• 0

Enthousiast over eigen innovatief idee, maar geen idee waar te beginnen...

Beste lezers,

 

Om te beginnen zal ik mezelf kort voorstellen: Michiel van Spaandonk, 21 jaar, vierdejaars student Sportmanagement aan het Hanze Instituut voor Sportstudies in Groningen. Ik volg op het moment de specialistatie ‘Sports, business and innovation’. Bij deze specialisatie is de bedoeling dat je zelf een innovatief sportproduct op sportdienst op de markt brengt (of i.i.g. zo ver mogelijk komt).

 

Ik heb al een aantal topics gelezen waar mensen feedback vragen op hun idee, terwijl ze er te weinig over prijsgeven om er zininge dingen over te zeggen. Ik zal proberen duidelijk genoeg te zijn over mijn idee, zonder te ver in de details te treden.

 

[[EDIT: Ik heb het idee toch maar even ertussenuit geknipt op aanraden van naasten, Ik zal vanavond dit verhaal aanpassen en reageren op de comments die ik heb gekregen en die ik erg op prijs stel]]

 

Alle tips, tops, op- en aanmerkingen zijn meer dan welkom, dus vertel me alsjeblieft wat je ervan vindt!

 

Met vriendelijke groet,

Michiel van Spaandonk

 

PS. Als je denkt: wat een goed idee, dat moet hij niet zo (gedetailleerd) openbaar plaatsen.. Laat het me dan aub weten!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hoi Michiel,

 

Zag je berichtje voorbij komen, dacht reageer even.

 

Ik ben bekend met de opdracht waar je aan moet werken vanuit je opleiding. Ik heb zelf industrieel product ontwerpen gedaan op het Saxion in Enschede, hier kregen wij ook jaarlijks de vraag of je wilde mee denken met dit soort projecten vanuit de faculteit fysiotherapie. Vandaar dat ik de overeenkomsten zie.

 

Waar je eventueel mee zou kunnen beginnen om binnen de technische en bedrijfskundige opleidingen, andere enthousiastelingen te vinden waar je mee kan samenwerken. Misschien kan je een team van bijvoorbeeld een programeur, bedrijfskundige en user- interface designer samenstellen. Om vanuit hier samen over dit idee te buigen.

Enige probleem zou kunnen zijn dat studenten vaak super druk zijn, en in het begin vaak enthousiast zijn maar dat dat later af zwakt. Maar zij zouden je zeker op weg kunnen helpen met je vraag 'waar te beginnen'...

 

Vanuit mijn eigen ervaring, en dan wil ik mijn eigen opleiding niet ophemelen, maar ga eens langs bij de opleiding Industrieel Ontwerpen en leg een docent je idee eens voor. Vaak hebben ze hele goede ideeën waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht. Ze willen vast met je mee denken!

Volgens mij kan je dat vinden onder de naam 'Industrial Engineering and Management' aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

PS. om je idee zo uitgebreid te noemen kan mensen inderdaad aansporen om het jatten. Maar het kan ook veel opleveren.

Als iemand anders net zo enthousiast wordt als jij al bent, kan je natuurlijk ook de handen in een slaan. Samen weet je meer dan 1.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Michiel,

 

Eigenlijk is dit een studievraag en dat mag niet op dit forum. Maar misschien zijn de mods in een goede bui vandaag...

 

Eerst je idee. Dat is op zich niet slecht, maar toch ook wel moeilijk om in de markt te zetten. Het wordt immers pas interessant als er een groot aantal mensen deelneemt. Het grote probleem is natuurlijk hoe je tot dit grote aantal deelnemers komt, want initieel (zonder tegenstanders) is je toepassing niet erg interessant voor eventuele deelnemers.

 

Voor de uitvoering kun je denk ik het beste beginnen met het maken van een (soort van) functioneel ontwerp. Hierbij teken (in Photoshop bv) je de schermen en geeft aan wat er per scherm functioneel moet gebeuren. Misschien is een goed uitgewerkt functioneel ontwerp al genoeg als studieresultaat, maar mocht dit niet zo zijn en wil je echt iets bouwen, dan zou ik de functionaliteit zo beperkt mogelijk houden; een project als dit kan namelijk al gauw enorm uit de hand lopen.

 

Ga je echt bouwen, zorg dan dat je juiste mensen om je heen verzameld. Iig een programmeur, een designer en misschien een ux specialist. Ik zou geen native app bouwen, maar een web-app.

 

Veel succes!

Link naar reactie
  • 0
Eigenlijk is dit een studievraag en dat mag niet op dit forum. Maar misschien zijn de mods in een goede bui vandaag...

Mods zijn altijd in een goede bui, toch? ;)

 

Volgens de forumvoorwaarden worden huiswerk, studie en stagevragen etc niet op prijs gesteld. Maar er zijn altijd uitzonderingen, zoals wanneer een afstudeeropdracht geen theoretische oefening blijkt maar ook echt een concreet product of dienst oplevert. Als er dan ook nog sprake is van innovatie en ondernemerschap (de 2 pilaren van Higherlevel), dan is het gewoon een mooi onderwerp en laten we het - staan.

 

Inhoudelijk: het innovatieve snap ik, de raakvlakken met ondernemerschap wat minder. Recentelijk hebben we herhaalde topics over een korfbal-nieuwssite gesloten om die reden. Vraag is dus:wat is het businessmodel, m.a.w. waar ga je aan verdienen?

 

En hoe concreet is of wordt het : ga je ook daadwerkelijk bouwen?

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Ik neem aan dat je (uiteindelijk) mikt op betalende leden. Het is alleen lastig om (zoals eerder opgemerkt) een basis van leden te leggen zodat nieuwe (potentiële) leden ook werkelijk een maatje kunnen vinden. Want anders haken zij af.

 

Misschien heb je goede contacten bij bijvoorbeeld sportbonden e.d., zodat zij dit kunnen promoten? Anders wordt het (denk ik) of een dure aangelegenheid (qua promotie), of heel moeilijk om aan de praat te krijgen.

 

Verder een prima idee. Er zijn wel zat “golfmaatje gezocht” en dat soort dingen, maar volgens mij is er in theorie wel ruimte voor een goede applicatie op dit gebied.

 

Link naar reactie
  • 0

Zoals in het aangepast topicstarter berichtje staat heb ik mijn idee toch even weggehaald. Om het nou binnen 1 dag compleet gedetailleerd prijs te geven op een openbaar forum is misschien toch wat snel...

 

@Chris: bedankt voor je tip, een team vormen van studenten (van andere faculteiten) lijkt me best een goed idee, maar dan moeten ze inderdaad wel ongeveer net zo veel tijd beschikbaar hebben voor het project als ikzelf. Dat heeft het merendeel niet denk ik, want ik kan er nu echt een half jaar full time mee bezig en als het loopt zou ik zelfs ook nog mijn afstuderen (half jaar, full time) eraan kunnen koppelen. Ik hoop dat dit lukt want ik ben nog steeds erg enthousiast over het project. Bij docenten aankloppen van andere opleidingen lijkt me sowieso een goed idee!

 

@Frank & Norbert: Het is inderdaad onderdeel van mijn studie, maar het is juist de bedoeling dat ik zoveel mogelijk contact leg en mensen vraag om me te helpen. Het is de bedoeling om het product/de dienst daadwerkelijk op de markt te brengen, of i.i.g. zo ver mogelijk komen. Voor mij zal het binnen het half jaar lastig worden aangezien ik zelf helemaal geen verstand heb van websites of applicaties programmeren. Ik zal daar dus programmeurs en investeerders voor moeten zoeken (of vrijwilligers, maar dan duurt het nóg veel langer denk ik).

 

@Norbert & Peter: Ik wil aan het online platform gaan verdienen d.m.v. advertenties. Ik wil proberen om de lidmaatschappen gratis te maken. Zo kun je gratis de afspraken maken voor het sporten op de openbare plekken en zal de breedtesport een boost krijgen (is de bedoeling). Er zou dan 1 gratis versie van de app kunnen komen met reclame en één (goedkope) betaalde versie, zonder reclame. Het staat nog echt helemaal in de kinderschoenen (of nog niet eens), aangezien ik pas eergister op het idee ben gekomen, maar ik ga proberen het echt uit te voeren.

Er zijn inderdaad sites als sportmaatje en sportbuddy gezocht e.d. maar ik denk dat ik leuke toevoegingen heb waardoor het voor een grote groep mensen veel interessanter wordt. Het is denk ik inderdaad heel lastig om de eerste personen binnen te krijgen. Misschien is het verstandig om “klein” (bijvoorbeeld stad Groningen?) te beginnen en later (als het platform staat) uit te breiden naar andere plaatsen/sporten?

 

De belangrijke vragen waar ik goed over na moet denken de komende tijd (en eigenlijk samen met mensen die er verstand van hebben en weten wat reëel is) zijn o.a.:

-   Op welke schaal moet ik beginnen? Stad Groningen? Gemeente Groningen? Provincie Groningen? Nederland?

-   Met hoeveel/welke sporten moet ik beginnen?

-   Ook de betaalde sportlocaties in het platform vermelden (incl. prijzen?)?

-   Hoe kan ik het ontwikkelen van het platform financieren? (Dan moet ik eerst weten hoeveel het kost om een dergelijk platform te bouwen, hoeveel het aan advertentiegeld op zou kunnen leveren etc. etc.)

 

Ik heb inmiddels een privébericht ontvangen dat hij geïnteresseerd is in mijn project en de problemen waar ik tegenaan loop om te kijken of/hoe hij mij kan helpen. Als er meer zijn die mij op weg willen/kunnen helpen hoor ik het heel graag.

 

Link naar reactie
  • 0

En doe je dat alleen of met andere sporters?

 

Hoe heb je die gevonden, of heb je die niet gevonden?

 

De sporters die ik ken die samen sporten kennen elkaar vaak via een sportvereniging, uit het vriendencircuit, gesprek tijdens het uitgaan, een treffen tijdens het individueel sporten, enz.

 

Het probleem wat jij denkt op te lossen is het probleem dat mensen hebben die geen sportmaatje kunnen vinden.

Ik vraag mij af of dat echt zo'n groot probleem is dat mensen bereid zijn er voor te betalen. Naast de bekende prikborden bij supermarkten en sportclubs biedt ook sociale media allerlei opties op sportmaatjes te vinden.

Ook apps zoals Runkeeper, Strava en vele andere online platforms faciliteren het samen sporten.

 

Ik vraag mij dan af wat jij wil gaan bieden dat boven al deze opties uitstijgt.

 

 

 

Overigens lijkt het idee op iets wat ik al in uitvoering heb, een sportvereniging voor mensen met psychische problemen die willen beginnen met sporten. Voor hun is het virtueel samen sporten al genoeg om bezig te gaan. Dat is puur opgezet vanuit maatschappelijke betrokkenheid, geen verdienmodel. Mijn USP is dat het beginnen met sporten icm psychische problematiek problemen oplevert die voor sporters met een gezonde psyche geen issue zijn.

Link naar reactie
  • 0

Voetballen doe ik bij een vereniging, fitnessen doe ik alleen. Tennissen doe ik recreatief met vrienden en klasgenoten. Wat dat betreft: ik begrijp je punt.

 

Bedankt voor je kritische vragen!

 

Mijn idee is er echter niet direct op gericht om mensen te laten beginnen met sporten, maar meer om het leuker/uitdagender te maken voor mensen die al sporten.

 

Het idee wat jij in uitvoering hebt vind ik heel mooi. Het lijkt niet op mijn idee (als je de details weet die het juist zo speciaal maken) volgens mij.

 

Veel succes!

Link naar reactie
  • 0

Voorbeeld van een user profile: woont in een grote stad en gaat graag af en toe tennissen, bamintonnen en ping-pongen, maar vrienden hebben niet altijd zin.

 

Lijkt mij logisch om te testen in samenwerking met een sporthal. Als mensen zich bij de sporthal inschrijven hiervoor ben je klaar. Heb je een netwerk van mensen, kun je het meenemen in de normale communicatie van de sporthal, en wordt het een usp van deze sporthal.

 

Uitbreiden naar behoefte. De sporthal verdient de investering terug door de grotere bezetting.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het oorspronkelijke idee dus niet gezien, maar lees uit de reacties dat het blijkbaar gaat om een betaalde afsprakensite voor het vinden van een sportmaatje. Correct me if I'm wrong.

 

Consumenten laten betalen voor online diensten is erg lastig in deze wereld. Maar er zijn bedrijven die er economisch belang bij hebben.

 

Je kunt overwegen de site gratis en openbaar te maken maar sponsordeals te sluiten met AA Drink, Dextro Energy, Isostar etc. Verbaast me dat die merken dit niet al gedaan hebben. Hoe meer gesport wordt, hoe meer spul zij verkopen. En ze hebben marketing budget, want ik zie altijd veel promotie voor dat soort merken.

 

Sportscholen/fitnesscentra hebben ook een belang. Die met abonnementen willen dat je niet te vaak komt, maar net genoeg om je abonnement te houden. Die waar je per keer betaald hebben liever dat je zo vaak mogelijk komt en mensen meeneemt. En sporters met een maatje hebben een sociale druk om geregeld te komen, ook als ze een keer geen zin hebben. Kassa dus. Je kunt je site dan besloten maken voor leden van die centra en in hun huisstijl aanbieden.

 

Bedrijven die hun medewerkers aan de bedrijfsfitness willen krijgen hebben ook een belang. Die kun je hetzelfde bieden als de sportclubs: een besloten site in hun huisstijl.

 

Alle drie de varianten kun je ook gelijktijdig aanbieden. Maar ik zou mijn pijlen richten op de zakelijke opdrachtgevers, daar valt het meeste te halen denk ik.

 

Succes!

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Ron en Hugo,

 

Bedankt voor jullie reacties.

Het user profile wat jij (Hugo) als voorbeeld geeft klopt inderdaad aardig, maar niet helemaal.

Ron, de bedoeling is inderdaad om de site gratis en openbaar te maken en d.m.v. advertenties er geld aan te verdienen (o.a. sportwinkels en sportmerken). Dank voor je tips, maar doordat je het idee hebt gemist komen jouw opties niet geheel overéén met mijn plan.

 

Ik vind het een beetje lastig om te reageren op het topic omdat ik mijn idee niet geheel prijs wil geven. Bij deze ook mijn excuses als mijn vaagheid als vervelend wordt ervaren :).

 

Ik zag zojuist een ander topic over het bouwen van een iphone & ipad app. Interessant om de reacties daarop te lezen.

 

De vragen die ik op dit moment zijn namelijk ook grotendeels over het bouwen van een website & app.

Voor mijn idee heb ik een online platform nodig bestaande uit een website & app, echter heb ik zelf 0,0 kennis van beiden.

Nu kan ik jullie niet vragen hoeveel dit me gaat kosten om het te laten uitvoeren, aangezien ik mijn plan niet gedetailleerd prijs geef. Ik kan wel jullie mening vragen over de volgende twee opties:

 

1. Samenwerking zoeken met studenten Communicatie & Media die in opleiding zijn voor het bouwen van websites en apps. Volgens mij een win-winsituatie aangezien ik hun hulp nodig heb en zij een opdracht krijgen waar ook echt op korte termijn vraag naar is (niet fictief). [Wat ik ga bespreken met de coördinator van mijn specalisatie is het idee om studenten uit allerlei verschillende disciplines samen te brengen in een team om: samen deze opdracht uit te voeren, samen af te studeren.]

2. Business en financieringsplan schrijven (al dan niet in samenwerking met andere studenten), investeerders zoeken en het online platform laten bouwen door pro's.

 

Wederom benieuwd naar jullie reacties.

Link naar reactie
  • 0

www.sportmaatjes.nl

www.sportpartner.nl

www.ikzoekeensportmaatje.nl

www.beweegmaatje.nl

 

Mis ik iets?

 

Ja, je hebt iets gemist. Mijn idee toen ik hem er nog had staan.

Mijn idee is niet vergelijkbaar met de websites die jij noemt door een toevoeging/aanpassing wat het voor een grote groep interessant maakt (denk & hoop ik).

Link naar reactie
  • 0

Enthousiast over eigen innovatief idee, maar geen idee waar te beginnen...

 

Je probeert iets te maken, maar zoals te doen gebruikelijk als je dat nog nooit hebt gedaan, weet je nog niet hoe. Je probeert in dit topic manieren te vinden waarop je de hulp van anderen in kan schakelen, zodat zij jou kunnen helpen met dat waar jij geen verstand van hebt. Een goede insteek, want samen kun je veel sneller werken, en kun je op elkaar steunen.

 

Op het moment waarop je daadwerkelijk je idee presenteert aan die anderen die je wellicht kunnen helpen, is het goed om zelf al voorwerk gedaan te hebben zodat zij hun tijd niet verdoen. Dat voorwerk kan eenieder doen: marktonderzoek.

 

Met behulp van marktonderzoek kun je bepalen of er vraag is naar je idee, welke features het moet hebben, welke markt de meest belovende is, enzovoorts.

 

Verdiep je daar eens in. En ga het dan ook doen. Loop bij sportscholen binnen om een afspraak te maken om over je idee te praten.

 

Of je kunt wat onbesuisder beginnen en gewoon je project op een online marktplaats zetten en vergeven aan een geschikte bieder. Of samen met vrienden/studenten wat beginnen, zoals je van plan was.

Link naar reactie
  • 0

Kon ik maar iets van een geheimhoudingsverklaring laten tekenen door jullie en dan mijn idee gedetailleerd vertellen, want jullie berichten komen vaak net niet overéén met mijn idee en ik ben wel heel benieuwd wat jullie van het hele idee vinden.

 

Maandag ga ik in gesprek met de coördinator van mijn specialisatie (en tevens afstudeerbegeleider) om het idee te bespreken om een groep studenten te verzamelen om samen de opdracht uit te voeren. Tevens heb ik een mail gestuurd naar een kennis of hij in kan schatten wat het ontwikkelen van mijn platform ongeveer zou kosten.

 

Als ik miljonair wordt door dit idee is dat mooi. Als sportend Nederland verandert/verbetert door dit idee is dat ook mooi. Maar ook als dat beiden niet lukt is het voor mij iig heel leerzaam om het proces te doorlopen vanaf 'een eigen idee' tot werkelijk iets op de markt proberen te brengen. Net als jullie reacties tot nu toe ook al leerzaam zijn voor mij. Waarvoor dank!

Link naar reactie
  • 0

Kon ik maar iets van een geheimhoudingsverklaring laten tekenen door jullie en dan mijn idee gedetailleerd vertellen, want jullie berichten komen vaak net niet overéén met mijn idee en ik ben wel heel benieuwd wat jullie van het hele idee vinden.

 

Veel mensen op het forum vinden het leuk om met nieuwe bedrijfsconcepten mee te denken. Jij hebt een OV-jaarkaart, dus je kan zo in de trein stappen om met een paar van die mensen om de tafel te gaan zitten.

 

Als je in het signature van Nico kijkt, zie je dat hij dat zelfs geformaliseerd heeft. En er zijn ook anderen die op het eerste gezicht meer ervaring met jouw vraagstuk hebben.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb toen gezien (voordat je alles weg ging halen) wat je ongeveer in gedachten hebt. En je hoeft met mij geen NDA te tekenen - want ik ga het niet verder vertellen en ik ga het ook niet zelf maken - maar ik wil je wel vertellen wat ik er van vind en denk:

 

Allereerst vind ik dit soort ideeën helemaal leuk. Er zijn alleen maar een paar ‘problemen’ (uitdagingen dus):

- Het is best (technisch gezien) ingewikkeld om dit soort webapplicaties te maken. Je denkt aan zo veel ‘leuke dingen’ (naast het gewone ‘sportmaatje gezocht’ dus) dat de nodige kennis van dynamische websites, databasemodellen, scripts etc cruciaal zijn. En omdat je zelf niet over deze kennis beschikt, denk ik dat het een kostbare zaak zal worden om het te realiseren.

- Daarnaast weet je (kennelijk) helemaal niet of er behoefte aan zo’n uitgebreide “sportmaatje gezocht plus” applicatie is. Het is ook niet makkelijk om daar achter te komen (zonder dure marktonderzoeken natuurlijk).

- Ook zou er in theorie wel ruimte zijn voor een soortgelijke applicatie, dan is het niet eenvoudig om ‘het publiek’ daarvan op de hoogte te brengen. Zeker niet als je geen contacten in de branche hebt (en dan denk ik niet aan een paar sportscholen, maar meer aan sportbonden, belangenorganisaties e.d.). Om dit puur op een commerciële wijze te doen (advertenties/promotie) lijkt mij erg kostbaar.

- En dan heb je de ‘kip/ei’ problematiek: zonder inhoud in de database geen bezoekers, zonder bezoekers geen inhoud in de database… Dus zou je ook een beginstrategie moeten hebben.

 

Link naar reactie
  • 0

Veel mensen op het forum vinden het leuk om met nieuwe bedrijfsconcepten mee te denken. Jij hebt een OV-jaarkaart, dus je kan zo in de trein stappen om met een paar van die mensen om de tafel te gaan zitten.

 

Als je in het signature van Nico kijkt, zie je dat hij dat zelfs geformaliseerd heeft. En er zijn ook anderen die op het eerste gezicht meer ervaring met jouw vraagstuk hebben.

 

Ik ben inderdaad in het bezit van een week OV kaart (gelukkig is die er nog) en ik zou het erg leuk en interessant vinden om van gedachten te wisselen over mijn idee met mensen van dit forum. Als er iemand is die ervoor open staat hoor ik het graag.

 

 

Bedankt voor je reactie Peter. Knap hoe je zo duidelijk hebt kunnen antwoorden zonder het idee te openbaren :p.

- Ik heb contact opgenomen met de coördinator van de specialisatie Web & Mobile Services. Hopelijk is er een samenwerking mogelijk waarbij zij mijn platform gaan bouwen. Als dat niet lukt dan zal ik inderdaad investeerders moeten vinden om het betaald te laten bouwen. (Of zelf 100 jaar studeren, want ik heb er geen kaas van gegeten)

- Goed punt. Ik praat met mensen in mijn omgeving (school, sport, familie, vrienden, kennissen) over het idee en vraag naar hun mening maar dat is natuurlijk geen betrouwbaar marktonderzoek. Veel zullen (ondanks dat ik zeg dat ze kritisch en eerlijk moeten zijn) een antwoord geven wat zij denken dat ik hoop. Een marktonderzoek(je) opzetten is wel mogelijk, zeker via mijn opleiding kan ik in contact komen met genoeg mensen die binnen de doelgroep passen, maar dan zal ik wel mijn hele idee moeten blootgeven. Of bestaat er een manier om marktonderzoek te doen incl. NDA's?

- De laatste twee puntjes zijn inderdaad ook leuke uitdagingen. Het moet op de juiste manier en vooral ook het juiste moment groot geïntroduceerd worden en zo leuk zijn dat iedereen elkaar ervan op de hoogte stelt. Een beginstrategie moet ik inderdaad nog formuleren, maar ook hier is iets goeds op te verzinnen denk ik.

 

Ik heb contact opgenomen met de Groningse politiek, omdat ik onlangs een bericht in het Groninger Dagblad zag staan dat ze de openbare ruimte sportiever in willen richten; dat komt min of meer overéén met mijn idee. Mijn insteek is om mijn idee aan ze te presenteren en te kijken of we elkaar kunnen versterken.

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat dit topic een beetje stil lijkt te vallen, maar dat is denk ik ook niet zo gek na zulke lange lappen tekst en zo veel verschillende vragen. Misschien komt er weer wat leven in de brouwerij als ik zelf reageer :).

 

Morgen ga ik naar een workshop 'bescherm je idee' bij de Global Entrepreneurshipweek Groningen waar ze me als het goed is alles gaan vertellen over patenten, octrooien e.d. Hopelijk kunnen ze me tips geven waardoor ik ook hier meer kan prijs geven want ik zou graag wat meer gebruik maken van jullie expertise.

 

Ik zit namelijk nog steeds met de vragen:

- Hoe kan ik marktonderzoek doen zonder mijn idee prijs te geven aan een grote groep mensen?

- In welke fase kan ik investeerders zoeken?

- Hoe kom ik bij investeerders terecht als ik in die fase ben?

 

Ik heb inmiddels een kompaan gevonden om het project samen met mij op te pakken, gelukkig :).

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat dit topic een beetje stil lijkt te vallen (...)

 

Ik had je bericht van 8 november eerlijk gezegd niet gezien, anders had ik wel iets geschreven.

Volgens mij ben je (tot nu toe) goed bezig. Maar het is een moeilijke materie (maar wel met grote mogelijkheden – mijns inziens dan).

 

Overigens weet ik niet wat de “coördinator van de specialisatie Web & Mobile Services” is. Het lijkt mij geen eenvoudige klus voor die persoon, maar misschien kom je zo een eind.

 

De “Groningse politiek”: helemaal goed.

 

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat dit topic een beetje stil lijkt te vallen, maar dat is denk ik ook niet zo gek na zulke lange lappen tekst en zo veel verschillende vragen. Misschien komt er weer wat leven in de brouwerij als ik zelf reageer :).

 

Morgen ga ik naar een workshop 'bescherm je idee' bij de Global Entrepreneurshipweek Groningen waar ze me als het goed is alles gaan vertellen over patenten, octrooien e.d. Hopelijk kunnen ze me tips geven waardoor ik ook hier meer kan prijs geven want ik zou graag wat meer gebruik maken van jullie expertise.

 

Ik zit namelijk nog steeds met de vragen:

- Hoe kan ik marktonderzoek doen zonder mijn idee prijs te geven aan een grote groep mensen?

- In welke fase kan ik investeerders zoeken?

- Hoe kom ik bij investeerders terecht als ik in die fase ben?

 

Ik heb inmiddels een kompaan gevonden om het project samen met mij op te pakken, gelukkig :).

 

Die workshop lijkt me toppie! Laat je hier weten wat je ervan vond?

 

Ik zou ook een afspraak maken met je regionale octrooicentrum coach en een NOVU coach. Beiden hebben spreekuren op verschillende KvK locaties in het land en een orienterend gesprek is gratis. NOVU heeft een heel goed boekje dat heet: 'Ik heb een goed idee' waarin al je vragen aan bod komen. NL octrooicentrum heeft een USB stick dat 'Octrooiwijzer Samenwerking' heet en ook ontzettend veel handige info en voorbeelden bevat. Beiden krijg je gratis mee na zo'n orienterend gesprek.

 

Ik zou zeggen: doen! ;)

 

Vriendelijke groet,

Irina

Scented fantasy made into reality

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 287 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.