• 0

Starten onderneming & inschrijven KvK met behoud van WW

Hoi allemaal,

 

Ik wil hier even mijn frustratie kwijt.

 

Met ingang van 1 mei word ik door mijn huidige werkgever ontslagen.

Ik grijp die kans aan om voor mijzelf te beginnen, als adviseur in collectieve pensioenregelingen.

 

Alleen omdat ik nog geen klanten heb, wil ik die onderneming vanuit de WW gaan starten, zodat ik van de startersregeling gebruik kan maken. Dus ik heb het UWV gebeld met de vraag wanneer ik die onderneming dan mag starten.

Dat mag nadat mijn WW is toegekend.

En mijn WW wordt ongeveer 4-8 weken na de aanvraag toegekend.

De aanvraag mag ik op zijn vroegst op 1 april indienen. Dus ik kan pas 4-8 weken daarna de onderneming in de KvK inschrijven.

 

Voor het adviseren in pensioenen heb je een vergunning van de AFM nodig. Ik heb alle papieren om die vergunning te krijgen, alleen kun je de vergunning pas aanvragen nadat de onderneming in de KvK is ingeschreven.

En nadat de vergunningsaanvraag is ingediend, heeft de AFM tot 13 weken nodig om over de aanvraag een beslissing te nemen.

 

Dus waar ik eigenlijk op 1 mei zou willen beginnen, kan dat misschien wel 1 september worden als alles tegenzit!

En zit ik 4 maanden op mijn handen!

 

Ik heb er over nagedacht om maar af te zien van de WW en gewoon alles in gang te zetten, maar ik ben behoorlijk angstig voor het feit dat ik nog helemaal geen klanten heb. Dan moet ik in mei overal mijn voet tussen de deur gaan wringen en dat is niet het soort adviseur wat ik wil worden.

 

Op zich ben ik niet op zoek naar advies, ik wilde gewoon even mijn frustratie kwijt over de vicieuze cirkel waar ik momenteel in zit. Het gaat uiteindelijk allemaal goed komen hoor, geen zorgen!

 

Groet,

Jeroen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Inderdaad handig om een besluit te nemen met of zonder WW te starten maar de regeling afdoen als onzinvol is erg gevaarlijk. Een mooi aspect sinds dit jaar is dat de regeling geen terugbetaalregel meer kent, dus aantrekkelijker is dan voorheen (maar de uitkerign is lager). Belangrijk aspect naar mijn mening is echter vooral het veilig stellen van je recht op WW, of je die nou echt krijgt of niet. Zonder WW beginnen aan je onderneming en na bijvoorbeeld 7 maanden besluiten te stoppen omdat het niet lukt, betekent dat je geen recht meer hebt op een uitkering omdat je op dat moment niet voldoet aan de eisen.

 

Terwijl als je start met toekenning van de uitkering, je dit recht behoudt en ook (na bijvoorbeeld zelfs 2 jaar) het recht behoudt zodra je de onderneming staakt. E.e.a. hangt af van je 'normale' recht op WW uiteraard, als dit al een erg korte periode is, is het minder spannend maar als je al wat ouder bent is het goed zaak dit in de gaten te houden.

 

Rustig de huidige baan uitwerken en alvast wat zaken gewoon wel te regelen (logo's briefpapier, opzet website, schrijven van dienstverleningsdocumenten etc.etc.etc.) zonder dat dit een daadwerkelijke inschrijving inhoudt, om dan vanuit de WW te starten is lang niet altijd gek

Link naar reactie
  • 1

Jeroen,

 

Als ik het goed begrijp heb jij nu een baan en maak je nog geen gebruik van de WW. Met andre woorden: je bent een vrij mens en kunt doen en laten wat je wilt! Waarom schrijf je je nu net in bij de KvK? Geen mens die jou tegenhoudt en je brengt je uitkering er niet mee in gevaar!

Je kunt dan nu al de vergunning aanvagen bij de AFM. Met een beetje geluk is die vergunning binnen als jij WW aanvraagt. Heb je meteen alles rond om in de startersregeling te vallen. En nog beter, msschien kun je in de komende maanden genoeg klanten vinden om helemaal geen gebruik te hoeven maken van die vermaledijde regeling.

En voor jouw beeld: inschrijven bij de KvK zegt niets over ondernemerschap en ondermijnt ook niet de WW-aanvraag. Dat gebeurt enkel als je ook ondernemersactiviteiten ontplooit.

 

Denk als een ondernemer: laat je niet beknotten door de van overheid opgelegde regels maar gebruik ze om jouw doelen te realiseren. En een tip: die regels zijn nooit bedoeld om te beknotten, zie ze dan ook vooral niet als zo!

 

Succes!

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

ik zeg niet dat de regeling niet zinvol is, maar als ik lees hoeveel tijd er overheen gaat voor TS aan de slag kan na inschrijving dan zal hij aan 6 maanden ww niet overdreven veel hebben lijkt me! Lijkt me zeer de moeite om te overwegen nu alles naast een baan in gang te zetten, en straks bijvoorbeeld te kiezen voor minder uren ww.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Dennis en Norbert,

 

Naar aanleiding van jullie berichten heb ik maar weer eens gebeld met het UWV.

Het antwoord is duidelijk en teleurstellend, als ik nu een onderneming in de KvK inschrijf, krijg ik geen recht op WW.

 

Ik heb nog maar eens een bericht naar mijn werkcoach gestuurd, maar ik ga zeker niet het risico lopen om het recht op WW kwijt te raken. Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie 49% van mijn laatst verdiende salaris niet echt de moeite vinden om je zo druk over te maken, maar het gaat mij voornamelijk om een stukje rust dat ik goed kan gebruiken in deze verder toch roerige tijden.

 

Ik ben nog nooit eerder ondernemer geweest en ik vind heel veel zaken behoorlijk spannend. Dus het ruggesteuntje dat de WW me kan bieden gebruik ik graag!

 

Iedereen wel bedankt voor jullie reacties, ik waardeer het zeer dat jullie de tijd en moeite nemen om je in mijn gedachten te verplaatsen!

 

Groet,

 

Jeroen

Link naar reactie
  • 0
Het antwoord is duidelijk en teleurstellend, als ik nu een onderneming in de KvK inschrijf, krijg ik geen recht op WW.

Hmmm. Dat is wel heel frustrerend inderdaad

 

Gevoelsmatig kan dit toch niet de bedoeling zijn. Krijg toch sterk de indruk dat het UWV het gewoon niet 'snapt'.

 

Alleen een KvK inschrijving heeft wat mij betreft nog niets te maken met het starten van een onderneming. Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als je je gewoon had ingeschreven bij de KvK en aan UWV had aangegeven dat je nog geen activiteiten ontplooit, ook omdat je (afgezien van de opstartwerkzaamheden) je beroepsmatige activiteiten nog niet mag uitvoeren zolang je nog geen vergunning hebt.

 

Ik ben geen specialist op dit gebied, maar ik zou het hele verhaal toch eens nader in persoon uit de doeken doen bij de werkcoach en/of UWV, in plaats van te bellen.

 

Nee heb je nu, hopelijk kun je met een beetje toelichting alsnog een JA krijgen!

 

Succes en houd ons op de hoogte van de vorderingen, ben zeer benieuwd.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Naar aanleiding van jullie berichten heb ik maar weer eens gebeld met het UWV.

Het antwoord is duidelijk en teleurstellend, als ik nu een onderneming in de KvK inschrijf, krijg ik geen recht op WW.

 

Jeroen, dit is echt klinkklare onzin...

Ik heb begin vorig jaar een klant geadviseerd m.b.t. het starten van een eigen onderneming en WW. Die dame was werkzaam als psycholoog en verloor vanwege overheidsmaatregelen (had te maken met de verlengde arm) haar baan. Maar ze kon wel de praktijklocatie van haar werkgever overnemen en zelfstandig doorgaan.

AOK hier op 1 februari 2012 op te bestaan, praktijk zou 15 februari starten. De dame schreef zich in bij de kamer van koophandel om zich te kunnen registreren als psycholoog i.v.m. de declaratie voor de zorgverzekeraars. Klanten kwamen niet eerder dan na 15 februari in beeld. Ik stelde dat ze recht had op WW en dat ze dat vooral moest aanvragen (om twee redenen, de eerste reden omdat ze er recht op heeft, de tweede reden omdat starten vanuit de WW een voordeel heeft met betrekking tot terugvalrecht - je hebt een gratis vangnet voor als het niet goed zou gaan met de zaak).

Enfin, de dame vraagt WW aan, zegt die naar 14 dagen op en heeft dus ruim € 1.000,00 aan WW gekregen - waar ze niet op gerekend had. Ik weet dus echt niet waar je de wijsheid vandaan haalt dat inschrijven bij de KvK het recht op WW opzegt. Nogmaals, je hebt nu niets met de WW te maken en je mag doen en laten wat je wilt. Alleen als je nu voltijds aan de slag gaat in je onderneming wordt het lastig, maar dat ga je niet doen. IMHO had je iemand aan de lijn die er niets van weet... Het is daar al net zo erg als bij de Belastingtelefoon :'(

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

@ Norbert, contact met mijn werkcoach is 100% digitaal, vandaar dat ik hoopte met telefonisch contact meer te bereiken. Maar ik heb inderdaad ook mijn werkcoach een bericht gestuurd met de casus. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de voortgang!

 

@ Jamie, ik zal me, als de status quo niet veranderd, vanaf mei als zzp-er laten inhuren door andere adviseurs. Dat is zeker een alternatief. Echt een andere tijdelijke baan zoeken lijkt me best lastig. Het is dan maar voor heel kort, mijn energie ie er op gericht om naar mijn eigen onderneming toe te groeien en mijn huidige werk zo goed mogelijk af te maken en ik ben ook bezig ben met mijn afstudeerscriptie BPLA.

 

Link naar reactie
  • 0

Even aanvullend, ik denk dat er twee zaken door elkaar heen lopen. Vooropgesteld, met een inschrijving in de Kamer van Koophandel verlies je niet het recht op WW. Dat is, nogmaals, klinkklare onzin. Zo zou het je wel verteld zijn:

 

Het antwoord is duidelijk en teleurstellend, als ik nu een onderneming in de KvK inschrijf, krijg ik geen recht op WW.

 

Of je gebruik kunt maken van de startersregeling is een heel andere kwestie. Ik ga dat vandaag voor je na.

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

Even het 'issue' van een andere kant benaderen:

 

Je geeft aan nog geen klanten te hebben. Kun je de tijd die je, als je kiest voor je ww, niet benutten om klanten te werven / een plan te schrijven hoe je klanten gaat werven? Wellicht heb je nagedacht over de optie, maar opdat deze nog niet genoemd is, noem ik hem :)

Sebastiaan van der Valk helpt, als adviseur / coach / begeleider, organisaties met vormgeven aan veranderingen.

 

Daarnaast zet ik ideeën voor new business op papier, verken de ideeën en breng ze in de praktijk. Zo is bv www.espressokopjes-online.nl ontstaan en uiteindelijk verkocht per 30-12-2015.

Link naar reactie
  • 0

Dank je wel Dennis. Ik heb zojuist het UWV Webcare team een tweet gestuurd met het verzoek naar deze discussie te kijken. Ik ben benieuwd...

 

Met alle respect voor het UWV, ze weten soms zelf niet waar ze het over hebben. Er is mij tot drie keer toe verteld dat ik geen recht zou hebben op een zwangerschapsuitkering omdat ik ZZPer zou zijn. Ik heb ze een screenprint onder de neus moeten houden van hun eigen website en toen nog durfde deze meneer te twijfelen omdat het misschien in Utrecht anders zou zijn. :-\

 

Zijn er geen bronnen te vinden die de uitspraak van Dennis e.a. ondersteunen? Ik kan op de site van UWV niks vinden, het enige dat ik tegenkwam is een topic op een ander forum waarin ook Roel aangeeft geen bronnen te kunnen vinden. >;(

Link naar reactie
  • 0

Ik vermoed, dat je je nu al bij het UWV kan inschrijven (been there done that, trek er gerust een middag voor uit voor je door die webformuliertjes heen bent), en je je vraag "ik wil me inschrijven bij de KvK (heb me ingeschreven) maar ontplooi nog geen activiteiten, kom ik in aanmerking voor de startersregeling" aan je werkcoach kan stellen.

De mensen die de callcenters bevolken zijn o.h.a. niet de mensen die beslissingen mogen nemen, dus verdoe er je tijd niet aan.

Op 20 juli 2016 ontvingen wij het trieste bericht dat Marcel is overleden.

Marcel was een meer dan gewaardeerd deelnemer aan ons forum ! We zullen hem missen!

Link naar reactie
  • 0

Hmmm ik kreeg destijds (inmiddels 7 jaar geleden) ook van de KvK het advies me niet eerder in te schrijven dan dat mijn ww-uitkering geregeld zou zijn. Reden: anders zou het uwv mij als ondernemer beschouwen en zou ik geen recht hebben op ww (na 28 jaar loondienst...). Ik heb toen ook niet kunnen terugvinden waar dit op gebaseerd was. Het is immers prima mogelijk om naast loondienst ook een onderneming te drijven. De uren die je, voordat je werkloos werd, al aan je onderneming besteedde mag je daaraan blijven besteden zonder op je uitkering gekort te worden. Alleen als je meer uren in je onderneming gaat maken worden deze uren gekort. (zover ik weet)

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

In navolging van Marjan e.a.: het belangrijkste criterium voor recht op WW is dat je beschikbaar bent voor werk. Naast een baan kun je best een onderneming opzetten, dus ook naast een WW-uitkering. Echter, als je gebruik wilt maken van de startersregeling, word je ontslagen van de sollicitatieplicht, ben je dus niet beschikbaar voor werk en wordt de uitkering gezien als een voorschot, dat met eventuele winst wordt verrekend. (tegenwoordig is dat d.m.v. een direct ingaande korting op de uitkering)

 

Mocht binnen een bepaalde periode (ook na het half jaar dat de voorgeschoten WW-uitkering is gestopt) de onderneming toch niet levensvatbaar blijken, kun je weer terugvallen op WW (zgn. 'herleven'), maar dan dien je inderdaad wel je bedrijf uit te schrijven bij KvK en weer beschikbaar te zijn voor werk, dus wel sollicitatieplicht. En inderdaad: veel werkcoaches weten zelf niet genoeg van deze regeling om je juist te adviseren.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Uit ervaring kan ik beamen dat je absoluut geen inschrijving bij de KVk mag hebben als je een uitkering (WWB in mijn geval) aanvraagt. Ik moest mijn inschrijving beeindigen (ook al had ik geen activiteiten ) anders werd de uitkering geweigerd. Ik weet van iemand anders dat - alhoewel onbezoldigd bestuurder - achteraf problemen had gekregen met de WWB. De gemeente in dit geval kwam achter de inschrijving, en hoewel diegene geen activiteiten had ontplooit en geen vergoeding ontving en daardoor deze inschrijving wellicht vergeten was of niet van belang vond om te melden, was het voor gemeente wel aanleiding om de uitkering stop te zetten en terug te vorderen.

 

Dus neem geen risico. ALs je coach zegt dat het niet mag, voeg je dan daarnaar!

 

 

Link naar reactie
  • 0
Uit ervaring kan ik beamen dat je absoluut geen inschrijving bij de KVk mag hebben als je een uitkering (WWB in mijn geval) aanvraagt.
Dit zou moeten afhangen of je al dan niet van de startersregeling gebruik wilt maken. Eenmaal gebruik makend of gemaakt van de startersregeling dien je je bij het laten herleven van je recht op uitkering inderdaad uit te schrijven bij KvK en te voldoen aan de eisen als sollicititatieplicht e.d.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 2

Het is complexe materie. Zo speelt in dit geval ook mee dat Jeroen mogelijk al formeel ontslag heeft gekregen en vanaf dat moment word een nieuw ingeschreven onderneming ook gezien ter vervanging van de huidige arbeid. Het is dus niet gezegd dat nu inschrijven een urenvrijstelling oplevert en het ww recht niet in gevaar brengt en het is vrijwel zeker dat een inschrijving enorm obstakel is bij de poging toe te treden tot de startersregeling. De toetsing op activiteit is zeer marginaal

 

UWV webcare heeft hier ook een account ik heb ze dus maar een mail gestuurd met het verzoek of zij ook hun licht over deze zaak kunnen laten schijnen, lijkt me interessant genoeg.

 

 

Maar er is nu wel erg veel focus op waarom WW wel of niet kan met een inschrijving.

 

Waar in mijn optiek ook wel eens naar gekeken kan worden is de vraag waarom het AFM persé die kvk inschrijving nodig heeft om een vergunningsaanvraag van (als ik het goed begrijp) een eenmanszaak te beoordelen, ik kan me voorstellen dat het bij aanvragen waar meerdere (rechts)personen betrokken zijn de kvk inschrijving eigenlijk als formele bevestiging kan zijn van het samenwerkingsverband en de ondernemingsstructuur.

Maar bij een eenmanszaak is op voorhand duidelijk wie de aanvrager is, waar de aansprakelijkheden komen te liggen. De kvk inschrijving is dan hooguit nog een kenmerk om de vergunning na toekenning aan te koppelen, maar op zich zou een vergunningsbeoordeling ook plaats moeten kunnen vinden zonder een nummertje van het handelsregister. Dat lijkt me snel genoeg toegevoegd als de beoordeling heeft plaatsgevonden. of denk ik nu te simpel?

 

Als de AFM nu start met de beoordeling is die ook gewoon rond 1 mei klaar, en in dat geval kan Jeroen met een ronkend businessplan én AFM toestemming (met opschortende voorwaarde de definitieve inschrijving) bij het UWV aankloppen voor zijn startersregeling en dat zal dat traject ongetwijfeld zeer bespoedigen.

 

Dus naast de focus op het bewerken van het UWV is het AFM eens lastig te vallen met een paar vragen lijkt mij ook helemaal geen slecht idee.

 

 

Link naar reactie
  • 3

Het UWV stelt zelf wanneer iemand een zelfstandige is:

 

U bent zelfstandige als u opdrachten uitvoert, of producten verkoopt.

(Bron)

 

Het ingeschreven staan bij de kamer van koophandel en het verkrijgen van vergunningen maakt je dus nog geen zelfstandige en zou logischerwijs dan ook geen invloed moeten hebben op een WW-aanvraag.

 

Dan even naar artikel 77a van de Werkloosheidswet:

Art. 77a. [Toestemming uitoefening bedrijf of zelfstandig beroep] [Geschiedenis: Stb. 2006, 303 + bis; Stb. 2006, 703; Stb. 2012, 675]

-1. Het UWV kan een werknemer toestemming verlenen om gedurende 26 kalenderweken werkzaamheden in de uitoefening van een bedrijf of in de zelfstandige uitoefening van een beroep te verrichten, indien:

a. aannemelijk is dat de werknemer in de toekomst met die werkzaamheden structureel in zijn bestaan kan voorzien;

b. de werkzaamheden nog geen aanvang hebben genomen;

c. de werknemer recht heeft op uitkering op grond van hoofdstuk II, anders dan op grond van artikel 18;

d. geen werkzaamheden verricht worden in opdracht, ten behoeve of onder verantwoordelijkheid van de werkgever bij wie de werknemer, bedoeld in het eerste lid, onmiddellijk voorafgaande aan het intreden van zijn werkloosheid als werknemer arbeid heeft verricht; ¹

e. deze toestemming tijdens de uitkeringsduur niet eerder aan de werknemer is verleend.

-2. Voor de werknemer, bedoeld in het eerste lid, blijft, onverminderd artikel 20, eerste lid, aanhef en onder e, het recht op uitkering op grond van hoofdstuk II bestaan.

-3. De werknemer aan wie toestemming is verleend als bedoeld in het eerste lid wordt geacht werknemer te zijn en te blijven zolang die toestemming duurt.

 

¹. Volgens de redactie dient na "verricht;" te worden ingevoegd: en.

(Bron)

 

Het lijkt mij dat inschrijving bij de KvK geen werkzaamheid in de uitoefening van een bedrijf of in de zelfstandige uitoefening van een beroep is. Het is hooguit de noodzakelijke voorbereiding om deze werkzaamheden uit te kunnen oefenen. Datzelfde geldt volgens mij ook voor het aanvragen van vergunningen om een dergelijk bedrijf of beroep uit te kunnen oefenen. Het door Jeroen gewenste beroep kan zelfs niet uitgeoefend worden zonder deze vergunningen. Ik zie dan ook met de beste wil van de wereld niet in waarom de stappen van inschrijving en het aanvragen van vergunningen het recht op WW zouden ondermijnen. Ik kom in de parlementaire behandeling ook geen standpunten tegen die hiervan af zouden wijken, de wet is helder en transparant.

 

Als we de definitie van het UWV (zie boven) zouden hanteren dan is er pas sprake van werkzaamheid op het moment dat er diensten worden verricht of producten worden verkocht. Handelingen als acquisitie zouden dan ook niet als werkzaamheid tellen tot het moment waarop werkzaamheden voor de eerste opdracht worden verricht of tot aan het moment dat de eerste producten worden verkocht. Ik vind dit trouwens een verdedigbaar standpunt - pas op het moment dat de eerste werkzaamheid wordt verricht kan tijd invloed hebben op de omvang van het WW-recht.

 

 

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

wordt het toch nog een interessant topic terwijl TS alleen maar zijn frustratie weg wou schrijven ;)

 

Ongetwijfeld zullen er nog meer van dit soort vragen gaan komen. De arbeidsmarkt zit aardig op slot en mensen denken dan al snel aan voor zich zelf beginnen.

 

Hoewel de regels per 1 januari veranderd zijn blijft de uitleg hiervan vaak erg cryptisch, Misschien een mooie taak voor het UWV om dit voor eens en altijd in een "Jip & Janneke taal te formuleren. Veel mensen zijn goed in hun vakgebied maar regels lezen en intepreteren is een ander verhaal. Ook ik lees sommige dingen meerdere keren en blijf dan nog met vraagtekens zitten.

 

 

Link naar reactie
  • 0

De discussie richt zich nu op de vraag in hoeverre het nu al inschrijven bij kvk het recht op uitkering beïnvloedt.

 

Maar de oorspronkelijke vraag ging over het gebruik maken van de startersregeling. Op het moment dat kvk al aangevraagd is voordat de ww is toegekend, start je je bedrijf dus niet vanuit de ww en kun je dus geen gebruik maken van de startersregeling.

 

Volgens mij zit daar de crux, niet bij het recht op ww an sich.

De omgeving van de mens is de medemens.

 

(J. Deelder)

Link naar reactie
  • 0

Ook ik lees sommige dingen meerdere keren en blijf dan nog met vraagtekens zitten.

 

Ik zal deze uitspraak geheel voor mijn rekening nemen:

 

... de wet is helder en transparant.

 

;D

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

Daarentegen stelt de KvK:

 

Alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister.

 

Volgens de wet heeft u een onderneming als u zelfstandig goederen of diensten levert aan anderen, met de bedoeling om winst te maken. In de praktijk is het soms lastig om precies te bepalen wanneer er sprake is van een onderneming.

 

Hieruit zou je afleiden dat inschrijving in het handelsregister per definitie betekent dat sprake is van levering van goederen of diensten, los van de vraag of dit in een bepaalde periode ook daadwerkelijk gebeurt.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.