• 0

Hoe weet ik wat mijn uitvinding waard is?

Hallo allemaal,

 

ik ben nieuw op deze site en ik heb een uitvinding gedaan. In verband hiermee heb ik een vraag en ik hoop dat ik die op de juist plaats stel. Als dat niet zo is, laat mij dan s.v.p. weten waar ik die wel kan stellen.

 

Ik heb een nieuw soort kruiswoordpuzzel bedacht. De soort komt nergens ter wereld voor, daartoe heb ik het nodige onderzoek gedaan. De puzzel is te combineren met andere puzzels en kan worden uitgebracht als puzzelboekje, computerconsole, tabletgame en/of als app.

 

Ik heb mijn idee digitaal uitgewerkt en getest. Het moment is daar om het resultaat ter verkoop aan te bieden. Mijn vraag is nu: hoe weet ik wat de waarde ervan is?

 

Ik kan geen bijzonderheden over de puzzel vertellen, omdat ik hem heb geregistreerd. Ook weet ik dat het concept van de puzzel is beschermd, maar iedere uitwerking ervan niet. Dit maakt het moeilijk om bijzonderheden te prijs te geven.

Desalniettemin wil ik mijn vraag wat verduidelijken door de volgende hypothese: stel je voor dat Sudoku niet bestaat en ik heb Sudoko uitgevonden. Hoe kom je dan achter de waarde ervan?

 

Ik vind dit een moeilijk onderwerp. Is een nieuwe puzzelsoort een beetje geld waard, een boel of juist heel veel? En waar moet ik dan aan denken als het gaat om de hoogte ervan? :-\

 

Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven. Elk idee dat mij verder kan helpen, is welkom!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik denk dat je een heel mooie uitvinding in handen hebt en dat je als de donder eerst met een rechten-specialist om de tafel moet om alle detals en mogelijkheden c.q. varianten in een bescherming vast te leggen. Dat kun je waarschijnlijk niet zelf betalen, dus zul je daarna verder moeten om een partij te vinden die met jou in zee wil om die rechten over te nemen en jou te vergoeden. Neem daarvoor ook de juiste specialist aan de arm die er voor jou uitsleept waar je recht op hebt. Ik denk dat in jouw geval een vergoeding per toepassing (net als bij artiesten of zo) ook van toepassing zou kunnen zijn. Als mensen er veel plezier aan beleven, kan wereldwijde toepassing gemakkelijk een feit worden........

Link naar reactie
  • 0

Het is waard wat iemand bereid is ervoor te betalen....

 

Maar ik denk dat de kracht in de naam (zorg voor een unieke naam), marketing en vastleggen heel belangrijk is. In jouw voorbeeld: Als je sudoku hebt uitgevonden is het niets waard zolang het niet door gebruikers wordt gebruikt. Dus eerst vastleggen, dan een sterk marketingplan, evt. partner erbij zoeken en uitrollen.

Link naar reactie
  • 0

Even hardop nadenken...

 

Het is de kunst om goede vragen te bedenken waar je concrete antwoorden op of schattingen voor kunt vinden.

 

Bijvoorbeeld: wat is de winstgevendheid van spellen nu op de markt - van een bepaalde spelletjesmaker. Daar zullen uitschieters naar boven bijzitten, die je m.i. beter kunt negeren. Je zou kunnen denken dat je daar dan weer een percentage van vraagt.

 

Als ik het goed heb, introduceren spelletjesmakers continu nieuwe spellen, waarvan maar enkele erg lang op de markt blijven. In onderhandeling met hen, geholpen door een adviseur, zul je misschien wel een redelijke prijs krijgen, als ze er wat in zien en als ze je uberhaupt willen zien.

 

Ik heb er geen ervaring mee, maar misschien pikken ze het idee ook gewoon, omdat zoiets toch nauwelijks beschermd kan worden.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Er is op dit forum al eens vaker een vraag gesteld die denk ik in de richting gaat van jouw vraag.

Die vragen gaan over een bordspel

 

Zowel vermarkting als bescherming van het spek worden in die topics besproken.

 

Wat mij uit jouw verhaal niet duidelijk wordt is of je het hier hebt over een papieren spel en of een digitale versie.

Daarom is het moeilijk om vast te stellen wat de kosten zijn om deze dit nieuwe spel aan de man te brengen.

 

Wat betreft de waarde, die is op deze manier voor niemand vast te stellen.

De vraag zelf doet mij vooral denken aan de opmerking die pandjesbazen geven op de vraag wat iets waard is van iest waar er slechts een van bestaat. Net als voor deze pandjes baas krijgen we geen helder beeld en dus kunnen we niet refereren naar andere succesvolle spellen.

 

Wat eventuele kopers vooral interessant vinden is in hoeverre dit spel is doorontwikkeld op basis van gebruikerservaringen.

Als jij de enige speler tot nu toe bent geweest dan is het helemaal niet zeker dat er een grote vraag gaat ontstaan.

Als er echter diehard spelletjes spelers hun favoriete spel voor aan de klant leggen dan doe je er verstandig aan om niet zelf te gaan pogen het spel te verkopen maar er een derde bij te betrekken.

 

Link naar reactie
  • 0

@ThevandeV

 

Je linkt naar een artikel op de site van de KvK over het beschermen van een idee.

Ik citeer even een stukje tekst

 

Uw idee beschermen

 

U heeft een idee, bijvoorbeeld voor een geweldige app. Hoe zorgt u ervoor dat niemand er met uw briljante idee aan de haal gaat? Door het al in een vroeg stadium te registreren of te beschermen in een contract.

 

Welke bescherming zal een leek op het gebied van IE denken te verkrijgen op basis van registratie middels bijvoorbeeld een i-depot?

 

 

Onderaan de pagina lees ik ook:

Beschermen

 

Als u uw idee heeft uitgevoerd, dan kunt u rechten vervolgens beschermen door:

 

een octrooi (uitvindingen)

het tekeningen- en modellenrecht

uw merk beschermen

auteursrecht

 

Ook bij deze tekst denk ik, wat leest een leek in deze tekst?

Link naar reactie
  • 0

Je vraag spits zich toe op de waarde van een concept? Het lijkt erop dat je het concept wil verkopen. Echter, er is zo veel onduidelijk en onzeker dat er vrijwel geen partij te vinden zal zijn die meteen de beurs trekt. Het lijkt me slimmer om de juiste mensen te vinden die samen met jou het spel uitrollen met daaraan een goede merknaam gekoppeld en een vergoeding per verkocht spel te vragen. Hoeveel dat moet zijn weet ik niet maar als het een populair tijdverdrijf wordt dan gaat de macht van de grote getallen werken. De partner kan dan zijn geld in de uitwerking steken en beide zijn gebaad bij een zo groot mogelijk succes.

 

Auteursrecht voor concepten en formats

In de creatieve wereld worden vaak concepten voor spellen, diensten, televisieprogramma's ("formats") of boeken ("plots") bedacht. Voor creatieve werken is in principe het auteursrecht de meest aangewezen vorm van bescherming.

 

Auteursrecht stelt wel als eis dat het concept voldoende is uitgewerkt. Er moeten concrete elementen aan te wijzen zijn die anderen zo kunnen toepassen. Wie hetzelfde concept of idee gebruikt, maar zijn eigen invulling geeft, pleegt geen inbreuk op het auteursrecht. Zolang er geen concrete elementen van de uitwerking worden overgenomen, wordt alleen het abstracte idee of concept gebruikt, en dat mag.

bron: Ius Mentis

 

Probeer de ervaringen die je spelers hebben zo veel mogelijk in een zo ver mogelijk uitgewerkt concept te krijgen. Neem als voorbeeld het spel Tetris. De bedenker beroept zich met veel succes op het auteursrecht doordat het spel heel herkenbare elementen (letterlijk) en een unieke afwikkeling kent in combinatie met een zeer bekende merknaam.

 

Verder speelt snelheid een belangrijke rol. Als het spel eenvoudig is na te maken omdat je niet echt concrete elementen kan benoemen moet je zorgen dat je de eerste de beste wordt en blijft.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat een vraag ook moet zijn wat jouw uitvinding jou waard is.

Als je er aan commerciële waarde uit wil halen wat er mogelijk in zit zul je waarschijnlijk eerst (flink) moeten investeren.

Hoe meer je kunt investeren, hoe meer je waarde kunt creëren.

Wil je ondernemer worden met je briljant bedachte formule, of wil je vooral dat je uitvinding breed wordt benut en mensen puzzelplezier hebben van jouw formule?

Niets let je om je als bedenker hiervan te positioneren en je gedachtengoed openbaar te maken.

Wil je gaan ondernemen zul je het ondernemersdansje moeten inzetten, op zoek gaan naar een investeerder of je eigen kapitaal investeren, et cetera.

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal!

 

Bedankt voor jullie reacties. In antwoord op een aantal opmerkingen:

 

ik heb het spel geregistreerd bij het BBIE en er is een geheimhoudingsverklaring opgesteld, die is beoordeeld door een notarisbureau. Er zijn nog meer verklaringen mogelijk zoals een onthoudingsverklaring en een ontvangstverklaring, en ook die heb ik tot mijn beschikking.

 

Ik ben het ermee eens dat er niet veel meer te doen is om het IE te beschermen, tenzij je flink in de buidel tast. Dat geldt ook als ik de puzzel zelf op de markt breng en de concurrentie voor probeer te blijven door de introductie te begeleiden met een fikse marketingactie. Maar ja, dan moet je wel het geld ervoor hebben. Daar komt bij dat ik zelf niet kan ondernemen, ik ben chronisch vermoeid, dat zit er niet meer in (is een ander verhaal).

Dus denk ik aan verkoop van het eigendomsrecht of een verkoop waarbij ik een percentage tegemoet zou mogen zien per verkochte eenheid. Maar dan moet ik dus wel weten wat ik kan vragen en dat is dus het probleem.

 

Ik kan over mijn puzzel niet meer aangeven dan de vergelijking die ik heb gemaakt met Sudoku. Ik ga ervanuit dat iedereen die puzzel kent en weet wat de kracht ervan is op puzzelgebied. Wat nu als iemand nog een puzzel uitvindt die net zo'n impact heeft op mensen? Dat is wat ik heb gedaan.

De puzzel kan zowel op papier worden gebruikt als digitaal, het te gebruiken medium maakt verder geen verschil. Ik heb 15 werkende versies gemaakt en zes die een combinatie zijn met een andere puzzel. Van elke puzzel bied ik de start en de oplossing. Digitaal kan ik in een presentatie laten zien hoe je zo'n puzzel oplost.

 

Ik ben het eens met de opmerking 'Het is de kunst om goede vragen te bedenken.' Ik vrees dat ik, gezien het feit dat ik hier al een tijd mee bezig ben, teveel in cirkels denk. Ik heb geprobeerd op het internet bedrijven te vinden die alleen apps bouwen om daar eens te kijken wat er zoal aan producten aanwezig is en tegen welke prijs die worden aangeboden. Tot nu toe heb ik nog niet EEN bedrijf gevonden ... Mocht iemand zo'n bedrijf weten, of een andere branche waar ik terecht zou kunnen, dan houd ik me ook voor die informatie aanbevolen. Of een goed zoekcriterium in deze.

 

De suggestie om een financierder te zoeken is een goede, daar heb ik ook aan gedacht. Maar op dat vlak ben ik echt bladgroen. Ook al is het een domme vraag, ik stel hem toch: hoe vind ik die? En hoe weet ik nu of zo iemand betrouwbaar is, dat is minstens zo belangrijk voor me. Ik denk dat ik hierin garantie heb tot de deur, ondanks alle te tekenen verklaringen. Ik onderken dit in de antwoorden, maar mocht iemand toch nog een suggestie kunnen doen, graag!

 

Ik ga het forum doorzoeken op hetgeen is geschreven over het bordspel, wellicht vind ik daar ook antwoorden.

 

Het is fijn dat zoveel mensen een antwoord hebben geven, heel erg bedankt allemaal :)

 

Ik blijf openstaan voor verdere suggesties!

Link naar reactie
  • 0

Lastig uitgangspunt, fysiek weinig energie hebben in combinatie met een sterk concept.

Probeer je (bewust of onbewust) of en hoe je met relatief weinig inspanning een klapper kunt maken met je product?

 

Ja en nee.

 

Ja, de beperking is de reden waarom ik er zelf niet mee verder kan. Die inspanning kan ik niet meer leveren.

 

Nee, ik doe wat ik kan. Ik liep al jaren rond met het concept en de uitwerking ervan heeft me twee jaar gekost. Daarna ben ik op zoek geweest naar mensen die mij konden helpen met de bescherming van het concept. Ik heb me verdiept in auteursrecht, merkenrecht, octrooien enz. en contacten gelegd met experts die mij wilden helpen. Dat gaat stap-voor-stap.

 

Ik geloof niet in 'de klapper', maar ik zou het jammer vinden als mijn inspanningen leiden tot niets. Ik ben nu aanbeland in de fase dat ik op zoek ga naar een geinteresseerde partij. Mijn gebrek aan expertise tesamen met mijn omstandigheden leveren de nodige obstakels op en dus ben ik op zoek naar oplossingen. Iedere hulp is welkom!

Link naar reactie
  • 0

Je zegt dat het concept geschikt is voor tablet en phone apps. Waarom begin je daar niet mee? Kijk of je een developer geinteresseerd kunt maken en ontwikkel dan een goede app, die je vervolgens verspreidt. Je hebt een zeer groot bereik en als het goed aanslaat kun je er ook flink aan verdienen. Wie weet heb je wel een killer app.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

In je zoektocht naar een geïnteresseerde partij komt het vooral aan op netwerken, denk ik.

Als je product of je prototype beschermd genoeg is om mee de boer op te gaan kan je balletjes aan het rollen brengen, bijvoorbeeld door mee te doen aan een Durf Te Vragen sessie, of door hier op higherlevel een oproep te posten.

Wat het waard is en hoeveel geld je kan vragen blijft een beetje (te) afhankelijk van allerlei factoren om daar hier iets zinnigs over te zeggen.

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien een heel rare suggestie, maar waarom niet contact opnemen met uitgeverijen van puzzels / puzzelboeken?

Zo weet ik dat er een in Vaassen zit klik, maar er zijn er nog wel meer lijkt me. Zij hebben de kennis en ervaring in het ontwikkelen en op de markt zetten van puzzels, en kunnen jou laten delen in de opbrengst.

Succes!

De omgeving van de mens is de medemens.

 

(J. Deelder)

Link naar reactie
  • 0

Is het ook echt iets zoals Sudoku of een kruiswoordpuzzel in dat je het op een papiertje uit kunt printen en dan met de potlood in kunt vullen (of hetzelfde maar dan digitaal)?

 

Waarom zijn Sudoku en kruiswoordpuzzels zo populair? Ik denk dat een van de redenen is dat ze gratis te maken en te plaatsen zijn voor de kranten/tijdschriften/websites. Een andere reden is dat je de moeilijkheidsgraad kunt varieren.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zat te googelen op "uitgeverij spellen" en kwam dit tegen:

 

 

Begin bij start!

Van spelidee tot succesvol spel

 

Het zal je maar lukken het grootste succes sinds Monopoly te bedenken. Dan ben je verzekerd van eeuwige faam, een volle knip en gaat je spel de hele wereld over. Succes is echter niet vanzelfsprekend bij het op de markt brengen van een nieuw spel. Een goed spelidee alleen is namelijk niet genoeg. In Begin bij Start! wordt de dialoog aangegaan met bekende spelauteurs, fabrikanten, uitgevers, distributeurs en winkeliers om een licht te laten schijnen op de Nederlandse spellenindustrie. Afgewisseld met anekdotes biedt dit boek unieke achtergronden, interessante inzichten en een pragmatische aanpak voor het ontwerpen, ontwikkelen en uitgeven van spellen.

 

Een onmisbare stap-voor-staphandleiding voor elke geek die een goed spelconcept heeft bedacht. Rozema geeft met een amusante knipoog een insiders’ blik in de Nederlandse spellenwereld. Uitermate nuttig voor zowel spelers als bedenkers! – Geekstijl.nl

 

Begin bij Start! beantwoordt veelgestelde vragen van beginnende spelauteurs. Voor spelliefhebbers is het hartstikke leuk om erachter te komen wat er voorafging aan hun speelplezier – Stichting Spelauteurs Nederland

 

Je kunt zelf vast wel meer vinden, en als je vragen hebt, kun je ze misschien wel stellen aan de geinterviewden in dit boek.

 

Als je het spel bij inkt op papier houdt, kan je neem ik aan ook prima verder zonder financiers? Dan hoef je alleen de juiste persoon even te bellen. Uitgeverijen lijken me te moeten leven van nieuwe idee-en?

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

wederom dank voor de reacties! In antwoord op de vragen en suggesties:

 

Mijn puzzel is ontwikkeld in moeilijkheidsgraden. Als voorbeeld heb ik een Beginner, Expert en Meester variant gemaakt.

 

Ik heb inderdaad gedacht aan het opnemen van contact met uitgeverijen van puzzelboeken om hen mijn concept aan te bieden. Alleen leek het me handig om van tevoren te weten wat ik dan qua waarde mag verwachten van mijn puzzel.

 

Ik denk dat ik het ga omdraaien: waarom niet bedrijven aanschrijven met de vraag wat de waarde van zo'n puzzel is? Als men interesse heeft, wie weet? Mijn missie is daarom veranderd in het vinden van een aantal (grote) marktspelers op dit gebied. Bedrijven die puzzels in puzzelboeken aanbieden, maar ook bedrijven die dit digitaal doen voor tablets of als puzzelgameconsole. Mijn vraag verandert daarmee in of iemand weet hoe ik de bedrijven kan vinden die dergelijke digitale producten produceren? Zoals ik al zei: mijn zoekcriteria leveren geen resultaat op. Misschien dat die bedrijven niet bestaan in Nederland?

 

Ik ga ook het boekje 'Begin bij start!' eens doorsnuffelen. Wie weet vind ik daar nog een goed idee dat ik kan toepassen, en zelfs een netwerkcontact. Hetzelfde geldt voor DurfTeVragen, daar ga ik mij ook in verdiepen, ik had er nog niet van gehoord.

 

Groet,

 

Spades

Link naar reactie
  • 0

Is het ook echt iets zoals Sudoku of een kruiswoordpuzzel in dat je het op een papiertje uit kunt printen en dan met de potlood in kunt vullen (of hetzelfde maar dan digitaal)?

 

Waarom zijn Sudoku en kruiswoordpuzzels zo populair? Ik denk dat een van de redenen is dat ze gratis te maken en te plaatsen zijn voor de kranten/tijdschriften/websites. Een andere reden is dat je de moeilijkheidsgraad kunt varieren.

 

 

 

zou een sudoku/kruiswoord puzzel uberhaubt in nederland the beschermen zijn? Ik betwijfel het.

Link naar reactie
  • 0

Sudoku's en kruiswoordraadsels worden gemaakt met enige creativiteit dus daar zit (behalve als ze automatisch gemaakt zijn met een PC) auteursrecht op.

Je mag een kruiswoordraadsel, cryptogram of (minder evident) een sudoku dus niet 1:1 kopiëren uit een blad of van het Internet. Wel mag je jezelf laten inspireren door het werk van een ander.

 

Het concept wat TS heeft bedacht kan m.i. geen octrooi krijgen omdat een concept als dit industriële toepasbaarheid mist. TS zal het concept dus zoveel mogelijk "handen en voeten" moeten geven om daarmee ook het (specifieke) concept beschermd te laten zijn onder het auteursrecht. Uiteindelijk bepaald de rechter of dat zo is op basis van een concreet vermeende inbreuk.

 

Een partner weet dus dat het "kale" concept bij succes heel snel wordt nagevolgd. Op zich geen probleem want je kan als eerste heel snel en heel veel (naams)bekendheid krijgen. Denk daarbi bijv. aan het inzetten van sociale media en bloggers. Ook dit is hier lezenswaardig.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Ook de moeite waard om te lezen op dit gebied is Arnoud Engelfriet over "Mag Wordfeud wel van Scrabble?".

 

... In principe kan er auteursrecht op een spel rusten. Het moet dan gaan om een creatief en origineel uitgewerkt ontwerp, en daarvan zal bij een bordspel al snel sprake zijn. De bordlayout, icoontjes, poppetjes en dergelijke zijn vrijwel altijd creatief lijkt me zo. In het arrest MB/Impag werd dat met zo veel woorden bevestigd. Een abstract spelconcept of idee is niet beschermd, de concrete vormgeving of uitwerking daarvan is dat wel. ...
Link naar reactie
  • 0

Mijn missie is daarom veranderd in het vinden van een aantal (grote) marktspelers op dit gebied. Bedrijven die puzzels in puzzelboeken aanbieden, maar ook bedrijven die dit digitaal doen voor tablets of als puzzelgameconsole. Mijn vraag verandert daarmee in of iemand weet hoe ik de bedrijven kan vinden die dergelijke digitale producten produceren?

 

In willekeurige volgorde een paar methoden:

 

 

[*]Ga met een kladblok naar grote (web)winkels die de producten die lijken op die die je zelf wilt laten maken verkopen, pak elk product van de stelling, en noteer de maker.

[*]Praat met de verkoper.

[*]Vind brancheverenigingen, die vaak een lijst van aangesloten bedrijven zullen hebben.

[*]Ga naar http://nl.kompass.com/?_redirectState=false of http://nl.abc-directories.eu/

[*]Bel of mail de geinterviewden in boeken over het onderwerp.

[*]Bel of mail journalisten die over het onderwerp schrijven.

[*]Stel de vraag op gerelateerde fora.

[*]Laat een adressenlijst maken door bedrijven die dit soort lijsten verkopen.

[*]Google op termen als "uitgeverij", "producent", "maker" in combinatie met de productsoort die je zoekt.

[*]Vraag een kennis dit voor je uit te zoeken.

[*]Doorzoek persberichten op het anp en dergelijke op relevante termen (ik ben vergeten hoe/of dat kan).

[*]Laat een marktonderzoek doen.

[*]Stel de vraag aan organisaties zoals kvk, syntens, novu.

[*]Zet de opdracht dit uit te zoeken op sites als freelance.nl

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

wederom bedankt voor de antwoorden. Ik kan voorlopig vooruit :)

 

De opmerking "Een abstract spelconcept of idee is niet beschermd, de concrete vormgeving of uitwerking daarvan is dat wel. ..." is helemaal juist. Daarom onderschrijf ik de opmerking die daarna is geplaatst: "Een partner weet dus dat het "kale" concept bij succes heel snel wordt nagevolgd. Op zich geen probleem want je kan als eerste heel snel en heel veel (naams)bekendheid krijgen."

Mij is aangeraden om juist die reden een grote marketingactie op touw te zetten om die naamsbekendheid te verkrijgen, maar zoals ik al zei zit dat er voor mij zelf niet in.

 

Wow XiaoDi, erg bedankt voor je antwoord! Ik ben er heel blij mee!! Echt fijn dat je dit voor mij hebt gedaan! :) ;D :-K

 

Link naar reactie
  • 0

"Hoe staan de huidige zaken op dit moment?"

 

Ik ben volop bezig met het onderzoeken welke partijen interessant kunnen zijn.

 

In Nederland zijn er feitelijk twee grote aanbieders van puzzels die tevens apps bouwen en daarnaast is een nog (kleinere) aanbieder van puzzelbladen. De grote jongens zitten ook in Belgie en andere landen.

 

Wat betreft de appbouwers zelf zijn er in Nederland drie interessante partijen, maar ik lees over een paar van hen negatieve berichten op het internet. Ik ga geen namen noemen (ik weet niet wat waar of niet waar is), maar voordat ik contact met hen zoek, wil ik daar meer van weten.

 

Op het moment dat ik de markt opga, wil ik binnen een paar maanden een partij gevonden hebben waarmee ik in zee kan gaan. Ik vraag mij af of dat lukt met deze hoeveelheid marktspelers in de Benelux: als er feitelijk maar twee grote partijen zijn, biedt dat niet veel onderhandelingsruimte en kan het al gauw take it or leave it zijn.

 

Omdat het aanbod beperkt is, overweeg ik van de puzzel een Engelse variant te maken. Dat geeft mij meer ruimte in mijn zoektocht naar partijen. Dat gaat echter tijd kosten en ook de overeenkomsten zullen vertaald moeten worden. Die tijd heb ik momenteel niet. Een financierder zou leuk zijn, maar dat lijkt me een utopie. Mijn project gaat daarom in de ijskast tot ik een oplossing heb bedacht.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 271 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.