• 0

De ideale 'online' geldmachine bestaat niet (of wel)

Je ben het vast en zeker wel eens tegengekomen. HET ideale verdienmodel waarbij je met een website of webwinkel binnen de kortste keren een frequent (hoog) inkomen kan genereren. Een prachtig fenomeen waar menig niet-wetende Nederlander instinkt.

 

Maar dan een hele grote MAAR. De ideale geldmachine bestaat niet. De ideale geldmachine is simpelweg een flappentap, oftewel pinapparaat, die wegens een storing geld blijft strooien. Een op hol geslagen flappentap waar jij toevallig langsliep. Een mooi fenomeen, waarbij de kans uiterst klein is dat je het ooit zal meemaken. Helaas pindakaas.

 

De ideale geldmachines, gegarandeerde verdienmodellen of 'wordt-miljonair-binnen-één-jaar-methodes' van de welbekende internetguru's, blijken niet te bestaan. En niet zo gek ook. Onze 'oh zo vriendelijke' internetvrienden vullen in de meeste gevallen zelf hun zakken, zonder dat de goed-gelovige 'starter' het zelf doorheeft. Ik zie nog het beeld voor me waarin tientallen ondernemers lovende woorden uitspreken over web- of seminar die ze zojuist hebben ondervonden. Wat een ramp. Niet weten dat zij zojuist véél te véél geld hebben betaald voor desbetreffend 'summit' of 'marketing training', waarbij de nadruk wordt gelegd op de presentatie van ideale verdienmodellen waarin zelfs Jan Kees de Jager jaloers op zou zijn. Ondertussen verdiend de organisator bakken met geld. Linksom en rechtsom.

 

Daarnaast het feit dat de meeste webwinkels stranden in het eerste levensjaar. Een hoop (zogenaamde) startende ondernemers onderschatten het exploiteren van een webwinkel enorm. Mede gezien het feit van alle mooie verhalen van desbetreffende internetguru's dat iedereen, ongeacht levensovertuiging, kennis, ervaring of financiële situatie, het zogenaamde ideale verdienmodel kan uitvoeren. Regelrechte onzin. We zouden er met zijn allen wat aan moeten doen.

 

Gelukkig bestaan er wel alternatieven om online te slagen. Het (ideale) verdienmodel kan weldegelijk bestaan. Dit verdienmodel begint echter met het uit je hoofd zetten van idealen en ideeën over gemakzuchtig online geld verdienen. Online geld verdienen met niets doen is vooralsnog een idee die niet haalbaar blijkt op de korte termijn. Het (ideale) verdienmodel begint bij de ondernemer zelf. Het begint in het hoofd. Met een visie of idee, met daaraan direct verbonden een DOEL. Een doel moet daarentegen goed genoeg zijn om voor te gaan. Een doel moet iets in de ondernemer naar boven laten komen, waardoor hij of zij nog sterker het gevoel krijgt ook echt wat voor dat doel te willen doen. En wat is een doel? Een doel is het bereiken van iets, waar je op voorhand dacht dit niet (gemakkelijk) te kunnen bereiken.

 

Geld verdienen op de automatische piloot blijkt dus niet mogelijk. Wanneer een ondernemer als doel vaststelt om 'veel geld te verdienen' of 'ontzettend rijk te worden', moet de ondernemer zich afvragen of dit wel het juiste doel is. Al helemaal wanneer dit doel 'slapend' wordt bereikt door middel van een zogenaamd ideaal verdienmodel. Zet het uit je hoofd. Dit gaat hem niet worden!

 

Voor alle zogenaamde startende ondernemers die denken met een simpel webwinkeltje binnen één week doorgewinterde ondernemers weten te evenaren; Kans van 1 op 1.000.000.000 dat dit gaat lukken. Kijk eens verder dan je neus lang is en probeer je onderneming zodanig te structureren, dat deze succesvol kan blijken.

 

Stap daarnaast af van de internetguru's die pretenderen jou op weg te willen helpen met verdienmodellen die jou Ferrari's, Lambo's en grote huizen moeten opleveren. Wanneer je denkt dat dit te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Rare column, uitgebreid roepen dat aankomende webwinkeliers geen kans van slagen hebben, dat er alleen maar problemen komen met leveranciers en klanten.

 

Maar gelukkig, zonder reclame te willen maken, je eigen onderneming / methode heeft de oplossing want jij selecteert de leveranciers op betrouwbaarheid... poeh poeh...

 

 

-edit: typo-

Link naar reactie
  • 0

CS levert risicoloos alles aan tegen en de ondernemer in spe hoeft alleen te investeren en hard te werken om geld te gaan verdienen. Eerst zaaien en dan oogsten.

 

En wie is CS dan? Een ervaren ondernemer die zijn sporen verdiend heeft in online marketing? Nou nee. Eerder net van school (of nog student met 1 jaar HES?) en elke week een nieuw idee. CS zal best een aardige jonge man zijn die oprecht probeert aan de weg te timmeren maar deze column hoort m.i. niet op een ondernemersforum.

Link naar reactie
  • 0

Volmondig met vorige sprekers eens. Dit is geen column, maar een stukje hoog 'bla-di-bla' en zelfpromotie-gehalte .

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Heren,

 

Als schrijver van dit column absoluut met jullie eens. Bovengenoemd column had absoluut niet op HigherLevel mogen verschijnen! Dit column was in eerste instantie ook helemaal niet bedoeld als column, refererende aan het bericht van HL. Er is een aantal dagen geleden een geheel ander column aangeleverd die 100% transparant en onafhankelijk is geschreven. Daarnaast is het nooit mijn bedoeling geweest het onderschrift te laten plaatsen door HL. Mijn doel: het schrijven van een doordacht column en een afspiegeling van mijn visie. Geheel transparant en onafhankelijk en geheel gespitst op de (mogelijk) toegevoegde waarde binnen mijn vakgebied op dit forum. Er was namelijk al een tijdje geen column meer geplaatst binnen mijn vakgebied.

 

Daarnaast even een reactie op bovengenoemde reacties; @JanDoeDel, sporen verdienen? Volgens mij is de onofficiële definitie van 'sporen verdienen' dat je een bepaalde dienst opeenvolgend correct hebt afgeleverd gedurende een bepaalde periode. Maar wat houdt de periode in? Is drie jaar niet voldoende? Ben daarnaast geen student en wil hier ook absoluut niet mee geassocieerd worden. Heb destijds gekozen voor mijn eigen weg en exploiteer nu (bijna) vier jaar drie verschillende ondernemingen in consumentengoederen en dienstverlening. Dit met de absolute focus op slagen en het verdienen van 'sporen' bij mijn eigen klanten. Daarnaast; Wij leveren niets zonder risico en maken onze klanten hier ook op attent. Lees mijn column nog eens en zie mijn statement over 'gemachzuchitg geld verdienen'. Ondernemen = ondernemen (en niks is gemakzuchtig). Moet u als geen ander weten, nietwaar?

 

Ben me daarentegen bewust van het feit dat sporen verdiend dienen te worden, mocht ik dat nog niet hebben gedaan. 'Echte' sporen heb je pas na je pensioen verdiend, mocht je het goed hebben gedaan. Dit heb ik overigens geheel zelf in de hand en doe daarom hier ook mijn uiterste best voor. Ongeacht mijn prille levenservaring, heb ik inmiddels wel geleerd dat kritiek een positief iets is. Kritiek is daarom altijd welkom, daar waar je hier leer uit kunt trekken. Met bovengenoemde kan ik echter weinig, gezien het feit dat betreffend column enerzijds niet had mogen verschijnen en anderzijds omdat ik de reactie van JanDoeDel behoorlijk ongegrond vind.

 

Desalniettemin volledig met de heren eens dat het spamgehalte enorm is in bovengenoemd column. Kan dan ook niet anders dan gaarne het verzoek aan HL indienen mijn column direct te rectificeren, danwel met spoed te vervangen. Bovengenoemd schrijven was voor andere doeleinden bestemd. Dit gaat absoluut ten koste van de input en toegevoegde waarde die ik had willen leveren.

Link naar reactie
  • 0

Van een stevige preek voor eigen parochie naar een nietszeggende column over 'wordt-miljonair-binnen-één-jaar-methodes' van de welbekende internetguru's.

 

Mede gezien het feit van alle mooie verhalen van desbetreffende internetguru's dat iedereen, ongeacht levensovertuiging, kennis, ervaring of financiële situatie, het zogenaamde ideale verdienmodel kan uitvoeren.

 

Ben eigenlijk wel benieuwd wie dat dan zijn. Ik ken ze niet maar ja wellicht staat mijn spamfilter op maximaal.

 

Dropshipping is het allermooiste verdienmodel wat men hedendaags maar kan bedenken

 

Als ik bovenstaand zo lees schaar je jezelf ook onder de ïnternetguru's " met dit bedrijf

 

Gelukkig bestaan er wel alternatieven om online te slagen. Het (ideale) verdienmodel kan weldegelijk bestaan.

 

jammer dat je in jouw column geen voorbeelden geeft. Wel afzetten tegen "internetguru's" maar vervolgens geen tips geven hoe een succesvol verdienmodel er uit zou kunnen is in mijn ogen een gemiste kans.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@prodisplay; Los gezien van het feit dat uw beeld op bovengenoemd column uiteraard anders is na het lezen van versie 01 (geheel begrijpelijk overigens) acht ik de samenvatting correct, maar dan verwoord. Is meestal zo met een column, nietwaar ;). Ik maak zogenaamde 'ondernemers' (die denken dat gemakzucht alls is wat je nodig hebt) echter dagelijks mee, waarom ik waarschuw voor de internetguru's die in bovengenoemd stuk noem. Het stuk gaat niet over 'gemakzuchtig online geld verdienen gaat je niet lukken', maar met name over het feit dat tientallen ondernemers (internetguru's) pretenderen van wel!

Link naar reactie
  • 0

Je website gilt tegen mij:

 

Wordt dropshipping ondernemer in de bloemen! Dropshipping in de bloemen is een vrijwel risicoloze vorm van ondernemen met een dik verdienmodel. Uiterst lucratief dus! Via Dropshippen.nl kan ook jij elke dag veiling verse bloemen aanbieden tegen een concurrerende prijs en een uitstekende marge. Concurreren met grote jongens is vanaf vandaag een feit…

 

en ik vind dat geen haar verschillen met de verbale kots die grondkruipers zoals Casper Camps tegen mijn beeldscherm gooien.

 

Ga wat boeiends schrijven. De gemiddelde HL-er is te serieus bezig met ondernemen om hier wat van te 'leren'.

Link naar reactie
  • 0

@henkh, wellicht dat u in een ander segment of branche presteert/onderneemt, maar ik heb er dagelijks last van. Ik ga daarnaast op dit forum liever niet mijn boekje te buiten, dus zal geen 'namen' noemen. Als doorgewinterde ondernemer (weet ik niet) heeft u er waarschijnlijk geen last van, gezien het feit dat desbetreffende jongens zich voornamelijk richten op uitkeringsgerechtigden, werklozen en/of sociale inkomens klasse, die ze verder uit kunnen melken. Desbetreffende doelgroep pretendeert door desbetreffende guru's gemakzuchtig online geld te verdienen. De reden van het schrijven van desbetreffend column is, zoals gezegd, het feit dat ik hier dagelijks mee te maken heb.

 

Ik schaar me daarnaast niet onder de internetguru's en wil hier ook absoluut niet mee geassocieerd worden. Ik verzoek u beter de internetteksten van genoemde website te lezen, alvorens u een mening plaatst. Ik ben juist fel tegen en wil het op een andere manier doen.

 

Wat betreft de gemiste kans; Helemaal waar! Mijn statement en achterliggende visie kan ik echter niet noemen, want dat zal 'promo-talk' zijn. Wellicht dat er een aantal ondernemers op HL hun statement kunnen plaatsen over een verdienmodel die interessant genoeg is, mits je een ondernemer pur-sang bent?! Ik barst van de ideeën over zogehete verdienmodellen, maar stel me hier op de achtergrond op, voordat ik ze weer om de oren krijg ;)

Link naar reactie
  • 0

@Sabra, bedankt voor het noemen van een naam! Desalniettemin verafschuw ik desbetreffende personen net zo hard als dat u dat doet. Bedankt voor de kritiek omtrent mijn wijze van schrijven (en die van mijn collega's) aangaande tekst op mijn website. Let daarentegen wel dat deze teksten absoluut niet zijn bedoeld zoals Casper C... en/of anderen dit willen uiten. Ik weet het niet hoor, maar ik maak me hier juist sterk voor hetgeen u omschrijft. Ik walg hier ook van.

 

Ik ben me terdege bewust van het feit dat ik me in een branche begeef waar (helaas) veel 'geldzoekers' en/of 'zolder-kamer-ondernemers' zich in bevinden. Ik richt me echter op de serieuze ondernemers met verstand van zaken. Met de juiste hulp en insteek sluiten wij uitsluitend potentievolle ondernemers aan, al ben ik het er wel mee eens dat wij dat niet uitstralen met de huidige berichtgeving op de website.

 

Desalniettemin was dit platform wellicht een verkeerd medium voor het plaatsen van genoemd artikel. Hoop daarentegen tóch op een ondernemers met inzich in kansen die wellicht wél interesse heeft in sparren over een goed-bedoeld verdienmodel. Let daarentegen wel dat ik dit platform niet wil gebruiken voor promotie, maar voor het verduidelen van een statement.

Link naar reactie
  • 0

Op HL proberen we elkaar zo goed mogelijk te helpen maar gaan we een stevige discussie niet uit de weg. En met het noemen van namen ga je niet zo maar buiten je boekje getuige dit topic Zeker niet als je jezelf aan de feiten houdt en zaken kan onderbouwen.

 

 

Ik schaar me daarnaast niet onder de internetguru's en wil hier ook absoluut niet mee geassocieerd worden. Ik verzoek u beter de internetteksten van genoemde website te lezen, alvorens u een mening plaatst. Ik ben juist fel tegen en wil het op een andere manier doen.

 

Op jouw website lees ik toch echt: Dropshipping is het allermooiste verdienmodel wat men hedendaags maar kan bedenken. Let echter wel dat dropshipping niet een verdienmodel is waar je binnen een paar muisklikken een geldwagen moet charteren. Er komt véél meer bij kijken; e-commerce EN online marketing.

 

Oké je nuanceert het gelijk wel weer maar het blijft toch het "allermooiste" en dat zijn zijn juist de termen die "internetguru's" graag gebruiken. ;)

 

maar stel me hier op de achtergrond op, voordat ik ze weer om de oren krijg

 

Ook ik krijg wel eens kritiek of wordt via Pm aangevallen op mijn reacties en uitspraken maar na een paar keer went dat vanzelf. :)

 

Link naar reactie
  • 0

 

Ik ben me terdege bewust van het feit dat ik me in een branche begeef waar (helaas) veel 'geldzoekers' en/of 'zolder-kamer-ondernemers' zich in bevinden. Ik richt me echter op de serieuze ondernemers met verstand van zaken. Met de juiste hulp en insteek sluiten wij uitsluitend potentievolle ondernemers aan, al ben ik het er wel mee eens dat wij dat niet uitstralen met de huidige berichtgeving op de website.

 

 

Dat je website niet bepaald aansluit op je beoogde doelgroep is duidelijk. Maar ik ben wel benieuwd hoe je deze 'potentievolle ondernemers' selecteert. Waar moeten ze aan voldoen? Misschien dat zo iets interessant is voor een column aangezien hier nog steeds regelmatig topics opduiken van dropshippende pseudo-ondernemers, die Wouter Hol dan weer moet wegjagen. :)

Link naar reactie
  • 0

@henkh; Ik verafschuw een aantal personen, omdat ik weet wat hun achterliggende doelen zijn. Desalniettemin is het natuurlijk nooit netjes om namen te noemen, al was Sabra zo vriendelijk dit wel te doen ;). Ik ontvang per maand momenteel ongeveer 500 - 700 aanmeldingen, waarvan 99% (bij wijze van spreken) 'zolder-kamer-ondernemers' die diverse marketingsummits, webinars, seminard ed hebben gevolgd van desbetreffende guru's. Omdat ze zelf niet creatief genoeg waren, zijn ze zeer geïnteresseerd in de concepten die wij leveren en gaan ze er op voorhand vanuit dat ze zonder enige inzicht en/of doorzettingsvermogen binnen de kortste keren binnen lopen. De meest voorkomende vraag is dan ook 'Binnen welke termijn kan ik hier inkomen uit vergaren?'. Een hele foute gedachte! Hier doen we daarom ook niets mee.

 

Daarnaast de tekst; In de context ziet het er inderdaad 'guru'-achtig uit, helemaal mee eens ;). Ga even het verzoek bij mijn collega neerleggen hier wat aan te doen. Bedankt voor de kritiek! Kritiek is iets waar ik wat mee kan en is daarom zeer zeker welkom. Ik heb echter sterk de indruk dat mijn teksten verkeerd worden begrepen, gezien een aantal reacties hier. Geen probleem verder...

Link naar reactie
  • 0

Deze zag je van mijlen aankomen.

 

Kijk verder dan je neus lang is.... Of kijk natuurlijk eens op mijn blog of platform (welke ik niet kan promoten natuurlijk) .

 

 

Wij krijgen nog steeds erg veel reacties van mensen die geïnteresseerd zijn in onze diensten, maar hier eigenlijk niets voor willen doen. Deze mensen verpesten in principe de markt! Wij creëren spelers die genoeg potentie hebben om uiteindelijk een groot (internet) ondernemer te worden en successie kunnen behalen! Dan kan dropshipping een hele mooie "logistieke oplossing" zijn!

 

HL is natuurlijk wel de ideale sucker list. ::)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
@henkh; Desalniettemin is het natuurlijk nooit netjes om namen te noemen, al was Sabra zo vriendelijk dit wel te doen . Ik ontvang per maand momenteel ongeveer 500 - 700 aanmeldingen, waarvan 99% (bij wijze van spreken) 'zolder-kamer-ondernemers' die diverse marketingsummits, webinars, seminard ed hebben gevolgd van desbetreffende guru's.

 

Niets nieuws onder de zon. In de jaren 80 kon je op een regenachtige middag bij de KVK over de hoofden van bezoekers lopen die allemaal informatie kwamen halen hoe je voor jezelf kon beginnen en passant vroegen hoe de toen nog bestaande vestigingswet omzeild kon worden. ;D Dit mede onder invloed van de toenmalige crisis.

 

Ook de huidige crisis zal wel de oorzaak zijn dat heel veel mensen graag een handeltje op willen zetten om er wat bij te verdienen.

 

En aan de andere kant ook miljonairs zijn vaak als "krantenjongen" begonnen. De term zolder-kamer-ondernemers vind ik dan ook enigszins denigrerend, alsof daar niets moois uit kan ontstaan.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@Sabra, Ben helemaal op de hoogte van het feit dat ik een moeilijk doelgroep bespeel. Het ondernemingsmodel waar ik me op richt in dit segment (let op: geen core-business) trekt helaas veel 'zolder-kamer-ondernemers' (om de term maar weer eens te gebruiken). Gelukkig putten wij onze branche niet uit en sluiten wij maximaal 8 tot 10 verkooppunten aan per concept. Gezien mijn vorige reactie is dit dus een behoorlijke strenge selectie, gezien het feit dat wij veel meer aanvragen binnenkrijgen dan ons vastgestelde maximum. We wijken echter weer af van het column en gaan over tot het presenteren van mijn onderneming. Dit is naar mijn mening niet de bedoeling.

 

In hoeverre ik selecteer en werf wil ik best persoonlijk bespreken

Link naar reactie
  • 0

@henkh, haha! De term is natuurlijk anders bedoeld. Ik ben zelf ook maar een jonge onderneming (die jawel, heel toevallig) ook met een krantenwijk is begonnen ;).

 

De term is wellicht wat denigerend. Wil hiermee de niet-ondernemend ingestelde persoon mee aanduiden. Wellicht dat u een mooiere heeft?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 221 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.