loading
Ga naar inhoud
Parcye
Verberg

Wat als een product een (te) groot succes wordt

vraag

Hallo,

 

Ik ben al een tijdje bezig met een product voor de detailhandel. Ik ben nu in de eindfase en kan als het goed gaat in augustus in de eerste winkels me product introduceren. Het gaat niet iets voor b2c maar een b2b product dat de detailist moet helpen.

 

Op dit moment is alles maatwerk en kan ik met een beetje mazzel er 5 in de week maken. Maar stel het gaat echt lopen.Wat doe ik dan?

 

Dan zou ik dus eigenlijk moeten inversteren in machines en personeel of uitbesteden van delen. Maar ik vraag me dus af of dat wel is wat ik wil. (oke alleen ik kan daar antwoord op geven). Maar wat zouden jullie doen?

 

Zouden jullie kiezen voor vaak 'nee' verkopen of toch maar alles aannemen en fulltime aan productie werk werken? Of toch kiezen voor uitbesteding van je productie?

 

Heeft iemand al ervaring met het uitbesteden van productie? Of met een snelle groei van vraag?

 

 


Parcye website is helemaal vernieuwd, nu met Mocca CMS 3 als engine.
Link naar bericht
Delen op andere sites

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Als een product eenmaal goed begint te lopen , en je bent niet in staat om de vraag van je klanten te beantwoorden, is dat natuurlijk doodzonde! Ik zou zeker alle opties overwegen, maar "klanten afwijzen" lijkt mij niet verstandig. En een wachtlijst zullen de meeste klanten denk ik ook niet waarderen.

 

Dan is er nog de optie om te automatiseren. Natuurlijk moet je wel nagaan of je investeringen zich zullen terugverdienen, en het product levensvatbaar blijft.

 

Groeten, Erik-Jan Talma


Als je jezelf niet serieus neemt, doen andere dat ook niet!

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Zoeveel mogelijk VERKOPEN natuurlijk. Mocht je het zelf niet aankunnen dan schakel je tijdelijk vrienden, familie en collega's (bijv. via Higherlevel) in om je te helpen. En gezien de branche waar je in zit ga je dan, en alleen als het zo storm loopt, je productieproces verder automatiseren.

 

D'r is één maar; mocht je zoveel klanten hebben omdat je erg onder de prijs aanbied, ondervind je dat dan vanzelf, want dan heb je onvoldoende geld om anderen in te schakelen of te automatiseren, dus dan PRIJS OMHOOG.

 

D'r is één tweede maar; wil je voorlopig niet ervaren hoe het is om projecten en mensen te managen; DIRECT PRIJS OMHOOG.

 

Succes met je toekomstig succes!


Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Gast Verwijderd account

Er bestaat ook zo iets als de wet van de remmende voorsprong;

 

Wanneer een producent/aanbieder een gat in de markt heeft gevonden dan is het de "meest logische" reactie om er als producent/aanbieder voor te zorgen dat de markt op de wenken wordt bediend en dus wordt voorzien van hetgeen dat de markt vraagt.

Het probleem is echter dat de markt niet voor altijd op je product zit te wachten, mooi lullig als jij net je productiecapaciteit omhoog heb gegooid of veel heb ingekocht. Wees nou eerlijk; iets wat iedereen heeft hoef jij ook niet meer te hebben. Mensen hebben de behoefte om zich te onderscheidden en zullen dus maar een korte periode meedwarrelen op de golven van een trend.

Met het vergroten van je productiecapaciteit/aanbod kom je er dus voor zeker niet, het mag afgezaagd klinken maar het is in mijn ogen zinvol om een gedeelte van de gemaakte winst te herinvesteren in innovantie en dus niet alles te investeren in een uitbreiding van wat je al doet.

Mijn tips zijn dus;

Verzadig niet je eigen markt door ervoor te zorgen dat je product altijd in een bepaalde mate schaars blijft.

Ga niet als een blinde gek investeren in het goede geloof dat je je product wel blijft verkopen.

Waneer je merkt dat je veel concurrentie krijgt en dus je markt voor zeker verzadigd gaat worden zul je een andere koers moeten varen naar mijn mening een van de volgende 3 koersen: of je onderscheid jezelf in kwaliteit, of in prijs, of in product.

Blijf kort op de markt zitten en reageer snel!

succes!!

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 7 leden online en 98 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké