• 0

Productfotograaf of niet?

In mijn webshop heb ik zowel foto's van de leverancier als zelfgemaakte foto's door een amateurfotograaf. Deze vriend is een amateur huwelijksfotograaf maar ik ben er toch niet tevreden over. Aanvankelijk vond ik de foto's wel mooi maar hoe langer ik er naar kijk hoe minder mooi het eruit ziet. Het is natuurlijk wel zo dat ik er elke dag naar zit te kijken maar misschien is de beleving van de consument wel anders.

Mijn vragen zijn:

- kunnen jullie er een kritische blik op werpen en beoordelen of het bagger is: http://www.phonegeek.nl/apple/iphone-4-4s/mega-bling-crystal-cases/

- suggestie voor een productfotograaf in regio Zuid-Holland (liefst Rdam/Den Haag). Ik begrijp dat de forumleden zich niet zomaar publiekelijk mogen adverteren maar je kan me ook een priveberichtje sturen. Emailadres vind je in mijn profiel?

 

Dank!

Telefoonhoesjes blog: http://www.phonegeek.nl/blogs/blog/

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 1

Op zich vind ik de foto's wel ok, maar waar ik zelf echt de schurft aan heb is dat je met de muis over de foto heen moet om een stukje uitvergroot te zien. Ik weet niet wat dat is, maar steeds meer webwinkels doen dat. Ik wil gewoon een totaalvergroting zien als ik er op klik. Of ligt dat nou aan mij?

 

Overigens de foto's zijn opgeslagen in lage kwaliteit jpg. Als je de compressie wat minder maakt, wordt het bestand wel groter, maar de foto wordt er ook een stuk mooier door.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 1

De foto's zijn oké maar je kunt wel zien dat ze door een hobbyfotograaf zijn geschoten.

 

Omdat je kleine producten hebt kan je ook zelf gaat testen met een camera en nabewerken in photoshop:

http://www.karelgeenen.nl/14/zelf-de-productfotos-maken-voor-je-webwinkel-zo-doe-je-dat

http://computertotaal.nl/cursussen/7220-productfoto-s-maken-voor-marktplaats.html

http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/tutorials/productfoto_op_een_echt_witte_achtergrond_plaatsen.asp

 

Vooropgesteld: ik heb geen ervaring maar ik hoor wel eens van fotografen dat je mooie foto's van kleine producten kunt schieten in een fototent: http://www.folux.nl/Webwinkel-Product-4004265/Menik-Y-8-Foto-Opname-Tent-50x50x50cm.html?gclid=CND8s8q707ECFU6JfAod3VQATA

 

Scheelt op termijn aanzienlijk en je hebt alles gefotografeerd zoals jij het wilt. Moet je alleen wel tijd vinden en zelfstudie leuk vinden..

Site: Incassobureau particulier en bedrijf - E-mail : luuc@luuc.eu

Link naar reactie
 • 0
@Fvddungen: Is dat echt zo irritant? Het heeft wel wat ik kan er ook verder niks aan veranderen, ik huur namelijk de webshop van Seoshop.nl. Dat zijn standaard templates. Kan denk ik wel veranderd worden alleen tegen een meerprijs.

 

Heb even gekeken en ben het helemaal met Fvddungen eens. Ik wil ook altijd gewoon een vergrote foto zien. Daarnaast is de resolutie inderdaad te laag om een goed beeld te geven.

 

De foto's vind ik geen eens zo slecht hoewel sommige niet helemaal van voor tot achter scherp zijn. Bij dit soort foto's hoort de scherptediepte wel goed te zijn. in combinatie met de lage resolutie wordt het wel erg vaag.

 

Heb je het al met jouw vriend besproken. wellicht is hij zichzelf er geen eens van bewust en kan hij zijn manier van fotograferen aanpassen. En uiteraard ook de webwinkel leverancier aanspreken op de lage resolutie.

Link naar reactie
 • 0

En zoals ik ook al zei, de hoge jpg compressie vern**kt de foto's ook behoorlijk. Je kunt dat goed zien aan de blur, die er over heen ligt. Je moet de foto maar eens in zijn geheel bekijken. Bv http://cdn.webshopapp.com/f/z1u2aq/mega-bling-hearts-and-flowers-hoesje-iphone-4-4s.jpg. Dan zie je echt heel duidelijk die onregelmatigheden. Je ziet zelfs een uitgesneden grijs vlakje aan de rechterkant. De fotograaf moet iets meer afstand nemen van het object en zorgen dat de kwaliteit van de foto optimaal is. Dan krijg je veel betere foto's.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 0
Vooropgesteld: ik heb geen ervaring maar ik hoor wel eens van fotografen dat je mooie foto's van kleine producten kunt schieten in een fototent:

 

Ik fotografeer met een zelfgemaakt lichttent (pvc buis en wit laken) met zonlicht of daglichtlampen en dat werkt perfect. De goedkope setjes waar ook lampen bij zitten zijn niet echt super (je ziet kreukels in de achtergrond bijvoorbeeld) maar voor ca. 50 euro kun je een best leuke tent krijgen. Ze zijn er trouwens in alle maten dus ook geschikt voor grotere onderwerpen.

 

Lichttenten / phototenten / photobox / photocube zijn al een paar keer voorbij gekomen inclusief voorbeeld foto's. Even zoeken dus.

Link naar reactie
 • 0
@ Herman, ik wil niet vervelend doen, maar ik dacht juist het tegenovergestelde toen ik van de week de tiller specs opende.

 

De foto an sich ziet er wel goed uit, geen harde schaduwen, egale belichting etc. Maar degene die het uitgeknipt en zo in die PDF gezet heeft die mag wat mij betreft inderdaad wel een cariereswitch overwegen ;)

Link naar reactie
 • 0

Productfotografie heeft ook te maken met verwachting van de klant. En een klant verwacht een scherpe foto op een witte achtergrond. Daar moet je weinig aan willen veranderen. Dus investeer in een productfotograaf, of volg het advies hierboven en schaf een fatsoenlijke producttent aan.

 

Ik sluit me overigens aan bij de 'vergrootglas-haters', bloed irritant.

Link naar reactie
 • 0

Herman, met de foto's van de tiller zelf is niets mis. Waarschijnlijk is hier gebruik gemaakt van een (te) kleine jpeg die daarna in de pdf is opgeblazen, of de pdf is met de verkeerde instellingen bewaard. De eerste is een foutje, de tweede kan gedaan zijn om de grootte van de pdf te beperken. Ik gok op het eerste. Ik zou zelf voor de reclamefolder toch meer kwaliteit willen laten zien. Daarmee kun je je klanten overtuigen. Met het klikken op een download van een pdf weet een klant dat het even kan duren dus dat is geen probleem...

 

Voor wat betreft de foto's van de telefoonhoesjes is het meeste al gezegd en heb je voldoende informatie om aan de slag te gaan. Start je met bijvoorbeeld een lichttent zorg dan voor voldoende scherptediepte door meer afstand te nemen van je onderwerp. Dan komt dat vanzelf goed. Bega niet de fout om in te zoomen, dan verklein je de scherptediepte juist weer. Voor webtoepassing kun je best een uitsnede maken, zo heel erg groot hoeft nu ook weer niet te zijn. Voor het maken van folders zijn juist weer wel hoge resolutie beelden nodig. In dat geval kun je de opnames beter uit gaan besteden. Voor op de website kun je dat best zelf of je vriend laten doen. Dat scheelt fors in de kosten. Experimenteer met de instellingen zodat je voor jezelf het mooiste beeld krijgt. Maak wel gebruik van een redelijk goede camera/objectief combinatie anders krijg je je beelden niet scherp.

 

Oveigens hoeven de beelden niet op een witte achtergrond geprojecteerd te worden. Ook de lay-out die je gebruikt kan goed werken. Het ligt gewoon aan wat je zelf wil uitstralen. Wat wel belangrijk is, is de scherpte. En ook ik ga voor een volledig beeld dat in een apart venster wordt geopend. Ik wil ZIEN wat ik koop.

Link naar reactie
 • 0

De foto's zijn voldoende, ze zijn alleen niet bewerkt. Wij maken productafbeeldingen vrijstaand, zodat ze een witte achtergrond hebben. Vergelijk jouw productfoto's daarnaast eens met de van Apple (www.apple.nl) en zie het verschil. Het mooie is dat jij ook zulke mooie foto's kan presenteren.

 

Zie daarnaast dat je een SEOshop hebt, welke wij graag onder handen nemen. Check eens de partnerpagina van SEOshop via http://www.webwinkelsoftware.nl/solution-partners of een klein portfolio van hoe een SEOshop eruit kan zien via http://dropshippennl.blogspot.nl/2012/08/primeur-webwinkelsoftware.html .

 

De productfoto's kunnen inderdaad beter, maar de totale look & feel ook ;).

Link naar reactie
 • 0

De foto's zijn voldoende, ze zijn alleen niet bewerkt. Wij maken productafbeeldingen vrijstaand, zodat ze een witte achtergrond hebben. Vergelijk jouw productfoto's daarnaast eens met de van Apple (www.apple.nl) en zie het verschil. Het mooie is dat jij ook zulke mooie foto's kan presenteren.

 

Zie daarnaast dat je een SEOshop hebt, welke wij graag onder handen nemen. Check eens de partnerpagina van SEOshop via http://www.webwinkelsoftware.nl/solution-partners of een klein portfolio van hoe een SEOshop eruit kan zien via http://dropshippennl.blogspot.nl/2012/08/primeur-webwinkelsoftware.html .

 

De productfoto's kunnen inderdaad beter, maar de totale look & feel ook ;).

 

Kun jij ook mensen van advies voorzien zonder je hele marktkraam van boven tot onder op te dringen? >;(

 

Link naar reactie
 • 0

Ik sluit me enigszins aan bij de mensen die niet van de vergrootglasfunctie houden maar het is nu even niet anders. Ik heb voor Seoshop gekozen omdat ik, als leek zijnde, 1) geen ene bal verstand heb van webdesign; 2) geen tijd wil investeren in open-source pakketten (althans, nu nog niet maar wel in toekomst wil overwegen omdat Seoshop toch zijn beperkingen heeft; 3) niet genoeg budget om een op maat gemaakte website wil en kan aanschaffen.

 

In het begin heb ik zelf getracht foto's te maken. Een weekje gek*t met een zelfgemaakte Lightbox maar dat resulteerde niet in het gewenste succes. Daarna een bevriende amateur trouwfotograaf in de arm genomen maar dat is ook niks geworden.

 

Inmiddels ben ik vanmiddag bij een productfotograaf langs geweest zodat hij wat proeffoto's kan maken waarvan ik het resultaat nog even moet afwachten. Ik kan er gewoonweg niet omheen. Beter betalen voor wat goede foto's dan met tegenzin zelf gaan fotograferen. Tot slot van rekening bestaat er niet voor niks het beroep van productfotograaf.

Telefoonhoesjes blog: http://www.phonegeek.nl/blogs/blog/

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 83 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.