Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Erik Schoor

Vooruitontvangen bedragen en zakelijk kosten

Recommended Posts

Beste mensen,

 

Ik wil over een paar dagen mijn eerste fiscale jaar afsluiten en loop nu tegen de volgende vragen aan:

 

 

[*]Ik heb een koopwoning die ik ook gebruik als kantoor. Ik heb daarnaast een UPC abonnement met internet, onbeperkt telefoon en TV. De telefoon wordt alleen zakelijk gebruikt internet gemengt en TV prive. Kan een deel van deze kosten als zakelijk worden gezien? En maak het nog uit of de onderneming een BV is? De kosten blijven onder €4000

[*]Ik heb klanten die orders plaatsen van circa 1500 euro. Ze betalen bij bestelling de helft aan. Na levering (2 mnd later) betalen ze het restant en krijg ik ook een rekening voor de order van mijn toeleveranciers. Ik heb nu een aantal facturen uitgestuurd die voor de helft zijn aanbetaald, maar nog niet zijn geleverd ook heb ik de rekening van de toeleverancier voor facturen nog niet ontvangen. Hoe kan ik deze facturen nu het beste boeken? Het liefst laat ik de winst in 2013 vallen? Kan ik de aanbetaling bijvoorbeeld boeken als vooruitontvangen bedragen en de omzet pas boeken als de klus daadwerkelijk is uitgevoerd? En hoe ga ik daarnaast om met de BTW in dit aspect? ( ik zit nog op factuurstesel)

 

Met vriendelijk groet,

Erik Schoor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Erik,

 

Over de kosten van UPC: het zakelijke deel van de kosten mag je mijns inziens aftrekken, maar let op, de kosten van een telefoon-abonnement in de privé woning zijn nooit aftrekbaar. Omdat je een abonnement hebt waarbij de gesprekskosten 0,- zijn, is van de UPC-facturen volgens mij alleen het internet-deel aftrekbaar.

 

Over de vooruitbetalingen: het principe van goed koopmansgebruik schrijft voor dat je kosten en opbrengsten toerekent aan de periode waarin ze zich voordoen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt er op neer dat de transactie jou zowel opbrengsten als kosten oplevert, en dat je die bij elkaar moet houden en moet plaatsen in de periode waarin de transactie plaats vindt.

 

Ik had de indruk dat je vooral goederen inkocht en doorverkocht, maar ik lees ook "als de klus daadwerkelijk is uitgevoerd", wat me het idee geeft dat je ook werk verricht. Kun je meer vertellen over wat je doet? Als het gaat om het leveren van goederen, ben ik geneigd om het moment van leveren te beschouwen als het moment van winst-realisatie, en de ontvangen betalingen als 'vooruitontvangen' te beschouwen. Als het gaat om werk wat uitgevoerd wordt, moet je de winst nemen naar gelang het project vordert. Dus als je verwacht op een klus 2.000 winst te maken en je bent nu op de helft, reken je 1.000 winst toe aan 2012.


Op 20 juli 2016 ontvingen wij het trieste bericht dat Marcel is overleden.

Marcel was een meer dan gewaardeerd deelnemer aan ons forum ! We zullen hem missen!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 167 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept