• 0

Webshop laten bouwen. Zie door de bomen het bos niet meer!

Hallo allemaal,

 

De plannen beginnen steeds concreter te worden! Naast ons huidige bedrijf willen we ook een webshop laten bouwen.

 

Heb al de hele avond diverse sites bekeken en gisteren offertes aangevraagd maar er zijn zoveel bedrijven die dit doen. Veel werken met een template waar wijzigingen aan worden gebracht, anderen weer met een compleet eigen design, of dat zeggen zij in ieder geval.

 

Wij hebben een redelijk budget voor de webshop (10.000, wat meer of minder kan ook) maar dan verwachten wij ook een top webshop, zonder al teveel problemen.

 

Enkele eisen die wij hebben:

-Dagaanbieding

-Custom Design

-Koppeling met boekhoud programma

-Orders automatisch in bijvoorbeeld een excelbestand onder elkaar.

-Op maat gemaakt dus

-Magento

 

Waar hebben jullie je webshop laten bouwen? Ik heb erg veel negatieve dingen gelezen over webshopbouwers (onder andere op dit forum) en wil dat graag voorkomen.

 

Dus ik hoor graag tips van goede (magento) webshop bouwers. Het liefst natuurlijk gewoon objectieve ervaringen.

 

Alvast bedankt allemaal!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

Dat is gelijk ook nadeel aan de branche. De prijs zegt in deze helaas niet zoveel.

 

Er zijn genoeg bureau's welke gemiddeld €20k+ vragen waar een ander bureau dezelfde kwaliteit levert voor 5k.

Belangrijk is dat je iemand kiest die zowel qua design als communicatie je goed ligt.

 

Niets is vervelender als een slechte communicatie, het is immers wel je webwinkel welke het geld binnen moet halen.

 

edit: Via deze link vind je alle Nederlandse Magento partners. Houd er wel rekening mee dat je het met 10k niet gaat redden bij deze bedrijven :)

Link naar reactie
  • 0

Ik ben de laatste dagen ook bezig voor offertes van shops. Ik denk ook aan magento, met wat custom modules. Ik had verwacht > 3000 euro, maar heb al 2 offertes <1500 euro.

 

Veel offertes opvragen. En kijken met wie het klikt.

 

Oh ja, en wat ik ook vaak doe is checken of de portfolio nog klopt. Je zult je verbazen hoe vaak het voorkomt dat de klant niet meer bestaad of in ~6 maanden weer een totaal ander design heeft. Lijkt mij geen goede reclame als de klant binnen aantal maanden alweer wat anders heeft.

 

 

Stuur je een PM van een bedrijfje die ook (basis) dagaanbiedingen magento shops aanbied vanaf 995 euro

Link naar reactie
  • 1

Let inderdaad goed op bij wie je je webwinkel laat maken. Maak bijvoorbeeld een top 5 van de bedrijven en vraag daar een offerte aan. Bekijk deze goed en bel eventueel een paar klanten op uit de portfolio. Zoek het bedrijf op via google en kijk naar de reacties.

 

Maar verder zou ik ook zeker kijken naar je hosting, deze is misschien net zo belangrijk !

let op: duurder is niet altijd beter.

 

Het blijft altijd moeilijk om een goed bedrijf uit te zoeken. Ik wens je veel succes met de juiste keuze.

Eventueel kan ik je een paar bedrijven aanbevelen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Patrick Heijmans

Webwinkeladviseur

 

 

WebwinkelCommunity forum is nu #GRATIS : De gratis webshop community

Patrick Heijmans:  Online marketing specialist en consultant

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat het inderdaad niet alleen blijft bij een webshop. Als de techniek achter de website klopt sta je nog steeds nergens... Zeker met de concurrentie van vandaag zal er meer bij komen kijken dat een leuke webpagina, maar zal alles van a tot z met elkaar moeten kloppen zo veel mogelijk klanten/bezoekers te krijgen...

 

Mocht je meer willen weten over hoe je dit op kunt zetten, PM!

 

Groeten,

 

Steven

 

http://www.compasscourse.nl | Projectbegeleiding voor webdesign en marketing

Link naar reactie
  • 0

Iedereen bedankt voor de reacties tot dusver!

 

Tips zijn duidelijk, ik moet dus gewoon offertes (blijven) aanvragen en dan in zee gaan met een bedrijf waarmee ik een klik heb. Maar daar ligt ook direct het probleem, bij welke bedrijven zal ik offertes gaan aanvragen? Ik heb al enkele links gekregen, dank daarvoor! Daar ga ik zeker binnenkort als de rust in de zaak is gekeerd contact mee opnemen. Maar verdere tips zijn zeker welkom! Vooral van bedrijven waar jullie dus goede ervaringen mee hebben.

 

Fijn om te horen dan 10.000 een goed budget is voor een duidelijke webshop. Er zijn inderdaad zat bedrijven die het voor een heel stuk minder kunnen doen maar wij willen het direct gewoon goed hebben. Dus veel contact met de websitebouwers (= meer uren die erin gaan zitten = hogere prijs).

 

Wij weten uiteraard dat we er met een alleen een webshop nog lang niet zijn. Je kan dan nog zo'n goede webshop hebben, als er dan geen bezoekers komen heb je er inderdaad weinig aan! Maar daar hebben wij uiteraard rekening meegehouden en ook redelijk budget voor. (zowel voor adwords, als affiliatie en andere advertentiekanalen).

 

Mijn vraag is nu dus heel simpel: Kunnen jullie doorgaan met het opnoemen met webshopbouwers waar jullie goede ervaringen mee hebben? Dan kunnen wij een selectie maken en er offertes gaan aanvragen. Het liefst objectief.

 

We zullen jullie ook op de hoogte houden van hoe het is gegaan uiteindelijk. Zo hebben wij wat aan jullie ervaringen en andere lezers van dit topic ook wat aan de onze:)

 

Alvast bedankt!

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Heb je dit topic gelezen?

Daar staan wellicht nog nuttige tips in.

 

 

 

Dat topic heb ik inderdaad gelezen en heb er veel nuttige tips uit gehaald. Onder andere dat je alles tot in de detail moet vastleggen wat je wilt hebben voor webshop/website, om problemen te voorkomen. Daar zijn we dan op dit moment dus ook druk mee bezig.

Toch bedankt!

Link naar reactie
  • 0

Oh ja, nog iets wat ik de afgelopen dagen meemaak:

 

In de algemene voorwaarden stellen ze stuk voor stuk, dat je geen aanpassingen mag maken ook niet door derden. Dan heb je een potentieel probleem, als blijkt jullie na oplevering niet door 1 deur kunnen. Zit je daar met je 10k shop waar je niets meer aan mag veranderen. (ook vragen of de custom modules versleuteld zijn!)

 

Gewoon zeggen dat je dat niet wilt, 9 van de 10 gaan akkoord!

 

Zelfde geld voor de "gemaakt door" link in de footers., gewoon niet in mee gaan, en pas erover beginnen NA offerte!

Link naar reactie
  • 0

Je hebt al een aantal eisen, maar je beperkt je keuze tot Magento bereid je dus voor op niet altijd zichtbare kosten voor:

 

Hosting

Garantie

Onderhoud waaronder security patches

Module en versiebeheer

 

Opeens ben je ontwikkelaar terwijl het gaat om omzetsnelheid, conversie, voorraad enzovoort. Let goed op je platform keuze want wat goed is voor ontwikkelaars is niet per se goed voor een MkB ondernemer.

Link naar reactie
  • 0

Het klinkt mij nogal onbezonnen, 10k en het moet costume made zijn, "niet teveel problemen" opleveren etc.

 

Eerlijk gezegd lijkt mij dat je een standaard opensource product voor enkele duizenden euro's heel netjes in kan richten, met een hoge 'custom' look. Een handige design/php club komt met 50 uren van 60 euro een heel eind.

 

Eventueel met support van een goeie hosting erbij (vraag van tevoren om "platinum support" op de webwinkelsoftware) en een onderhoudscontract van de designer/developer.

 

Wil je dan nog steeds 7k extra uitgeven aan die excel- en boekhoudkoppeling. Je kan namelijk ook de andere kant op redeneren: elke webshop werkt op een database en elke database is uit te lezen met Excel.

 

Ook de dagaanbieding is een vrij standaard functie. Ook hier geld weer, wil je duizenden euro's uitgeven aan een hyperintelligent systeem dat om middernacht aan de hand van voorraad en marge een nieuwe aanbieding kan genereren of zet je 's morgenvroeg zelf even een nieuwe aanbieding online.

 

Vergis je ook niet in de beveiliging, een club kan hele mooie strakke sites en shops maken maar het is afwachten welke 13 in een dozijn hacks er mogelijk zijn.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Wij hebben heel goede ervaringen met:

 

www.Metmeer.nl

 

Onze contactpersoon daar is Dhr. Lars Roubroeks.

 

Succes met de zoektocht.

 

Om jullie even op de hoogte te houden, en misschien handig voor mensen die met de zoekfunctie hier terecht komen:

 

Met veel bedrijven uit dit topic hebben wij contact gehad maar de eerste reactie was voor ons het beste! Metmeer (en contactpersoon Lars Roubroeks) zijn zeer gedreven en hebben erg veel kennis van zaken. Ziet ernaar uit dat wij met hen in zee gaan dus.

Lars kwam tijdens het gesprek direct al met allemaal ideeen, precies wat ik verwacht van een goede webshop bouwer! Ook hebben zij alle kennis in huis zodat er zo goed als niks extern ingekocht hoeft te worden.

 

Heel erg bedankt voor je tip dus!

 

Groetjes

Link naar reactie
  • 0

Zoals al eerder aangegeven staat alles met een goede communicatie. Het is belangrijk dat je zelf ook de nodige kennis hebt over bepaalde zaken en zeker je marketing activiteiten erna (en wat hiervoor aan de webshop moet gebeuren).

 

Veel webdesigners zijn begonnen omdat ze graag creatief bezig willen zijn (en heb de ervaring dat dit niet altijd ten goede komt voor conversie en SEO). Goede aansturing is dus een pre!

 

Daarnaast het portfolio bekijken en klanten mailen/bellen. Dan heb je zo door of je moet een goed of slecht bedrijf te maken hebt.

 

Succes!

Helpt ondernemers bij het vinden van een geschikte werkplek @ Kantoorruimtevinden.nl

Link naar reactie
  • 0

Oh ja, nog iets wat ik de afgelopen dagen meemaak:

 

In de algemene voorwaarden stellen ze stuk voor stuk, dat je geen aanpassingen mag maken ook niet door derden. Dan heb je een potentieel probleem, als blijkt jullie na oplevering niet door 1 deur kunnen. Zit je daar met je 10k shop waar je niets meer aan mag veranderen. (ook vragen of de custom modules versleuteld zijn!)

 

Gewoon zeggen dat je dat niet wilt, 9 van de 10 gaan akkoord!

 

Zelfde geld voor de "gemaakt door" link in de footers., gewoon niet in mee gaan, en pas erover beginnen NA offerte!

 

Wat maken van aanpassingen achteraf betreft: Grafisch ontwerpers willen er wel eens moeilijk over doen, omdat je in hun ogen aan het 'rotzooien' bent met hun creatie. Programmeurs doen er in de regel weer niet moeilijk over, alleen moet je je wel bedenken dat het risico bestaat dat een externe partij de boel 'molt'. Uiteraard kun je dan wel een backup terugzetten, of bij de originele leverancier aankloppen om het te repararen - dat zal je dan denk ik wel op uurtarief moeten afrekenen.

 

Ik zou er ook mee wachten tot na de offerte - meestal is het geen probleem om ervan af te wijken als zoiets in de algemene voorwaarden staat.

Link naar reactie
  • 0

Stel jezelf ook de vraag wat je precies verwacht van de webbouwer.

- wil je dat hij/zij eenmalig iets opzet waarna jij het onderhoud (b.v. via een CMS) op je neemt?

- wil je dat hij/zij structureel meedenkt over het verder uitbouwen van de site?

 

Optie 2 is wat mij betreft altijd aan te raden als je zelf weinig tot geen kaas gegeten hebt van web-development, uitwerken van concepten in technische oplossingen, etc. Wel erg belangrijk dat de webbouwer dan ook snapt hoe jouw wereld in elkaar steekt. Uiteindelijk moet de site een integraal onderdeel van je onderneming uitmaken.

Link naar reactie
  • 0

Uiteraard heb ik de herleefde discussie over een webshop bouwen gevolgd. Vanuit mijn vakgebied vind ik het dan weer interessant om te zien dat er bijvoorbeeld bijna niet over webcontent wordt gesproken. Dit is het visitekaartje van je website, is belangrijk voor je zoekmachineoptimalisatie en toch lijkt het in deze discussie geen belangrijk onderwerp...

 

Daarom mijn aanvulling: wanneer wordt webcontent voor een webshop belangrijk?

 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Link naar reactie
  • 0

Je hebt al een aantal eisen, maar je beperkt je keuze tot Magento bereid je dus voor op niet altijd zichtbare kosten voor:

Opeens ben je ontwikkelaar terwijl het gaat om omzetsnelheid, conversie, voorraad enzovoort. Let goed op je platform keuze want wat goed is voor ontwikkelaars is niet per se goed voor een MkB ondernemer.

maw ga eerst eens je eisen en wensen duidelijk formuleren dit kun je vastleggen in een functioneel ontwerp (FO)

je kunt ook eerst zelf magento installeren en daarmee experimenteren. Niet dat je nu ontwikkelaar moet worden maar je hebt dan wel kennis en krijg je proefondervindelijk een beeld wat wel en niet kan.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 165 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.