, maar niet direct poitief voor de portomonnee van de de burger. Ik baal al als ik af en toe eens een hotelkamer moet pakken in Amsterdam of Den Haag, vragen ze ook nog toeristenbelasting aan de eigen burgers terwijl ik daar kom om zaken te doen. Laatst 4 dagen Amsterdam, 450 euro voor een hotelkamer, kan ik 2 weken voor naar Griekenland.

Dank voor je reactie Willem.

 

Ja, het buitenland is vaak goedkoper. Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant die burger wil ook zijn baantje houden of op de 25e v/d maand zijn loon ontvangen. Een beetje groot denken kan ook voor burgers geen kwaad.

 

Voor mijn bedrijf ga ik ook ieder jaar enkele dagen naar Amsterdam. Ik slaap dan in Zandvoort en trein lekker op en neer, of bezoek de relaties met de auto als dat handiger is. Dat scheelt me denk ik minstens de helft. Persoonlijk vind ik het uitwaaien aan zee na een dagje business ook prettiger.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Een slecht idee want een vakantie in het buitenland is vaak nog goedkoper dan een vakantie in eigen land. Misschien goed voor de economie, maar niet direct poitief voor de portomonnee van de de burger. Ik baal al als ik af en toe eens een hotelkamer moet pakken in Amsterdam of Den Haag, vragen ze ook nog toeristenbelasting aan de eigen burgers terwijl ik daar kom om zaken te doen. Laatst 4 dagen Amsterdam, 450 euro voor een hotelkamer, kan ik 2 weken voor naar Griekenland.

Dank voor je reactie Willem.

 

Ja, het buitenland is vaak goedkoper. Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant die burger wil ook zijn baantje houden of op de 25e v/d maand zijn loon ontvangen. Een beetje groot denken kan ook voor burgers geen kwaad.

 

Voor mijn bedrijf ga ik ook ieder jaar enkele dagen naar Amsterdam. Ik slaap dan in Zandvoort en trein lekker op en neer, of bezoek de relaties met de auto als dat handiger is. Dat scheelt me denk ik minstens de helft. Persoonlijk vind ik het uitwaaien aan zee na een dagje business ook prettiger.

 

Uitwaaien zit er voor mij niet in, meestal betekend zakendoen om 13:00 lunchen en dan tot 2:00 snachts doorstappen en sochtends de roes uitslapen. :)

 

Je moet ook rekening houden dat andere landen zullen reageren, sorry het moet even, Brazilie (in de top 5 van toeristen in Nederland) heeft bijvoorbeeld wel eens visumplicht en verblijfsduur van toeristen uit Spanje ingekort. Indonesie heeft dat ook al eens gedaan. Als je dus jouw idee kracht wilt bijzetten en bijvoorbeeld extra toeslagen gaat leggen op Nederlanders die naar die landen willen dan gaan zij hetzelfde doen. Dan gaan ze opeens een toeslag van 100 euro vragen voor elke Braziliaan die naar Nederland wil. Of Duitsland gaat een tolpoortje bij de wegen die naar de grens gaat neerzetten, verzin maar iets creatiefs.

 

Bovendien pakken de Nederlanders massaal het vliegtuig als het weer eens een zomer regent. Het beste si ervoor te zorgen dat de Nederlanders thuisblijven is door het EK en WK midden in de zomer te laten plaatsvinden. Zolang Nederland dan doorgaat blijven veel mensen in eigen land.

 

Maar er is alweer een oplossing gevonden, we hoeven niet meer mee te denken, we krijgen flinke lastenverhogingen. De meeste mensen krijgen geen inflatie compensatie, BTW onhoog dus de koopkracht is met 6% gedaald. Daarnaast moet hypotheek afgelost worden dus de maandelijkse lasten voor mensen die nu een huis kopen is ook 100 - 400 euro meer.

Link naar reactie
  • 0

Ik zie dat er wat onbegrip is op mijn idee over patenten.

 

Ik heb nergens vermeld dat zo'n bureau/loket een overheidsorgaan zou moeten zijn. Ik heb geanticipeerd op een eerdere opmerking dat het zo'n zonde is dat er zoveel (mogelijk kansrijke) uitvindingen in de frustratie van een groep particuliere uitvinders blijft hangen.

 

Wat is er dan mis dat het bedrijfsleven speciaal hiervoor een soort van loket organiseert, waarmee twee vliegen in één klap worden geslagen?

 

- De particuliere uitvinder kan er met een gerust hart zijn uitvinding laten registreren.

- Het "loket" is verantwoordelijk dat uit elke uitvinding het optimale wordt uitgehaald, dat ten goede komt aan het bedrijfsleven en aan de uitvinder.

 

Dit bijt het huidige systeem helemaal niet en het "voedt" het bedrijfsleven met veel meer ideeën. Het wordt dan niet eens ondenkbaar dat er een eerlijke bieding kan plaatsvinden vanuit het bedrijfsleven, als een inzending waardevol blijkt te zijn.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.