Jump to content
Guidetti
Verberg

Benaderen leveranciers

Ik wil me even voorstellen omdat ik nieuw ben hier. Mijn naam is Guidetti en ben momenteel bezig met het afstuderen van mijn Management Economie en Recht opleiding. Tijdens deze opleiding ben ik erachter gekomen dat de commerciële kant mij het meeste ligt en mijn interesses trekt.

 

Bij mij is het idee boven komen drijven om een webshop te starten met daarin niche sportartikelen. Ik heb al wat research gedaan en ik ben erachter gekomen dat er 2 online marktleiders in deze niche zijn maar dat ze mijn inziens nog te weinig met SEO doen. De leeftijdscategorie die naar mijn idee vooral belangstelling heeft voor het product is tussen 15 en 30 jaar. Deze leeftijdscategorie is erg actief op socialmedia gebied.

 

Nu wil ik graag contact gaan leggen met leveranciers zoals Nike, Adidas, Puma, Asics etc. Nu heb ik gelezen dat deze merken niet leveren aan bedrijven die geen fysieke winkel bezitten. Klopt dit? Ik kan ze natuurlijk bellen voor die vraag maar ik zit nog met wat anders. Voordat ik ze daar over ga bellen, is het dan verstandig om al ingeschreven te staan bij de KVK?

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

De meeste merken komen hier niet vandaan natuurlijk. Je moet de importeurs hebben om dichtbij te zitten en deze kunnen zomaar meerdere merken importeren ja. Daar kom je zelf wel achter.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Beste Guidetti,

 

Om deze markt op welke wijze dan ook te betreden heb je de importeur nodig voor goedkeuring. De eerste vraag die de importeur je zal stellen is "hoeveel wil je afnemen"? dan hoop ik dat je die gerust kan stellen met een antwoord van 200 stuks per jaar en dat voor alle importeurs. Kortom voor deze markt heb je geld nodig. Heb je dat?

Er zijn velen je voorgeweest die de markt ook hebben hezien. Om je niet te ontmoedigen praat met Adidas te Amsterdam Zuid-Oost in het Atlas gebouw te Bijlmerstation of praat met Nike te Sloterdijk.

 

Ook kun je je voorbereieden op deze gesprekken door een leergesprek te organiseren met bv een willikeurige schoenen fabrikant hier in NL. Dat geeft je als voordeel dat je je in het gesprek goed kan voorbereiden op Nike en Adidas.

DOE DIT WANT JE HEBT MAAR 1 KANS.

 

Maak gewoon een afspraak ( orientatie gesprek) leg daar je vraag neer bij de Account Manager en vraag wat ze van je idee vinden en wat je zou moeten doen om het haalbaar te kunnen maken.

 

PS: Ga je je studie afmaken of laat je die vervallen?

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 170 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept