Ga naar inhoud
 • 0

Online reisbureau starten

Junior     8 0

Hallo,

 

Mijn naam is Suzanne, ik ben 27, docent biologie en natuurkunde en mijn grootste passie is reizen.

Mijn favoriete vakantieland is Thailand. Ik heb hier 6 maanden gewoond en gewerkt en ben er al vele malen op vakantie geweest.

Ik ken het land, de cultuur, het eten en de taal.

 

Graag zou ik een online reisbureau hebben waarbij ik reizen naar Thailand op maat kan samenstellen.

Zo kan ik mijn liefde voor en kennis over het land delen met anderen.

Ik heb gewoon een fulltime baan, dus het hoeft me geen vet inkomen te verschaffen.

 

Ik ben gestart met de opleiding SEPR Verkoop Reizen, heb een ondernemingsplan geschreven, informatie ingewonnen bij ANVR,SGR, IATA, KvK, belastingdienst, garantiefonds, de aansprakelijkheden, verzekeringen, promotie en marketing, website, enz, enz.

Verder heb ik contact gehad met diverse toeroperators, maar die verstrekken maar weinig informatie.

 

In Thailand zelf heb ik meerdere contacten waarbij ik accommodaties, vervoer, transfers en excursies rechtstreeks kan inkopen.

 

Naar mijn idee ben ik al redelijk opweg met de voorbereidingen, al ben ik nog lang niet zo ver en heb ik wellicht dingen over het hoofd gezien.

 

Ik zou heel graag adviezen en feedback krijgen van mensen die zien dat ik belangrijke dingen vergeet.

Ook heel graag ervaringen van mensen die dit pad al bewandeld hebben en een online reisbureau draaien!!!

 

Alvast super bedankt!

 

Sawasdee kha,

Suzanne

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     916 47

Klinkt alsof je de meest belangrijke bronnen al goed te pakken hebt. Belangrijk is de verplichte garantieregeling die je als reisbureau moet aanbieden, evenals de reisbureauregeling ivm de BTW.

Verder denk ik voor jezelf belangrijk om te kijken naar je doelstellingen. Wil je kleinschalig je passie voor Thailand uitdragen of wil je groeien naar iets groters waar je wellicht van wilt gaan leven?

 

Kijk ook eens bij de VVKR, die hebben ruim 100 deelnemers waarvan een groot deel ook in een niche opereert of hele specifieke reizen aanbiedt.

 

Voor je online verkoop zul je goed moeten nadenken over je aanbod, prijzen en heel erg veel fotos gebruiken, en dan gewoon gaan knallen!

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 0

Dank je wel voor je snelle reactie.

Leuk om te horen dat ik al aardig op de goede weg ben.

Als ik het allemaal op poten krijg en het gaat draaien, lijkt het me fantastisch om het verder uit te bouwen.

Het zou natuurlijk het allermooist zijn als ik ooit vanuit Thailand zou kunnen opereren.....

 

Ook zou ik het erg leuk vinden als mensen bij mij thuis langs kunnen komen om samen, persoonlijk een reis samen te stellen.

Dan is het allemaal weer iets persoonlijker dan een internet verkoop.

 

Ik ga eens rondneuzen bij de VVKR, misschien kan ik daar nog zinnige dingen van opsteken.

 

Het allemaal best wat voeten in de aarde, maar ja als je iets graag doet.........

Daarbij heb ik geen start kapitaal, dus dan vallen alweer veel deuren dicht.

Gelukkig zijn we creatief, zullen we maar zeggen....

 

Nogmaals bedankt!

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 0

Robbert,

 

Als je nog meer van die goede tips hebt.

Alles is welkom.

Nu heb ik alles op een rijtje op papier, maar straks moet ik toch echt gaan beginnen.

 

Nogmaals, alles is welkom.

Mooie site heb je trouwens, ziet er erg goed uit.

 

Groet,

Suzanne

Link naar reactie
 • 0
Legend     916 47

Dankje :-)

 

Volgens mij is de beste tip nog altijd er voor gaan. Als ik lees wat je al hebt uitgezocht dan ben je echt al een heel eind op weg.

 

Ik denk dat het verstandig is als je een aantal min of meer vaste pakketten kunt aanbieden, die makkelijk te boeken zijn en duidelijk vertellen wat reizigers boeken. Dat zou dan het leeuwendeel moeten worden en in je vaste inkomen moeten voorzien.

 

Daarnaast kun je je natuurlijk opstellen als DE expert op thailand-gebied. Dat kun je op je site doen door bijzondere plekjes te bespreken, een weblog waarin je mooie thailand-verhalen verzamelt, informatie over flora en fauna, de beste verborgen juweeltjes enz enz. Uiteindelijk wil je denk ik de groep aanspreken die heel bewust voor Thailand kiest en meer wil zien dan de standaard toeristische attracties.

 

Ik denk dat als je je alleen als expert opstelt, mensen gebruik maken van je kennis en kunde om vervolgens alsnog ergens anders heen te gaan. Erg arbeidsintensief en de tijd die je kwijt bent weegt dan niet op tegen je marge (je concurreert immers wel met grote aanbieders). Ik denk dus dat je echt moet kijken naar een combinatie van een drietal unieke, maar mainstream pakketten voor een goede prijs, waarbij je duidelijk jouw voordelen laat zien tov anderen. Daarnaast kun je jezelf perfect positioneren als de expert die alle bijzondere verzoeken in vervulling kan laten gaan.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,2k 355

Was vandaag op de vakantiebeurs en heb o.a een spetterende voordracht gezien van A. Bakas. Hij voorspelt o.a. dat we tijdelijk de hand op de knip houden en uiteindelijk inzien dat sparen geen enkele zin heeft, we al genoeg besparen op consumptiegoederen en we gewoon toch lekker op vakantie gaan. Prijs is daarbij wel een belangrijke tool maar terug komen met een verhaal nog belangrijker. Nu instappen is dus helemaal niet verkeerd.

Ik zou als kleine speler wel een kleine doelgroep definiëren en me daar geheel op richten met een heel onderscheidende (internet) marketing. Dit om te voorkomen dat je omkomt in half werk.

 

Wellicht eens contact opnemen met de NHTV. Ik stuur je wel een paar namen en email-adressen per PM.

 

Over de andere trends schrijf ik wellicht deze week een column. Hij had bijvoorbeeld hele leuke verwachtingen (not) over Facebook. ;)

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     11,3k 470

Waarom wil je een online reisbureau starten als je over bijzondere expertise meent te beschikken? Heb je marktonderzoek naar concurrenten gedaan? Je zou bijvoorbeeld ook adviesgesprekken kunnen voeren of lezingen voor specifieke doelgroepen kunnen organiseren of een reisgids kunnen schrijven.

 

Vangen de Thaise partners de vragen en problemen van reizigers op, of doe je dat vanuit bed en van voor de klas? Het klinkt alsof je e.e.a. alleen wilt opzetten en dan kom je mogelijk razend snel tijd te kort.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 0

Nou nou bijzondere expertise....... Ik meen absoluut over voldoende kennis te beschikken om mensen een goed en duidelijk advies te kunnen geven en vragen te beantwoorden.

Marktonderzoek heb ik, min of meer gedaan. Pakket reizen naar Thailand zijn er genoeg, daarin is het dus zaak ze aantrekkelijk te prijzen. Maar echt maatwerk is er niet. Dat was ook waar ik tegenaan liep toen ik de eerste keer ging.

 

Het schrijven van een reisgids schrijven............ Een leuk plan B

 

Met een tijdsverschil van 6 uur is de kans groot dat ik al klaar ben werken en ben dus zeker bereikbaar als er zich problemen voor doen. Verder staat mijn telefoon altijd aan, ook als ik werk, dus ben voor noodgevallen zoizo te bereiken.

Mocht het zo zijn dat het goed loopt en er veel tijd in gaat zitten, dan zal ik inderdaad minder gaan werken op school en misschien zelfs stoppen.

 

Scherpe opmerkingen, dan wordt jeuk weer even wakker, dus ook welkom

 

Dank je

Link naar reactie
 • 0
Legend     422 19

Ik vraag me dan toch echt af hoe je e.e.a. gaat combineren met voor de klas staan. Misschien dat je daar wat meer ove kunt vertellen. Em wat versta jij onder een online reisburo?

 

Je kunt namelijk wel een reispakketje samenstellen, maar er zullen toch echt 'boots on the groud' moeten zijn die e.e.a. lokaal moeten gaan regelen en aan troubleshooting moeten gan doen. Ik ben benieuwd.

 

Gr

Devlinx


Suscipere et finire

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 0

Allereerst ga ik er vanuit dat het even duurt voor het gaat lopen en dat het zal beginnen met een sporadische boeking.

Daarnaast denk ik niet dat deze mensen de hele dag aan de bel hangen met problemen.

Ik reis al jaren en meerdere keren per jaar, maar heb nog nooit contact opgenomen met de toeroperator........

 

Het kan natuurlijk zijn dat ik me hier vreselijk op verkijk, maar dat zal de tijd moeten leren.

Als het zo gaat lopen zoals ik het nu verwacht, dan kan ik dat in het begin prima combineren met 21 uur lesgeven.....

 

Het zal zo wel moeten, want ik kan niet zomaar mijn baan opzeggen in de hoop dat ik met reizen verkopen wel genoeg binnen zal krijgen om de hypotheek de betalen.nop deze manier heb ik een veilig vangnet.

 

Als het goed gaat lopen hoop ik zelf die boots on the ground te kunnen worden in Thailand.

Tot die tijd zijn er een aantal mensen die me kunnen helpen vanuit Thailand.

Het gezin waar ik 6 maanden bij heb gewoond heeft 2 hotels en een duikschool. Zij hebben aangeboden me te helpen bij problemen of problemen van toeristen.

 

Ik weet overigens niet of jij weleens iemand van D-reizen Tijdens een rondreis bent tegengekomen

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 1 100

steek je licht eens op bij Personal Touch (nee, ik heb geen aandelen) die bieden je de mogelijkheid om met ondersteuning een carriere als zelfstandig adviseur op te bouwen.

ik ken een paar relaties die dit doen en die bouwen met veel plezier aardig door mag ik wel zeggen.. ;)

 

leuke van de formule is dat je het breed houdt om voldoende traffic te genereren, maar je kan je eigen specialisatie uitbouwen.

 

mocht je serieus interesse hebben kan ik vast wel voor een orientatiegesprek voorstellen aan mijn reisagent.


"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0
Legend     422 19
Daarnaast denk ik niet dat deze mensen de hele dag aan de bel hangen met problemen.

Ik reis al jaren en meerdere keren per jaar, maar heb nog nooit contact opgenomen met de toeroperator........

Dat hoeft ook meestal niet. Er zijn lokaal namelijk mensen van die toeroperator aanwezig die ervoor moeten zorgen dat je vakantie zonder problemen verloopt. Zij treffen dus lokaal alle voorbereidingen, regelen transporten en kunnen inspringen op de actuele omstandigheden en daarmee wordt al een hoop ellende voorkomen. Als je complete vakanties van a tot z wil aanbieden, dan hoort dit er dus ook bij (en het maakt de vakantie ook ineens een stuk duurder, zeker als je het op kleine schaal doet).

 

Het kan natuurlijk zijn dat ik me hier vreselijk op verkijk

Dat zou idd zo maar kunnen, vandaar ook mijn reactie. Er zitten namelijk nogal wat risico's aan en vandaar ook mijn reactie, denk er goed over na hoe je dit gaat invullen. Het is leuk om vanuit hobby en interesse een bedrijf te starten, maar je moet het wel van a to z goed doen en alles overzien. Zie het ook niet als kritiek, maar ik vraag me toch echt af hoe je dit wil gaan doen.

 

Vandaar ook mijn vraag: hoe ga je dat doen dan, terwijl jij voor de klas staat?

Of misschien moet ik de vraag anders stellen: Welke risico's heb je onderkent en hoe ga je ze oplossen?

 

Gr

Devlinx

 

 


Suscipere et finire

Link naar reactie
 • 0
Newbee     4 0

Beste Suusje19,

Heel interessante topic al is het al even geleden dat er iets geplaatst werd. Ik ben zelf ook reisspecialist en ben juist andersom bezig dan jij: heb eerst in Peru een bedrijfje opgericht dat ondertussen hard is gegroeid, waardoor ik dus mensen van vertrouwen heb die daar alles goed kunnen organiseren en waar ik op kan bouwen. Wegens een partner die weer terug naar Europa wilde ben ik nu weer hier maar ga ik na zoveel jaar natuurlijk graag door met het aanbieden van maatwerkreizen naar Peru.

Ik denk dat ik nog wel wat tips heb voor je maar let me know of dat nog van toepassing is: of ben je al up and running? Het is super belangrijk dat je on the groud goeie mensen hebt die jouw maatwerkservice doorzetten in Thailand, met ene persoonlijk ee benadering en natuurlijk hele goede kwaliteit, zdat je klanten hetzelfde gevoel houden van goede, persoonlijke en op-maat service als ze door het land reizen. Zoals anderen al zeiden je onderscheiden met uniek aanbod is heel belangrijk, en je kennis: daarom is een blog haast onmisbaar om je naam op te bouwen, tot je daarvoor wellicht andere manieren hebt. Bij mij is het platform better Places onmisbaargebleken: zij wisten bij hun begin van mijn goede werk en dankzij hun goede naam heb ik die nu ook ;-)

Goed, ik hoor graag of ik je nog van dienst kan zijn. Succes in ieder geval!

Groet,

Guido

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 134 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.