• 0

Ik kan niemand meer betalen, wat gaat er nu gebeuren?

Ik ben in paniek, weet even niet meer hoe of wat ik moet doen.

Paniek en ondernemen gaat niet goed samen dus ik ben hard op weg om alles duidelijk te krijgen.

Een korte samevatting.

Eenmanszaak detailhandel, overgenomen begin 2008, fors bedrag voor goodwill geleend bij de bank.

Seizoenskrediet gekregen voor mijn inkopen.

Al sinds vorig jaar krijg ik mijn seizoenskrediet niet op tijd op het benodigde bedrag. De bank deed telkens wel moeilijk, maar liet de noodzakelijke betalingen wel doorgaan (huur, salarissen, belastingdienst en kleine noodzakelijke facturen). Deze keer is de bank echter van mening dat ze het niet kunnen. Het einde van de maand is in zicht en ik heb geen rooie rotcent. Van mijn laatste geld heb ik één personeelslid kunnen betalen. Ik kan van mijn ouders geld lenen om het andere personeelslid deze maand ook nog te betalen. Maar dan houdt het op.

Ik ben met een ontslagprocedure bezig wegens bedrijfseconomische redenen. Maar wat moet ik nu doen? Ik ben in gesprek met de bank, ze bellen me vandaag of uiterlijk morgen terug.

Mijn boekhouder is met zwangerschapsverlof en de vervanger is iemand die het allemaal niet weet en niet snapt. Ik weet niet meer wie ik om advies kan vragen. Ik ben nu bang voor een faillissement of een wsnp of ik weet niet wat.

Ik kan dus niks meer betalen, de rc gaat in principe 1 juli weer open maar tot die tijd ben ik afhankelijk van de meneer van de bank.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 2

Wat is het voordeel van fietsen in de regen? Dat niemand ziet dat de tranen over je wangen lopen.

Ik ben de positieve Emile Ratelband even kwijt, ik ben aan het zwelgen.

Het éne moment zie ik de toekomst weer goed in. Nog een jaar of twee bikkelen en dan komt er rust en een inkomen. Het volgende moment zie ik niet meer voor me hoe ik dit ga volhouden.

Het ontslag loopt helemaal niet zoals het moet lopen en ik moet daar een beslissing in gaan nemen. Ik zal het waarschijnlijk niet 'goedschiks' kunnen oplossen dus dan zal het via de instanties moeten. Dat wordt lelijk en gaat me alleen al aan adviseurs dikke knaken kosten. Mijn beste vriendinnen zijn sinds een dikke maand begonnen met zwanger worden, mijn wens staat in de ijskast. Een kind op de wereld brengen in zo'n onzekere en ongunstige tijd is natuurlijk waanzin, maar wel frustrerend om dit, om deze reden, niet te kunnen .

Gisteren de hele dag gewerkt, na het werk gegeten, na het eten naar mijn oppasgezin (er moet wel brood op de plank), om 23.30 uur mijn bed in en voor je het weet ben ik weer een dag verder.

Het is natuurlijk niet oneerlijk en mijn zelfmedelijden is niet terecht. Ik heb zelf de keuzes gemaakt, maar soms, heel soms wilde ik dat ik de tijd kon terugdraaien.

 

Zo, dit is van me afgeschreven, tijd om vooruit te kijken.

 

Aankomende maandag heb ik een gesprek met de bank. Ik ga gelukkig niet alleen (heb aan adviseur van HL die vanuit de goedheid van z'n hart zijn tijd en energie aan mij besteedt), dat geeft me rust. Ik kan nog steeds niet in woorden schrijven hoeveel het me doet dat ik hier zoveel steun heb gekregen. Het valt allemaal niet mee om het alleen te moeten doen, ik herken zoveel in andere verhalen die ik lees.

Ik hoop dat jullie als HL'ers weten wat voor positieve invloed jullie hebben op mij (en ik denk vele anderen) en ik besef heel goed wat een geluk ik heb gehad jullie op dit moment in mijn leven tegen te komen.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ik ben de positieve Emile Ratelband even kwijt, ik ben aan het zwelgen.

 

Het vervelende van die man, is dat het altijd maar om dat gemaakte optimisme gaat. Je ellendig voelen hoort er ook bij, soms moet je gewoon even een dag lang met rode ogen rondlopen. Probeer dat te accepteren, het is de werkelijkheid en geen teken van zwakheid.

 

Het ontslag loopt helemaal niet zoals het moet lopen en ik moet daar een beslissing in gaan nemen. Ik zal het waarschijnlijk niet 'goedschiks' kunnen oplossen dus dan zal het via de instanties moeten. Dat wordt lelijk en gaat me alleen al aan adviseurs dikke knaken kosten.

 

Dat is echt vervelend om te horen. :( Ik kan daar ook niet echt iets zinnigs over zeggen, dus laat ik het daar bij. :(

 

Mijn beste vriendinnen zijn sinds een dikke maand begonnen met zwanger worden, mijn wens staat in de ijskast. Een kind op de wereld brengen in zo'n onzekere en ongunstige tijd is natuurlijk waanzin, maar wel frustrerend om dit, om deze reden, niet te kunnen.

 

Herkenbaar, vooral als je het om je heen ziet gebeuren. Ik kan alleen beamen dat het geen lol is om zwanger te zijn als je je zaken niet enigszins op orde hebt.

 

Aankomende maandag heb ik een gesprek met de bank. Ik ga gelukkig niet alleen (heb aan adviseur van HL die vanuit de goedheid van z'n hart zijn tijd en energie aan mij besteedt), dat geeft me rust.

 

Veel succes bij de bank maandag!

 

Link naar reactie
  • 1

Dank je Sabra voor je reactie. Het zal vandaag met dit knuddeweer waarschijnlijk toch niet druk worden dus die opgezwollen rode ogen zullen niemand opvallen denk ik!

Het is zo stom dat ik me een paar dagen geleden nog zo sterk voelde en nu weer zo zwak. Het zal erbij horen en ik weet dat het vast weer beter zal gaan. Vanavond gaan we de uitverkoop in de winkel zetten, alle vaste klanten hebben een mailing ontvangen (voor het eerst) dus ik hoop dat ik morgen een dikke omzet draai.

Ik heb net bij de bakker een lekker troosttaartje gehaald en de tranen zijn alweer opgedroogd. Zwelgje is gelukkig weer weg.

Link naar reactie
  • 1

Wat is het voordeel van fietsen in de regen? Dat niemand ziet dat de tranen over je wangen lopen.

Ik weet niet of ik je er een plezier mee doe, maar ik wilde het volgende even kwijt.

 

Het valt mij op dat je een bijzonder prettige schrijfstijl hebt. Leuk woordgebruik en een fris gevoel voor humor. Het is misschien interessant voor jezelf als je je ervaringen noteert in een dagboek. Misschien dat je er over een tijdje nog eens wat mee kunt doen. (en nu kun je het van je afschrijven)

 

Voor de langere termijn zou je die kwaliteit ook kunnen gaan inzetten voor je bedrijf. Voor het inzetten van social media heb je een vlotte pen nodig. Jij hebt die. Dus wellicht een lange termijn plan om iets met social media voor je bedrijf te gaan doen.

 

En dan nog iets. Je lijkt me een heel fijn mens en een bikkel. Eerst een dagje in je winkel staan, dan een hapje eten en dan nog naar een oppasgezin om een paar centen te verdienen. Dat verdient in ieder geval mijn respect.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Het ontslag loopt helemaal niet zoals het moet lopen en ik moet daar een beslissing in gaan nemen. Ik zal het waarschijnlijk niet 'goedschiks' kunnen oplossen dus dan zal het via de instanties moeten. Dat wordt lelijk en gaat me alleen al aan adviseurs dikke knaken kosten.

 

 

Hier op HL is veel kennis aanwezig, ook op het gebied van arbeidsrecht. Zonder twijfel, en dan spreek ik ook voor mijzelf, willen deze mensen hun kennis beschikbaar stellen om jou in dit moeilijke traject bij te staan en er voor zorgen dat jij die dikke knaken zoveel als mogelijk in de zaak kunt steken in plaats van in een adviseur. Zeker voor een rasondernemer als jij bent die zoveel kracht en energie op kan brengen om ook in deze moeilijke tijd te vechten voor haar onderneming.

 

 

Gisteren de hele dag gewerkt, na het werk gegeten, na het eten naar mijn oppasgezin (er moet wel brood op de plank), om 23.30 uur mijn bed in en voor je het weet ben ik weer een dag verder.

 

 

Respect

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 2
... Het ontslag loopt helemaal niet zoals het moet lopen en ik moet daar een beslissing in gaan nemen ... ... Ik hoop dat jullie als HL'ers weten wat voor positieve invloed jullie hebben op mij ...
Dan pakken we de draad daar even op: dus Marco (vermoed ik?) vergezelt jou naar de bank, dat zou weleens kunnen helpen. Voor het ontslagvraagstuk kan ik misschien iets voor je betekenen, mits de kwestie even inzichtelijk is en waar het op spaak loopt. Alhoewel ik geen jurist ben, heb ik een NMI - erkende opleiding specialist Arbeidsrecht waarmee ik wellicht iets als tussenpersoon ('vreemde ogen dwingen') kan doen om betreffende medewerker tot rede te bewegen, tenminste: als daar de schoen wringt. Zoals reeds aangegeven, dan zal er inzicht moeten zijn waar het 'niet loopt, zoals het moet lopen'.

 

En HL-er StevenK is uiteraard helemaal iemand die nog veel meer kennis/ervaring/oplossingsrichtingen kan inbrengen. Dus graag wat gegevens en dan kunnen we kijken of we daar ook iets aan kunnen doen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 1

Afgelopen maandag stond het gesprek met de bank op het programma. Oh, wat was ik blij dat ik niet alleen ging.

De bankman was weer goed op dreef. Harde praat, en natuurlijk kwamen daar de waterlanders de dijk op.

Het is zo moeilijk om tegenover iemand te zitten die 'jouw lot' in handen heeft.

Het gesprek was niet erg positief, althans niet zoals ik had gehoopt. Toch heb ik een aantal punten meegekregen waaraan ik moet voldoen, als dat positief is, dan gaat de RC 1 juli gewoon weer open. Ik durf niet goed te denken aan wat er gebeurt als dit niet het geval is.

Gelukkig was mijn HL adviseur niet negatief en ziet hij het niet negatief in. Deze week ff flink aan de bak (alles handmatig tellen en de inkoopprijzen opzoeken, is véél werk) en dan hoop ik dat de omzet/ winst tot nu genoeg is voor de bank om toestemming te geven voor het in laten gaan van de RC.

 

(bankman heeft trouwens nog wel complimenten gegeven, dit was voor het eerst. Of het aan mijn gehuil lag, of dat ik nu bijgestaan werd door een adviseur of iets anders, maar prettig was dat wel).

Link naar reactie
  • 1

Afgelopen maandag stond het gesprek met de bank op het programma. Toch heb ik een aantal punten meegekregen waaraan ik moet voldoen, als dat positief is, dan gaat de RC 1 juli gewoon weer open.

Gelukkig was mijn HL adviseur niet negatief en ziet hij het niet negatief in. Deze week ff flink aan de bak!

 

bankman heeft trouwens nog wel complimenten gegeven, dit was voor het eerst.

 

Lieve lelapoes, ik ben geen tekstschrijver (sterker nog, ik kom dagelijks niet verder dan m'n boodschappenbriefje) maar ik ben toch zo vrij geweest om je post even aan te passen. Zo ziet het er namelijk een stuk beter uit, al zeg ik het zelf. :)

 

Psst, een bankmannen zijn door de bank genomen niet erg onder de indruk van wenende vrouwen of een streng ogende adviseur. Wel van motivatie en concrete resultaten. Vergeet je dat niet? Je bent een topper!

 

Link naar reactie
  • 0

Afgelopen maandag stond het gesprek met de bank op het programma. Toch heb ik een aantal punten meegekregen waaraan ik moet voldoen, als dat positief is, dan gaat de RC 1 juli gewoon weer open.

Gelukkig was mijn HL adviseur niet negatief en ziet hij het niet negatief in. Deze week ff flink aan de bak!

 

bankman heeft trouwens nog wel complimenten gegeven, dit was voor het eerst.

 

Lieve lelapoes, ik ben geen tekstschrijver (sterker nog, ik kom dagelijks niet verder dan m'n boodschappenbriefje) maar ik ben toch zo vrij geweest om je post even aan te passen. Zo ziet het er namelijk een stuk beter uit, al zeg ik het zelf. :)

 

Psst, een bankmannen zijn door de bank genomen niet erg onder de indruk van wenende vrouwen of een streng ogende adviseur. Wel van motivatie en concrete resultaten. Vergeet je dat niet? Je bent een topper!

 

 

;D Dank voor je bemoedigende woorden! Al vind ik persoonlijk wél dat mijn tranen indruk maken (ik leek wel Maxima bij de muziek van Carel Kraayenhof, alleen dan iets snotteriger). ;)

 

Ik moet ook positief denken, probeer het ook heel hard. Jouw tekst is idd beter, ik moet niet blijven hangen in negatieve als...dan... gedachten in mijn hoofd.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Lela, mag ik je allereerst even complimenteren met je daadkracht? Jij hebt een stap gemaakt, die veel mensen in hun leven helemaal niet aandurven: je droom verwezenlijken. Nu je daar de keerzijde van tegenkomt, sta je je mannetje/vrouwtje en durf je de problemen te lijf te gaan, i.p.v de handdoek in de ring te gooien. Dat getuigd van daadkracht. Verder: ongelofelijk veel respect voor al die ondernemers die zich hier zo belangeloos inzetten. Mij is die behulpzaamheid al eens eerder opgevallen in andere topics. Fijn dat ik als starter mag meedelen in jullie aller verhalen, kennis en ervaringen.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 233 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.