loading
Ga naar inhoud
willemj
Verberg

Verzekeren computer apparatuur bij eenmanszaak

vraag

Ik heb momenteel een particuliere inboedelverzekering waar ook electronica/computerapparatuur onder valt. Daarnaast heb ik een zakelijke verzekering voor m'n apparatuur die ook kosten van data verlies, tijdelijke apparatuur e.d. dekt. Nu heb ik onlangs een nieuwe PC aangeschaft en m'n beide werkmachines helemaal om gegooid en dat kostte me twee dagen. Daarnaast heb ik alle data 3x waarvan 1 kopie buiten het pand. Die extra dekking van de zakelijke verzekering is dan ook niet echt nodig. In het ergste geval zou ik bij een brand 7 dagen werk kwijt zijn en nog eens 2 dagen bezig om weer aan de slag te kunnen.

 

Maar 1 van de redenen, volgens mijn assurantien adviseur, is dat een prive verzekering moeilijk zou kunnen gaan doen als het om zakelijk gebruikte apparatuur zou gaan. Lijkt me bij een eenmanszaak een beetje onzin (en heb al meer onzin van ze gehoord dus wil er toch weg) Iemand enig wat hier van waar is?

Link naar bericht
Delen op andere sites

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

 

Vooral voor de technos hier op het forum is het belangrijk om hier even bij stil te staan.

 

Op je inboedelpolis is schade aan je computer inderdaad gedekt. Deze dekking is echter beperkt. Enerzijds kan er sprake zijn van een maximaal verzekerd bedrag en anderzijds zijn de standaard uitsluitingen van toepassing, om maar niet te spreken over de schadevergoedingsgrondslag. Schade als gevolg van blikseminslag, brand, diefstal, overstroming e.d. is over het algemeen gedekt. Schade die veroorzaakt wordt door eigen gebrek, softwarefouten en het bekende bakkie koffie wat uitgestrooid wordt over het toetsenbord, is niet gedekt. Daarnaast wordt er bij veel inboedelverzekeringen de geïnstalleerde software data, en reconstructie niet vergoed. Op het moment dat je als ondernemer "stil" komt te liggen dan kan je dat geld gaan kosten.

 

Nu kan ik me voorstellen dat een techno met wat andere apparatuur en software werkt als een gemiddelde thuisgebruiker of anderzins kleine zelfstandige die vanuit huis zijn aktiviteiten ontplooit. Daarnaast zul je als techno ook redelijk afhankelijk zijn van de hard- en software en wanneer deze het begeeft, dan krijg je niet alleen te maken met reconstructiekosten, reparatie cq vervanging maar zeker ook omzetverlies. Al deze zaken kunnen op een bedrijfsmatige polis wel worden gedekt evenals het fenomeen eigen gebrek.

 

Je assurantie adviseur heeft inderdaad gelijk als hij bedoelt dat de dekking van de inboedelpolis niet toereikend is. Mocht de pc gestolen worden dan wordt deze uiteraard wel vergoed of er moet in de polisvoorwaarden een expleciete uitsluiting zijn opgenomen omtrent het zakelijk gebruik.

 

Groeten


www.camelot-legal.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Bedankt voor je erg informatieve reactie (voor mij en waarschijnlijk vele andere 'technos')

 

Je assurantie adviseur heeft inderdaad gelijk als hij bedoelt dat de dekking van de inboedelpolis niet toereikend is. Mocht de pc gestolen worden dan wordt deze uiteraard wel vergoed of er moet in de polisvoorwaarden een expleciete uitsluiting zijn opgenomen omtrent het zakelijk gebruik.

 

Die extra kosten voor reconstructie e.d. daar had ik al over nagedacht en had het gevoel dat dat wel mee zou vallen en dat is dus nu proef ondervindelijk vastgesteld. Maar z'n argument dat ze moeilijk zouden kunnen gaan doen is onzin; zowel prive als zakelijke verzekering lopen bij hem en hij had dus kunnen nagaan of zo'n clausule in m'n inboedel verzekering van toepassing is. Ik ga de voorwaarden van m'n inboedelverzekering eens flink uitpluizen en als deze voor 3 jaar aanschafwaarde vergoed bij diefstal, brand, blikseninslag e.d. is dat voor mij voldoende. Maar ga toch ook even de zakelijk verzekering wat nader bekijken, als zij mijn uren voor reconstructie en tijd dat ik niet kan werken zonder apparatuur volledig vergoeden tegen mijn uurtarief dan is het misschien wel weer zinnig (maar dat is vast te mooi om waar te zijn ;)

 

Ook voor de niet technos: bedenk eens wat het kost als je al je Word documenten kwijt bent en zet dat af tegen de prijs van een tapestreamer, het werk om dagelijk een tape te wisselen en naar de bank te lopen om de tape daar in een kluis te stoppen. Beste verzekering die er is :) Kwam onlangs iemand tegen die wel backups had maar na een brand de tapes niet meer terug kon lezen omdat dat type streamer niet meer verkocht werd.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

 

Een goede assurantie-adviseur geeft (bij voorkeur in een rapport)duidelijk aan waar de risico's voor de ondernemers liggen. Per branche kan dit verschillen. Wanneer je tussenpersoon met een duidelijk risico-analysemodel werkt, dan kun je er vanuit gaan dat deze op een goede manier met z'n vak bezig is. Er lopen veel polisverkopers rond die alles heel dramatisch kunnen weergeven en je het liefst zoveel mogelijk polissen in je maag willen splitsen. En goed onderbouwd analyse rapport ontbreekt dan vaak. (kost teveel tijd) Wanneer je weet waar de risico's liggen kun je zelf redelijk inschatten of je bepaalde risico's al dan niet wilt afdekken. Verzekeren heeft zeker zin maar in de praktijk komen we ook enorm veel onzin tegen.

 

De tip die je geeft m.b.t. het back-up verhaal is uiteraard een hele goede! ;)

 

Groet

 

 


www.camelot-legal.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ik heb thuis een Zakelijke PC en Laptop + de nodige randapparatuur. Prive ook PC + randapp. De waarde hiervan komt tezamen met de privé audio spullen boven de max. van mijn inboel. Ik heb nu net voor een paar tientjes per jaar mijn zakelijk spullen bij een andere partij verzekerd.


Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Pas op! Ik las ergens dat op de inboedelverzekering de schade aan de computer zou zijn gedekt. Dat is alleen het geval als er sprake is van uitsluitend particulier gebruik. Alle zaken die gebruikt worden voor zakelijke doeleinden zijn in principe uitgesloten. (een uitzondering hierop is bij een aantal verzekeraars handgereedschap van iemand in loondienst).

Zakelijke goederen, dus bijvoorbeeld ook het buro, een dossierkast etc. dienen dus op een afzonderlijke, zakelijke polis te worden verzekerd. En bijkomend, let er bij een werkruimte / kantoor in de eigen woning ook op dat dat dit op een eventuele woonhuisverzekering staat vermeld. Ook bij deze verzekeringen staat standaard in de voorwaarden dat er sprake is van particulier gebruik. Zakelijk gebruik vind de verzekeraar over het algemeen gevaarverhogend en kan worden aangevoerd om een schadeclaim af te wijzen.


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 14 leden online en 180 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké