• 0

"Leuk" bericht over rendement windmolens.

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik denk dat we beter naar de oude windmolens moeten kijken, waarmee de wind direct wordt gebruikt om producten te maken of water te verplaatsen. Dat zijn handelingen die direct resultaat opleveren en waarbij het rendement geen negatieve invloeden heeft. Voor diezelfde taken zou je ook betere windmolens in kunnen zetten met een hoger rendement zodat je sneller kunt produceren. Dus misschien toch nog een tweede leven voor de nieuwe generatie windmolens??? Met deze cijfers zal ook groen links de mensen niet meer kunnen motiveren om de windmolens te vervangen. Waarschijnlijk gaan ze zich 100% inzetten om die lelijke molens te verwijderen, gezien het slechte rendement en de horizonvervuiling.

Link naar reactie
  • 0

En nu gaat er natuurlijk een heel mooie discussie ontstaan over de toekomstplannen van de verschillende partijen. Ik las daarjuist in het nrc dat GL toch wil gaan inzetten op meer windmolens op de Noordzee.

citaat:

9 MILJOEN HUISHOUDENS OP NOORDZEESTROOM

Sap deponeert vandaag ook een plan waarin ze energiebedrijven ertoe wil verplichten een jaarlijks oplopende hoeveelheid Noordzeestroom te leveren. De windmolens op zee moeten in 2020 10.000 megawatt kunnen leveren.

 

Volgens de NOS wil GroenLinks daarmee 54.000 banen creëren. De 10.000 megawatt moet voldoende zijn om liefst 9 miljoen huishoudens te voorzien van elektriciteit.

einde citaat.

 

Dat plan is nu dus achterhaald door de cijfers van het CBS, die gisteren zijn uitgekomen. Ben benieuwd hoe de andere partijen daar nu op gaan reageren. De politiek schiet zich hier met elke reactie in de eigen voet. Het plan steunen en vasthouden aan het oorspronkelijke idee dat windenergie voldoende opbrengt, is ridicuul. Afstand nemen van windenergie betekent erkennen dat je grote fouten hebt gemaakt in voorgaand beleid en dat de gemaakte investeringen als verkwist kunnen worden beschouwd. Een vervelende spagaat dus.

Link naar reactie
  • 0

Het wordt echt tijd dat iemand eens een veel efficientere zonnecel uitvindt. Zou me trouwens niets verbazen dat dat al bestaat, maar dat dat door de oliegrootmachten nog flink wordt tegen gehouden. Net als dat ze dat waarschijnlijk ook bij alle andere energiebesparende oplossingen doen.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Tsja. Onze samenleving hangt aan elkaar vast met geld en met de manier waarom het geld er doorheen "stroomt". Ook de energiegelden spelen daarbij een rol.

 

Apple ontwikkelt momenteel een waterstofcel die in de iPhone moet gaan passen. Dat zijn de eerste stapjes naar apparaten die je nooit meer hoeft op te laden en precies zolang meegaan als vooraf gepland is. Perfecte recycling mogelijk dus. Dat kan natuurlijk ook met radio's en TV's en andere stroomvreters. Heel wat nieuwe kansen voor slimme ondernemers als we ons eerst door het "geldprobleem" hebben geworsteld. Of de euro-zone nu wel of niet aan elkaar blijft plakken, het levert op korte termijn kosten, geldontwaarding en werkloosheid op. Pas als er weer overzicht op de puinhopen ontstaat, zal er weer echt aangepakt kunnen worden.

Link naar reactie
  • 0

Het is overigens best mogelijk dat er na de verkiezingen een linkse coalitie de windtouwtjes in handen krijgt. Een GL-minister van "Groen" is dan niet ondenkbaar en gezien de uitermate deskundige gang van zaken rond de Euro en ook de retoriek van GL, kan de windindustrie toch nog een tweede leven aan komen waaien....... Hopelijk heb ik het daarmee dus mis, want er moeten andere keuzes gemaakt worden om ondernemend NL weer nieuw leven in te blazen!

Link naar reactie
  • 0

Voor inspiratie alternatieven bijvoorbeeld: http://www.lowtechmagazine.be/alle-artikels-over-energie.html

 

Ik zelf vind de combinatie vliegers en generator een logische, naast natuurlijk de wat meer bekende.

 

Er zit natuurlijk wel energie in wind:

 

Ik mis de stekker ;D of hebben we hier te maken met telepathische stroom overdracht? :P

 

 

Lees een selectie van de artikelen en je weet meer. Bijvoorbeeld http://www.lowtechmagazine.be/2008/05/kitesurfen-elec.html

 

De laatste paar jaar zijn een aantal bedrijven bezig met R&D van zulk soort projecten. Het hoeft niet te verbazen als over enkele jaren oplossingen zoals deze aan het beschikbare gamma worden toegevoegd.

 

 

Wat betreft de nieuwsberichten, dit is oud nieuws voor mij. Hetzelfde geldt denk ik ook een beetje voor zonnepanelen in Nederland. Solar concentrators en zonneboilers zijn beter, dacht ik. Zonneboilers zie je in bepaalde delen van de wereld ook op elk dak. Jammer dat hier in Europa niet meer aandacht voor is.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dat biedt geen oplossingen Xiao.

Je schrijfstijl is erg vaag. Ik heb een aantal dingen genoemd en ik heb gelinked naar tientallen meer, dus wat is jouw "dat".

 

En je geeft geen argumenten. Ongeacht waar je naar refereert, je hebt natuurlijk ongelijk. Alle beetjes helpen, en de oplossing die ik noemde en waar je op reageerde is ongetwijfeld een elegante.

 

Ik denk zelf dat we veel meer kunnen besparen en belasten als we alles eens goed onder de loep nemen en verkwisting van energie te lijf gaan en b.v. overtollige energie gaan accumileren.

 

Zie de links in mijn posts voor voorbeelden daarvan ;)

Link naar reactie
  • 0

Nee...... een paar vliegers oplaten gaan het probleem echt niet oplossen. Verkwisting tegengaan zal onontkoombaar zijn en bovendien zal inschalen onontkoombaar zijn. Welke politici gaan zich eens echt hard maken voor praktische realiteit i.p.v. luchtkastelen en monetaire belangen?

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt wel of je nooit een fantasie of science fiction boek of film gelezen of gezien hebt ::)

 

Als je het niet onderzoekt, kun je ook even dagdromen en je realiseren dat sinds kort de enabling technologies bestaan om met high performance synthetische touwen, doek, generatoren en software, energie uit de stabiele en veel sterkere wind te halen op, bijvoorbeeld, 800 meter hoogte. Nu de enabling technologies bestaan, zijn er verschillende bedrijven bezig dit realiteit te laten worden, en dus is er een redelijke kans dat het dan ook realiteit wordt.

 

Een paar honderd meter touw is goedkoper dan een paar ton staal en cement.

 

En wat voor een ondernemer kijkt nou naar de politiek voor oplossingen. Halveer (?) zelf bijvoorbeeld je gasrekening door een zonneboiler te installeren en je wat warmer aan te kleden.

 

 

What does environmental devastation actually look like? At TEDxVictoria, photographer Garth Lenz shares shocking photos of the Alberta Tar Sands mining project -- and the beautiful (and vital) ecosystems under threat.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Was ik ooit voorstander van windturbines, omdat ik dacht dat het goed was voor met milieu, zo allergisch ben ik nu voor alles wat met stroomopwekking met wind te maken heeft.

 

In het gebied waar ik woon en onderneem (Hondsrug, Drentse Veenkoloniën, Hunzedal...) staat de wereld compleet op z'n kop (volgens minister Verhagen 'is de situatie in Drenthe uit de de hand gelopen.') De agrarische sector (slechts voor 8% vertegenwoordigd in de lokale economie) wil hier 450 - 600 MW aan windturbines plaatsen.

 

De reden is overduidelijk: geld, veel geld en nog meer geld: de boeren hebben de ambitie om hier de grootste windturbines te plaatsen die er in de wereld te vinden zijn, zo groot heb je ze nog niet gezien in Nederland!

 

Als je de windkaart neemt van Nederland en Duitsland bekijkt, dan kun je zien dat hier een windopbrengst (in 'vollasturen') van hooguit 20% te verwachten valt, dat is inmiddels ook met metingen vastgesteld.

 

Op de site van de overheid is te lezen om hoeveel geld het gaat. De overheid subsidieert elke 15MW geïnstalleerd vermogen aan windturbines gedurende 15 jaar met ruim een miljoen per jaar. Zelfs met de gehanteerde berekeningen van 2200 vollasturen (ca. 25%) draaien de windturbines per 15 MW ca. een half miljoen verlies, maar door de subsidie wordt dat ca. een half miljoen rendement. Als je dat omrekent, zou een handjevol boeren en windturbine-exploitanten in deze regio bij 450 MW dus minimaal zo'n 30 miljoen per jaar subsidie opstrijken en dat 15 jaar lang!

 

Let wel: Om dit soort belachelijke projecten te bekostigen, wordt ons aller energie rekening verhoogd met zo'n € 250 per huishouden per jaar. De verwachte economische schade in deze regio, waar 20-25% werkzaam is in de recreatie en toerisme (o.a. ondergetekende) wordt al geraamd op zo'n 2 miljard per jaar door waardeverlies onroerend goed en door het 'droogvallen' van de economie doordat toeristen wegblijven. Want wie gaat er nu lekker op vakantie in een gebied dat is omgetoverd in een vlakte van beton, hoogspanningsmasten en - kabels en 200 meter hoge kolossen?!

 

En als je dan leest wat voor keiharde leugens en gegevensmanipulatie de windturbinelobby structureel verspreidt om de plannen door te drukken, word je pas echt boos. Gelukkig zijn er ook tegenkrachten en terecht, kijk maar eens op climategate.nl.

 

Maar je kunt je voorstellen dat ik mij af en toe best zorgen maak dat ik mijn investeringen in een mooie accommodatie door deze idiote plannen er misschien niet meer uit krijg. Maar we strijden hier hard tegen de windmolens, @Sancho Panza: Don Quichotte is hard nodig hier in de Drentse Mancha!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Het industriekorps lobbyboys kan zich op de borst kloppen om deze mooi gecreëerde markt. Na hun komt de zondvloed en ze hebben handig misbruik gemaakt door de politiek dit stokpaardje in de handen te drukken. De "rest" komt dan vanzelf......

 

Dat hele gedoe met vliegers en wind is nauwelijks te exploiteren. Kleinschalige waterstof-energie en grootschalige aardwarmte is nu broodnodig. De Shell is daar trouwens ook al volop in onderzoek aan het investeren.

Link naar reactie
  • 0

Om windenergie rendabel te krijgen is het noodzakelijk om het gebruik van energie af te stemmen op het windaanbod. Dan zijn geen dure noodcentrales nodig.

Voorbeeld:

 

Als je je huis warm stookt op windenergie, is de warmtebehoefte van je huis afgestemd op het windaanbod, simpelweg omdat je opbrengst van de windmolen kwadratisch toeneemt met de windsnelheid, en je huis in dezelfde orde grootte afkoelt als de windsnelheid toeneemt.

 

Als je alle grote stroomverbruikers (wasmachine, vaatwasser, boiler etc ) inschakelt als het harder waait en uitschakelt als het windstil is kun je ontzettend rendabel met deze mooie energiebron omgaan.

Dit systeem werd vroeger al gebruikt door de molenaars. Ze werkten als het waaide in de molen, en als het windstil was werkten ze op het veld.

Iets dergelijks kunnen wij ook, maar dan moeten we ons wel meer schikken naar de natuur en dat is als verwende mens erg lastig.

 

Of we moeten in deze richting denken: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=32801;start=msg304060#msg304060

Link naar reactie
  • 0

Verrek, zeg kerel, Hans, ben jij het!

 

Ik hoor net van mijn schildknaap dat er een tsunami van reuzen op komst is in jullie koude kikkerlandje.. Welnu, de edele Don bevecht reeds lang de reuzen en zal de reis met gezwinde spoed gaan aanvangen om jullie te ondersteunen in deze nobele missie.

 

saludos nobles de La Mancha

Don Quichot

Don Quichot is de dolende ridder van La Mancha. Hij heeft zichzelf de opdracht gegeven om het land te beschermen tegen de reuzen, die hij bevecht met zijn leven.

Link naar reactie
  • 0

Aha, dus versterking is onderweg van niemand minder dan de Don en Sancho! Fijn te weten dat duizenden bezorgde gezinnen en vele ondernemers in deze regio ook - of met name - op jullie kunnen rekenen. Hoe herken ik jullie t.z.t. ??? komen jullie incognito, in vol ornaat of wordt dat 1 september onthuld? Moet jullie toch met alle egards ontvangen?!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 249 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.