• 0

ondernemingsplan afgekeurd

hallo

 

wij willen een slijterijtje beginnen in een nieuwe woonwijk met een nieuwe winkelcentrum

een gouden kans

 

nu vinden de banken mn ondernemingsplan te mager

 

Ons advies is daarbij vooral te letten op de volgende onderdelen:

 

- Het marketingplan inclusief SWOT analyse

 

- De gebruikte structuur van uw ondernemingsplan

 

 

 

wie o wie kan/wil helpen

Ondernemingsplanslijterijproef.docx

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

hallo

 

allemaal bedankt voor jullie reactie

ik heb iemand gevonden die het plan herschrijft

na telefonisch contact en uitleg vond zij het ook een goed plan en gaat het nu op schrift

omdat dat ons niet lukt

Link naar reactie
  • 0

En ga voor je financiering naar qredits! Met jou financieringsbehoefte is een bank nooit zo geïnteresseerd. € 20000 kost hun meer aan arbeidsloon voor toetsing, gesprekken en administratie dan dat ze kunnen verdienen aan de rente. daarom hebben ze qredits in het leven geroepen.

 

Tenminste, als leverancierskrediet via de groothandel niet lukt dan, want dat lijkt me nog een beter alternatief. Ben je meteen verlost van die toetsers.

Hoog-laagbed nodig? Kopen of huren, wij installeren bij u thuis!

http://www.wcon.nl

Link naar reactie
  • 0

 

Tenminste, als leverancierskrediet via de groothandel niet lukt dan, want dat lijkt me nog een beter alternatief. Ben je meteen verlost van die toetsers.

 

Dat idee had ik ook al geopperd maar heeft ts nog niet op gereageerd. Is dat geen optie en indien nee, waarop niet?

Link naar reactie
  • 0

Net begin dit jaar een slijterij overgenomen dus nog niet heel veel ervaring, maar dan toch mijn 2 eurocent bijdragen ;D

 

15.000 voorraad klinkt me aan de lage kant. Met bier en wijn kom je heel ver, maar zodra je een mooi assortiment sterk neer zet gaat het heel hard.

 

Streekprodukten en Nederlandse wijn klinkt leuk als je touristen langs krijgt, maar je vaste klanten (supermarkbezoekers!) hebben grotendeels een andere smaak.

Je noemt wel doelgroepen, maar vervolgens krijgen ze allemaal bier. Noem ze en geef per groep aan wat ze afnemen en wat belangrijk voor ze is.

Gewone man: jenever en een buurtpraatje , student: bier zo goedkoop mogelijk, zakenman: cognac en kennis van zaken

 

En ik mis de marktontwikkeling en uitsplitsing. (Sterk wordt als 1 groep neergezet. Splits dit: binnenlands gedistilleerd groot maar dalend en whisky is al jaren stijgend)

 

Succes met de plannen

Link naar reactie
  • 0

Beste Jajo,

 

Het bedrijfsplan heb ik doorgenomen en mijn mening hierover is dat de intentie er is, maar het zal herschreven dienen te worden, met nog vele toevoegingen en onderbouwingen. En ik adviseer om dit samen of onder begeleiding van een deskundige te doen.

 

-mod-edit: Svp geen acquisitie op het forum. Indien gewenst kun je een pm sturen aan persoon in kwestie. Betreffende tekst is verwijderd-

Groet

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het even snel doorgelezen en ik vind het persoonlijk een heel wollig verhaal. Het is niet duidelijk genoeg, dingen ontbreken en sommige stukken zijn wel heel erg standaard. Niet zakelijk genoeg. Niet lullig bedoelt hoor! ;)

 

Paar vraagjes:

 

- Je gaat zelf in de winkel staan. Zo ja, 6 dagen in de week open? En daarnaast nog koeriersbedrijf? En administratie, inkoop etc. Je snapt wel wat ik bedoel! Familie is leuk, maar daar kun je niet op bouwen!

 

- Concurrenten: Is de Jumbo niet een van de grootste concurrenten? In eerdere berichten geef je aan enquete gehouden te hebben. Verwerk dit in je plan!

 

- Hoe verhoudt de prijs die je bij de groothandel krijgt met de prijs van je concurrenten? Wat als jij te duur bent? Rijdt de klant dan niet een paar kilometer verder?

 

- Welke groothandel betaalt je reclamekosten? Staat dit op papier? Laat dit duidelijk zien in je plan.

 

Op zich kun je best je enthousiasme uit het plan halen. Maar de bank kijkt naar het zakelijke gedeelte en dat ontbreekt mijn inziens. Daarnaast moet je echt iets doen aan de type- en spelfouten!

 

 

Link naar reactie
  • 0

ik sluit me aan bij de dopmerkingen van Dave, ik denk dat het wat zakelijker mag,

het is nu erg in de "ik" vorm geschreven.

Ik besnap dat de zaak om jou draait , ik doe het zelf ook op die manier, maar het moet dan wel wat 'onzijdiger' beschreven worden ..

 

ik mag aannemen dat er in de bijlage nog wel een omzetprognose is bijgesloten met de bijpassende onderbouwing?

heb je daarbij hulp gehad van de groothandels?

je noemde eerder de gegevens van Mitra en Gall& Gall maar heb je dit ook gespiegeld aan cijfers van een zelfstandige?

dat zijn namelijk echt wel andere cijfers!

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Als (Ahem ;D) deskundige heb ik wederom getracht het plan te lezen, met name op het aspect samenhang, mijn conclusies: de samenhang ontbreekt, jouw onderzoek wordt onvoldoende onderbouwd, conclusies en aannames evenmin. De oorzaak ligt erin dat de stappen geen logisch opeenvolgend verhaal vormen.

 

Neem de SWOT Analyse, die heeft heldere input nodig over jouw verbeterpunten, jouw goede kanten, maar ook over zaken die jij domweg niet kunt beïnvloeden, die zijn er gewoon en vormen bedreigingen of kansen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de demografie en van je doelgroepen, de economische situatie, sociale aspecten enz... De output van de analyse moet jou heldere opties opleveren die jou naar je strategische keuzes brengen op basis waarvan je je marketingmix kunt opstellen. Dan pas vervolg je de stap naar de marketingstrategie in je marketingmix. Dat geheel toets je steeds opnieuw op haalbaarheid: financieel, organisatorisch, technisch etc...

 

Je zult hier meerdere keren in bij moeten sturen, dus een plan schrijf je niet in één keer, soms moet je echt weer een paar stappen terug, omdat bijvoorbeeld een eerder gestelde aanname niet blijkt te kloppen, of omdat de bank je weer terug stuurt...

 

Als ik het v.w.b. de marketingmix in een metafoor c.q. analogie mag zeggen: Je wilt een goudgeel gebakken, smakelijke cake soepel uit de bakvorm laten glijden, maar je blijft hangen in het verzamelen van de ingrediënten zonder ze te mixen, je zet de oven ook aan en je hebt de bakvorm wel ingevet, maar daar blijft het bij en dan wordt het dus nooit een lekkere cake, helaas. Mixen betekent samenhang erin aanbrengen, met de juiste ingrediënten in de juiste omstandigheden tot het gewenste resultaat komen!

 

Ik kom weleens in Veendam, dat is vlakbij mij, ik zal bij gelegenheid eens kijken naar beoogde locatie. Als dit topic dan nog levendig is, zal ik je daar ook wat feedback over geven.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 4

Ook bij deze vernieuwde versie heb ik mijn opmerkingen. Eigenlijk is mijn eerste post nog steeds (deels) van toepassing. Ik mis nog steeds de samenhang en onderbouwing en daarbij essentiele onderwerpen.

Bovendien, je schrijft dit plan voor een bank. Zorg dat het leesbaar is en er verzorgt uitziet. Dat betekend een omslagpagina, inhoudsopgave en een samenvatting.

 

Ik kan oneindig doortikken als het mijn opmerkingen betreft, dat zal ik niet doen. Wel heb ik in het plan een aantal opmerkingen geplaatst. Deze heb ik bijgevoegd. Daarbij heb ik een een suggestie gedaan voor een opbouw/index van het plan. Denk hier eens over na.

ondernemingsplan_santeproef_feedback.docx

Link naar reactie
  • 0

Ik probeer in mijn reacties de zelfredzaamheid van de ondernemer (in spé) te stimuleren, daarom reus voor Nosky's efforts, want met diens uitgebreide reactie moet je jezelf wel weer een behoorlijke stap verder kunnen helpen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

 

* je achtergrond zou ik in cv vorm zetten

- overzicht ipv verhaal-vorm

- professionele ervaring: het meest recente eerst, en dan terug naar eerdere banen/opleidingen (dan ziet met als eerst '3 jaar zelf standig'

 

* Welke producten en diensten ga je aan welke doelgroepen verkopen? (studenten, jan modaal, zakenman, touristen, cadeau-gevers) Tegen welke prijzen?

* Hoe ziet je markt er eigenlijk uit in de directe omgeving? Wie zijn het? Hoeveel zijn het er? Wat verdienen ze? Wat drinken ze?

 

'breed' en 'gevarieerde prijzen' is niet scherp genoeg. Wel of geen 2 Euro wijnen? Wel of geen 150 Euro wijnen?

 

* Waar kunnen zij deze producten verder kopen (concurrentie)? Tegen welke prijzen? Op welke afstand? Wanneer (openingstijden)?

 

* Verzorgen van feesten? Hoe ga je dat doen naast het runnen van deze winkel? Ik zou het schrappen, first things first (mocht het later toch mogelijk zijn)

 

* Wat zijn je vaste lasten? Bij welke omzet zijn deze lasten gedekt? Bij welke omzet kun je er van leven?

* Waar ga je de investeringen aan uitgeven? (voorschot huur, specifieke inrichting, verzekeringen, voorraad, marketing)

 

 

Mja, ik hoop dat dit helpt. Een bank wil dit soort zaken wel zien lijkt me.

 

Maar misschien is een beter advies simpelweg om iemand te zoeken in een andere stad die je e.e.a. wil leren betreffende inrichting, beprijzing en productassortiment keuze. Dat is echt een vak apart.

Link naar reactie
  • 0

Stel dat over enkele weken je het perfecte ondernemingsplan hebt.

Stel dat je financiering krijgt.

 

Hoe denk je dan zelf dat je uitvoering gaat geven aan je eigen plan?

 

Als ik het kopje werkervaring en opleiding lees dan heb je 0,0 ervaring met een slijterij en ontbeer je kennis van de gemiddelde slijterijproducten.

 

Dan sta je in je slijterij en vraagt iemand een wijnadvies voor een italiaanse lunch. Wat adviseer je?

 

Jouw bedrijf staat of valt (letterlijk) met jou. Daar kan het beste ondernemingsplan geen verandering in brengen

 

Ik gun je alle succes van de wereld, maar wees juist om die reden extra kritisch op je eigen plannen en capaciteiten.

Link naar reactie
  • 0

Beste Jajo,

 

Een ondernemingsplan is niet alleen voor de bank, maar ook vooral voor jezelf. Dit plan geeft jouw ideeën (en niet wat de bank graag zou willen zien) van A tot Z weer. Laat het eens aan familieleden of kennissen lezen en laat ze er kritisch naar kijken. Een solide basis is het belangrijkste wat je voor je zelf dient te vormen voordat je met je bedrijf gaat starten, en een goed doordacht plan hoort hier absoluut bij.

 

Ik kan duidelijk zien dat je wil er is en de ideeën in je hoofd aanwezig zijn. Probeer je plan wat meer te structureren en het professioneler te laten ogen (denk aan de opmaak). Daarnaast mist voor mij een echt marktonderzoek; zoek het internet af (databanken zijn een belangrijke bron van publicaties, marktonderzoeken etc) en probeer wat informatie bij je concurrenten (want deze zijn er toch zeker wel, denk alleen al aan supermarkten) los te krijgen.

 

Wanneer het eenmaal op papier staat, zul je merken dat de start en voorbereiding van je bedrijf veel soepeler verloopt.

 

Voor op maat gemaakte ondernemingsplannen kunt u bij www.bcw-ondernemingsplan.nl terecht

Link naar reactie
  • 0

Beste Jajo,

Even door je ondernemingsplan heengegaan. Ook ik vind het zeer mager... Als je even rondkijkt zijn er genoeg tools om een goed plan te maken. Zoals deze bijvoorbeeld;

http://www.rabobank.nl/bedrijven/speciaal_voor/starters/stappenplan_ondernemers/ondernemingsplan

 

Dan moet je er voor zorgen dat het klopt qua Nederlands en je moet zeer consequent zijn. Op welke doelgroep/ markt en met welke producten doe je dat.

Als eenpitter moet je niet denken dat je goedkoper in kan kopen dan de Jumbo! Als zij bierpakketten gaan verkopen vragen zijn waarschijnlijk hetzelfde als jouw beste inkoopsprijs!

 

Het belangrijkste;

Je kan nog zo een mooi plan hebben, de basis klopt niet. Je hebt geen opleiding als sommelier of slijter maar je denkt wel dat je kracht is dat je product kennis hebt.

De aangevoerde opstartkosten zijn zeer laag,heb je nagedacht over je salaris de eerste 3 a 4 maanden?

Kosten voor adverteren?

 

Waarom zijn je andere zaken niet succesvol geweest of heb je die goed verkocht? Als het tweede van toepassing is kan je dat gebruiken om jezelf te promoten.

Met deze informatie lijkt het er op dat je vooral moeite hebt met het werken voor een werkgever en dat je daarom ondernemer bent.

 

Het lijkt er op dat de bank heeft aangegeven dat ze het plan te mager vinden om correct tegen je te blijven...

 

Succes ermee

 

 

 

Ervaring met middelgrote bedrijven in moeilijke tijden en crisismanagement. Toch gek op vieze handen en ik denk graag met u mee.

Link naar reactie
  • 0

hallo

 

allemaal bedankt voor jullie support we hebben een nieuw plan gemaakt ism een accountant en gisteren per mail verstuurd naar qredits

vanmiddag werd ik gebeld dat er vrijdag iemand langs komt voor een gesprek

lijkt me al positief (denk ik ,hoop ik)

 

en tuurlijk kan ik niet goedkoper dan jumbo maar die verkoopt ook geen sterke drank en bier zal een bij produkt zijn (speciaal biertjes) en bier voor onder de tap dat verkoopt jumbo ook niet

 

en nee ik wil ook niet meer voor een baas werken ben nu 10 jaar zelfstandig en dat wil graag zo houden

 

hoop op een goed gesprek vrijdag en een positieve uitkomst natuurlijk

Link naar reactie
  • -3

een tikkeltje off topic maar zijn er geen mensen die ondernemings plannen en businessplannen kunnen schrijven voor mensen die wel duidelijke ideeën hebben over hoe en wat ze willen maar dit simpelweg niet op papier kunnen zetten?

 

Als ik voor mezelf spreek kan ik wel hele plannen uitwerken in mijn hoofd maar als ik het op papier zet wordt het meer een soort opsomming van punten maar de verduidelijking / uitwerking van die punten krijg ik nooit goed en helder omschreven..

 

Dat zou topic starter misschien ook erg helpen..

 

Goedenavond,

 

Er zijn zeker bedrijven die gespecialiseerd zijn in het helpen van startende ondernemers met hun ondernemingsplan en businessplan. Er zijn meerdere ondernemers die in hun hoofd een goed bedrijfsidee hebben en hun kansen en bedreigingen weten, maar die het lastig vinden dit goed op papier te zetten. Er is een groot aantal ondernemers van buitenlandse komaf die hier tegenaan kunnen lopen. Een van de specialisten waar ik zelf goede ervaringen mee heb is Credo Ondernemingsplan Een andere veelgehoorde naam op dit gebied is Bron Ondernemingsplan

Link naar reactie
  • 1

Domeinnaam: credo-ondernemingsplan.nl

Status: actief

Houder: Credo Ondernemingsplan

Administratieve contactpersoon: milmosylvain@hotmail.com

 

Domeinnaam: bron-ondernemingsplan.nl

Status: actief

Houder: Credo Ondernemingsplan

Administratieve contactpersoon: milmosylvain@hotmail.com

 

 

Duh.... sommige mensen denken echt dat we hier achterlijk zijn ofzo.

 

 

Wel opvallend trouwens onderhand dat als er websites door iemand worden aangeprezen dat het 9 van de 10 keer de eigen website is. En vaak is nog heel makkelijk de link te leggen ook.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

En er staan html codes in, dus waarschijnlijk ook nog klakkeloos gekopieerd vanuit een ander verhaal op een andere site of forum.

Wel opvallend trouwens onderhand dat als er websites door iemand worden aangeprezen dat het 9 van de 10 keer de eigen website is. En vaak is nog heel makkelijk de link te leggen ook.

Komt omdat mensen die dat doen vaak niet het besef hebben dat ze ontmaskerd kunnen worden. Ze denken dat ze anoniem zijn of dat men het vast niet door zal hebben dat ze aan het spammen zijn. Naief op zijn minst, maar eigenlijk gewoon beangstigend. Ze zullen vast over andere dingen ook makkelijk denken.

Link naar reactie
  • 0

Vijf jaar geleden kwam hij er wel mee weg . Technische contactpersoon wederom milmosylvain@hotmail.com.

 

Waarom zou je ook twijfelen aan iemand die zegt dat hij "die lui" niet kent?

 

Ik ken "die lui" van deze websites dan ook niet, ik heb ze gevonden via google als je zoekt naar uitbesteden ondernemingsplan.

 

Het zijn volgens mij verder ook twee verschillende bedrijven, maar op beide stellen de personen zich wel voor. Ze geven beiden verder goed weer wat hun werkwijze is en wat voor hulp ze kunnen bieden (en daar ging dit forum om).

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 241 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.