• 0

Outsourcing IT werk buitenland, ervaringen?

Hallo,

Ik vraag me af of jullie ervaring hebben met outsourcing van IT werk (programmeren / designwerk) naar goedekope landen. Voor mij zullen bijvoorbeeld lage uur lonen interessant zijn bij het maken van internet applicaties.

 

Hoe pakken julie dit aan?

Advertentie laten ophangen op de plaatselijke universiteit en hopen op een goede reactie?

Contact opnemen met een tussenpersoon hier in Nederland?

Of wachten tot je een aanbod krijgt?

 

Ben benieuwd. Jelmer.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ken wel paar jongens (studenten) in Bosnie die goed zijn met website's ik zelf ben niet van die wereld maar samen met een van die jongens ga ik een datingsite opzetten..

 

ik zou eventueel geinteresseerden in contact kunnen brengen met een van die jongens, comunnicatie is dan in engels.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Outsourcen klinkt op het eerste gezicht positiever dan het uiteindelijk lijkt. Met name bij development trajecten waarbij vaak bedrijfsspecifieke kennis nodig is dien je er echt bovenop te zitten. Daarnaast zijn er natuurlijke vele andere factoren die goed beheerst moeten worden zoals b.v. taal, cultuur, garanties, after support, acceptatie criteria etc.

 

Vaak geldt: denk goed na voor je er instapt!

Link naar reactie
  • 0

nearshoreing is wat beter dan offshoreing en de laatste trend, ook volgens Prins Bernard jr. Want hij heeft zelf een aantal kantoren geopend om talent te scouten en werk aan te nemen in het buitenland.

 

Nu verblijf ik zelf ivm een tweetal vastgoedprojecten in het buitenland (oost europa) en heb ik goed contact met een aantal (web)designers en industrieel designers. Ook programmeurs dus als iemand werk uit zou willen besteden wat een redelijke omvang heeft zou ik dit kunnen begeleiden in het nearshoreing land zelf en door deze mensen uit kunnen laten voeren.

 

Denk aan media dvd s voor presentatie van producten en of bedrijf / website ontwikkeling / logo / brand design flash animaties etc etc.

 

in vergelijking met Nederland waar programmeurs / designers tussen de 45 en de 100 euro kosten zijn deze specialisten echt hun geld dubbel en dwars waard!

 

Mijn advies is : geen offshoreing naar India, maar Nearshoreing naar Oost Europa!

 

groet,

 

Emile

 

info (at) crossborders.eu

 

ps heb designvoorbeelden liggen voor iedereen die het wil zien, dus mailen maar.

Link naar reactie
  • 0

Als je voordat je gaat posten even de regels leest is en blijft iedereen blij...

 

5. Begrijpelijk dat je mensen naar jouw bedrijf of website wilt krijgen, maar ….. reclame plaatsen is niet toegestaan. Sterker nog het wordt vaak als onbeschoft beschouwd!

Je mag in je avatar wel je bedrijfslogo gebruiken en in je je signature melding maken van je website. Dit kun je aanpassen in je profiel (te vinden in ‘mijn account’ in het menu bovenin). Verder kun je, indien je een actief lid bent van Higherlevel.nl, je bedrijfsprofiel toelichten in WieWatWaar

 

 

 

In de discussie waren er enkele oude berichten met directe verwijzingen naar de activiteiten van de posters geplaats.

Ook enkele nieuwe leden hebben met de beste bedoelingen aan die manier van posten meegedaan.

Het is de bedoeling dat we hier de kennis delen, daar heeft iedereen wat aan. ;)

Link naar reactie
  • 0

Nou ja, het was niet bedoeld als reclame, die staat in me onderschrift conform regels.

 

Het is wat oudere topic, zonder duidelijke vraag. En over de offshore kan ik wel enkele honderden pagina's schrijven - maar dat lijkt me ook niet de bedoeling.

 

Idee was - indien er concrete vragen zijn, mogen mensen die aan mij stellen... :|

 

Mvg,

Skodric

Offshore uitsourcing, maar wel met Nederlandse zekerheid!

Link naar reactie
  • 0

Outsourcing naar India. Zelf ben ik webprogrammeur en moest hun resultaat verder ontwikkelen. Op wat 'technieken' na die wat verouderd waren (of niet netjes), zag het er keurig uit!

 

Diegene met wie ik samenwerk had dit gedaan, voor ik eraan kwam. Hij betaalde $1250USD voor 100 uur werk. Nou zou ik in die 100 uur zelf veel meer werk hebben gedaan, maar nog steeds goed betaalbaar als beginners.

Link naar reactie
  • 0

Beste Emile,

 

je schrijft 'nearshoring is beter dan offshoring'. Waar heb je het dan over? 'beter'? Wat houdt dat in?

 

En 'even' een design of programmeeropdracht bij 'mensen die je kent' neerleggen...hoe ga je dat organiseren?

 

Het klinkt alsof je zomaar iets roept op een forum...

 

Hugo Messer

Offshore & Nearshore outsourcing;

- web development - software development

- open source oplossingen - dedicated teams

 

http://www.bridge-outsourcing.nl

 

http://linkedin.com/in/hugomesser

Link naar reactie
  • 0

Hallo iedereen ,

 

Mijn eerste post op dit interessante forum 8)

 

Ik heb een internetbedrijf in zwembaden en zonnecollectoren , en wil graag mijn intrahomes.net verder laten ontwikkelen dmv outsourcing. Misschien kan iemand me verderhelpen aan enkele betrouwbare adressen?

 

Alvast bedankt !

 

 

joeri

Link naar reactie
  • 0

Ervaring tot nu toe zijn zeer postief... wij zetten werk weg in India en dat loopt zeer goed.

 

Je dient een goede beschrijven te maken in het Engels, de mensen te spreken over de telefoon en een schitterend product komt te voorschijn.

van design tot programmatuur

Link naar reactie
  • 0

ICT-ervaringen in het buitenland: op 18 juni organiseert Javra in Kasteel Wijenburg te Echteld een middagbijeenkomst over haar ervaringen in Nepal. Dit is nog een ongebruikelijk lokatie om ICT-projecten uit te laten voeren. Javra nam daarom eerst deel aan een studiereis naar dat land, en besloot daarna om in Kathmandu een eigen vestiging op te zetten. Een Nederlander is daar bijna 1 jaar mee bezig geweest; momenteel werken er ruim 40 software ontwikkelaars. Bunty Agrawal zal ingaan op de ICT-ervaringen van Javra Software in Nepal. Paul Tjia (GPI Consultancy) geeft een presentatie over de trends in offshore IT outsourcing: www.javra.nl/seminar.html

Link naar reactie
  • 0

Hallo iedereen ,

 

Mijn eerste post op dit interessante forum 8)

 

Ik heb een internetbedrijf in zwembaden en zonnecollectoren , en wil graag mijn intrahomes.net verder laten ontwikkelen dmv outsourcing. Misschien kan iemand me verderhelpen aan enkele betrouwbare adressen?

 

Alvast bedankt !

 

 

joeri

 

Hi Joeri,

 

Ik ken wel enkele plaatsen in de wereld, maar let wel op dat het opzetten van een ontwikkeltraject in den verre een initiele investering (in geld en tijd) vraagt. (Reiskosten, contracten, elkaar leren kennen, miscommunicatie etc.) In mijn ervaring moet je in outsourcing investeren om een goed partnership met je outsourcingpartner te ontwikkelen. Het meeste rendement zie ik dan ook bij langdurige relaties.

 

Ik heb zelf tot 1,5 jaar geleden e.e.a. in Kiev gedaan, dat was erg goed, zeer proffesioneel - CMM level 5. Dan zit je aan de top van het kwaliteitsspectrum uiteraard. Er zijn ook bedrijven die lager zitten en minder vragen. In mijn bescheiden mening kun je echter het beste met de top in zee gaan, de roi ligt daar het beste.

 

Ik heb een tijdje in Kiev gewoond om aldaar de projecte te begeleiden. Omdat de (geografische, culturele) afstand overbrugd moet worden moet er relatief veel effort gestoken worden in de communicatie, bij een serieus project loont het dan algauw iemand met die specifieke taak te belasten.

 

Mocht ik je kunnen helpen dan hoor ik dat wel van je.

 

Succes,

 

Michel

Link naar reactie
  • 0

Beste Joeri,

 

Ik heb de afgelopen tijd een aantal opdrachten in India laten uitwerken. De programmeurs heb ik gevonden via www.getafreelancer.com

 

Soms loopt het niet, maar op andere momenten krijg je erg goed werk terug. Een kwestie van de juiste mensen vinden en goed weten en documenteren wat je wilt.

 

Veel succes,

 

 

Emile

Site: http://www.younify.nl | Winnaar MKB Best Choice Award WINMAG Pro

Magento portfolio: http://bit.ly/younify_portfolio

Twitter: http://twitter.com/younify

Link naar reactie
  • 0

Ik besteed regelmatig kleine klusjes uit aan bedrijven in het buitenland.

De ene keer gaat dat perfect, de andere keer leverd dat problemen op.

 

Je moet echt heel goed kijken naar de referenties van de mensen.

Echt grote klussen heb ik nog niet durven wegdoen naar het buitenland.

 

Momenteel heb ik een middel groot project lopen op http://www.scriptlance.com maar ook dat knip ik in zoveel mogelijk kleine onderdelen op en laat het begeleiden door een nederlandse programmeur om zoveel mogelijk risico uit te sluiten.

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik ben opzoek naar bedrijven die doen IT outsourcing naar Rusland, Oekraïne en andere ex–Sovjet landen. Ik ben zelf van ex–Sovjet afkomst en voor ruim 12 jaar werkzaam in IT en wil graag met dat soort bedrijven kennis maken en wellicht naar de werkgelegenheid mogelijkheden bekijken.

 

Groeten,

 

Toto

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben zelf eigenaar van een ICT bedrijf met een ontwikkel vestiging in Bulgarije en in Vietnam.

Mijn ervaring heeft me geleerd, dat wil je een goed product afleveren, dat je dan zeer intensief met de klant moet samenwerken. Veelal weet de klant niet precies wat er gemaakt moet worden. Dit is meestal de reden van slechte kwaliteit. Zelfs al hangt er een CMM lvl 5 process omheen, als je prachtige product niet doet wat de klant wil, dan is deze klant simpelweg niet tevreden. Dit houdt dus in dat er vanuit Nederland intensieve begeleiding nodig is. Voor kleine projecten kun je 1 op 1 met de buitenlandse ontwikkelaar communiceren. Voor grotere projecten heb je experts nodig die dit voor de klant kan doen. Dit leidt meteen tot een groot nadeel, en dat is dat de kosten worden opgedreven dmv communicatie overhead (veelal dure nederlandse consultants). Hierdoor is er volgens mij een gebied, tussen de goedkopere opdrachten die zelf te managen zijn en de grote opdrachten (ton +) die professioneel management krijgen, waarin outsourcen een zeer groot risico is voor de kwaliteit van een product.

 

www.devinition.com

Link naar reactie
  • 0

We komen opnieuw om in het werk maar toch zie ik er tegenop om te gaan outsourcen. Heb nu wat testjes gedaan hiermee, projecten uitbesteed etcetera, maar het is gewoon niet top. Als ik het uitleg kan ik het daarna nog 3x uitleggen wat gewoon niet op schiet. Ik heb het idee dat ik meer tijd kwijt ben met het communiceren (bij ordergrootte 3k - 10k) dat ik net zo goed het zelf kan doen of een relatief slechtere student het werk kan laten doen. Iemand ervaring hiermee?

 

Verder kan er vrijwel niemand met Typo3 werken, dat is ook een probleem. :(

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Outsourcing (nearshore of offshore) kan heel nuttig zijn, zowel voor projecten (it - applicatie ontwikkeling enz) of voor standaardwerkzaamheden. Het kost wel tijd en een initiele investering in energie, maar als alles loopt kan het grote voordelen hebben. Ik ben het met je eens dat het goed managen ervan tijd kost, het is altijd een afweging.

Succes met beslissen

Offshore outsourcing - offshore detacheren - nearshore solutions: http://www.schwalbpeople.com

Link naar reactie
  • 0

Maar heb je enige indicatie betreft de ordergrootte e.d? Zitten we nu een beetje op een handig punt om hier naar te gaan kijken of zijn we juist veel te klein? Dat idee heb ik namelijk, als je iemand er parttime op kan zetten om de boel te regelen snap ik dat het handig kan zijn maar dat kan natuurlijk niet uit bij zulke opdrachten.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Het loopt bij ons nogal uiteen, van grote bedrijven die complete delen outsourcen (denk bijvoorbeeld aan QA testing en payrolling), tot kleine projecten (40 tot 80 uur werk) voor bijvoorbeeld webapplicaties of database programmaatjes.

Outsourcing is wel iets waarbij je vooraf zo duidelijk mogelijk moet hebben wat je eisen en wensen zijn, om zo het passende bedrijf (offshore) erbij te zoeken.

Offshore outsourcing - offshore detacheren - nearshore solutions: http://www.schwalbpeople.com

Link naar reactie
  • 0

We komen opnieuw om in het werk maar toch zie ik er tegenop om te gaan outsourcen. Heb nu wat testjes gedaan hiermee, projecten uitbesteed etcetera, maar het is gewoon niet top. Als ik het uitleg kan ik het daarna nog 3x uitleggen wat gewoon niet op schiet. Ik heb het idee dat ik meer tijd kwijt ben met het communiceren (bij ordergrootte 3k - 10k) dat ik net zo goed het zelf kan doen of een relatief slechtere student het werk kan laten doen. Iemand ervaring hiermee?

 

Verder kan er vrijwel niemand met Typo3 werken, dat is ook een probleem. :(

 

Hoi Luc,

 

Ik heb helaas nooit de vraag gekregen 'hebben jullie programmeurs die typo3 kennen'...heb je dit aan Liselotte gevraagd? We hebben namelijk 1 jongen in Kiev die een aantal projecten in typo3 gedaan heeft en erg goed is. Daarnaast hebben we een partner in Rusland die 'expert' is in Typo3. Misschien kunnen we er samen naar kijken? Je hebt m'n gegevens...

 

Groeten

 

Hugo

Bridge.

Offshore & Nearshore outsourcing;

- web development - software development

- open source oplossingen - dedicated teams

 

http://www.bridge-outsourcing.nl

 

http://linkedin.com/in/hugomesser

Link naar reactie
  • 0

Op 12 november 2007 vindt in Amsterdam een seminar plaats over het outsourcen van IT-werk naar het buitenland. De focus ligt op India, maar de bijeenkomst is informatief voor iedereen die interesse heeft in offshore sourcing. Over het gebruik van een zeven-fasen model om op een gestructureerde manier met offshoring te starten. En over het omgaan met de verschillen in tijd, taal en cultuur bij complexe agile projecten. Met aandacht voor de redenen van Baan en Cordys om voor India te kiezen, en hoe softwarebedrijven succesvol kunnen gaan offshoren. Er is tevens de mogelijkheid om leden van een Indiase IT-delegatie (kleinere en middelgrote dienstverleners) te ontmoeten. Ook wordt een videofilm over de Indiase IT-sector vertoond. De toegangsprijs bedraagt 120 euro (excl. BTW en incl. lunch). Voor informatie: GPI Consultancy (info@gpic.nl); aanmelden via www.gpic.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Luc,

 

Ik ben nieuw op deze forum. Vandaar deze late reactie.

 

Ik heb in de verleden wat outsourcing projecten naar India gedaan en ben nu bezig eigen outsourcing bedrijf naar China aan het oprichten.

 

Mijn ervaring met outsourcing projecten is dat communicatie heel belangrijk is. Het maakt helemaal niet uit naar welk land je een project wil outsourcen. Een goede communicatie begint bij het selecteren van een goede partner. Er moet een goede relatie tussen jou en jouw leverancier in het buitenland ontstaan. Dit betekent dat jij en jouw buitenlandse partner beide de relatie interressant en belangrijk vinden. En dan pas kunnen beide partijen in een goede relatie investeren. Als je alleen kleine opdrachten (van een paar dagen) hebt, wordt het dan extra moeilijk om zo'n relatie op te bouwen. In het begin ben je veel tijd kwijt om dingen op papier te zettten of dingen meerdere keren uitleggen. Je moet de resultaten controleren en soms laten corrigeren. Als je niet continu-stroom van opdrachten hebt, worden de mensen die je eindelijk gewenst raakt weer op andere projecten gezet. en je kan opnieuw beginnen.

 

Mijn advies is:

- als je relatief groot (ca. 20 dagen) of continu veel kleine opdrachten hebt, dan loont het om een outsourcing partner te zoeken, of zelfs een branche kantoor in buitenland inrichten.

- als je veel kleine opdrachten hebt maar niet continu, is het misschien handig te zoeken naar goede freelancers.

- als je af en toe kleine opdrachten hebt, kan je andere freelancers in NL gebruiken. Er zijn genoeg netwerken van freelancers.

 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. In ieder geval veel succes!

 

groeten, Lu

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Jelmer.

 

Ik zou zeggen zet maar een advertentie en maak een website.

Hier in Indonesie gaat het op die manier. Er is ook een andere manier het is van mond naar mond dus via relaties.

 

Ik ben zelf IT Manager in Jakarta een outsourcing begint al op tekomen alleen software maken gaat nog niet.Ik geloof dat dit jaar de internet al los komt ik bedoel daarmee 3G en Wimax.

 

En heb je nog vragen kom maar op.

 

Josef,Jakarta

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 179 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.