• 0

Jan Sloot - Geniale Datacompressie of Oplichter?

Jan Sloot -een Nederlandse uitvinder- claimde dat hij een uitvinding had gedaan om digitale data te reduceren tot ongeveer 1 kilobyte per videofilm van 60 minuten. Een revolutionaire claim!

 

Roel Pieper heeft het Philips bestuur verlaten en is samen met Sloot een bedrijf begonnen: FifthForce om de uitvinding van Sloot te commercialiseren.

 

Het zou het grootste bedrijf van de wereld moeten worden. Vlak voordat de contracten getekend waren is Jan Sloot overleden. De broncode van zijn uitvinding is nooit gevonden en niemand van FofthForce was in staat om de demonstratiemodellen (hardware en software) te ontrafelen en de vinding verder te commercialiseren.

 

De grote vraag is nu: had Jan Sloot écht een uitvinding gedaan en die zelfs voor de mensen in zijn eigen bedrijf goed geheim gehouden, of had Jan Sloot een geniaal demontratiemodel gemaakt, die geen echte uitvinding in zich had... deed hij maar alsof?

 

Graag jullie mening.

"Eureka!" is niet de meestgehoorde kreet die voorafgaat aan een uitvinding, maar: "Hmmm... dat is raar".

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb het artikel inmiddels gelezen en vind het een zeer plausibel scenario. Of je nou moet zeggen dat het ontrafeld is... tja... daarvoor blijft er toch te veel onduidelijk denk ik. Het lijkt me heel aannemelijk dat er gewoon aan alle kanten wat overdreven en opgeblazen is, zoals met wel meer dingen in de bubble periode. De vraag blijft natuurlijk of het gereconstrueerde algoritme nog steeds winst zal behalen ten opzichte van andere technieken. Want ook die hebben niet stil gestaan in de afgelopen jaren.

 

In de bubble-periode werden allerlei dingen opgeblazen, maar dat is volgens mij niet de kern van de misverstanden.

De kern is dat er toen en nu allerlei aannamen over Jan Sloot de rondte doen die met de werkelijkheid niets te maken hebben.

 

Paar voorbeelden:

. De man heeft nooit beweerd dat hij een compressiefactor van 2 miljoen had

. Hij heeft nooit beweerd dat hij elke film tot dezelfde omvang kon terugbrengen

 

De oorzaak van die misverstanden en van alle verhitte discussies die zich hebben afgespeeld, zit hem in aannamen die mensen vanuit hun eigen belevingswereld doen over wat de vinding van Jan Sloot behelsde.

 

Voorbeeld:

. Als Sloot een chipcard in een doosje stopte, gingen leken ervan uit dat alle filmbeelden van die chipcard vandaan kwamen (16 keer anderhalf uur dus van een chip van 128 KB).

 

Die leken (meest aandeelhouders van het toenmalige bedrijf FifthForce) hebben bij de totstandkoming van het "mediaverhaal" de belangrijkste rol gespeeld. Daarnaast speelt een rol dat Sloot zelf nooit door de media geinterviewd is.

 

Zo zijn de praatjes in de wereld gekomen. Die praatjes (valse aannames) zijn vervolgens aan deskundigen voorgelegd die er - begrijpelijk - gehakt van gemaakt hebben.

 

Ik raad iedereen die in dit verhaal geinteresseerd is aan mijn stuk gewoon eens te lezen, dan zul je zien dat er nogal wat mythes worden doorgeprikt. Ook het verhaal van de verliesloze compressie was een mythe.

 

Ik heb in het artikel niet alle vragen beantwoord en dat kan ook niet, want een lengte van 3000 woorden voor een artikel is een absoluut maximum en dat is geen verzinsel.

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie
  • 0

Dit verhaal heb ik wel eens eerder gehoord. Ik wil niet zeggen dat de man een oplichter was, er wordt tenslotte voordurend ontwikkeld en uitgevonden op dit gebied.

 

Een uur video in 1 kb stouwen lijkt me echter onmogelijk. Dat heeft niet zozeer met technische beperkingen als wel met informatietheorie te maken. Bij maximale compressie houdt je eigenlijk alleen de data over die het brein verwerkt bij het bekijken van de video. Alles wat je verder zou comprimeren is definitief verloren. Hoeveel informatie dat precies is is vooralsnog onbekend, maar ik durf toch wel met zekerheid te zeggen dat het meer dan 1 kb/uur is :) Dit soort theorie zegt trouwens alleen wat je -kunt- niet doen, niks over of en hoe het uitgevoerd kan worden.

 

Dit is inderdaad zo, je kunt wat mensen niet nodig hebben weglaten, zodat de informatie kleiner wordt.

 

Echter, compressie heeft dan met slimme wiskundige algoritmes te maken. Je kunt dus verder comprimeren. Het is hoe zip en rar werken. Zip en rar maken een database met veel voorkomende letter-combinaties en verwijzen daarnaar. Bijvoorbeeld:

 

"afgaafgaafgaafgaafgaafga" kun je ook shrijven als "afga":4 (4x herhalen). En dit is maar een voorbeeldje, het kan dus nog stukken ingewikkelder.

 

Ik geloof dus dat het wel mogelijk is om heel ver te comprimeren. Niet 1kb lijkt me. Maar het kan nog altijd stukken kleiner.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Jan Sloot -een Nederlandse uitvinder- claimde dat hij een uitvinding had gedaan om digitale data te reduceren tot ongeveer 1 kilobyte per videofilm van 60 minuten.

 

Dit is onmogelijk. Zelfs met de beste compressie is het niet mogelijk om een film van 60 minuten te reduceren naar 1 kilobyte.

 

Wat eventueel wel wil - ik denk ook dat dit zijn technologie is geweest - is reference points maken naar objecten in een library. Dus mja, het bestand mag dan wel klein zijn, maar dan zit je alsnog met een library van 700 mb ;D

Link naar reactie
  • 0

Grappig, hoe zo'n oud onderwerp de gelederen hier nog bezig houdt.

Maar ook niet des ondernemers hoe sommigen blijven praten over datacompressie. Dat is typisch 'in the box' denken. En dan kom je al snel tot de conclusie dat 'het niet kan'. Zolang niemand weet wat Sloot werkelijk heeft bedacht blijft dit een theoretische discussie. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je werkelijk iets revolutionairs in de markt wilt zetten je de kennis van school even moet laten varen en met iets creatievers moet komen dan een samenvatting van een (informatica) boek.

 

Niet dat ik weet hoe je een film in 1 kb kunt vatten, maar blijven denken in termen van 'compressie' levert in ieder geval niks op. Dat hadden de gesprekspartners van Sloot destijds ook al door. Is hier niet meer creativiteit aanwezig?

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
  • 0

Grappig, hoe zo'n oud onderwerp de gelederen hier nog bezig houdt.

Maar ook niet des ondernemers hoe sommigen blijven praten over datacompressie. Dat is typisch 'in the box' denken. En dan kom je al snel tot de conclusie dat 'het niet kan'. Zolang niemand weet wat Sloot werkelijk heeft bedacht blijft dit een theoretische discussie. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je werkelijk iets revolutionairs in de markt wilt zetten je de kennis van school even moet laten varen en met iets creatievers moet komen dan een samenvatting van een (informatica) boek.

 

Niet dat ik weet hoe je een film in 1 kb kunt vatten, maar blijven denken in termen van 'compressie' levert in ieder geval niks op. Dat hadden de gesprekspartners van Sloot destijds ook al door. Is hier niet meer creativiteit aanwezig?

 

Zoals ik al zei, dan moet je met libraries gaan werken..

Link naar reactie
  • 0
Zonder randvoorwaarden is dat zonder meer mogelijk. Pas als je eisen gaat stellen aan de resolutie en kleurendiepte wordt het lastig.

 

Ha. da's de understatement van het jaar! :)

 

1 kilobyte is 1024 bytes. Als je met 16 kleuren zou werken (eerste CGA/EGA) kun je twee kleuren per byte coderen. Dus in 1 kilobyte kun je 2048 verschillende kleuren aangeven. Stel dat je dat gebruikt voor de achtergrondkleur, dan heb je voor 85,3 seconden op 24 frames per seconde alleen nog maar een achtergrondkleur. Een enkel beeldpunt voorgedurende nog geen 1,5 minuut, dus.

Link naar reactie
  • 0

Je voegt nu al randvoorwaarden toe (gebruik van kleuren bijvoorbeeld).

 

Er zijn programmeurs die in assembler een eeuwigdurend filmpje (handig loopjes :)) maken binnen 1k. Dat is dan dus de hele executable en niet alleen de data van het filmpje. Er worden overigens hele games gemaakt in 1K...

 

Zie o.a. http://oric.ifrance.com/oric/microtan/6502contest.html en http://minigamecomp.org.uk/

 

Met meer dan 1KB wordt het wel interessanter, met 4KB zie je al de meest geweldige dingen :).

 

Link naar reactie
  • 0

Deze kwestie houd mij al jaren van de straat.

Vrijwel alles wat hierover gepubliceerd is heb ik al een keer gelezen of uitgeprint liggen

Nu de film nog, die komt er ook aan.

Het zou leuk zijn als nou juist die film op een paar kb uitkomt :)

 

Er zijn een aantal scenario's te verzinnen, maar om deze meneer een fantast te noemen gaat me te ver.

Het is niet uit te sluiten dat hij voor hij dood ging zichzelf in de geschiedenis wilde zetten, maar dan had zijn eigen familie dit geweten. Je gaat niet 20 jaar lang op een zolderkamertje een verzinsel uitwerken.

Dat er bij Jan Sloot nooit autopsie is uitgevoerd blijft wel raar.

Als de familie er vanaf wist dat het een verzinsel was, zou dat een reden kunnen zijn om autopsie te weigeren om de zaak te verbloemen.

 

Alle forumreacties op diverse sites maar ook reacties van IT specialisten zitten er naar mijn idee compleet naast.

Er wordt wat gerekend met bitjes en bytes en komen dan met een "bewijs" dat het onmogelijk is.

Terwijl Jan Sloot zelf al heel vaak gezegt heeft dat het niets met het binaire stelsel te maken heeft.

Hij heeft een eigen stelsel bedacht wat wel compatibel is met het binaire stelsel.

Als ik zijn octrooien lees, krijg ik het idee dat in werkelijkheid de film niet in die paar KB zit, maar in het kastje.

In het kastje zit een grote look-up tabel waarmee de key van een paar kb realtime de film kan genereren.

 

We gaan hier nog meer van horen.

Alhoewel, als het uitkomt dan is de volgende vraag: wie is de moordenaar?

 

 

 

 

Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link naar reactie
  • 0

Leuke kick :) Doet me denken aan een artikel van onlangs, dus hierbij een aardige aanvulling qua andere manier van denken over dataopslag: Australiërs krijgen 2000 films op één dvd

 

Een standaard dvd maakt gebruik van twee ruimtelijke dimensies, een multi-layer dvd van drie. Door het gebruik van nanopartikels -extreme kleine stukjes materie - zijn de onderzoekers erin geslaagd om hier twee extra dimensies toe te voegen: een spectrale (kleur) en een polarisatie-dimensie.

 

De technische details zullen we u besparen (klik hier en hier voor meer uitleg), maar in de praktijk komt het er neer dat er laag-op-laag-op-laag informatie kan worden weggeschreven, zodat er op één schijfje net zoveel past als op 140 blu-ray disks.

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

In een eerdere post wordt genoemd dat het systeem analoog is. Het systeem heeft hoogstwaarschijnlijk wel een digitaal uitgangspunt. Immers de chipcard met geheugen die wordt gebruikt is een digitaal ding.

 

Hier een gedachten experiment:

 

Stel dat die chip 1 byte geheugen heeft. 1 byte bestaat uit 8 bits. Daarmee zijn 2^8 = 255 mogelijke combinaties en dus films te beschrijven. Hierbij laat ik in het midden hoe de films gedecodeerd worden, maar dit maakt ook niet uit. Vanuit 255 start posities zijn nooit meer dan 255 eindresultaten (films) te halen.

 

Er bestaan veel meer verschillende films dus 1 byte is zeker niet voldoende. Stel we nemen een chipcard met twee bytes geheugen dan zijn er 2^(8+8)=2^16 = 65535 mogelijke combinaties en dus films te beschrijven. Dat is natuurlijk ook niet voldoende. Bij 4 bytes geheugen kan je al 4 miljard films beschrijven.

 

In een eerdere post werd gesuggereerd dat er meer youtube filmpjes zijn dan er combinaties passen in 8 kilobyte. Dat is zeker niet waar. In 8 kilobyte zijn: 2^(8000*8) combinaties te vatten. Ik denk dat als we alle films die tot nu toe gemaakt zijn zouden nummeren we nog lang niet op dit getal uit zouden komen! Dus is het theoretisch mogelijk alle films te beschrijven met combinaties van 8 kb. Het is natuurlijk de vraag hoe je uit een van die startposities de betreffende film terug decodeerd.

 

De verzameling zinvolle films is maar heel klein wanneer je dat zou vergelijken met alle mogelijke opeenvolging van afbeeldingen. Een slechte kwaliteit film past in ca. 600 Mbyte. Dat zijn 600*1024*1024*8 bits. Stel je hebt een dobbelsteen die 0 of 1 kan weergeven. Als je dan dus 600*1024*1024*8 van deze dobbelstenen tegelijk gooit kan je een willekeurige film gaan 'trekken'. In de meeste gevallen zal zo'n film uit ruis bestaan. Maar in feite is er ook kans om elke zinvol denkbare film te trekken. Tevens zitten in deze trekkingen ook alle ooit geschreven zinvolle boeken (en ook alle ooit nog te schrijven boeken) en alle verschillende mogelijke (zinvolle) mp3'tjes.

 

Ik zeg expliciet 'zinvol': een mp3 A die 0,0001 hertz hoger is dan een mp3 B is wat mij betreft hetzelfde en krijgt dus ook dezelfde combinatie. Een boek A waar 1 spelfout inzit krijgt dezelfde combinatie als een boek B waar deze spelfout niet in zit. Hiermee ga ik dus uit van lossy compression. Losless is weer een ander verhaal.

 

Dus het aantal zinvolle films is maar zeer klein t.o.v. alle mogelijke opeenvolging van beelden die passen in 600 mb. Dit geeft aan dat enorme compressie ratio's in theorie haalbaar zijn. Als het je nu lukt om alle ruis combinaties weg te filteren en alle combinaties die erg op elkaar lijken te nummeren dan denk ik dat je met 8 kilobyte op een chip ruim uit kan. De vraag is natuurlijk hoe je een film zou moeten decoderen!

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Lieve mensen en vooral Christine. De titel van het artikel klopt niet

Jan Sloot zijn vondst is geen compressie

Het betreft versleuteling. Middels compressie

Modellen kun je het dus oom niet verklaren.

 

Een Analogie: een nederlands boek kan

In een chinese vertaling 5 keer zo dun zijn.

Een word document van het boek kan 1 mb groot zijn

Maar een microfische enkele KBs.

Link naar reactie
  • 0

Lieve mensen en vooral Christine. De titel van het artikel klopt niet

Jan Sloot zijn vondst is geen compressie

Het betreft versleuteling. Middels compressie

Modellen kun je het dus oom niet verklaren.

 

Een Analogie: een nederlands boek kan

In een chinese vertaling 5 keer zo dun zijn.

Een word document van het boek kan 1 mb groot zijn

Maar een microfische enkele KBs.

 

En wat weet jij wel over deze methode terwijl Jan Sloot volgens de berichten het geheim in zijn graf heeft meegenomen?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Leuk dit onderwerp. Ik heb er jaren geleden via via weleens wat over gehoord. Mijn hobby was altijd het ontwikkelen en bouwen van versterkers en het repareren van radio's en televisies. Ik was uit het tijdperk van de eerste germanium transistor en de veel betere silicium die de wereld heeft veroverd.

Hier waren hele mooie electronische versterkers mee te bouwen. Die transistoren hadden enorm veel mogelijkheden en één daarvan was, dat ze een stroompje van bijna nul konden doorlaten en ook een piekstroom die een geluidsfanaat deed verstommen. Dit was mooie analoge technologie.

 

De(in mijn ogen) zwakke broeders onder de transistoren werden gebruikt om alleen maar aan en uit te schakelen: de zogenaamde schakeltransistoren. Ik vond ze minderwaardig en heb ze nooit willen gebruiken. Op een bepaald moment kwamen er samengestelde schakeltransistoren op de markt, waar je allerlei truckjes mee kon uithalen. Dit noemde men toen chips. Ze konden van alles doen met het simpel in en uitschakelen. De binaire techniek was aangevangen.

Dit heeft geleid tot de computers en technieken die we nu kennen.

 

Ik vond het altijd dom dat er slechts met het aan of uit principe van de transistor werd gewerkt en nooit met de tussenrange.

Je kunt een transistor wel in honderden tussen toestanden laten werken, waarom dan alleen maar aan/uit?

 

Ik denk dat dhr Sloot ook deze denkrichting heeft gevolgd en een omzetter heeft geconstrueerd om bestaande chips met hun duizenden schakeltransistoren niet alleen in de aan/uit stand te gebruiken maar ook in alle mogelijke tussenstanden. Dan kun je met bestaande technologie een veelvoud aan rekenkracht creeren.

Dat zal wel verstopt zitten in zijn blackbox.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dag allemaal. :-)

Ik lees momenteel het boek van Eric Smit. Vandaar.

Hoe het systeem van Sloot werkt wert ik niet.

Wat ik wel weet is dat er meer mogelijk is om video

en audio te "verkleinen" dan alleen compressie

en indexering. Toen ik ruim 12 jaar geleden te

maken kreeg met het bedrijf qualcom kreeg ik een

programma genaamd purevoice van hen. Het kon

een complete vergadering in een bestand van 600kb

Een combinatie van compressie en audiotechniek.

Momenteel heb ik een VST gemaakt door een japans

bedrijfje. Het heeft geluidsbanken vergelijkbaar met

orchestrale banken van rond de 30 gigabytes ( die ik

ook bezit) maar beslaat slechts een paar mb. Hoe ze

het doen weet ik niet maar het is meet dan compressie.

Is er hier een videocompressie kenner? Slaan jullie miljoenen

kleuren op of 3? Vectoren of pixels? Etcetera etcetera

Link naar reactie
  • 0
Obscure technology

Suppressed technology

Lost technology

 

Allemaal zaken die ik intrigerend vind. :-)

Jullie toch ook allemaal?

 

Radiante Energie, nulpuntsenergie en de permanente magneetmotor, 3 van mijn favoriete onderwerpen op dit forum. Extreem hoog Aluhoedjes gehalte, maar zeer vermakelijk en ook leerzaam: dit soort ondernemers of uitvinders denken op een totaal andere manier. Heel vaak zitten ze er naast en ligt er een gruwelijke denkfout (of gebrek aan basale kennis van natuur- en wiskunde ) aan hun idee ten grondslag, maar soms... heel soms vindt zo'n uitvinder iets uit waar nog nooit iemand aan heeft gedacht. Jan Sloot neemt een speciale plaats in in dat rijtje: niemand heeft ooit kunnen achterhalen of zijn vinding werkte of niet, maar als het daarentegen een truc was, heeft ook niemand een idee van doe de truc werkte....

Link naar reactie
  • 0

Lieve mensen en vooral Christine. De titel van het artikel klopt niet

Jan Sloot zijn vondst is geen compressie

Het betreft versleuteling. Middels compressie

Modellen kun je het dus oom niet verklaren.

 

Een Analogie: een nederlands boek kan

In een chinese vertaling 5 keer zo dun zijn.

Een word document van het boek kan 1 mb groot zijn

Maar een microfische enkele KBs.

 

En wat weet jij wel over deze methode terwijl Jan Sloot volgens de berichten het geheim in zijn graf heeft meegenomen?

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Jan Sloot heeft het geheim niet mee zijn graf in genomen. Dat is een journalistieke canard geweest van Eric Smit, daarbij ondersteund door een aantal media die geen onderzoek naar het verhaal hebben gedaan.

 

De technologie van Jan Sloot was op zich origineel, maar niet zo origineel dat geen mens het kon begrijpen. De technologie werd door mij beschreven in een artikel in tijdschrift De Ingenieur in de zomer van 2008. De reconstructie was met name gebaseerd op de octrooiaanvraag van Sloot. Octrooiaanvragen kunnen gewoon worden ingezien.

 

Om deze gang van zaken te begrijpen is het misschien nodig eerst te weten dat de extreme beweringen rond de technologie van Sloot niet kloppen. Die beweringen zijn nooit door Sloot gedaan, maar door een aantal mensen in zijn omgeving die de technologie niet begrepen, maar hem probeerden te helpen deze te commercialiseren. Op het moment dat Smit zijn verhalen begon te schrijven was Sloot al dood en was de uitvinder dus niet meer in staat om de verzinsels te corrigeren.

 

Een journalist heeft dus een mythe gecreeerd om een boek te kunnen verkopen. Smit heeft een intensieve studie gemaakt van de techniek van het schrijven van een bestseller. Daar hoort ook bij dat je schrijft over bekende personen, zoals Roel Pieper. Het resultaat is een verhaal dat een eigen leven is gaan leiden.

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoewel basale kennis van natuur en wiskunde handig is om proefondervindelijke reconstructies uit te voeren denk ik dat de denkwijze "niet waar tot bevestigt door derden" contraproductief werkt en menselijke vooruitgang danig in de weg staat. Is het niet mooier als we samen werken om koude fusie en de permanente magneetmotor etcetera te bewijzen in plaats van te ontkrachten? De creatiekracht die we iedere lente in de natuur zien komt niet uit het niets. Er zijn fundamentele krachten aan het werk waarvan wij nog geen fractie hebben weten te doorgronden.

Link naar reactie
  • 0

@Hennie

 

Interessant! Heb je een link naar het orginele octrooi?

Bestaan er overigens nog stukjes van zijn broncode?

Was het in C geschreven? Ik meen ook ergens gelezen te hebben

dat Sloot meerdere talstelsels gebruikte naast louter binair, is dat zo?

Link naar reactie
  • 0

@Hennie

 

Interessant! Heb je een link naar het orginele octrooi?

 

Het ging niet om een octrooi, maar een octrooiaanvraag. Overigens zul je daar weinig aan hebben, want Sloot was wel zo slim dat hij het allemaal heel cryptisch opschreef. Zelfs met de juiste achtergrondkennis zul je het eerst een keer of 10 moeten lezen. Ik heb het op een oude computer staan, maar je vindt het vast wel via de BBIE.

 

Bestaan er overigens nog stukjes van zijn broncode?

 

Nee. Dit is onderdeel van de canard.

 

Je hebt geen enkele broncode nodig om de werking van een elektronisch programma te kunnen herleiden als je nog een werkend exemplaar van het apparaat hebt. Dat was na zijn dood aanwezig.

 

De technieken die je daarvoor gebruikt heten decompileren en disassembleren. Dat zijn technieken waar auteur Smit kennelijk niet mee bekend was, maar ik leg dat uit in mijn artikel in De Ingenieur. Het apparaat is in Silicon Valley diverse malen uitgelezen. Voor de duidelijkheid, ik heb het apparaat dus niet gehad, maar de werking uit het document van Sloot afgeleid.

 

Was het in C geschreven? Ik meen ook ergens gelezen te hebben

dat Sloot meerdere talstelsels gebruikte naast louter binair, is dat zo?

 

Ik weet niet in welke programmeertaal het geschreven was, want de oorspronkelijke broncode is dus wel degelijk weg. Maar was niet vereist om het te reconstrueren. Zie boven. De taal doet er ook niet toe.

 

Sloot gebruikte geen andere getalstelsels. Dat is onderdeel geworden van de mythe die via de media is gecreeerd. Er was ook geen verkleiningsfactor van 1 op zoveel miljard, zoals beweerd werd. Het ging om een verkleiningsfactor die een paar orden van grootte krachtiger was dan MPEG. Dat is hoe Sloot het in zijn octrooiaanvraag beschreef. Erg knap, maar beslist niet buitenaards of zoiets.

 

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 146 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.