Jump to content
zrski
Verberg

Slashdot een betaalde versie?

vraag

Webwereld vermelde in het artikel "slashdot begint betaalde, bannervrije versie" http://www.webwereld.nl/nieuws/10443.phtml dat slashdot niet meer zonder de grotere bannervarianten kon leven.

 

Ik vindt dat er een aantal interessante dingen besproken worden:

 

1. een abbonement gebasseerd op pageviews? (hoe zit dat met refreshen van pagina's?)

2. betaling via paypal!? (toen ik die jongens voor het eerst zag dacht ik al... WOW, dat wil ik ook!)

3. het klimaat op het Internet... slashdot zijn toch altijd de rebels geweest... nu moeten ze toegeven aan het verslechterende klimaat...

 

Is dit goed? Is dit slecht? Waar gaat het betaalde Internet naartoe? Gaat het "betaalde Internet" overleven? Een ding is zeker, Internet is en blijft een ontzettend spannende tak om in te ondernemen.

 

Durft iemand een voorspelling te doen?


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
Durft iemand een voorspelling te doen?

Ik hoop het niet want het lijkt mij op dit moment erg moeilijk om hier iets zinnigs over te zeggen. Als ik me er toch aan waag komt het neer op een soort van 'Nornalisering' van de markt. Uiteindelijk wordt het internet een volwaardig onderdeel van onze consumptiemaatschappij waar mensen kunnen kopen en verkopen zonder de extra ballast van een fysieke winkel. Iets wat voor de consument (ook op internet  ::)) gunstig is.

Technisch is het goed bij te houden welke pagina's een bezoeker bezoekt, dus als ie de Euro informatie (http://www.dreamstart.nl/dreamson/index.php?axis_id=14&kobjects_id=273) op de dreamstartsite wil zien kan je makkelijk bepalen voor welke pagina betaald is, nl [tt]axis_id=14&kobjects_id=273[/tt].

Paypal is inderdaad stoer. Hier voor het eerst van gehoord, en misschien

WOW, dat wil ik ook!
we zijn het nu intern aan het bespreken. Wellicht is dit een goeie vervanging voor het dure en weinig flexibele Bibit wat we nu gebruiken.

Enneh, als het binnen de perken blijft betaal ik graag voor slashdot (en voor andere sites die mij van nut zijn) Of laat ik het iets anders stellen. Als bijvoorbeeld http://sourceforge.net/ een beetje geld wil verdienen om haar webserver te betalen, of als de OpenBSD ontwikkelaars geld willen verdienen door cd 's te verkopen vind ik dat dat een prima zaak. Het in stand houden van een pagina of project waar je profijt van hebt, als bedrijf of als particulier, kan geen misser zijn. Wel vind ik dat de werkgever/het bedrijf moet betalen voor bijvoorbeeld een dusdanig abbonnement moet betalen, maar dat vecht je maar met je werkgever uit.

 

Ik vind eigenlijk ook niet dat je moet spreken van een verslechterend klimaat. Het is denk ik meer een volwassenwording van het medium. Uiteindelijk kan het internet alleen maar stand houden als er geld verdiend kan worden, en dat moet door abbonnementen of reclame. Zie ook de tijdschriften en kranten in de 'oude' economie. Die kunnen ook maar op deze manieren overleven, door inkomsten te hebben. Wat dat betreft verschilt de oude niks van de nieuwe economie ...

Toch maar een voorspelling: het gebruik van internet als marktplaats zal toenemen, en mensen gaan er (met plezier) voor betalen!


Wouter

--

"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and BSD. I don't think that this is a coincidence"

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 16 leden online en 257 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept