• 0

Verzameltopic - Google Adwords - Ervaring

Hallo Allemaal,

 

Ik heb de search gebruikt en kwam er wel iets over tegen, maar niet echt veel. Ik zie een paar positieve reacties, maar ik heb wat overgebleven vragen voor de mensen die er ervaring mee hebben.

 

- genereerde het werkelijk veel extra verkeer? hoeveel?

- hoeveel extra klanten leverde dat op? ROI?

- enig idee wat het je nu in totaal per klant gekost heeft?

 

Ik probeer dus uit te vinden of dat Google Adwords zin heeft voor mijn bedrijf. Ik kan de kosten niet te hoog laten oplopen, maar wil met dat beperkte budget toch wel wat omzet genereren.

 

Ook tips m.b.t. zoekwoorden zijn welkom (zie mijn website voor wat ik doe). Ik denk zelf aan zoektermen als:

mkb linux

mkb server

mkb intranet

mkb kosten besparen

mkb open source

 

Thanx!

Pim

 

P.S. wel irritant dat je alleen met creditcard kunt betalen, die heb ik nog niet :)

www.pimbliek.nl - IT Consultant

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Vandaag toch maar eens geprobeerd om coupon nummer twee in te voeren. En dat ging zonder foutmelding. Na een paar uur (had niet eerder gekeken) was het tegoed ook zichtbaar in het betalingsoverzicht.

 

Op zich wel gek ja, want je betaalt 5 euro activeringskosten voor je account. Die krijg je terug bij het inwisselen van de bon. Dus is een bon van 50 euro goed voor 55 aan adwords tegoed. Daardoor hou je netto 50 over.

 

Ik heb zo net toch maar even de voorwaarden doorgelezen (wie doet zoiets tegenwoordig nou he? Bankiers iig niet :-P en die maken veel, veel, heeeeeel veel meer economische schade als ik nu :-DD).

Blijkt dat je 1 promotiekrediet per klant mag gebruiken. Wat zal ik nu doen?

Doen alsof mijn neus bloed of maar even een email sturen?

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Google Adwords bestaat eigenlijk uit drie hoofdfacetten.

 

1. Op welke zoekwoorden wil je zichtbaar zijn? Antwoord: Als je salesgedreven Adwords gebruikt, wil je zichtbaar zijn op zoekwoorden waar mensen mee zoeken als ze jouw product(en) willen kopen.

 

2. Welke advertenties gebruik je er voor? Door middel van advertenties kun je je al direct onderscheiden van de concurrent. Tevens kan je door middel van een goede bestemmings URL mensen al op de geschikte pagina laten landen. Zoekt met op "braun shaver typeX" dan moeten ze direct op de pagina komen waar dat product wordt aangeboden en niet op de hoofdsite.

 

3. Welke biedingen kan ik plaatsen voor een zo groot mogelijke omzet & rendement.

 

Meer dan dat stelt het eigenlijk niet voor!

 

Ga experimenteren en leer welke combinaties van zoekwoorden, advertenties, biedingen en bestemmingsURLen zorgen voor maximale .

 

 

Een kleine tip. Probeer wat betreft zoekwoorden niet te breed te gaan. Als ik scheerapparaten verkoop, ga ik niet op "electronica" of "badkamer producten" adverteren, maar wel op "braun shaver typeX" ,"braun shavers" etc.

 

Als je merkt dat je hele specifieke zoekwoorden goed verkopen en goed rendement opleveren, kan je wat bredere woorden proberen.

Link naar reactie
  • 0

Hartelijk dank voor deze korte, doch zeer duidelijke uitleg.

 

Wegens tijdgebrek en ontbreken van de kennis hebben we nog steeds niets met ons tegoed gedaan. Wel hadden we wat ideeën die vrij aardig aansluiten bij jouw uiteenzetting. Echter ontstaan daar ook meteen de eerste vragen en problemen.

 

1. We weten vrij goed op welke zoektermen mensen zoeken voor ons product. Daar hadden we al op gelet bij het schrijven van de tekst voor de website. Daardoor zijn we nu voor veel van die zoektermen al te vinden zonder te betalen. Vaak staan we in de top10 of op pagina 2. En de verwachting is dat daar het komende half jaar steeds meer top3 posities bijkomen. Zonde om dan direct daarboven een betaalde ad te laten verschijnen.

Wat overblijft is één nuttig iets, als mensen zoeken op * goedkoop * (* = iets er voor of er achter) en * goedkope *. Die woorden (goedkoop/goedkope) komen niet op onze website voor, daar zullen we dus nooit voor gevonden worden. De mensen die er op zoeken behoren echt zeker tot onze doelgroep (wij noemen het betaalbaar!).

 

En daarnaast.....?

adverteren op een zoekterm als "trouwjurk" of "bruidsjurk" lijkt ons niet doelgroep gericht.

We kunnen niches zoeken. Denk dat dit een goede mogelijkheid is. Kost echter zeer veel tijd in tegenstelling tot hetgeen het oplevert.

 

2. Welke advertentie mogelijkheden zijn er?

 

3. all clear.

Link naar reactie
  • 0

1. Ik heb een kleinschalig onderzoek gedaan (wat ik helaas niet kan publiceren) naar zowel organisch als met Adwords bovenaan staan. Dat levert veel meer bezoek op dan wanneer je alleen organisch bovenaan staat. Je betaalt uiteraard ook wat Adwords kosten, maar de combinatie lievert meer op.

 

Ik weet niet in welke markt jullie zitten om te bepalen of "trouwjurk" of "bruidsjurk" relevant genoeg is.

 

2. Gebruik je USP's. En hou de concurrentie in de gaten, wat werkt wel wat werkt niet.

- Gebruik een call to action "Bekijk nu onze collectie", "Koop direct", etc ("klik hier" mag niet).

- Gebruik precieze aantallen. Ipv "Goedkope trouwjurken bij shop A" , zeg "Trouwjurken vanaf €199,-" of ipv "grote keuze" -> "203 jurken naar keuze".

 

Het is goed als je site ook uitstraalt wat je claimt dat je zegt. Zeg je dat je in het hgoe segment zit en je laat een kitscherige site zien dan werkt dat naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder.

 

en uiteraard testen testen testen. Wat werkt wel, en wat werkt niet.

 

 

Link naar reactie
  • 0

ik heb ervaren dat google adwords zeer goed werkt, alleen de kosten vond ik soms belachelijk hoog per click.

 

Wat betalen jullie gemiddeld per click?

 

Ik hoor het graag!

www.gloyou.com , Ervaar het gemak van alles in één! Voeg o.a. gratis uw bedrijfsprofiel toe

Link naar reactie
  • 0

Ik ben nu mijn eerste campagne aan het instellen. Ik doe hier een klein beetje verslag. Ik zou het natuurlijk leuk vinden als jullie kritische vragen/opmerkingen maken over mijn instellingen. Beetje discussie kan nooit kwaad denk ik. Daar kunnen we allen enkel wijzer van worden.

 

Locatie:

Noord/Zuid Holland, Utrecht en Flevoland (makkelijk te doen qua reisafstand voor een bruidsjurk)

 

Netwerken en apparaten (Zelf kiezen)

Iphones uit, verder alles aangelaten.

 

Kan ik met "inhoudsnetwerk --> Alleen op relevante pagina's op gerichte plaatsingen" handmatig instellen op welke websites onze ads terecht komen?

 

bieden en budget

automatisch, CPC limiet is 0,25 en daglimiet is 2,-

 

Wat kan ik precies met handmatig bieden? Ik zie dan alleen de mogelijkheid om een dagbudget in te geven.

 

 

De advertentie

Kop: Betaalbare bruidsjurken

regel 1: De outletstore voor bruidsmode

regel 2: Al vanaf 199,- euro uw jurk!

 

zoekwoorden/zoektermen zet ik hier liever niet neer, voordat iemand straks dit forum hoog in de zoekresultaten te voor schijn ziet komen :-P

 

 

Opslaan en afsluiten gekozen. Nu zie ik een overzicht met al mijn gekozen zoektermen. Wordt dit net als analytics 1x per dag bijgewerkt?

En er valt met iets geks aan het overzicht op. Ik zie onder "Max CPC" staan: "Automatisch 0,01", wat betekent dit?

 

En ik zie maar geen ads staan als ik op google zoek naar de door mijzelf gebruikte zoekwoorden. As usual wil het nog niet helemaal vlotten. Moet ik na dat opslaan nog iets doen?

 

Link naar reactie
  • 0

Als je niet zichtbaar bent, dan is het bedrag wat je wilt betalen te laag! Bruidsjurken is een behoorlijk competitieve term, en met een max. van 0.25 EUR zul je niet ver komen. Adwords rekent als het goed is ook uit hoe vaak je zichtbaar zult zijn met dat budget per klik.

 

 

It is not hard to take new paths, it's hard to leave the old

Link naar reactie
  • 0

Als je niet zichtbaar bent, dan is het bedrag wat je wilt betalen te laag!

 

Hoeft niet, het kan ook zo zijn dat je keywords te algemeen zijn.

v.w.b. bruidsjurken heb je gelijk dat 25 cent te weinig zal zijn.

 

Bruidsjurken Amsterdam, Bruidsjurken webshop of andere meer specifieke zoektermen zouden dan beter realiseerbaar moeten zijn.

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

ik heb ervaren dat google adwords zeer goed werkt, alleen de kosten vond ik soms belachelijk hoog per click.

 

Wat betalen jullie gemiddeld per click?

 

Ik hoor het graag!

 

Voor mijn woorden betaal ik maximaal €0.50 per klik. Je zit dan niet op de eerste rij maar ik ga echt geen €2,50 neerleggen voor een woordje als er een budget is van €10,-. per dag.

 

Adwords werkt idd erg goed. 3 op de 4 klanten heb ik via adwords.

 

Avelache, als je je eerste campagne gaat instellen koppel dan zeker je google analytics aan je adwords als je dat nog niet hebt gedaan. Oftewel, kijk in analytics met welke zoekwoorden mensen onbetaald op jouw site komen en zet die zoekwoorden in je adwords lijst. De klik resultaten worden bijgewerkt zodra er een klik is, dus niet per dag zoals analytics.

 

mikewise freelance in vormgeving.

Link naar reactie
  • 0

Wat maakt het uit wat je betaalt per klik?

 

Als ik via Adwords 100 kliks kan halen die me €10 per stuk kosten en ik krijg er 50 klanten uit, dan kost één klant mij €20.

Als mijn doelstelling €25 per klant was, dan haal ik het. Uiteraard is het dan de kunst om er nog meer uit te halen (of lagere kosten te halen of meer klanten).

 

Ik kijk nooit naar de CPC met als gedachte "ohjee wat is die hoog". Wat telt is rendement, kosten per conversie, aantal conversies.

 

Ik kijk wel naar CPC met de gedachte "hoe kan ik die verbeteren d.m.v. hogere relevante en kwaliteitsscore".

 

 

Overigens werkt regiotargeting in Nederland niet goed. Dit gaat met name op IP targeting. Helaas kent Nederland een niet goede structuur als het aankomt op IP's. Kortom iemand uit Brabant kan op basis van IP's lijken of hij uit Utrecht komt.

 

Regiotargeting werkt wel als mensen zoeken op "bruidsjurk den haag" en jij target den haag.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat maakt het uit wat je betaalt per klik?

 

Als ik via Adwords 100 kliks kan halen die me €10 per stuk kosten en ik krijg er 50 klanten uit, dan kost één klant mij €20.

Als mijn doelstelling €25 per klant was, dan haal ik het. Uiteraard is het dan de kunst om er nog meer uit te halen (of lagere kosten te halen of meer klanten).

 

 

Als je 100 kliks krijgt die je 10 euro per klik kosten kost het je 1000 euro

Als je 100 kliks krijgt die €0.50 per klik kosten kost het 50 euro. Oftewel van die €1000,- kan ik 2000 kliks generen i.p.v. 100.

 

Daarnaast zit er geen verschil in de 'kwaliteit van de klant' bij dure CPC en goedkopere CPC.

 

 

mikewise freelance in vormgeving.

Link naar reactie
  • 0

Oftewel, kijk in analytics met welke zoekwoorden mensen onbetaald op jouw site komen en zet die zoekwoorden in je adwords lijst.

 

Waarom ga je met adwords aan de slag op zoekwoorden waar je al op gevonden wordt zonder te betalen?

Als je al redelijk bovenaan staat in google op die zoektermen dan zou ik juist die positie versterken en je adwords budget voor

andere relevantie zoektermen gebruiken waar je niet op gevonden wordt.

Link naar reactie
  • 0

Oftewel, kijk in analytics met welke zoekwoorden mensen onbetaald op jouw site komen en zet die zoekwoorden in je adwords lijst.

 

Waarom ga je met adwords aan de slag op zoekwoorden waar je al op gevonden wordt zonder te betalen?

 

Anders zou adwords overbodig zijn lijkt mij.

 

Ik wordt bijvoorbeeld op "logo ontwerpen" wel gevonden met gewoon zoeken maar als ik er ook nog voor betaal is mijn bereik en kans dat ik gevonden word nog groter.

 

mikewise freelance in vormgeving.

Link naar reactie
  • 0

Oftewel, kijk in analytics met welke zoekwoorden mensen onbetaald op jouw site komen en zet die zoekwoorden in je adwords lijst.

 

Waarom ga je met adwords aan de slag op zoekwoorden waar je al op gevonden wordt zonder te betalen?

 

Anders zou adwords overbodig zijn lijkt mij.

 

Ik wordt bijvoorbeeld op "logo ontwerpen" wel gevonden met gewoon zoeken maar als ik er ook nog voor betaal is mijn bereik en kans dat ik gevonden word nog groter.

Toch is het niet helemaal de juiste insteek. Belangrijk is juist uit te zoeken op welke relevante keywords je slecht vindbaar bent (dus die zul je te weinig tegenkomen in Analytics). Ik heb veel klanten die dankzij een goede Adwords campagne juist op dat soort keywords enorme resultaten wisten te boeken. Te algemeen adverteren is slecht voor je portemonnee.

Ruby on Rails fanaat

Link naar reactie
  • 0

Oftewel, kijk in analytics met welke zoekwoorden mensen onbetaald op jouw site komen en zet die zoekwoorden in je adwords lijst.

 

Waarom ga je met adwords aan de slag op zoekwoorden waar je al op gevonden wordt zonder te betalen?

 

Anders zou adwords overbodig zijn lijkt mij.

 

Ik wordt bijvoorbeeld op "logo ontwerpen" wel gevonden met gewoon zoeken maar als ik er ook nog voor betaal is mijn bereik en kans dat ik gevonden word nog groter.

Toch is het niet helemaal de juiste insteek. Belangrijk is juist uit te zoeken op welke relevante keywords je slecht vindbaar bent (dus die zul je te weinig tegenkomen in Analytics). Ik heb veel klanten die dankzij een goede Adwords campagne juist op dat soort keywords enorme resultaten wisten te boeken. Te algemeen adverteren is slecht voor je portemonnee.

 

Uiteraard. Je moet zeker niet blind elk woord invoeren. Ik ben ook met het woord dakkapel gevonden door iemand terwijl het helemaal in geen enkele vorm voorkomt op mijn site. Voor dat woordje ga ik niet betalen ;)

 

mikewise freelance in vormgeving.

Link naar reactie
  • 0

Hoe kan ik de keywords achterhalen van mijn concurrent!!

 

Op de site www.metatest.nl kun je de metatest uitvoeren. Dit is een test die iets zegt over de vindbaarheid en de kwaliteit van webpagina`s. Gebruik de link van je concurrent en door een eenvoudige enter zie je welke keywords hij/zij gebruikt. Deze keywords kun je misschien ook gebruiken als zoekwoorden bij Adwords!! Misschien hebben jullie iets aan deze tip!!

 

Adviseur

Vertalingen & Spaanse les

info-spaans@alfabeto.nl

www.alfabeto.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo Allemaal,

 

Ik heb de search gebruikt en kwam er wel iets over tegen, maar niet echt veel. Ik zie een paar positieve reacties, maar ik heb wat overgebleven vragen voor de mensen die er ervaring mee hebben.

 

- genereerde het werkelijk veel extra verkeer? hoeveel?

- hoeveel extra klanten leverde dat op? ROI?

- enig idee wat het je nu in totaal per klant gekost heeft?

 

Ik probeer dus uit te vinden of dat Google Adwords zin heeft voor mijn bedrijf. Ik kan de kosten niet te hoog laten oplopen, maar wil met dat beperkte budget toch wel wat omzet genereren.

/quote]

 

hoi!

ik heb 2 jaar adwords ervaring en heb ook mijn diploma (GAP). Ik heb afgelopen jaar gewerkt met een adwords budget

van 5 nullen per maand. Ik moet zeggen dat als je weet wat je doet je er wel leuke dingen mee kan bereiken.

 

Toch denk ik dat het voor jan alleman het een heel gedoe is om het maximale er uit te halen in het begin.

Het kost tijd voordat je allerlei handige taktieken weet/leert. En zelf thuis leer je die minder makkelijk heb ik gemerkt.

 

Wat het oplevert per klant, wat je ROI is etc is per branche verschillend, per account verschillend, per marketeer verschillend en zelfs per dag/maand/jaar.

Gebruik maken van de aanwezige tools in adwords is zeker een aanrader, en ook om de succesvolle keywords terug te laten komen in je ads. En meten!!! meten is weten ;)

 

Maar als beginnend bedrijf wat ik zelf ook ben, is mijn advies SEO! Gratis hoog komen in google is op de lange termijn veel interessanter. en ik bewaar adwords bijv voor tijdige dingen waarin ik meteen bovenaan wil staan zoals valentijn,

 

succes!

 

PS: erg irritant. je kunt niet zonder CC een account openen. achteraf kun je idd afschrijven via bank.. maar zonder cc dus geen account.

Link naar reactie
  • 0

PS: erg irritant. je kunt niet zonder CC een account openen. achteraf kun je idd afschrijven via bank.. maar zonder cc dus geen account.

 

Je kan ook bij het aanmaken van je AdWords account meteen kiezen voor automatische incasso (dus geen CC) dan moet je even een machtiging faxen/posten richting google en wordt het achteraf gewoon afgeschreven.

Achter elke e-mail, blog, tweet en reactie zit een mens, vergeet dat niet.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 166 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.