Ga naar inhoud
 • 0

Optimaliseren voor MKB websites; A/B Testen

Junior     9 1

Omschrijving van je concept:

Het beschikbaar maken van website optimalisatie middels A/B testen voor middelgrote websites (10k+ bezoekers pm). Uit diverse onderzoeken (waaronder Traffic4U) blijkt dat nog maar een klein deel echt bezig is met testen, de helft van de Nederlandse bedrijven geeft aan nog nooit te hebben getest terwijl het een zeer logische en kosteffectieve stap is om te zetten na SEO. Het is dus nog een vrij onbekend concept in Nederland daarom wil ik de drempel zo laag mogelijk houden, het ‘Proefpakket’ begint dan ook op slechts €49,- terwijl bureau’s beginnen bij een veelvoud hiervan.

 

Ik wil (beginnen met) de meest simpele optimalisaties tests uitvoeren aangezien deze met vrij weinig voorbereiding en data kunnen worden uitgevoerd en tegelijkertijd relatief gezien de grootste conversiewinsten kunnen opleveren, bijvoorbeeld de call-to-action button en de layout van de productpagina. Als het goed loopt wil ik de ‘echte’ A/B tests aanpakken, de structurele tests die dieper ingaan op data en waarbij oa het vormen van hypothesen en analyseren van de customer tunnel komt kijken.

 

De eerste paar (+/-3) klanten wil ik doen obv no-cure-no-pay mits er een case over mag worden geschreven voor mijn portfolio, deze 3 cases wil ik als kickstart gebruiken.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

[*]Concept en strategie grotendeels uitgewerkt

[*]Een richting en doel voor de komende 6 maanden gesteld

[*]Site opgezet (http://bit.ly/WKjKsK), filmpje gemaakt die het geheel uitlegt (

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Het toegankelijk maken van A/B tests voor bedrijven die te klein zijn voor een eigen e-commerce team maar tegelijkertijd de MijnWebwinkel categorie zijn uitgegroeid.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

[*]Het is een stuk goedkoper, Ik studeer en werk hiernaast nog, mijn winst zit in de ’kennis’ daarnaast doe ik momenteel uitsluitend de simpele tests waardoor ik het aantal arbeidsuren per test beperkt kan houden.

[*]Het concept wordt duidelijker uitgelegd naar mijn eigen, licht subjectieve, mening. Kan me voorstellen dat een leek niks snapt van de uitleg van andere websites die vol staat met vaktermen en dergelijke, ik probeer het concept duidelijk te maken met veel beeldmateriaal en voorbeelden. (filmpje moet nog online)

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

[*]Of de propositie helder en duidelijk is en of de prijs hierbij ook op aansluit

[*]Of je zelf hierdoor aangesproken wordt en waarom wel/niet?

[*]Hoe ik de sectie ‘voorbeelden’ moet aanpakken; ik twijfel of ik het duidelijker moet maken dat het een Voorbeeld sectie betreft en niet een portfolio met eerder werk.

[*]Hoop dat jullie me kunnen helpen met het brainstormen over hoe potentiele klanten te vinden en te benaderen.

 

Over het ontwerp/de layout van de website en het logo hoef ik weinig feedback, het is nog een work-in-progress :) Idem voor de inhoud maar suggesties zijn uiteraard welkom!

 

Alvast bedankt voor de reacties!

 

site; http://bit.ly/WKjKsK

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     1,2k 107

Even een paar snelle punten:

 

- je logo hangt over je slider en dat komt niet altijd goed uit.

- de pagina content verspringt heen en weer na het klikken op een link na het klikken op een link. Je moet hier echt wat aan doen, want het maakt je website onleesbaar. Ik kijk in Firefox onder OSX.

 

Ja, ik zou duidelijk maken dat je Voorbeelden geen eerder werk betreft. Dat dacht ik namelijk wel. Verder zou ik er voor zorgen dat je meer tekst bij die voorbeelden zet. Ik vind je beschrijving erg kort, weinig wervend, en niet toegespits op de potentiele klant.

 

Het is me totaal niet duidelijk wat ik nou koop bij het eerste pakket. Een call-to-action? Leg mensen uit wat ze krijgen, en laat dat lezen door tien mensen die geen kaas van conversie hebben gegeten. Of neem een goede tekstschrijver in de arm. Je teksten zijn nu veel te summier en gaan uit van voorkennis.

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 1

@Sabra, bedankt voor je feedback. Goeie punten, als ik er zo met een 'frisse' blik naar kijk is de info inderdaad wel erg summier. Moet nog wel een intro filmpje uploaden wat het algemene concept A/B testen goed duidelijk maakt maar zal 's brainstormen over wat de beste vorm is om termen als call-to-action uit te leggen. Bedankt voor je response in ieder geval! ;D

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,8k 258

- de pagina content verspringt heen en weer na het klikken op een link

Hier ook (IE9 / Windows Vista)

 

Je tarieven zijn voor mij niet geloofwaardig. Een banner test en een maatwerk test voor 30 euro extra? Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je dat in een half uurtje op een serieuze manier kunt doen.

 

Jij gebruikt nu "u" en "je" door elkaar, maak dat consistent (eventueel A/B testen wat voor jou het beste werkt... ;))

Link naar reactie
 • 0
Legend     4k 228

Sorry, maar ik snap ook niet helemaal wat je wilt gaan verkopen.

 

Je werkt met een gratis layout, met de reclame van de aanbieder op de eerste pagina. (zie kleur aanpassing website linkerkant, die overens niet werkt)

 

Je hebt het over call to action, maar gebruikt dit zelf niet.

 

Je kaartje onderin geeft aan dat je niet in Nederland zit maar ergens op een onduidelijk plek in de wereld (brazilie?)

 

Zijn de voorbeeld, websites die jullie werkelijk onder handen hebben genomen?

Ik zou me als geinteresseerde het volgende kunnen afvragen: "waarom gebruiken ze de layout niet meer die zo'n goede conversie zou moeten hebben?" of "Waarom staan er geen Nederlandse websites tussen?"

 

Ik had hier met internet explorer 9 en windows 7 erg veel problemen met het lezen van de website. Alles verspringt steeds waardoor ik niet door de teksten heen kom.

 

Tot slot een klein advies, voor iemand die mensen gaat helpen met hun website is het wel handig als er in de eigen website goed is nagedacht over SEO. De teksten zijn erg lang en kwa kleuren niet goed leesbaar.

 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Succes!!

Link naar reactie
 • 1
Legend     1k 215

Quote

Wij zijn een groepje internet marketing enthousiasten die verslaafd zijn aan het internet -wakker worden met Twitter, de hele dag door Facebooken en constant verbonden.

 

Leest dit en is weg.

 

Meer omzet met hetzelfde aantal bezoekers? Hmmmm Klinkt wel logisch. Maar ik zou zelf gewoon meer omzet willen hebben, boeit mij dat ik dezelfde bezoekers hou?

10 mensen die 5 euro uitgeven is 50 euro, ik heb liever 1000 mensen die 5 euro uitgeven...

 

[*]Standaard template

[*]Standaard stock beelden die echt over hun houdbaarheidsdatum heen zijn

[*]Nep Blog vol met echt onrelevante artikelen waar de home knop niet werkt

[*]Voorbeelden die niet uit eigen portfolio komen

[*]Geen call-to-action

[*]Onpraktische pagina navigatie

[*]Compleet onhaalbare prijzen, al vind ik USP box wel creatief (als deze zelf bedacht is). Ik vind het heel eng dat jullie garanties afgeven.

 

Ps USP is Unique Selling Proposition of point. Als bedrijf zijnde mag je al blij zijn met een unieke eigenschap, of idg een eigenschap waar je op wilt focussen.

 

Gratis verzending, service, vandaag besteld morgen in huis... durf ik niet uniek te noemen. Zijn eerder stellingen om vertrouwen en verwachting te creëren bij de bezoeker.

 

Lees dit eens KLIKERDEKLIKNOGANTOEJONGUH.... BAM

 

Nee nee en nog eens nee. Misschien moet je er nog een leuk gebakken lucht verhaal bijhangen en gooien met SEO/ROI/SOA termen. Schijnen mensen ook heel leuk te vinden.

 

Klinkt misschien wat lullig allemaal, maar je kan het ook met een ;) lezen.

 

Groetjes en veel plezier,

 

Micha

 

 


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0
Legend     916 47

Ik zou de site nog goed onderhanden nemen inderdaad. Jullie slider neemt vrijwel alle ruimte boven "the fold" in, volgens mij les 1 in conversie-optimalisatie, en is niet eens klikbaar. Daarnaast kan ik niet volgen wat "bloom" is, waarschijnlijk een ander stukje bedrijf?

Daarnaast wil ik niet weten of wikijob 34% meer conversie heeft, maar wil ik exact weten welke belangrijke wijzigingen gemaakt zijn en hoe jullie aanpak geweest is. Misschien heeft wikijobs wel gewoon meer bezoekers gekregen uit eigen kracht en heeft daardoor 34% meer omzet gekregen (er staat 34% meer omzet, niet een hogere conversie). Dat staat overigens ook niet gespecificeerd.

 

Ik kan niks vinden over jullie onderzoeksmethodiek en manier waarop je de cnversie kan laten verhogen. Het woord A/B test kan ik volgens mij niet eens terug vinden. Zoals het nu lijkt bekijk je een productpagina, laat daar de "standaard " optimalisatiedingetjes op los zoals call to action, een mooi plaatje en een uitnodigende tekst en meer niet.

 

In mijn ogen zou je dienst uitsluitend waarde kunnen hebben als je daadwerkelijke A/B test opzet, de traffic zelf regelt naar de ontwikkelde landingpages (immers de bron van traffic is van invloed op conversie. Je moet dus in staat zijn een goede doorsnee van je bezoekers naar die pagina te brengen), een onderzoeksopzet hebt en vervolgens de resultaten ook duidelijk analyseert en om kan zetten in concreet advies. Dat gaat veel verder dan een call to action. Bovendien lever je dan iets wat niet iedereen met boerenverstand kan bedenken.

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 1

Wow, bedankt voor alle uitgebreide reacties :) Ben misschien iets te vroeg geweest met het plaatsen van dit bericht of met het online gooien van de site > layout wordt nog flink aan gewerkt dus hoefde daar eigenlijk weinig/geen feedback op.

 

@John, ik ga van het weekend aan de teksten zitten, zal ik direct 1 lijn in trekken met 'je' of 'u' te gebruiken. Over de laatste tarieven heb ik nog niet echt nagedacht moet ik zeggen maar voor €30,- werk ik ik dan ook wel wat langer dan een halfuur ;) Zoals ik zei is dit project voor mij een 'extra' inkomen dus heb geen probleem om voor een paar tientjes een avond te werken mits ik er op een andere manier wat aan heb, in dit geval het opbouwen van een portfolio.

 

@Jasper, het is geen gratis layout? Had geen idee dat bezoekers ook de kleuraanpassing zagen echter, zal dat fixen. Het zijn echt voorbeelden, heb zelf wel al 2 goeie tests gedraaid met conversiewinst van 25% maar kan deze helaas niet gebruiken omdat de eigenaren dat niet willen vanwege gevoelige informatie. Zeer spijtig ik weet het maar het is niet anders. De leesbaarheid van de tekst ga ik in ieder geval ook fixen, bedankt voor je feedback!

 

@Micha, over je punt van zelfde aantal bezoekers > daar duikt het intro filmpje op in (dat nog online moet..)

[*]Verder, je eerste 3 punten zijn layout, werk ik nog aan.

[*]Dat vroeg ik me dus af, of ik het duidelijker moet maken dat het voorbeelden betreft en geen portfolio, zo te zien wel :)

[*]Hehe, die zit nog een beetje verstopt. Ga ik aan werken!

[*]Klopt, pas ik aan

[*]Proefpakket is verre van onhaalbaar, Standaard pakket ook niet, de laatste vrees ik van wel nu ik er naar terug kijk en John z'n reply lees. Het zijn prijzen waar ik mijn 'kosten' (=tijd) redelijk mee denk te dekken in ieder geval.

[*] Zal het USP idee hernoemen, misschien laat ik de 'U' wel vallen ;) Zelf bedacht? Nou niet echt, ik wist simpelweg niet hoe ik het anders moest noemen. Iedere grote webshop heeft wel zo een blokje/slogan met die voordelen, niet unieke voordelen inderdaad maar wel gefocust op waarom je bij hen moet kopen.

[*]Je laatste opmerking volg ik niet helemaal, bedoel je dat je conversie optimalisatie gebakken lucht vindt?

 

@robbert De (gekochte :) ) template heet Bloom Responsive als ik me niet vergis, vandaar. Over WikiJob, is dus een voorbeeld van een ander bedrijf, de wijziging is enkel dat er testimonials zijn toegevoegd en dat leidde tot 34% meer omzet per bezoekers. Zal het resultaat in ieder geval verduidelijken. Methodiek wordt uitgelegd in het nog up te loaden filmpje :)

Je laatste punt > DAT is precies wat ik wil doen; het opzetten van de test, bezoekers erdoor heen leiden, analyseren en adviseren.

 

 

Nog een hoop werk te doen! Ik denk dat ik deze layout maar laat voor wat het is, zag er in het voorbeeld toch een stuk mooier uit. Ik ga in ieder geval werken aan de tekst, uitleg, voorbeelden en nadenken over de prijzen. Als die geupdate is laat ik het weten, hartstikke bedankt voor alle reacties! ;D

 

edit; zal toch een case schrijven over de (enige) test die ik tot nu heb uitgevoerd, net met de eigenaren gesproken en valt toch een mouw aan te passen gelukkig. Zal een hoop verduidelijken!

Link naar reactie
 • 0
Legend     1k 215

OK 49 euro voor een call-to-action

 

[*]Aanvraag bekijken 5 min.

[*]Contact met de aanvrager om door te nemen wat de wens precies is 20 min

[*]Website bekijken en uitzoeken wat voor call-to-action nodig is 20 min

[*]Call-to-action ontwerpen 20 min

[*]Uitzoeken platform (open-source CMS, closed source CMS of statische website). Dus hoe plaats je de banner in de pagina of template. Even contact met ontwikkelaar, of minstens zorgen dat je FTP gegevens hebt. Geen idee hoe je dit inschat als uren.

[*]Testen 5 min

[*]Klant nummer aanmaken, factuurtje maken 5 minuten

[*]Nabellen 10 min

 

Kortom zie ik een uurtarief van echt maximaal 25 euro. Of is het enkel Knop maken en zoek het maar uit hoe je hem op de site krijgt?

 

Maar ook als ik de andere pakketten bekijk en dit koppel naar mijn ervaring van hoeveel tijd dingen maken en implementeren kost is dit in praktijk gewoon niet haalbaar. Normaal ben ik niet zo uitgesproken en zal ik nooit voor andere bepalen dat ik de wijsheid in pacht heb. Maar ik maak mij ernstige zorgen.

 

Veel succes,

 

Micha

 

ps ik vind dat geen gebakken lucht, maar ik geloof niet in deze vorm

 

 


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  8 leden, 206 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.