• 0

vraag over onderbezettingspercentage

Ik ben op dit moment bezig een schatting te maken voor mijn jaarlijkse omzet in een businessplan (horecaonderneming)

 

Een berekening voor de omzet luidt :

 

Aantal couverts/zitplaatsen x gemiddelde besteding per gast x aantal geopende dagen per week x aantal weken per jaar geopent x

Bezettingspercentage x onderbezettingspercentage

 

Nu ga ik uit van een laag bezettingspercentage ongeveer rond de 60%. Maar waarvoor dient het onderbezettingspercentage? Wat houdt dat in en hoe kan ik een schatting maken over mijn onderbezettingspercentage.

 

Bij voorbaat dank.

 

Aanbevolen berichten

3 antwoorden op deze vraag

  • 0

Klikt als een vreemde berekening... althans, wat die onderbezetting betreft, want na vermenigvuldigen met bezetting zou je er al moeten zijn toch?

 

Het lijkt me trouwens dat je couverts moet tellen en geen zitplaatsen, aangezien meerdere klanten per dag gebruik kunnen maken van een zitplaats - tel gewoon het aantal klanten dat je verwacht, dan hoef je ook niet met percentages in de weer ;)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    5 leden, 189 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.