Tweede Kamerverkiezing: Ondernemers tevreden met uitslag?

Aanbevolen berichten

Geld raakt niet op, zeker nu de ECB de geldpers heeft aangezet. Rentes zijn weer fors aan het dalen en de Euro wordt met de dag meer waard tov andere munten.

 

Wat is het toch met mensen dat ze zo graag geloven dat het einde der tijden nabij is? Of het nu gaat om de economie, milieu, klimaat verandering, nucleaire oorlog, virussen, dag des oordeels of wat dan ook, het einde lijkt altijd nabij.

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Geld raakt niet op, zeker nu de ECB de geldpers heeft aangezet. Rentes zijn weer fors aan het dalen en de Euro wordt met de dag meer waard tov andere munten.

 

Wat is het toch met mensen dat ze zo graag geloven dat het einde der tijden nabij is? Of het nu gaat om de economie, milieu, klimaat verandering, nucleaire oorlog, virussen, dag des oordeels of wat dan ook, het einde lijkt altijd nabij.

 

 

 

Geld bijdrukken is geen oplossing.

 

Je begint in een situatie waarbij een bankbiljet een zekere hoeveelheid goud waard is, zonder dat goud zou het biljet alleen zijn papierwaarde hebben. De uitgever (staat/centrale bank) garandeerd vervolgens dat ieder biljet zo kan worden omgeruild voor dat goud. Tot zover niets aan de hand.

 

Maar nu wil je toch geld bijdrukken zonder dat je er goud tegenover hebt. Dit is wel degelijk mogelijk, en in zekere mate veilig: Het komt maar zelden voor dat veel mensen plots allemaal tegelijk hun bankbiljetten voor goud willen verruilen. Daardoor kun je dus bijv 10 miljard aan biljetten drukken, met maar 2 miljard goud in kas.

 

Als je dit echter te bont maakt, en men krijgt door dat het geld eigenlijk goeddeels ongedekt is, kan een situatie ontstaan waarbij iedereen tegelijk zn biljetten wil inruilen voor goud (of andere valuta), met scherpe koersdaling als gevolg. Dit is wel eens gebeurd in zuid-amerikaanse landen waar de bevolking door wantrouwen de locale valuta massaal wou omruilen voor dollars.

 

En bijv in 1920, toen in Duitsland volop geld ging drukken kostte 1 brood , 1 miljard mark. Geld was niets meer waard door de inflatie.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Plagiaat volgens sommige forum leden ( ik persoonlijk geloof niet in plagiaat , kennis is universeel. ), iniedergeval een super uitleg over gelddrukken en inflatie :

 

 

 

 

Geld bijdrukken zou leiden tot inflatie, hoe meer geld er is, hoe minder het waard wordt. Denk maar aan schelpjes op het strand, die hebben geen enkele waarde omdat ze er in overvloed zijn. Goud daarentegen heeft wel een grote waarde, vanwege zijn rariteit.

 

Ik weet niet of je bekend bent met de term inflatie, maar inflatie is ruwweg gezegd het stijgen van de inflatie. Bij hoge inflatie stijgen de prijzen snel, bij een lage inflatie trager. Wanneer je dus zomaar geld zou gaan bijdrukken, zorg je voor inflatie, hogere prijzen dus. Dit is logisch: je geld is minder waard, dus moet er ipv 2 euro voor een brood, 5 euro voor een brood gevraagd worden. Wanneer de waarde van geld drastisch begint te dalen verliezen mensen vertrouwen in de economie, ze willen hun geld zo snel mogelijk omzetten in andere active die een vaste waarde behouden, zoals huizen, goud of juwelen. De vraag naar geld zal dalen, waardoor de waarde van het geld nog sterker zal dalen. In het extreme geval zal de economie terugvallen op een ruileconomie, waarbij je zeg je maar appelen voor eieren gaat ruilen, geld zal niet meer gebruikt worden.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Wat is het toch met mensen dat ze zo graag geloven dat het einde der tijden nabij is? Of het nu gaat om de economie, milieu, klimaat verandering, nucleaire oorlog, virussen, dag des oordeels of wat dan ook, het einde lijkt altijd nabij.

 

Je maakt er weer een karikaktuur van door te roepen dat het einde der tijden nabij is. Er zijn al vele crisissen geweest in de geschiedenis van de wereldeconomie en geen enkele heeft geleid tot het einde der tijden. Dat roept hier dus ook niemand. Vaak is een crisis het begin van een nieuwe bloeiperiode. Maar dan moet je wel eerst door de zure appel heenbijten en sommige weten een crisis zelfs te benutten in eigen voordeel. Ook als de boel volledig in elkaar stort, zullen we doorgaan met ademhalen, maar het is dan toch een geruststellende gedachte als je (een deel van) je vermogen in veiligheid hebt gesteld.

Link naar reactie

Even wat gemurmel van een naïeveling en een onwetend iemand....

 

[*]Je kan geen waarde creëren als er niks vergelijkbaars tegenoverstaat. En als je het wel doet, is het een tijdelijke oplossing. Pleister op een gutsende slagader wond.

 

[*]De mensheid is praktisch onverwoestbaar (positief of negatief te bezien). Dus vernietiging is een non-issue (kosmische e.d. invloeden daargelaten).

 

[*]Ik las "schulden, schulden, schulden" als oorzaak. Ik vind dat meer een gevolg van "meer, meer , meer". De laatste paar jaar zijn er bepaalde openheid wetten gemaakt voor verzekeraars e.d. En alle "skyhigh" beloftes zijn we (praktisch) allemaal ingetrapt of zullen we intrappen. We willen geloven, zoals we geloven in sprookjes. Ergens in 2000 hebben we het drama World online gehad, maar nu las ik dat bepaalde pensioen beleggers problemen hadden omdat Facebook het erg slecht deed..... WTF

 

[*]De eurozone is een nobel initiatief maar wel heel naïef opgezet, en daar betalen we nu leergeld voor. Alleen dat leer (extra) geld komt nu even erg slecht uit. Ik weet niet of het gebaseerd is op het Amerikaanse staten model. Als dit wel zo is, lijkt mij het grootste probleem is dat wij (alle verschillende landen) een apart en langlopende geschiedenis en traditie hebben ten opzichte van de korte en heftige van het Amerika wat we kennen.

 

[*]Luie griek. Ik vind het nogal wat, als je jarenlang iets gewend bent opeens van bovenaf (je regering) en buitenaf opeens als luie paria wordt neergezet. Stel je voor dat iedereen in je omgeving (ouders, vrienden en al je facebook vage vrienden) gaan zeggen dat je een luie eikel bent. (ik verwijs dus naar de griek in de straat, chersonissos, souvlakistraat 3 hoog achter)

 

Ik heb deze periode echt mijn best gedaan. Ik heb 5 debatten gekeken, 4 stemwijzers ingevuld. Alle afleveringen van het semi ontspannen NLkiest op RTL gekeken. Zelfs alle afleveringen van Knevel vd brink en Pauw en wiiteman afleveringen. En nog wat debatten vanuit de ouderwetsche radio 1 geluisterd. En ja zelfs de thema DWDD afleveringen.... En dit met in het achterhoofd een artikel over het selectief luisteren naar politiek op basis van geografische en opvoedkundige achtergrond.

 

De vraag was: Ondernemers tevreden met uitslag.

Zoal ik al vele keren aangaf in mijn reacties op dit forum is dat ik mij niet een echte ondernemer voel, eerder een zelfstandige. En ja ik ben van oudsher een linkse lul en blijk dat nog steeds te zijn. Ik heb een voorkeur dat PvdA en VVD samenkomen met een verbindende middenpartij a D66 of CDA. En ik weet dat PvdA niet echt een goede keuze was als ondernemer.

 

Maar weet eigenlijk niet of ik dit echt vind na alle uren inlezen, testen en bekijken van de politiek in zijn zelf benoemde (of door de media) optima forma. Samsom die te snel te goed is. Rutte met een verhaal, maar met de kennis van nu niet te rijmen is met het verleden. Een SGP'er die eerder een serieus aandeel heeft gehad, maar nu echt niet meer serieus te nemen is. En door ideologie eigenlijk of eerder sowieso toen ook al niet.

 

Politici spreken tegenwoordig in duidelijke en begrijpelijke termen binnen enkele seconden (althans zo willen ze het overbrengen) . En dit over zaken waar hele groepen (hopelijk) slimme en bekwame mensen dagen en soms weken over in discussie zijn en over nadenken. Dus is het begrijpelijk of is het keiharde en moedwillige leugen. Ik waardeer Samson omdat hij een rol heeft opgenomen om in meerdere malen te stellen dat een oneliner of een resoluut ja of nee niet gaat opgaat. Maar daarentegen wil ik wel dat degene die er over gaat wel zegt wat er gaat of moet gebeuren.

 

Mensen verwijten Geert Wilders en de vroegere Fortuyn van populisme. Alleen het valt mij op dat toen het schokkend was toen Fortuyn opkwam was het de confronterend, maar is wel de "glijdende schaal" ingezet. En wat toen voor extreem rechts en not-done weggezet (jan maat ?), en nu is het algemeen geaccepteerd voor de meeste partijen. Of de partijen gaan extreem het familie of christelijk moraal opzoeken.

 

 

Kortom ik weet niet of ik tevreden moet zijn. En ik baal daar enorm van want we hebben nu een soort van links vs rechts. En ik was zo gewend aan een plat, saai en polder land

 

Mijn excuses voor het misschien onsamenhangend geratel

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Ik zou meer prioriteit geven aan de afbouw van schulden dan bv de opbouw van een pensioen. Als je schuldenvrij bent, kun je volstaan met een relatief laag pensioen. Zeker omdat de onderliggende waarden zoals vastgoed steeds minder waard worden. (Het is niet voor niets dat de ene na andere vastgoedjongen met een hoge leverage omvalt.)

 

Met 600k hypotheek denk ik het tegenovergestelde. Ik verheug mij op de dag dat ik die kan terugbetalen met 10k$ tegenwaarde!

 

Over pensioen, (ik 35 jaar) geloof niet dat ik, of mijn generatie dat ooit zal krijgen. Het is een beetje vreemd dat je wel denkt dat we een serieus probleem hebben in Europa, maar wel in pensioen "gelooft"? Die is toch ook in Euro's ?

 

Doemdenken doe ik niet meer, heeft geen zin. De markt (koper/verkoper) komt vanzelf met ruil/andere valuta oplossingen als de euro niets meer waard is. Het is ook niet zo dat we 60 jaar terug in de tijd gaan als het allemaal inelkaar klapt.

 

Ik geloof heilig dat de markt de prijs maakt, en niet andersom. Als niemand meer gas/ telefoon/ benzine/ voedsel kan kopen gaat de prijs omlaag, of denk je werkelijk dat ze in Rusland 53 cent per kuub gas betalen? Of 2,45 euro voor een brood bij de bakker in Polen?

Link naar reactie

Ik zou meer prioriteit geven aan de afbouw van schulden dan bv de opbouw van een pensioen. Als je schuldenvrij bent, kun je volstaan met een relatief laag pensioen. Zeker omdat de onderliggende waarden zoals vastgoed steeds minder waard worden. (Het is niet voor niets dat de ene na andere vastgoedjongen met een hoge leverage omvalt.)

 

Met 600k hypotheek denk ik het tegenovergestelde. Ik verheug mij op de dag dat ik die kan terugbetalen met 10k$ tegenwaarde!

 

Over pensioen, (ik 35 jaar) geloof niet dat ik, of mijn generatie dat ooit zal krijgen. Het is een beetje vreemd dat je wel denkt dat we een serieus probleem hebben in Europa, maar wel in pensioen "gelooft"? Die is toch ook in Euro's ?

 

Doemdenken doe ik niet meer, heeft geen zin. De markt (koper/verkoper) komt vanzelf met ruil/andere valuta oplossingen als de euro niets meer waard is. Het is ook niet zo dat we 60 jaar terug in de tijd gaan als het allemaal inelkaar klapt.

 

Ik geloof heilig dat de markt de prijs maakt, en niet andersom. Als niemand meer gas/ telefoon/ benzine/ voedsel kan kopen gaat de prijs omlaag, of denk je werkelijk dat ze in Rusland 53 cent per kuub gas betalen? Of 2,45 euro voor een brood bij de bakker in Polen?

 

Je zegt niemand. Je bedoelt volgens mij de gemiddelde Europeaan in de nabije toekomst? De toekomst is van het oosten. De Russen hebben genoeg gas , de Arabieren hebben genoeg olie.

 

Terwijl Amerika en EU in een diepe crisis zitten groeien al die oosterse landen gewoon door. Misschien niet meer zo snel als vroeger maar China groeit makkelijk 5% per jaar inplaats van 10%.

 

China verwerp de Dollar en handelt vanaf nu alleen met Yen. (Chinees valuta) We weten allemaal wat er met Saddam Khaddafi en dergelijke is gebeurd toen ze dat wouden doen. Tegen China , de nieuwe wereldleider/wereldtaal kan Amerika niets anders doen dan toe kijken en zeuren.

 

http://www.examiner.com/article/dollar-no-longer-primary-oil-currency-as-china-begins-to-sell-oil-using-yuan

Link naar reactie

De economie is niet zo ingewikkeld als jij denkt. Wanneer er geen geld meer over is houdt het op. De schuld van Nederland is rond 2020 600 miljard euro. En als de staatskas leeg raakt dan zal Nederland 100 tot 200 jaar de slaaf van de IMF worden.

 

En dat dit allemaal gaat gebeuren staat al vast en er zijn al een aantal voorbeelden genoemd in dit topic.

 

- 700,000 huis eigenaren met een hypotheek die ze niet meer kunnen betalen.

- Binnen nu en 5 jaar 15 miljoen m2 leegstaand kantoorpanden.

- Nederland die verplicht mee moet betalen aan failliette landen.

- Koopkracht die telkens afzwakt.

- Leegloop in Nederland. Waarbij Autochtonen en Allochtonen massaal zullen emigreren.

- Schuld van NL die zeer snel verdubbelt.

- En als klap op de vuurpijl , er is geen oplossing voor de crisis. Geen enkel politici die een oplossing heeft. Geen enkel professor of econoom/ondernemer die een oplossing heeft.

 

 

Ik heb in die lijst vergeten te schrijven :

 

- De vastelasten die omhoog schieten. BTW verhoging , zorg verhoging en ga zo maar door.

 

zorg 10% duurder volgend jaar:

 

http://quasi-mundo.nl/blog/2012/09/16/zorg-volgend-jaar-bijna-10-duurder/

 

 

Vorig jaar werd het ook al duurder , zo kan het echt niet verder. En nog steeds hebben mensen geen enkel oplossing gevonden voor de crisis. Wie er nu nog in geloofd dat we uit de crisis komen....

Link naar reactie

Ik weet de tijden nog dat iets per jaar maar 0.1% duurder werd en er ophef over gemaakt werd ten tijde van de gulden.

 

Dat heeft te maken met aan geld verslaafde overheden, die moeten kleiner, in plaats van groter.

 

De meest gehoorde tegenwerping tegen de plannen van de LP, is dat een sterke inkrimping van de overheid niet reëel zou zijn. Manders ontkent dit: ‘Lees ons verkiezingsprogramma. Het is één grote verzameling alternatieven voor overheidsbemoeienis. En 16,7% is niet eens zo veel. We zouden de uitgaven van de collectieve sector moeten terugbrengen van 287 miljard naar 239 miljard. Ter vergelijking: In 2006 was dit cijfer 198 miljard (zonder rekening te houden met inflatie). We hoeven dus eigenlijk alleen maar de excessieve groei van de overheid van de afgelopen jaren terug te draaien. En daar tegenover staat een hoger besteedbaar inkomen om in vrijheid uit te geven.’

http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/08/persbericht-lp-afschaffen-inkomstenbelasting-realistisch-scenario/

Link naar reactie

Maar wat ik me afvraag, maar wellicht zie ik het grote verhaal er niet achter (behalve dat de VVD perse een overwicht wil hebben), is waarom er in tijden van crisis een extra ministerspost wordt gecreëerd.

 

We moeten toch bezuinigen??????

 

Yep, maar een woningmarkt in beweging geeft de staatskas wel wat meer dan een ministerssalaris. En dan speelt daarin ook alleen het verschil in salaris tussen een minister meer en een 2e kamerlid minder ;)

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Ongeacht de aantal ministers blijft het aantal kamerleden gelijk hoor. Als er een minister wordt aangesteld die kamerlid is, wordt er een nieuwe kamerlid vanuit die partij aangesteld. Aantal blijft 150.

En om de woningmarkt in beweging te krijgen heb je echt geen nieuwe minister voor nodig.

 

Wat je nodig hebt is dat:

 

[*]economen eens stoppen met mededelingen dat de huizenmarkt te hoog is (amerikaans markt is ook weer opgekrabbeld op niveau).

[*]banken weer dezelfde factor hanteren als voor de crisis

[*]overheid die wellicht eenmalig een teruggaaf van de overdrachtsbelasting geeft, als er sprake is van restschuld (besluit in dezelfde trend als vorige maand waarin de termijn van 3 jaar is opgenomen)

 

Er zijn veel verschillende manieren om de markt weer aan te trekken, een flink aantal besluiten zijn reeds positief maar het is gewoon haast niet te doen om de markt nu te betreden (of over te stappen door de nieuwe hypotheekregels).

 

 

Met vriendelijke groet,

Hermes Ratgers

Link naar reactie

Wat je nodig hebt is dat:

 

[*]overheid die wellicht eenmalig een teruggaaf van de overdrachtsbelasting geeft, als er sprake is van restschuld (besluit in dezelfde trend als vorige maand waarin de termijn van 3 jaar is opgenomen)

Is goed gezien zeg.

Ik zou veronderstellen dat teruggaaf van overdrachtsbelasting gegrond is met terugwerkende kracht (10 jaar) . Was volgens velen (waaronder ik) al decennia onterecht, maar men gebruikt het smoesje nu van een helpende hand voor de huizenmarkt.

Nu is er nog de schamele 2%. ... Belachelijk....

En ook laten schemeren dat het tijdelijk zo laag >;( kan zijn. Je hebt er geen minister voor nodig om te zien dat dit de huizenmarkt blijft belemmeren.

Link naar reactie

Als er een kabinet is die komende 10 jaar volop tegen aan kan is dat wel goed. Want elke seconde tijdverlies kost bakken vol met geld. We moeten alleen niet vergeten dat welke kabinet dan ook , verplicht moet gaan bezuinigen. Dus je kunt een kabinet eigenlijk niet afkraken met als reden: ze bezuinigen teveel.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Ik geloof heilig dat de markt de prijs maakt, en niet andersom.

Journalist Joris Luyendijk legt in deze column fraai uit (sowieso een geweldige inzichtelijke reeks columns) dat er geen vrije markt bestaat in de oligopolie van de financiële wereld.

 

"Stel dat een bakker bij mij in de buurt het soort salaris verdient dat bij zakenbanken normaal is. Dan kun je er donder op zeggen dat snel her en der andere bakkerijen worden geopend. Zo werkt de vrije markt: winsten trekken nieuwe spelers aan die zorgen voor concurrentie, en daarmee lagere marges en prijzen.

 

De financiële sector werkt heel anders, ook al staan er duizenden briljante studenten te trappelen om te worden binnengelaten – aan aspirant-bakkers geen gebrek. Maar de nieuwe bakkerijen blijven uit.

 

Ga maar na. Er zijn in de wereld drie grote kredietbeoordelaars. Vier dominante accountantsbedrijven. Een ‘magische cirkel’ van een handvol financiële advocatenkantoren. Er zijn twee nieuwsgiganten, Reuters Thompson en Bloomberg. En dan is er een dozijn mondiale ‘bulge bracket banks’.."

uit Bron: http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/10/18/een-rechtse-occupy

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 81 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.