• 0

hoe werf jij klanten.?

Aanbevolen berichten

  • 0
Mond op mond is toch echt het belangrijkste!

Bij reanimatie kan mondopmond belangrijk zijn, maar bij klantenwerving? ;)

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Mond op mond is toch echt het belangrijkste!

Bij reanimatie kan mondopmond belangrijk zijn, maar bij klantenwerving? ;)

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Wat ik bedoel is dat mensen over je bedrijf of product gaan praten, en het aanraden aan elkaar. Een goeie buzz rond je business en mensen kletsen het snel rond :)

To see, or not to see

Link naar reactie
  • 0

Zelf ga ik veel naar beurzen waar mijn doelgroep naartoe komt. Op die manier is het makkelijk om persoonlijk contact te maken en krijg je meer de tijd om je verhaal te doen, of niet. Soms is het beter over andere dingen te praten en later alsnog contact op te nemen om zaken te doen. Al het een leuk gesprek was, dan herinnert men je wel en is de stap naar een afspraak niet zo groot.

 

Succes, Lana.

Subsidie bedrijven begeleidt u bij het verkrijgen van subsidies, innovatiekrediet, fiscaal voordeel en andere financieringsvormen.

Link naar reactie
  • 1

Je zou meerdere trajecten moeten uit proberen. Sommige bedrijven halen veel uit acquisitie en online marketing terwijl andere meer uit hun netwerken halen. Wij draaien volledig op online marketing maar dat is vrij logisch aangezien het ook ons beroep is.

 

Ik begrijp dat zodra je start elke euro te veel waar is maar je zou is een kleine adwords campagne kunnen opzetten met een promotie bon. Zorg er wel voor dat je lange zoektermen veilt die echt iets te maken hebben met je vakgebied.

 

[Mod edit: zelfpromotie en links naar eigen site verwijderd]

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ervoor gezorgd dat ik heel hoog rank met mijn website. Liefst zoals hierboven aangegeven bij de eerste 3 - 5. Verder kijken de mensen niet echt.

 

Persoonlijk heb ik nog geen geld moeten steken in promotie kwam allemaal van zelf dankzij de hoge en goede positionering in Google. (geen adwords)

 

Klanten komen automatisch naar mij. De rest volgt automatisch na positieve comments over mijn kookworkshops.

 

Dit zelfs grappig genoeg alsook van mijn hoofdjob waar zo'n 100 personen werken die per departement alsook een kookworkshop willen organiseren. ;D

Link naar reactie
  • 0

Veelal werkt het niet om zomaar wat te doen, dus niet ''even'' website pimpen of ''even'' een foldertje maken en verspreiden. Mijn ervaring leert dat een goed en gedegen communicatieplan als onderdeel van je marketing plan heel erg effectief is. Wat wil je bereiken?, wie wil je bereiken?, hoeveel geld wil je hiervoor uitgeven etc. etc. Onderzoek ook welke communcatie middelen voor jou werken: Social Media, Website, Telefonische acquisitie, adverteren? Een communicatieplan kun je al in 5 a4 'tjes opstellen en geeft je goede leidraad en als je door alle drukte even niet meer weet waar je mee bezig bent en waarom dan pak je het er weer bij. Succes gegarandeerd!

Link naar reactie
  • 0

Ik ben begonnen met bedrijfsborrels en beurzen maar neig tegenwoordig steeds meer richting internetmarketing. Hoewel ik meer een persoon ben van persoonlijk contact, zie ik wel dat via internet voor mijn bedrijf veel meer valt te behalen dan ik mogelijk dacht.

Link naar reactie
  • 0

Wij komen hier in de regio (Roterdam/Den Haag) veel op netwerkbijeenkomsten voor ondernemers. Werkt wel goed. Tegenwoordig kun je als je wilt iedere dag wel ergens terecht. Open Coffee, Startmeup en Ondernemers van Oranje zijn onze favorieten. Onze ervaring is dat je wel een paar je gezicht moet laten zien voordat mensen met je in zee gaan. Gaat dus toch wel veel tijd inzitten.

 

En verder natuurlijk een goede website en mond-op-mond reclame via je klanten.

Link naar reactie
  • -2

De beste manier om klanten te bereiken is door je aantesluiten op een bedrijvengids die daadwerkelijk rendement voor je uit de betaalde vermelding haalt. Investeren is het halve werk.

Ik heb mij een offerte laten opmaken voor 12 maanden op www.ikspam.nl en binnen 4 weken is het rendement omtrent mijn bedrijf met 325% gestegen.

Simpel maar toch. Het is drukker dan ooit en die investering in de vermelding heb ik er al heel wat keren weer uit door al mijn nieuwe klanten.

 

een aanrader: www.ikspam.nl

vragen naar dhr Daniel de Bruin (heeft mij destijds ook verzekerd dat er meer rendement zou komen en is zijn belofte meer dan na gekomen)

contact opnemen, offerte laten opmaken voor 6, 12 of 24 maanden, en genieten van het rendement dat zij voor jou behalen.

 

dat is marketing.

 

 

Mod edit: op deze manier "reclame" maken is niet toegestaan op HL

 

Link naar reactie
  • 0

Meer dan 85% van de Nederlandse internetgebruikers zoekt in Google naar producten of diensten, dus ik zou mij bezig houden als ik u was om in de positie 5 van Google te komen, anders is het gewoon niet interessant en genereert u bijna geen bezoekers.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dennis willemsen

mod edit, URL maar weer eens verwijderd

Link naar reactie
  • 1
Meer dan 85% van de Nederlandse internetgebruikers zoekt in Google naar producten of diensten, dus ik zou mij bezig houden als ik u was om in de positie 5 van Google te komen, anders is het gewoon niet interessant en genereert u bijna geen bezoekers.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dennis willemsen

Marketingsupply

 

Dennis,

 

Het valt mij op dat jij je link in de tekst opneemt en dat je in topics vooral oneliners post. Ik twijfel dus aan de waarde van je bijdragen en zie het meer als linkspam. Misschien kun je er je voordeel mee doen...

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Wat mijn ervaring mij heeft geleerd is dat mond- tot mondreclame en het maken van persoonlijke relaties

voor het klein- en middenbedrijf één van de meest effectieve methodes is.

 

En dan bedoel ik niet het strooien van links op willekeurige fora (db1991 en anderen ;)),

maar jouw bedrijf zó maken dat mensen het én leuk vinden om met jouw zaken te doen,

én ze zo enthousiast over jouw bedrijf zijn dat ze het willen delen met anderen!

Link naar reactie
  • 0

Eerst goed je doelgroep bepalen en de markt onderzoeken voordat je je marketingstrategie gaat bepalen. In mijn geval is het volgende van toepassing. Voor www.muziekschoolholland.nl bestaat de doelgroep uit 3 verschillende categorieën: kinderen, DMU's en 60 +ers. Bijvoorbeeld de eerste 2 categorieën bereiken we oa. via basis- en middelbare scholen en naschoolse opvang. In het algemeen zijn de muziekwinkels interessante partijen, maar ook platenzaken, theaters en schouwburgen, bibliotheken, etc. Door een groot netwerk op te zetten, samen te werken met andere branchegevoelige partijen maken jouw eigen onderneming sterker.

 

Daarnaast is het van belang om opvolging te hebben op een bepaalde marketingactie. Bijvoorbeeld, wij organiseren muziekdagen op basisscholen. De opvolging hierin is in de mailing van de basisschool reclame maken voor de muziekschool en ook krantenberichten uit laten zetten m.b.t. deze muziekdag. Daardoor bereik je een groot publiek en zet je jezelf als een grote partij neer op de markt en verhoog je je accreditatie waarde voor het grote publiek.

 

Chris Gouweleeuw

Muziekschool Holland

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

heel simple klanten werven, bijvoorbeeld het bedrijf waarmee ik samen werk heeft een mooi toestel uitgevonden

ze hebben een huistelefoon in een tablet formaat uitgevonden dat werkt op wifi, het mooie ervan is dat je gratis belt naar alles vaste nummers in nederland, en 10 cent per gesprek naar 28 europese landen, waarbij 8 landen mobiel. via deze tablet kan je elkaar zien voor de gene die hem ook heeft dit wordt simple weg de toekomst. als je dit apparaat meeneemt naar het buiteland, en daar wifi is, is je 071 nummer van nederland in dat land actief. en bel je de zelfde tarieven.

 

ik wil dus klanten werven of benaderen, om zulke diensten aan te bieden.

maar de vraag hoe kan ik het beste mensen benaderen, zowiso kennis over het product en dienst moet er wel zijn.

maar hoe gaat een klant maken proceduren, of hoe kan ik mensen aantrekken tot dit.

 

dat is wat ik ongeveer wil, groetjes

 

abdellah

 

 

Hi Abdellah,

 

Het is mij ook nog niet helemaal duidelijk wat je handel nu precies is. Zo te zien verkoop je een goedkope oplossing voor telefonie. Dat is interessant voor zowel consument als bedrijf.

 

Persoonlijk heb ik vooral ervaring met het werven van zakelijke klanten. In de tijd dat ik freelance werkte heb ik dat op verschillende manieren gedaan, zowel via internet als offline. Wat mij uiteindelijk het meest heeft opgeleverd, is tijd en moeite investeren in een persoonlijk netwerk.

 

Ga op zoek naar mensen in het bedrijfsleven waarmee je een gezamenlijke interesse hebt. Probeer gesprekken aan te gaan via netwerken als Higherlevel, LinkedIn of Twitter. Probeer vooral niets te verkopen, maar ga met deze mensen eens lunchen of een borrel drinken. Houd daarna contact, dat kan zowel online als offline. Als je dit keer op keer herhaalt heb je op een gegeven moment een groep mensen om je heen waarmee je daadwerkelijk iets hebt. Grote kans dat deze personen aan je denken zodra ze zelf, of iemand in hun omgeving op zoek is naar jouw product.

 

Groot voordeel: dit is verreweg de leukste manier om met "acquisitie" bezig te zijn. Nadeel is dat het veel tijd en moeite kost voordat het je iets zal opleveren.

 

Uiteraard moet je je niet beperken tot deze ene manier, combineer dit met andere tips die in dit topic gegeven zijn.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 229 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.