• 0

2013 is het jaar waarin ik ...

Leek me leuk mijn topic van 2012 een vervolg te geven, bij dezen:

 

2013 is het jaar waarin ik ...

 

Herberg De Witte Boerderij eerst deels (voornamelijk zakelijke arrangementen), daarna geheel (particuliere en zakelijke arrangementen met mogelijkheid van overnachten) hoop te openen.

 

De factoren die de planning voor 2012 vertraagden, werken door in 2013. Er was bijvoorbeeld een te verwachten budgetprobleem, dus zijn mijn echtgenote (tevens vennoot) en ik bezig met sparen (ben deeltijd marketing/economie docent op een ROC), verder aan het kijken hoe we kosten kunnen besparen en stapsgewijs omzet kunnen genereren en opbouwen.

Daarom is 2013 het jaar waarin we in Q1 de zakelijke markt eerst proberen te bedienen met een prima locatie voor vergaderingen, heidesessies en - deels door ondergetekende zelf te verzorgen - trainingen, workshops e.d. plus de mogelijkheid van B&B. Na afronding van alle acht kamers en de afwerking binnen en buiten hopen we op Q2 dat we volledig kunnen gaan draaien.

 

Ben weer zeer benieuwd naar de verhalen van de anderen.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

De belangrijkste bron van omzet zijn op dit moment het ontwikkelen en produceren van huismerken (toiletvloeistoffen en reinigers) voor de camper en caravanmarkt. Deze markt heeft het moeilijk op dit moment. Dat maakt het gemakkelijker voor mogelijke toetreders of concurrenten om aan te vallen. Mijn belangrijkste wapen is het feit dat ik ultra low cost producten van (technisch) hoge kwaliteit kan produceren en leveren. De uitdaging is om dat te blijven uitleggen en de klanten te blijven binden. Tot nu toe gaat dat erg goed. Maar als ik een paar grote klanten kwijt raak slaat dat meteen een flink gat in mijn omzet en winst.

 

Ik speel daarom al een aantal jaren met het idee om te diversifiëren. Echter, omdat de noodzaak om er wat anders bij te doen nu geheel ontbreekt, blijft het bij verkenningen.

Voordeel hiervan is dat ik, vrijwel elk moment, elke klant of veranderingen in bijvoorbeeld wetgeving of techniek extra aandacht kan geven. De andere beschikbare tijd gebruik ik om bij te blijven en dat bedoel ik heel erg breed. Ook wil ik een oude hobby, tuinieren, op gaan pakken. Mijn doelstelling voor 2013 is dus vooral persoonlijke groei en het behoud van omzet.

Link naar reactie
  • 0

2012 is volledig opgegaan aan de nieuwe opzet van het bedrijf.

Eigenlijk is het bedrijf van de grond af aan opnieuw opgezet met:

 

* nieuwe software voor webshops

* nieuwe templates voor webshops

* nieuw assortiment

* nieuwe extra niche webshops

* verhuizing van bedrijf naar kantoor/magazijn locatie

* nieuwe software voor affiliate programma

* nieuwe software voor dropshipping

* enz

 

Veel van die zeer grote aanpassingen hebben helaas noodzakelijkerwijs tot gevolg dat de omzet eerst flink teruggelopen is. (hoewel resultaat over totaal van jaar altijd nog bijna 100% stijging is ten opzichte van jaar ervoor).

 

2013 wordt het jaar dat ik:

* affiliate programma in gebruik ga nemen

* dropshipping systeem klaar moet zijn en in gebruik genomen kan worden.

* webshops flink gepromoot worden zodat de omzet weer op oude niveau komt en dan verder zal stijgen

* assortiment verder op orde gebracht zal worden (veel producten nog nieuwe unieke Nederlandse omschrijvingen)

* het jaar waarin ik niet meer continue met de opbouw bezig hoef te zijn maar gewoon aan het werk kan om klanten en omzet binnen te halen.

 

De eerste tijd is er dus nog een hoop te doen, maar vanaf halverwege kwartaal 2 moet alles helemaal op orde zijn en moet er geknald kunnen gaan worden.

Link naar reactie
  • 0

Inspirerend om te lezen wat jullie plannen allemaal zijn. Ik had al een berichtje gepost maar ik heb toch nog wat toe te voegen. Ik wil heel graag dit jaar mijn website beter responsive maken en daarnaast wat touch gestures toevoegen. Verder wil ik gaan experimenteren met prijzen. Momenteel heb ik geen prijzen op mijn website staan. Ik wil gaan kijken of ik door middel van modules toch een prijsindicatie kan geven op de website. En als het voor geen meter converteert schrijf ik er gewoon een blog over. :) Als laatste komt er een Engelstalige versie.

Link naar reactie
  • 0

2013 is het jaar waarin ik mijn nieuwe product voor kleine en middelgrote ICT-bedrijven afrond en zal aanbieden. Een simpel maar efficient concept waarmee ik ervoor zorg dat kleine en middelgrote ICT-bedrijven in Nederland kunnen Ondernemen zonder Problemen. In de afgelopen 13 jaar heb ik mij beziggehouden met het Ondernemingsrecht, en daarbij de afgelopen 5 jaar gefocussed op het ICT-recht en de e-Commerce, door rechtszaken, juridisch advies en contracten. In al die jaren is het mij opgevallen dat bijna alle problemen die ik met mijn klant moest oplossen voorkomen hadden kunnen worden. De afgelopen 5 jaar heb ik mij dan ook grotendeels beziggehouden met het voorkomen van problemen bij het ondernemen. Door een combinatie van en juiste balans tussen de juiste algemene voorwaarden, het juiste offerte model, het juiste zeggen en het juiste doen, en de juiste wijze van gewijzigde afspraken vastleggen. Na juiste toepassing hiervan hebben deze ondernemers geen conflcten meer gehad en dus niet meer onnodig geld uitgegeven. Wat ik steeds heel jammer vond was dat pas ruimte kwam voor dit traject als er al een conflict was ontstaan of al een rechtszaak was gevoerd over een conflict. Er was dus al (veel) onnodig geld, energie en tijd verspild (Als het kalf verdronken is...).

Ik besloot dus dat het tijd werd om de focus geheel te leggen op dit traject. Zeker in deze moeilijke economische tijden waarin er al helemaal geen ruimte meer is voor onnodige en onvoorziene kosten. Voor zover die ruimte er al was voor ZZP'ers en andere kleine bedrijven.

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om mij in 2013 voor de Nederlandse praktijk uitsluitend te richten op kleine en middelgrote ICT-bedrijven. Sinds enige maanden ben ik een concreet pakket aan het ontwikkelen van documenten en praktische richtlijnen waarmee ICT-bedrijven geen zakelijke conflicten meer zullen hebben of krijgen en dus geen geld, energie en tijd hoeven te verspillen. Het is simpel, praktisch en efficient.

Ik verwacht dit product het eerste kwartaal van 2013 af te ronden en aan te bieden. Ik verwacht dat het succesvol zal zijn. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken.

Ondernemingsrecht, ICT-recht, Privacyrecht, Arbeidsrecht

Juridische info: Samenwerkingsovereenkomst niet nodig, wij kennen elkaar goed

Link naar reactie
  • 0

Kan het niet laten: Even een kleine update met sfeerbeeld. De antieke, mahoniehouten bar is geplaatst en klaar om afgewerkt te worden. We hebben even gerekend, in deze ruimte kunnen we al een leuk feestje voor ca. 50 personen onderbrengen.

 

Succes en groet,

 

Hans

2013-02-17_17_35_48.thumb.jpg.6b2393a5ff12541f808895cd9d6bade9.jpg

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
Vanaf februari moet de tent weer gaan draaien. wordt vervolgd.

 

mooi dat het topic weer omhoog komt ;)

 

officieël heb ik op 14 januari de herstart als ondernemer gemaakt. En gelukkig heb ik de eerste maand al 2x zoveel werk binnen gehaald als gepland. Dat geeft dus goede hoop voor de toekomst. :) Nu nog tijd vinden om de huistijl vorm te geven. ;)

 

Link naar reactie
  • 0

2013 wordt het jaar waarin ik:

 

[*] Van mijn 5-jarig contract af ben en nooit meer een huurcontract van 5 jaar ga tekenen

[*] Per 1 maart het bedrijf kan gaan verhuizen naar een prachtplekje met 90m2 en vergeleken bij mijn vorige huur een schijntje betaal.

[*] We deze zomer heel veel jongeren blij willen maken met een topvakantie en de 9.4 die we vorig jaar scoorden vast willen houden (of verbeteren!)

[*] en last but not least: een regelmatiger leven ga verzorgen, meer ga genieten, weer ga sporten en het leuk ga hebben

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben dan wel met een prachtig project bezig, maar de techniek van mijn patent zou ik ook kunnen inzetten in andere branches zoals verwisselbare panelen of systeemplafonds waardoor ruimte wordt bespaard en montage veel eenvoudiger wordt. Ik moet dus gaan onderzoeken en gericht contacten gaan leggen. En oppassen dat ik niet de fout maak de olifant in de porceleinkast te zijn.

Link naar reactie
  • 0
Hoog tijd voor een kick :) Hoe is het in het Drentse Hans? Kan ik al langskomen voor een wandel-relax B&B? Groet, marjan
Het is nu bestemd voor groepen, maar met ontbijt is wel een optie. Kijk maar even op de site, die is sinds een week online. Succes en groet, Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

2013 is het jaar waarin ik:

* wil afstuderen (HBO Small business and Retail management)

* 2 keer zoveel bezoekers op mijn eerste website wil krijgen

* meer verkopen op mijn twee websites wil generen

* beter gestructrureerd te werk ga m.b.t. de administratie

* een verdubbeling van het % offertes dat goed gekeurd wordt

* succesvolle Adwords campagnes wil starten (succesvol wil in dit geval zeggen wanneer het voor meer winst zorgt)

 

* in de zomer 2 maanden voetbaltrainingen wil geven aan jeugd in het buitenland (Amerika/China/Brazilie)

* een groot zaalvoetbal toernooi voor jeugd wil organiseren (in eerste instantie voor plezier en eventueel geld eraan verdienen)

 

Misschien wat aan de late kant maar wellicht kan ik hier of daar wel helpen door je offerte eens na te lopen. Vormgeving is in mijn beleving alles. Nouja, op service na dan.

Link naar reactie
  • 0

2013 wordt het jaar waar de tweeling van nu 8 maanden gaat door slapen :-\.

 

De statistiek (n=1) leert dat je bij 18 maanden door slaapgebrek je auto totalloss rijdt.

 

Zolang het mezelf niet is, vind ik dat prima. Maar vannacht waren ze maar 3 wakker, dus komt goed!

Bizway.nl

Link naar reactie
  • 0

2013 is het jaar waarin ik losga als fulltime ondernemer. (waar is de juichende smiley?)

 

Gefeliciteerd! Dus binnenkort wat topics over relatie- en concurrentiebedingen? ;)

 

LOL, ik denk eerder dat Joost zijn aanstaande ex-werkgever een factuur stuurt: nacalculatie van ingebrachte maar nog niet afgerekende kennis over de jaren ;)

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 260 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.