• 0

Nieuw idee, komt niet van de grond

Goedenavond,

 

Zo een 3/4 jaar geleden had ik een idee bedacht waarvan ik zeker wist dat er veel vraag naar zou zijn en het veel omzet zou kunnen maken. Het gaat om een software programma wat eenmaal gemaakt moet worden en daarna bijna geheel automatisch kan draaien zolang het goed geprogrammeerd is, en heeft wellicht af en toe een updateje nodig.

 

Ik ben van jongs af aan al bezig met ondernemen, en altijd bezig geweest. Maar dit was gewoon een te groot project voor mij, zelf kan ik niks van programmeren en had geen zak met een paar duizend euro die ik erin had kunnen pompen. Het idee is daardoor een beetje stil komen te liggen, tot ongeveer een jaar geleden. Toen kwam er iemand anders met een soortgelijk programma, ik heb hem zien beginnen en zie hem steeds verder groeien.

 

Op dat moment ben ik er weer in gaan duiken, en kwam ik in contact met iemand die kan programmeren (kennis). Het verhaal uitgelegd, hij was onder de indruk, hadden afgesproken om de winst te verdelen, maar hij heeft het daarnaast ook druk. De eerste paar weken hoorde ik dat hij ermee bezig was, maar dat leek niet echt ergens op en later hoorde ik niks meer van hem (vind dat het van 2 kanten moet komen, ik kan niet elke dag achter zijn reet aan zitten).

 

Hierna had ik er geen zin meer in, en heb ik contact opgenomen met een andere jongen, een vriend van een vriend van mij. Ook hij was onder de indruk, en wil ermee aan de slag, maar ook hij zit met het probleem dat hij erg druk is. Ook hiermee zijn we inmiddels al zo'n 2 maanden verder en is er nog vrij weinig gebeurd.

 

Ik weet niet zo goed wat ik er nou mee moet doen. Het liefst wil ik het er met zo min mogelijk mensen inhoudelijk over hebben, om mensen niet op een idee te brengen. Daarnaast heb ik enorm veel spijt dat ik korte tijd geleden redelijk wat geld heb geinvesteerd in wat anders, ik had dat beter aan een goede programmeur kunnen besteden. Dan had ik wat meer zekerheid over dat er wat mee gebeurde, en had ik uiteindelijk de omzet voor mezelf. Het is iets dat best lastig te maken is (is niet iets wat je zo even in een paar uurtjes in elkaar zet), maar zeker niet onmogelijk.

 

Maar goed, hoe vind ik een goede programmeur, die betrouwbaar is en gewoon echt kwaliteit levert? Of is het in zo'n geval beter om met een partner verder te gaan die kan programmeren? Ik vind het al dood zonde dat ik er 3/4 jaar geleden niet ALLES aan gedaan heb om er wat van te maken, dus daarom vind ik nu ook elke maand dat voorbij gaat zonder dat ik wat heb erg zonde. Het is namelijk niet een programma die je eindeloos kunt gebruiken, net als bijna elke programma zal dit ook een keer ophouden en niet meer mogelijk zijn om er wat mee te doen.

 

Ik hoor graag wat jullie in zo'n situatie zouden doen, en wat jullie mening hierover is!

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hoi,

 

Je kan je zoektocht beginnen in de rubriek Vraag & Aanbod, of op een andere online marktplaats (die ik even niet vernoem omdat ik niet weet of dat mag volgens het reglement). Maar dan ga je - zonder je idee prijs te geven - wel iets specifiekers moeten zijn: is het een programma voor op de PC? Voor op de smartphone? Een dynamische website? Heb je een programmeertaal in gedachten?

 

Maar wel enkele opmerkingen:

* Goede betrouwbare informatici kosten veel geld, met 'een paar duizend EUR' kan je een freelancer een week of 2 laten werken, of kan je iemand in dienst nemen voor laat ons zeggen een maand. Op die tijdspanne moet je geen wonderen verwachten, dus een partner zoeken lijkt me in jouw geval de beste oplossing

* Je zegt dat iemand anders al een vergelijkbaar programma op de markt heeft gebracht? Ben je zeker dat je niet in de problemen gaat komen met copyrights?

 

Al dat gezegd zijnde wens ik je alle success met je ondernemingsplannen!

 

Link naar reactie
  • 0

Jouw probleem is denk ik dat je de programmeurs weinig concreets te bieden hebt. Een verdeling van (onzekere) toekomstige winst brengt tijdens het programmeren geen brood op de plank, dus gaan betalende klanten voor.

Heb je je eerdere contact al eens gevraagd waarom hij na investering van z'n eerste tijd er niet direct verder mee is gegaan?

Ziet hij het misschien toch niet meer zitten. Blijkt het concept eenvoudig maar zit er veel meer werk in om alle details goed uit te werken?

 

Je wilt iemand niet teveel achter de broek aan moeten zitten, maar vergeet niet dat jij de drijvende kracht zou moeten zijn! Heb je het idee al eens tot op functiepunt-niveau uitgewerkt? Ik bedoel een uitwerking waarbij je iedere functie getetailleerd hebt beschreven en een schatting hebt gemaakt van de te leveren inspanning (schatting in uren, worden het meer dan bv. 4 uur, dan opsplitsen), een prioriteitstelling (prioriteitstelling: essentieel, gewenst of leuk voor later) en een schermontwerp (schets op papier is al okee)

Een dergelijke oefening (samen met de programmeur) geeft meer inzicht in de mogelijkheden, de moeilijkheden en maakt het allemaal net iets concreter. Met zo'n analyse kan je ook beter de voortgang beheren en eventueel zaken aan andere uitbesteden.

 

Misschien is het handig om het niet allemaal op het bordje van 1 andere persoon te deponeren. Teamwork kan motiveren en inspireren. Ikzelf heb talloze ideeen, concepten en halve projecten op de plank liggen waar ik in m'n eentje niet aan toekom, niet aan begin of niet aan verder ga omdat andere werkzaamheden zoals de dagelijkse verantwoordelijkheden belangrijker zijn. Mijn laatste (afgeronde) project kon ik alleen afkrijgen door er tijd voor te reserveren en samen te werken met een ander zodat de wederzijdse taakstellingen er de gang in hielden. Toch kostte het project een (veel) langere doorlooptijd dan ik vooraf had ingeschat, met name omdat er tussendoor ook brood op de plank moest en er dus niet fulltime aan gewerkt kon worden.

(Steeds weer opstarten en er in komen kost ook tijd en als je weet dat een onderdeel 6 uur werk kost begin je er niet aan als tien andere zaken voor gaan).

 

 

Link naar reactie
  • 0

Bekijk het eens van de andere kant: goede programmeurs worden door tientallen mensen benaderd met het volgende goede idee, "wat alleen nog maar gebouwd hoeft te worden en dan verkoopt het zichzelf!"

 

Het beste wat je dan kunt zeggen is "Wat een geweldig idee!" en het daar voorlopig bij laten. Immers dan gooi je geen deuren dicht, en neemt het alsnog een vlucht dan kun je alsnog instappen. Maar meestal gebeurt dat laatste niet, en ik denk dat jij nu helaas in die fase zit...

Link naar reactie
  • 0

Toen kwam er iemand anders met een soortgelijk programma, ik heb hem zien beginnen en zie hem steeds verder groeien.

 

Ik neem aan dat daar een site van is. As je daar nou een link naar toe plaatst (of tenminste de naam noemt), dan kan iedereen zien waar je het over hebt.

 

Ik snap je nieuwsgierigheid, maar dat is voor het beantwoorden van de vragen natuurlijk niet nodig. Als TS er voor kiest die niet te willen openbaren, dan is dat prima. Het gaat om de algemene kennisuitwisseling, of dat nu voor applicatie X of Y is maakt niet zoveel uit :)

Link naar reactie
  • 0

Ik snap je nieuwsgierigheid, maar dat is voor het beantwoorden van de vragen natuurlijk niet nodig.

 

Ik vind het verhaal nogal vaag zo:

“Een idee”… Wow!

“Veel omzet kunnen maken”… Ja, ja…

“Hoe vind ik een goede programmeur?”… Voor wat dan!

 

Enz, enz.

Vandaar dat meer info niet geheel overbodig is, naar mijn bescheiden mening.

Met alleen “Wat moet ik doen?” kom je niet zo veel verder lijkt mij.

 

 

Link naar reactie
  • 0

ga naar odesk.com met een NDA (non-disclosure-Agreement screen een paar outsourcers op kwaliteit, hoeveel tijd, wat ze kosten.

 

Ik vraag me af hoe je zo'n NDA ooit hard zou kunnen maken. Ik zou er niet teveel op vertrouwen.

 

Voor wat betreft het Topic:

 

Ik kom regelmatig mensen tegen met goede ideeën. De verdeling is meestal als volgt: de persoon met het idee levert het idee en heeft geen geld en ik moet minstens 3 maanden programmeren (en investeer dus 3 maanden inkomsten die ik anders had kunnen behalen) en kan dan delen in en eventuele (zeer onzekere) winst. Ik doe dit dus NOOIT. Waarom zou ik investeren in een idee waarin de initiatiefnemer zelf niet wil investeren?

Link naar reactie
  • 0

Precies, ik sluit me aan bij de andere reacties.

Wij krijgen bij ons op kantoor bijna wekelijks de mogelijkheid voorgeschoteld dat wij zelf in het idee stappen.

 

Dat geeft een aantal overwegingen:

[*] Als we daar altijd op in zouden gaan, komt er geen concreet geld binnen en kunnen we ermee stoppen;

[*] Als wij zouden investeren, zouden we ook allerlei uitgebreide marktanalyses, verdienmodellen en concurrentie-onderzoeken moeten doornemen;

[*] Wij kennen de markt niet. Wij zijn gespecialiseerd in internet, online communicatie en marketing. Wij werken niet al jaren met de doelgroep en kunnen daarom niet (of moeilijk) inschatten of er potentie zit in een concept.

 

Onthoud wat mensen doen. In dit specifieke geval: een programmeur programmeert.

Dus heb je nu geen cash, overtuig dan een investeerder van je idee. En huur daarmee een programmeur in.

Link naar reactie
  • 0

Allemaal bedankt voor de reacties!!

 

Hoi,

 

Je kan je zoektocht beginnen in de rubriek Vraag & Aanbod, of op een andere online marktplaats (die ik even niet vernoem omdat ik niet weet of dat mag volgens het reglement). Maar dan ga je - zonder je idee prijs te geven - wel iets specifiekers moeten zijn: is het een programma voor op de PC? Voor op de smartphone? Een dynamische website? Heb je een programmeertaal in gedachten?

 

Maar wel enkele opmerkingen:

* Goede betrouwbare informatici kosten veel geld, met 'een paar duizend EUR' kan je een freelancer een week of 2 laten werken, of kan je iemand in dienst nemen voor laat ons zeggen een maand. Op die tijdspanne moet je geen wonderen verwachten, dus een partner zoeken lijkt me in jouw geval de beste oplossing

* Je zegt dat iemand anders al een vergelijkbaar programma op de markt heeft gebracht? Ben je zeker dat je niet in de problemen gaat komen met copyrights?

 

Al dat gezegd zijnde wens ik je alle success met je ondernemingsplannen!

 

 

Ik geloof dat ik ooit zo'n oproep heb geplaatst in V&A, al dan niet voor een ander programma, maar dat bracht niet het gewenste resultaat. Bedoel je sites als Sitedeals? Ook daar heb ik ervaringen mee, helaas vaak slechte ervaringen...

 

Wat betreft het programmaatje, het is eigenlijk een programma voor de PC, maar ik wil 'm online hebben. Dus zodat je overal kunt inloggen en het programma kunt draaien. Programmeertaal... ik heb geen idee. Maar door hem online te hebben is het ook mogelijk om met kleine aanpassingen het programma beschikbaar te maken voor smartphones.

 

Wat betreft je andere punten;

-Klopt, daar ben ik me van bewust. Daarom hoopte ik ook om het in samenwerking te kunnen doen, maar dat valt allemaal een beetje tegen. Maar goed, een goede programmeur vinden, zelfs als die het tegen betaling voor je doet, is ook een hele lastige opgave.

-Klopt, maar copyright problemen zijn het laatste waar ik bang voor ben, zeker omdat mijn hele opzet heel anders zou zijn.

 

@Mmint Ik begrijp wat je bedoeld. Ja, hij heeft het erg druk, en heeft net een kleine, dus dat gaat allemaal gewoon niet samen. Dat er veel werk aan zit, dat was al bekend, en daar was hij zich zeker ook bewust van voordat hij akkoord ging om eraan te beginnen.

Jazeker, ik heb het stap voor stap uitgewerkt, met details en al, en heb ook een schets van hoe het er ongeveer uit moet komen te zien. Echter weet ik niks van programmeren, dus ik kan helemaal niks zeggen over de tijd die erin zit.

Wat betreft het teamwork, ik wil er eigenlijk zo min mogelijk mensen bij betrekken, zeker niet als ik zie hoe lastig het al met z’n 2en gaat.

 

 

@ Jeroen Bakker Tsja, ik ben geen klant van ze, de ene is een kennis en de andere is een goede vriend van een vriend. Dus als er aangegeven wordt dat er zeker interesse is, maar dat het met tijd wel lastig kan worden maar dat het wel goed komt, dan verwacht ik niet dat ze het de bedoeling is om het bij “Wat een geweldig idee!” te laten.

 

@Peter_CVinfo Ik kan helaas niet meer zeggen dan dat het een online programma moet worden.

 

@Nick-FB Thanks, ga me er later vanmiddag even in verdiepen.

 

@Wouter Hol, Dat gaat hem helaas niet worden, ik kan namelijk niet programmeren anders wist ik het wel.

 

@Frank Cornet en KiwiJeroen, Duidelijk, maar zoals ik al zei gaat het hier niet om een programmeur (bedrijf) die ik heb benaderd maar om mensen in mijn eigen omgeving die ermee akkoord zijn gegaan en het een mooi idee vonden. E.e.a. loopt alleen niet zoals verwacht.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik sluit me ook aan bij de andere reacties. Een programmeur heeft ook gewoon een hypotheek te betalen. Daarnaast is voor goede programmeurs naar mijn idee heel erg veel betaald werk te krijgen. Ik denk dat je, als je geen geld kunt uitgeven, beter nog eens een goed gesprek met je kennissen kunt houden. Wellicht kun je af en toe een avond op de kleine van je kennis passen, dan kan hij in die tijd wat voor je programmeren. Zit je gelijk in de buurt voor alle vragen :-)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Met een aandeel in de winst van zodra het loopt, loopt geen enkele ontwikkelaar meer warm, denk ik. Ik zelf ben in het verleden ook paar soortgelijke constructies aangegaan, maar zijn allemaal op niets uitgelopen, omdat de persoon waar tenslotte het idee van kwam, er vervolgens niets meer mee deed zodra ik het product had opgeleverd. Maanden onbetaald werk kon ik dan zo in de prullenbak gooien. Daar heb ik van geleerd en doe ik dus ook nooit meer. En zo zullen de meeste ontwikkelaars wel soortgelijke ervaringen hebben.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Ik wil wel een non-disclosure tekenen en kijken wat ik voor je kan doen. Ben geen geldschieter en kan niet programmeren, dus wat dat betreft schiet het niet op ;-) Zelf wel bezig met diverse concepten en netwerk aan het opbouwen hiervoor. Daarnaast heb ik uitgebreide ervaring met offshoring voor goedkopere bouw.

 

Baat het niet, dan schaadt het niet...

 

Groetjes,

Melvin

Melvin van Rookhuizen

 

ZAAKS! / Onderneemmee /

Link naar reactie
  • 0

Hoi Mas93, dit is een beetje een algemeen probleem wanneer enkele neuronen elkaar raken en een idee ontstaat die in de geest geweldig klinkt voor uitvoer. Maar dan komt de praktijk met haar uitgestrekte natuurwetten in de weg, en dan dooft heel snel het licht. Waarom? omdat velen denken/fantaseren bij een idee meteen aan het eindresultaat. Men wil a la minuut zijn succes scenario behalen zonder ervoor te zweten of te zwoegen. Men wil als een Held onthaalt worden (Gladiator) maar wil de ellende niet in zijn pad hebben. Nou, zo werkt het niet. Het is vallen en opstaan in die wereld en als je opgeeft dan ben je niet geschikt voor ondernemerschap. Tevens geldt voor de ondernemer of een in spe het peterprincipe, "In een hiërarchie stijgt elke persoon tot zijn niveau van incompetentie" Dus dien je het een en ander in kaart te brengen waar de onkunde aanwezig is m.b.t. tot jou idee/concept/onderneming en in hetgeen waarin je onbekwaam bent uit te besteden en of snel aan te leren. En dit doe je door middel van het inkt op een vel te laten vloeien.

 

Het is de bedoeling als men een goed idee heeft deze dus eerst zwart op wit ventileert en vervolgens mee gaat stoeien. Schrijf een ondernemingsplan, teken het concept uit, maak Visuals, specificaties en verzamel alle nodige info die jou van pas komt onderweg naar de realisatie en het voortstuwen van jou "toekomstige" plan/idee/concept/onderneming en vraag VEEL om jou heen bijv. hier op HL. Ga ook stapsgewijs met je idee om en ga niet meteen bij het begin opzoek naar een investeerder of in dit geval een programmeur. Het is ook de manier hoe je iemand overtuigd, reflecteert zich terug in jou idee/concept/onderneming. En wat blijkt dat bij jou velen afhaken en of geen animo meer hebben.

 

Het allerbelangrijkste in dit is toch zelfreflectie, stel dat iemand naar jou toe komt met jou eigenschappen en idee en jou benadert zoals jij men benadert. Wil je in die persoon's idee investeren? Wat verwacht je op z'n minst van de persoon in kwestie met zijn geweldige idee..!!??

 

1 Inhoudelijke kennis van het concept.

2 Ondernemerschap kwaliteiten.

3 Een goede verkoper van zijn concept/idee/product.

4 Commited om door te gaan onder welke omstandigheden dan ook maar wel realistisch.

5 Zichtbare werk waarin te zien is dat er ECHT veel onderzoek is gedaan m.b.t. het idee/concept/product.

6 Creatief in tijden van calamiteiten/inconsistenties op zijn pad van idee naar realisatie.

7 Met zijn benen op de grond en niet zweverig over zijn ideeën.

8 Een persoonlijkheid dat vertrouwen uitstraalt.

9 Serieuze persoonlijkheid.

10 een persoonlijkheid die jou het gevoel geeft om vol ervoor te gaan met het idee/concept naar de toekomst toe.

 

Et cetera,

 

De vraag is ook meteen, heb je deze kwaliteiten in huis? heb je al onderzocht wat jou sterke en zwakke punten zijn? Misschien kun je mensen niet zo goed overtuigen? of heb je niet genoeg voorwerk gedaan om de mensen in jou omgeving te overtuigen? Anyway, onderaan een vragenlijstje dat veel stof doet wegwaaien en richting geeft aan een onderneming. Begin gewoon bij het begin en dat is een goede blueprint/ondernemingsplan te schrijven en onderweg zul je veel op jou pad tegenkomen.

 

Voorzover ik weet dien je in web/software de volgende klaar te hebben om een totaal plaatje te hebben voor je concept

 

1 Ondernemingsplan incl. Financiele plan/marketingplan.

2 Technische specificaties

3 Visuals

4 Eventueel een prototype

 

De boven opgesomde punten zijn cruciaal (afgerond te hebben) voordat je bij iemand gaat aankloppen om gebruik te maken van zijn geld/expertise/programmeer tijd voor jou idee. Dit zijn een beetje de fundamenten van een idee/concept.

 

Bijgaand een inleiding (vragenlijstje) van een ondernemingsplan samengesteld uit meerdere BP's

 

Succes,

 

1.0 Korte Samenvatting Onderneming

1.1 Objectief

1.2 Missie

1.3 Succes Factoren

2.0 Samenvatting Onderneming

2.1 Eigenaar & Eigendommen van de Onderneming

2.2 Start-up Summary

3.0 Diensten

3.1 Beschrijving van de Diensten

3.2 Concurrentie Positie

3.3 Saleslectuur

3.4 Uitvoering

3.5 Technologie

3.6 Toekomstige Diensten

4.0 Marktanalyse Samenvatting

4.1 Marktstructuur

4.2 Doelstelling Markt Structuur Strategie

4.2.1 Marktbehoeften

4.2.2 Marktontwikkelingen

4.2.3 Marktgroei

4.3 Bedrijfsservice Analyse

4.3.1 Deelnemende Bedrijven

4.3.2 Distribueren van de Service

4.3.3 Concurrentie en Aankooppatronen

4.3.4 Voornaamste Concurrenten

5.0 Website Plan Samenvatting

5.1 Website Marketing Strategie

5.2 Ontwikkelingseisen Website

6.0 Strategie & Implementatie Samenvatting

6.1 SWOT Analyse

6.1.1 Kracht

6.1.2 Zwaktes

6.1.3 Kansen

6.1.4 Bedreigingen

6.2 Strategie Piramide

6.3 Waarde Propositie

6.4 Concurrentiepositie

6.5 Marketing Strategie

6.5.1 Positionering Verklaring

6.5.2 Prijs Strategie

6.5.3 Promotie Strategie

6.5.4 Distributie Strategie

6.5.5 Marketing Programma’s

6.6 Sales Strategie

6.6.1 Sales Prognose

6.6.2 Sales Programma

6.7 Strategische Allianties

6.8 Mijlpalen

7.0 Management Samenvatting

7.1 Organisatiestructuur

7.2 Management Team

7.3 Management Team Gebreken

7.4 Personeel Plan

8.1 Start-up Financiering

8.2 Belangrijke Veronderstellingen

8.3 Belangrijke Financiële Indicatoren

8.4 Break-even Analyse

8.5 Verwachte Winst-en Verliesrekening

8.6 Verwachte Liquide Stroom

8.7 Balans raming

8.8 Kengetallen/Bedrijfsverhoudingen

8.9 Lange termijn Plan

8.10 Beleggingsaanbod

8.11 Waardebepaling

8.12 Gebruik van Fondsen

8.13 Terugbetaling

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je laat je leiden door frustratie omdat je ziet dat hetzelfde (goede) idee elders wél met succes wordt uitgevoerd. Dit geeft een heel naar buikpijntje dat je intentie verandert. De betrokken mensen om je heen voelen dit ook en zullen zich hierdoor (onbewust) ook laten leiden. Als je samen vanuit creativiteit iets ontwikkelt is dat een heel ander uitgangspunt dan jouw aangewakkerde concurrentie-woede. Je kunt dan niet de benodigde rust in een project brengen.

Als je mensen niet achter de broek wil zitten kun je het bovendien wel vergeten. Wie het idee heeft, heeft de verantwoordelijkheid. Tenzij je samen een venture hebt opgezet, met een contract, en een omschrijving van te leveren inspanningen. Programmeurs vinden het leuk om te programmeren. Ik heb maar zelden gezien dat die heel entrepreneurial waren.

 

Wat motiveerde die vriend van je om mee te doen?

Kan best zijn dat je met wat aanpassingen in je eigen houding en een nieuw plan verder kan.

 

Link naar reactie
  • 0

Allemaal bedankt voor de reacties.

 

@Annedien, goed punt. Beide programmeurs uit mijn omgeving zagen in dat er veel vraag naar zou zijn, en daardoor ook toekomst.

 

@Erik- De samenwerking was simpel; de programmeur programmeert eenmalig, en ik doe de rest (klantenwerving, support, administratie etc.). Daarnaast voert de programmeur af en toe een updateje uit.

 

Ik heb vandaag wat programmeurs benadert, en geprobeerd om in grote lijnen uit te leggen waar ik heen wil. Ik wacht nu even af op hun reactie. Ik heb er een aantal dagen over nagedacht, en denk toch dat het beter is om het gewoon door een bedrijf te laten maken.

Link naar reactie
  • 0

Even een update dan maar ;D

 

Afgelopen 2 weken contact gehad met zo'n 10-12 partijen. Zat van alles tussen, programmeurs die geen idee hebben waar ze over praten en verkeerde informatie geven tot partijen die mij zelf op goede ideeen hebben gebracht wat erg goede aanvullingen kunnen zijn. Ook de indicaties die ze me gaven als bedrag verschilde enorm, van een gratis onwikkeling met een bepaald percentage van de omzet tot bedragen van €20.000,-.

 

Er was een partijd die eruit sprong, duidelijk de kennis in huis had en met een goed en duidelijk verhaal kwam. Van de week een afspraak mee gemaakt en rond de tafel gezeten, en een goed gesprek gehad. Heb gevraagd of ze eea op papier willen zetten en wat schetsjes willen maken, als het goed is krijg ik dat deze week nog.

 

Al met al een leerzame ervaring, wel teleurstellend dat het zó moeilijk is om goede programmeurs te vinden.

 

Ik hou jullie op de hoogte!

Link naar reactie
  • 1

Klinkt alsof je al flink vooruitgang heb geboekt sinds je eerste post!

 

Waar ik al vaker (web) programeer werk via heb uit besteed is:

 

www.elance.com

 

Je kan hier job's posten en IT-bedrijven kunnen dan 'bieden' op je project. Vaak komen deze bedrijven uit landen als India.

 

Zaak is een duidelijke omschrijving te geven van het project, ook als je dingen nog niet helemaal weet hoe en wat je het wil doen moet je dit duidelijk aangeven. Wanneer je je idee liever niet openbaar hebt, kan je de job 'prive' maken en bedrijven uitnodigen.

 

Natuurlijk heb je hier wel een budget voor nodig, maar je bent toch al snel (in mijn ervaring, met jobs in Magento, Joomla & Wordpress, en ik hoor dat er ook goede app ontwikkelaars ziten) 3x-8x goedkoper uit, en als je de juiste partner vind doet de kwaliteit zeker niet onder voor Nederlandse partners.

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij doe je het goed om met veel partijen te praten. Wat ik zeker zou aanraden is om je plannen goed op haalbaarheid en potentie te (laten) toetsen. Dan praat je in elk geval makkelijker met evt. partners. Elance werkt goed voor eenmalige klussen, maar om langdurig mee samen te werken zou ik het niet zo snel aanraden.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben benieuwd waar je vandaan haalt dat elance niet goed is voor langdurige klussen? Is dit uit eigen ervaring?

 

Voor bepaalde dingen maak ik nu al 3 jaar gebruik van iemand (Ajish Kumar) die ik ooit via een Elance opdracht in contact mee gekomen ben. Prima langdurige samenwerking.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 90 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.